Home » Archief » Naaktfoto


[20.12.2011]

Naaktfoto

Tom Lievens

Verschillen met iemand van mening is geen nieuws maar dagelijkse kost. Maar bij de kruidenier een pak aspirines vragen is simpelweg niet opletten.

Alhier verscheen een stuk over de actie die Luisa Samora ondernam om haar solidariteit te uiten met alle vrouwen ter wereld die een stille of openlijke strijd voor gelijke rechten voeren; met de vrouwen die zwijgen, met de vrouwen die heldhaftig hun stem laten horen, met de vrouwen die hun gezicht en soms ook hun lichaam durven laten zien, zoals Nadia Larguet en Aliaa Elmahdy.

Ze ging verdomme uit de kleren om aandacht voor deze zaak te trekken! Boude en moedige zet, als je het mij vraagt. U vroeg het mij niet maar ik vertel het u toch: Ballen! Nu weet u meteen hoe ik erover denk.

Dat die actie het reactieluik van deze site meteen omtoverde tot een luidruchtige debatzaal, waar de meningen rondvlogen als een hoop kwetterende kraaien, komt Luisa’s onderneming en de zaak waar ze voor staat alleen maar ten goede. Hier en daar is men tegen, elders en op andere plekken voor. Maar een iemand moet gedacht hebben: Wat een flauw theekransje! Ik ram met een veertig ton zware tank de zaak aan gruzelementen met een opmerking die hopeloos naast de kwestie praat. Toen ik deze reactie van Marije las, donderde ik bijna van mijn stoel:

Dit is geplaatst op een nederlands blog. Hoezo solidariteit? Hoezo heldendaad?wat nou taboe? Je kunt bijna geen blad, krant of site openen of er is vrouwelijk naakt. Ik snap het vast niet helemaal maar of dit nu effectief is vraag ik me af. Effectief voor de ogen die dit graag zien, maar verder?

Uw opmerkingsvermogen, Marije verdient een 10. Ja! Het is een Nederlands blog. Bedankt om ons allen uit de ongewisse donkerte te halen.

Solidariteit op een Nederlands blog, hoezo? Ja! Daar kon u plots niet meer bij. Of het moet zijn dat er een nieuwe wet bestaat waar ik geen weet van heb en die solidariteit met alles wat binnen en buiten de Nederlandse grenzen gebeurt verbiedt.

Een medemens wie een mogelijke doodstraf kan tegemoet zien door haar protesten tegen de vrouwelijke onderdrukking een hart onder de riem steken door erover te schrijven en je bloot te geven, is solidariteit! En tevens een heldendaad. Je weet op voorhand wat je aan flauwe, domme en hatelijke opmerkingen kan verwachten. Daarvoor moet je moed hebben en sterk in je schoenen staan.

Wat nou taboe? U gaat mij toch niet wijsmaken dat u nooit al eens een krantje openslaat? Een keertje op de lichtbak een nieuwsbulletin bekijkt? Of een keertje de straat opkomt?

Zoals u mij uit de donkerte haalde met mij te openbaren dat dit een Nederlands blog is, zal ik u een wederdienst bewijzen: Ja taboe! Het gaat niet over naakt als taboe, bij de les blijven, maar de onderdrukking van de vrouw. Niet schrikken, maar er is nog een hoop wereld buiten die Laaglandse grenzen waar de taboes welig tieren.

Effectief? Mocht iedereen in de historie zich daar al teveel de kop over gebroken hebben alvorens een poot uit te steken, zaten we nu nog steeds met zijn allen gensters uit stenen te slaan. De prentjes? Zoals die ogen van sommigen die dat effectief graag doen, volgens u?

En dan de opmerking: ‘De bekrompenheid en machtswellust van sommige culturen aanpakken doe je toch niet door een foto van jezelf te zetten op een Nederlands blog?’

Ik zou u haast gaan verdenken van neerlandofobie, alweer dat Nederlands. Heeft u iets tegen dat volk?

Er zijn machtshebbers die legers uitsturen en met tanks de boel aan gort rammen als oplossing, er zijn anderen die op een Nederlands blog hun foto plaatsen.

Tom Lievens woont op een berg ergens tussen Barcelona en Manresa. Werkt aan een roman, schrijft reportages en een wekelijkse column voor apache.be en is correspondent in Catalonië voor VRT Radio 1. Heeft uiteraard een blog en twittert.

Tom Lievens, 20.12.2011 @ 20:44

[Home]
 

4 Reacties

op 20 12 2011 at 21:35 schreef Thomas E:

Op 13/12 om 14.10 u heeft Marije gas teruggenomen en een bedekt excuus aangeboden, Ton. Maar ik moet je zeggen, dat ik aanvankelijk ook wat aarzelingen had over de effectiviteit van zo’n solidariteitsactie. Als de Egyptische interimregering – of van mijn part de generaals – postzakken vol naaktbetuigingen vanuit de hele wereld zouden ontvangen, tja dan zet het zoden aan de dijk. Denk ik. En dan liefst nog met een hoog gehalte aan bekende vrouwen van Arabische origine.

op 20 12 2011 at 21:47 schreef MNb:

Gaan we deze hele discussie nog een keer voeren? Want hier staat niets dat nog niet genoemd werd nav de reactie van Marije.

op 21 12 2011 at 12:20 schreef Sasha Berkman:

“Ik zou u haast gaan verdenken van neerlandofobie, alweer dat Nederlands. Heeft u iets tegen dat volk?”

LOL!

op 21 12 2011 at 13:32 schreef G!:

Zolang ik nog koppen lees als ‘Is Scarlett Johansson een slet?‘ lijken me zulke acties broodnodig. Zelfs in Nederland barst het kennelijk nog van de fundamentalisten met bekrompen ideeën die niets van gelijkwaardigheid begrepen schijnen te hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS