Home » Archief » Niet iedereen met wie ik het oneens ben, is Hitler, maar jij wel


[14.03.2023]

Niet iedereen met wie ik het oneens ben, is Hitler, maar jij wel

Peter Breedveld

Domrechtse tweeps verwijten mij en andere deugmensen vaak dat we iedereen, met wie we het niet eens zijn, fascist of een racist noemen. Of vaak reageren ze met alleen een plaatje, bijvoorbeeld van een fictief kinderboek met Hitler op de voorkant. ‘Everyone I Don’t Like is Hitler’ met als ondertitel ‘A Child’s Guide to Online Political Discussion’.

Een vals frame, uiteraard. We noemen niet iedereen die we niet aardig vinden, Hitler. Iemand die tegen stikstofmaatregelen is, is volgens ons geen Hitler, al zijn we het met haar oneens. Mensen die voor kernenergie zijn, vinden we geen Hitler, maar wel onverstandig. Met mensen die de rijken niet extra willen belasten, zijn we het oneens, maar ze zijn volgens ons geen Hitler. Zelfs wie denkt dat meer snelwegen aanleggen een oplossing is, noemen we geen Hitler.

Verkiezingen winnen

Maar als je meent de verkiezingen te moeten winnen door af te geven op moslims of vluchtelingen of biculturele Nederlanders met een niet-westerse achtergrond, dan ben je een racist. Als je je achterban wijsmaakt dat de stikstofmaatregelen een list zijn om boeren hun land afhandig te maken, zodat daar vluchtelingen op kunnen worden gehuisvest, ben je een racist.

Als je beweert dat Marokkaanse Nederlanders criminelen zijn, omdat je dat op Opsporing Verzocht kunt zien, ben je een racist. Je bent geen racist als je het niet eens bent met het Nederlandse immigratiebeleid, als je bijvoorbeeld vindt dat Nederland alleen migranten zou moeten toelaten met beroepen waaraan het land behoefte heeft, zoals ICT’ers of sushichefs. Maar je bent wel een racist als je beweert dat Nederland tenondergaat aan massa-immigratie, en dat de cultuur van mensen uit moslimlanden onverenigbaar is met de Nederlandse cultuur.

Ik vind Wilders geen racist omdat ik het oneens met hem ben. Ik vind hem een racist omdat hij in de Tweede Kamer keer op keer racistische tirades staat te houden waarin hij vluchtelingen en moslims hyena’s noemt uit achterlijke zandbaklanden en dergelijke.

Wil opleggen

Als jij je op je tenen getrapt voelt omdat ik “racist” zeg, heb je waarschijnlijk iets tegen mensen van kleur, tegen moslims, vluchtelingen of biculturele Nederlanders met een niet-westerse achtergrond. Waarom zou je je er anders druk om maken? Denk je dat je geen racist bent omdat je denkt dat je niks tegen Chinezen hebt, of omdat je beweert dat Oost-Aziaten beter in wiskunde zijn dan witte westerlingen? Racist!

Een fascist ben je als je anderen probeert met geweld jouw wil op te leggen. Geweld is niet alleen slaan of schieten, maar ook intimideren, dreigen, publiekelijk schandpalen, zodat iemand door publiek en pers helemaal kapot wordt gemaakt. Wie probeert de rechtsstaat te ondermijnen, is een fascist. Wie schoolboeken wil verbieden omdat daar dingen in staan die haar niet bevallen, en docenten wil vervolgen omdat die dingen zeggen die haar niet bevallen, is een fascist. Het is een beproefde en effectieve fascistische methode om burgers aan te sporen elkaar aan te geven. Iedereen is dan op zijn hoede voor de ander en zal ervoor passen om zelfs in het bijzijn van zijn eigen kinderen iets te zeggen dat als staatsgevaarlijk wordt beschouwd.

Wie meer blauw op straat wil, is geen fascist. Wie strengere straffen wil, is geen fascist. Wel vind ik dat in dergelijke ideeën een kiem van fascisme schuilt. Ik denk dat iedereen een fascist in zich heeft. Ik zag het bewezen tijdens de coronacrisis, toen vreedzame linkse pacifisten zich opeens ontpopten tot fanatieke voorstanders van grof politiegeweld en draconische straffen vanwege de “wappies”.

Vergeleken met ratten

Als je én hitst tegen bevolkingsgroepen, dus een gemeenschappelijke vijand aanwijst die jouw gemeenschap, land of beschaving bedreigt, én meldpunten wilt instellen voor foute docenten en staatsgevaarlijke journalisten, en mensen helemaal de moeder intimideert die jou tegenspreken en bekritiseren, dan ben je een racistische fascist. Een Hitler, zo je wilt. Hitler was al Hitler voordat hij begon met het uitroeien van Joden, Roma en LHBTI’ers. Het begon met het propageren van Joden als de vijand, met de ontmenselijking van Joden. Ik weet niet of Hitler ze ooit “hyena’s” heeft genoemd, maar in de antisemitische nazipropaganda werden ze wel ontmenselijkt en vergeleken met ratten en dergelijke.

En verder is niet iedere fascist Hitler. Je had Franco en Pinochet, die, voor zover ik weet, geen racisten waren. Je had de Argentijnse junta, die voorzag in een breed gevoelde behoefte aan een sterke man. Maar ja, op een gegeven moment kwamen ze ook jouw eigen kinderen uit je huis halen vanwege de verkeerde ideeën en boeken. Lees ‘Het Ministerie van Buitengewone Zaken’ van Nathan Englander. Dat boek doet me zo aan het Nederland van nu denken.

Reptiliaanse elite

Dus nee, ik vind jou geen nazi omdat je “anders denkt”. Ik vind jou een nazi omdat je smerige dingen roept over moslims, of tegen Joden hitst, al noem je ze nu globalisten of reptiliaanse elite. Omdat je meedoet aan hetzes en mensen intimideert vanwege hun ideeën. Omdat je niet ziet waarom mensen niet met fakkels om een minister heen zouden mogen staan.

Omdat je je menselijkheid aan het verliezen bent, of misschien al helemaal hebt afgelegd. Omdat je een fucking griezel bent.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 14.03.2023 @ 08:38

[Home]
 

1 Reactie

op 14 03 2023 at 08:39 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS