Home » Archief » Bloedbad voorkomen? Hou die racisten dan uit de media


[17.05.2022]

Bloedbad voorkomen? Hou die racisten dan uit de media

Peter Breedveld


Illustratie: Seong Ryul.

Radicale uitlatingen van politici kunnen uiteindelijk leiden tot geweld, maar wat doe je ertegen? vraagt hoogleraar geschiedenis van de internationale betrekkingen Beatrice de Graaf in een column in NRC. Ik tweette mijn suggesties: “ze niet tot politicus van het jaar uitroepen, ze niet interviewen over hun katten en hun liefdesleven, geen hagiografische stukken over ze schrijven, hun uitspraken niet bagatelliseren en kappen met dat gemauw dat hij wel wordt bedreigd.” Ik kreeg er best veel hartjes voor, al zei ik niks nieuws. Ik hamer er al jaren op dat de media racisten en fascisten salonfähig maken en hun discours van haat en onverdraagzaamheid voeren met verhalen over verkrachtende vluchtelingen en terroristische moslims.

Een dag na mijn tweet las ik over de 18-jarige witte racist, Payton Gendron, die uren had gereden naar een zwarte wijk in New York om er een massamoord te plegen: tien doden. Hij blijkt de zogenaamde omvolkingstheorie aan te hangen, dat witte volken worden vervangen door gekleurde volken en in zijn racistische teksten uit The Bell Curve te citeren, een boek waarin wordt betoogd dat zwarte mensen dom en crimineel zijn. De omvolkingstheorie, in Amerika verspreid door figuren uit de entourage van Donald Trump, kennen we in Nederland van Wilders, Baudet en journalisten als Wierd Duk en Joost Niemöller. The Bell Curve was hier een poosje salonfähig door Volkskrant-journalisten als Kustaw Bessems en Chris Rutenfrans. Ik heb er indertijd geweldig veel stennis over gemaakt, want dat dergelijke theorieën mensen kunnen aanzetten tot geweld, had Anders Breivik net bewezen, en Breivik was geïnspireerd door Wilders. Ik ben ervoor gestraft met een media-offensief dat zo smerig en zo agressief was, dat ik een tijdje naar Japan ben gevlucht.

Ebola als oplossing

Payton Gendron, niet de eerste en gegarandeerd ook niet de laatste racistische massamoordenaar, bewees het gelijk van Beatrice de Graaf. En wat doet het door keurige intellectuelen bejubelde programma Buitenhof? Dat laat Joost Eerdmans en Annabel Nanninga aan het woord over het immigrantenprobleem. Niks geleerd van Wilders, niks geleerd van Baudet, Eerdmans en Nanninga zijn de volgende racistische fascisten die door de kwaliteitsmedia moeten worden gepromoot. Ze klagen dat niemand in het kabinet zelfs maar met ze wil praten over de oplossing van het migrantenprobleem, maar dat is natuurlijk niet gek. Nanninga opperde eens ebola als oplossing en Eerdmans is ook van de omvolkingstheorie. Als zelfs de racisten van het kabinet niet met ze willen praten en Buitenhof wel, dan zegt dat wel wat over de morele standaard van de redactie van dat programma.

Beatrice de Graaf begint in haar column al snel over “muilkorven”, maar dat is een verschrikkelijk slecht idee, omdat mensen dan Eerdmans gaan geloven dat het taboe is om over inperking van immigratie te praten. Dat is hoe Pim Fortuyn zo’n cultheld is geworden.

Nee, de oplossing is wat ik tweette: maak die lui niet salonfähig, als je ze interviewt, pak ze dan hard aan, zoals Wilders werd aangepakt in het BBC-programma Hard Talk. Je gaat een racist toch niet uithoren over zijn fucking poezen?

Ongedierte dat je moet bestrijden

Ik kan er echt niet bij dat Buitenhof na weer zo’n afschuwelijke slachtpartij die twee racisten uitnodigt om tegen immigranten te hitsen. Hoop je op nóg een Anders Breivik in Europa? Ben je Tristan van der Vlis vergeten, en Karst Tates? Of vond je die wel cool?

Televisiekijkers en krantenlezers krijgen nu al jaren elke dag het signaal dat het oké is om over vluchtelingen, moslims en allochtonen te praten alsof het ongedierte is dat je moet bestrijden, dat je niet per se een nazi bent als je waarschuwt dat de witte beschaving ten onder gaat door gekleurde indringers, helemaal niet. Dat is DJ Jopie die heel verdienstelijk plaatjes draait, dat is die knappe Baudet met zijn Marlon Brando-blik.

Als iemand de kraan open laat staan moet je niet over dweilen beginnen, je moet gewoon die kraan dichtdraaien. Als de media nazi’s een podium geven, moet je niet over muilkorven beginnen maar over de redacties die zo dol zijn op nazi’s. Tenzij je aanstuurt op een nieuwe racistische massamoord in Nederland, cancel je Wilders, cancel je Baudet, Eerdmans, Nanninga, Duk, Ekiz en iedereen die niet fatsoenlijk kan praten over de multiculturele samenleving, over mensen met menselijke waardigheid.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 17.05.2022 @ 06:37

[Home]
 

1 Reactie

op 17 05 2022 at 06:37 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS