Home » Archief » Lekker haathitsen met Wierd Duk en Caroline van der Plas


[11.03.2023]

Lekker haathitsen met Wierd Duk en Caroline van der Plas

Peter Breedveld

Caroline van der Plas wordt vanuit zowel de hoek van het Forum voor Democratie bedreigd als de “extreemlinkse hoek, de potentiële Volkerts, zeg maar”, aldus Wierd Duk in zijn podcast Het Land van Wierd Duk (het begint vanaf ongeveer de 20e minuut). Hij noemt dan als voorbeeld van zo’n potentiële Volkert twitteraar Piet Lekkerkerk en articuleert heel nadrukkelijk die naam. Lekkerkerk is volgens Duk “prominent D66-lid, zat ook destijds toen Káág, weet je wel, die die speech hield, zat hij ook op de voorste rij, die zit per-ma-nent Caroline van der Plas als fascist neer te zetten!”

“Of je hebt die PG Krüger”, zegt Duk. “Ik spreek die naam Kreuger, Kroeger, Kroeg-er, van het CDA, jaja, Krüger was Zuid-Afrika en Kroeg-er is van CDA, bekend, prominent CDA- eh… intellectueel kun je het niet noemen maar… watcher! CDA-watcher, op Twitter, per-ma-nent Caroline van der Plas te beschuldigen van fascisme, extreemrechts, extreemrechtse sympathie en zo… Nou dat is natuurlijk héél kwaaaalijk.”

Met dank aan Ruud Hendriks, extreemrechts-watcher op Facebook. Bron van onschatbare waarde.

Vals framen

Het is volgens Duk, die zichzelf zonder enige schroom “gewoon een objectief waarnemer” noemt, “SCHANDÁLIG dat D66 zo iemand toleréért! Het is SCHANDÁLIG dat het CDA zo’n vent een CDA-watcher laat noemen en dat niemand optreedt en zegt ‘Kappen hiermee! Kappen of we royeren jou!’ En dat is dus het schijnheilige ook: iemand als Jan Paternotte en Sigrid Kaag en zo, zitten permanent te oreren over de rechtsstaat, en de ondermijning van de rechtsstaat, ondertussen hebben zij in hun eigen organisatie mensen die twenty-four-seven op sociale media de rechtsstaat aan het ondermijnen zijn, en wat doen ze dáár precies tegen?”

Duk klaagt regelmatig dat rechtse mensen worden gecanceld vanwege hun mening, dat hun werk- en opdrachtgevers worden benaderd en zo. Dit is het zoveelste voorbeeld van zijn eigen pogingen mensen te cancelen. Eerst vals framen, dan hun werk- of opdrachtgevers, politieke partijen, sinterklaascomités en dwerggeitenverenigingen oproepen die schobbejakken eruit te gooien.

U gelooft me weer niet, u wilt meer voorbeelden, hier zijn meer voorbeelden. Hij heeft niet alleen mijn werkgever benaderd, maar er zelfs bij een vriendin van me op aangedrongen om de vriendschap met me te verbreken omdat ik zijn manier van journalistiek bedrijven bekritiseer.

Prominente D66’ers

Volgens Duk en zijn fans is er weer niks van waar dat hij Lekkerkerk en Kroeger potentiële Volkerts noemt en lieg ik, want Duk ontkent zijn geframe en gehits zelfs als er opnames van bestaan die hij zelf op het Internet plaatst.

Lekkerkerk houdt Extreemrechts met argusogen in de gaten en hij weet uit zijn hoofd welke dubieuze praktijken mij totaal onbekende lokale extreemrechtse politici allemaal voeren, ontdekte ik toen ik hem na die beruchte D66-bijeenkomst sprak, waar hij “op de voorste rij” zat. Een wandelende encyclopedie van extreemrechts gesjoemel en gekonkel is hij. Natuurlijk wordt hij gehaat door extreemrechtse types als Duk en PVV-Kamerlid Harm Beertema, die al wekenlang het nepnieuws blijft rondpompen dat Lekkerkerk, radioloog Tom van Boxsel en ook ik “prominente D66’ers” zijn.

Duk had dat niet eens hoeven checken, we hebben al honderdduizend keer gezegd dat we geen lid zijn van D66, dat kan hij niet gemist hebben. Toch papegaait Duk klakkeloos de Twitter-trollen na dat Lekkerkerk een prominente D66’er is. Het interesseert hem geen ruk dat het een feitelijke onjuistheid is. Hij doet dit bewust om D66 in verlegenheid te brengen. Eerst framet hij Lekkerkerk als iemand die zomaar, zonder enige grond, Caroline van der Plas 24/7 als fascist wegzet (zelf heeft Duk maanden achtereen een koortsachtige hetze aangevoerd tegen Kauthar Bouchallikht van GroenLinks, en maanden achtereen is ie obsessief bezig geweest met Emine Uğur), als “potentiële Volkert”, als moordenaar dus, daarna zet hij dit op het conto van D66.

Giftige seksisme

Is dat journalistiek? Nee, dat is extreemrechtse haatpropaganda. Een gerichte actie tegen een politieke tegenstander en een opzichtige poging om één van de vele gevaarlijke gekken onder Duks aanhang zover te krijgen Lekkerkerk iets aan te doen.

Overigens deed Caroline van der Plas precies hetzelfde al eerder. Toen Sigrid Kaag het probleem aankaartte van het giftige seksisme op sociale media, vond Van der Plas het nodig het over zichzelf te hebben. “Heeft u weleens uw eigen achterban, bijvoorbeeld Piet Lekkerkerk, tegen mij tekeer zien gaan?” tweette ze tegen Kaag.

Dit was vlak nadat ze Hassnae Bouazza (mijn geliefde, voor wie hier nieuw is) er publiekelijk van beschuldigde haar extreemrechts te hebben genoemd, waarna Hassnae wekenlang werd belaagd met het goorste seksisme en racisme door Van der Plas’ achterban. Een tijd daarvoor had Van der Plas journalist Chris Aalberts op de korrel, die er als eerste op wees dat het verkiezingsprogramma van BBB voorziet in onder andere schoolboekencensuur, heropvoeding van journalisten en docenten en meldpunten voor docenten die haar onwelgevallige feiten over boeren presenteren in de klas. Aalberts werd ook belaagd door haar uitzonderlijk agressieve aanhang.

Antisemitische nazipropaganda

Van der Plas weet dus inmiddels wel hoe dat werkt: publiekelijk beschuldigt ze een criticus, die crtiticus wordt vervolgens door haar aanhang helemaal verrot gescholden en geïntimideerd en bij de volgende criticus doet ze het weer. Ik noem dat fascisme. En het verbieden van schoolboeken waarin dingen over boeren staan die die boeren niet leuk vinden, noem ik ook fascisme. En meldpunten tegen docenten die dingen zeggen die boeren niet leuk vinden, noem ik ook fascisme. Beweren dat de stikstofregels een voorwendsel zijn om boeren te onteigenen zodat er vluchtelingen op hun land kunnen worden gehuisvest, is racisme en fascisme. De verheerlijking van boeren als pure, harde bewerkers van ons mooie vlakke land, eerlijke mensen die dichtbij de natuur staan, vind ik erg naar Blut und Boden rieken. Moties steunen tegen “vluchtelingen die komen parasiteren op onze verzorgingsstaat” is weerzinwekkend racisme. Het doet me erg aan antisemitische nazipropaganda denken.

Kortom, het is niet Piet Lekkerkerk die Caroline constant als fascist wegzet, het is Caroline van der Plas die dat doet.

Gehaaid en doortrapt

Ze is vandaag niet bij de boerenprotesten in den Haag omdat ze zich, zegt ze, niet veilig voelt. Waarom ze zich niet veilig voelt, zegt ze niet. Ze suggereert dat ze wordt bedreigd, types als Duk maken daarvan dát ze wordt bedreigd en dat dit dan door Piet Lekkerkerk en PG Kroeger komt. Van der Plas slaat zo twee vliegen in één klap: ze is niet bij dat boerenprotest, dat een extreemrechts protest is met louter hele foute extremisten. Dat is haar aanhang, waar ze zich niet openlijk van kan distantiëren, want dan vervreemdt ze haar eigen achterban van zich. Maar ze kan er ook niet mee worden geassocieerd, want ontken dan nog maar eens dat je extreemrechts bent.

Dus wat je dan doet, is suggereren dat je bedreigd wordt, wetend dat iedereen dan gaat wijzen naar je critici, die zomaar durven wijzen op je eigen extremisme.

Gehaaid en doortrapt is ze. Wat me ongetwijfeld weer een hoop verwensingen, bedreigingen en pogingen tot intimidatie zal opleveren maar dat kan me niks schelen. De Caroline van der Plas-fans en Caroline zelf moeten zich realiseren dat het voor mij louter ammunitie is voor mijn volgende stukje over het fascisme van BBB.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 11.03.2023 @ 12:21

[Home]
 

1 Reactie

op 11 03 2023 at 12:21 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS