Home » Archief » No hard feelings


[17.01.2012]

No hard feelings

Karim Khaori

FKK31

Veiligheid, een thema waar de Haagse blaaskaken in pak de mond van vol hebben. De bontkraagjes, de keetzuipers, de hoekhangers, enzovoort. Allemaal jongeren die in een bepaald hokje gestopt worden en lekker populistisch de wind van voren krijgen. Hun ouders ook uiteraard. Ongewenst gedrag, hoe onschuldig ook, dient keihard aangepakt te worden.

Laat ik, alvorens er allerlei misverstanden ontstaan, direct zeggen dat repressie zeker nodig is. Daar waar iemand over de schreef gaat, dient de politie te handhaven, zonder meer. Toch kun je kanttekeningen plaatsen bij dit agressieve beleid.

Zo zie je in verschillende wijken in Rotterdam het gemor hierover ieder jaar weer toenemen. Jongeren die niets gedaan hebben, nota bene voor hun eigen deur staan en bekeurd worden. Jongeren die zich steeds weer moeten legitimeren. Waarom? Daarom! Jongeren die niet met z’n vieren mogen rondlopen. Zo overkwam het een vriend van mij dat hij en zijn broers zich moesten verspreiden. Idioot natuurlijk, maar het is beleid en daarmee uit.

Mij gebeurde het, nadat ik op straat was beroofd, dat de politie mij drie lange uren in een restaurant liet wachten zonder te komen. Na mijn aangifte, uiteindelijk midden in de nacht, merkte de ‘sympathieke’ verbalisant op dat “het geld gelukkig binnen de familie blijft.”

Of iemand die staande wordt gehouden, terwijl hij onschuldig samen met zijn vriendin fietst. Waarom? Meneer agent kende hem nog van vroeger, toen hij een tiener was en weleens een fiets had gegapt.

Voorkomen is wellicht beter dan genezen, hoor ik u al zeggen in het laatste geval, maar hoort nadenken over de gevolgen van zo’n actie daar niet evenmin bij?

Vorig jaar bezocht ik een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. Het nut van de school is mij niet geheel duidelijk, want gemotiveerd krijgen ze deze kinderen niet, gezien de keiharde, maar vooral imbeciele aanpak. Ik was benieuwd naar hoe deze jongeren hun wijk ervaren, hoe vaak iemand als kind verhuisde, naar hun veiligheidsgevoel, hun thuissituatie. Ik wilde weten wat ze wilden worden en ik was benieuwd naar hoe zij denken over autoriteit. Ergens tussendoor vroeg ik de groep hoe zij zouden reageren als zij met hun vrienden op een hoek stonden terwijl vanuit de verte de politie hard op hen af kwam rijden.

Zonder uitzondering zouden ze allemaal wegrennen. Wellicht een heel normale reactie, dezelfde reactie die ik had als kind en de generatie voor mij ook. Al heb je niets gedaan, ook al heb je niets op je kerfstok, je neemt het hazenpad en zorgt ervoor dat je niet gepakt wordt.

De antwoorden op de vraag waarom zij zouden wegrennen, varieerden van, 1) Mijn ouders hebben geen geld om een boete te betalen, 2) Als mijn ouders zien dat de politie bij mij staat krijg ik thuis sowieso klappen, 3) Laatst was er iemand die mee moest naar het politiebureau.

Wie stil staat bij de antwoorden die zo’n groep jongeren geeft vraagt zich af, althans ik wel, waar beleidsmakers en politieagenten mee bezig zijn. Is de maatschappij harder geworden, omdat jongeren veel erger dan vroeger geworden zijn? Nee, ik geloof van niet. Ik zie dat we bepaalde gedragingen, hoe vervelend ook, nu gewoon absoluut niet meer dulden en direct van de politie eisen om te handhaven. Als zo’n ’tering-Marokkaantje’ nu niet aangepakt wordt, mailen we toch met een aantal buren naar een Haagse blaaskaak en dan komt het wel goed.

Nee, dit zuig ik niet uit mijn duim! In Gouda sprak ik bewoners die gezamenlijk de PVV aanschreven en daarbij de dingen soms wat aandikten, al is het aandikken bij PVV’ers eigenlijk niet nodig. Dit doen ze sowieso wel.

Ik vraag mij in veel gevallen dan ook af of de politie zelf niet deels schuldig is aan de groter wordende kloof tussen haar en jongeren op straat. We kunnen heel goedkoop en makkelijk Hoek van Holland erbij halen, maar daarmee kijken wij toch echt weg van het probleem.

Het gaat niet om respect, het gaat niet om een harder wordende maatschappij. Nee, het gaat erom dat we geen antwoord hebben, ook nooit gehad hebben op de problemen in de wijken. Er zijn vrachtladingen geld heengegaan, maar toch blijft de situatie hetzelfde. We vatten het niet.

De PVV begrijpt dondersgoed wat ze hiermee aanmoeten. Links heeft het gedaan. Zichzelf fatsoenlijk noemende partijen hebben geen reactie op dit trieste gezever van de PVV. Althans, hun enige reactie is net zo hard dom brullen als de PVV, het liefst zelfs nog harder. Dat noemen ze visie, dat noemen ze durf, dat noemen ze leiderschap, dat noemen ze een koers.

Partijen hebben nu, gedurende de economische crisis, een uitgelezen kans om te komen met een echte visie voor de komende jaren op gebied van veiligheid. Eén waarvoor ze de moeite hebben genomen om echt te luisteren naar de mensen in de wijken.

Het kan, maar ik zie het niet gebeuren. Of zoals recentelijk een Tweede Kamerlid zijn mail aan mij afsloot na een fikse onenigheid over dit onderwerp: ‘In ieder geval van mijn zijde no hard feelings…:)’.

No hard feelings, het is de opgestoken middelvinger alleen dan met een smile erachter.

Karim Khaori heeft een weblog.

Gastschrijver, 17.01.2012 @ 07:32

[Home]
 

26 Reacties

op 17 01 2012 at 08:23 schreef Mart:

De politie heeft zeker weten een verantwoordlijkheid in het disrespect dat ze krijgen. Als ik als brave blanke man al een grote bek krijg als ik wat terugzeg, dan vrees ik met grote vreze wat een minderheid van een agent te horen gaat krijgen.

En hun wervingscampagnes helpen ook al niet: Dit was een van hun wervingsposters deze zomer.

op 17 01 2012 at 10:07 schreef babs:

uiteindelijk midden in de nacht, merkte de ‘sympathieke’ verbalisant op dat “het geld gelukkig binnen de familie blijft.”
WTF1
Link van Mart, WTF2

Ik, keurig uitziende blanke, heb nogal wat kattekwaad uitgehaald vroeger, ik probeer mij soms voor te stellen hoe daarop gereageerd zou zijn als ik zwart haar, bruine ogen en een lichtgetinte huid had. Bijvoorbeeld met vriendjes door een raam de meisjesafdeling van een jeugdherberg binnen klimmen. Verder: stopbevelen van politie negeren en wegvluchten, fietsen stelen, op straat hangen, strijkers afsteken, jointjes roken, kakfeestje op een internaat verstoren, politie bespugen.

De meeste van mijn keurige blanke vriendjes hebben vergelijkbare dingen gedaan en sommige nog wel erger. Van drugshandel tot stelen van eindexamens, geweldpleging en het stelen van een parkeermeter. Niemand heeft een strafblad, iedereen een meer dan keurige baan.

op 17 01 2012 at 10:25 schreef matxil:

Ik zou er nog aan toevoegen: 4) omdat het hartstikke leuk en spannend is om voor de politie weg te rennen. Tenminste, zo beleefde ik dat in de tussenuren van school in Amsterdam-Noord. Een beetje klieren op het winkelcentrum en op de parkeergarages en dan maar hopen dat er iemand achter je aankwam. En dan hadden we eigenlijk niet eens echt wat gedaan.

op 17 01 2012 at 10:46 schreef Wandelaar:

Goed stuk. Ik sluit me bij Babs aan. De eigenaar van een reclame bureau, een makelaar, een elektricien, een bankier, een eigenaar van kledingwinkel een eigenaar van een softwarebedrijf, filiaalhouder van een bedrijf.

Allemaal keuuurige (blanke) vrienden met keuurige ouders maar wel allerlei vergelijkbare zaken uitgehaald zoals Babs aangeeft. Dat heette vroeger kattekwaad, tegenwoordig heet het ‘straatterrorisme’.

Wat dat betreft is er wezenlijk niets anders in het gedrag van jongeren, alleen geven we nu de schuld aan bepaalde bevolkingsgroepen, en dat klopt van geen kanten.

op 17 01 2012 at 14:06 schreef Sabian:

Tuurlijk, ik heb ook het nodige uitgehaald. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat in mijn jeugd we voor de lol deelnemers van een rouwstoet ‘kankerjoden’ gingen noemen, of met 8 man een meisje meervoudig verkrachten, of met kransen op 4 mei gingen voetballen, of homo’s hun huis uit treiteren, of op de scooter tasjes roven, of voor de gein een bejaarde vrouw zuur in d’r gezicht spoten. Voor de rest is alles inderdaad precies hetzelfde. Er zijn tegenwoordig opvallend veel ‘hate crimes’.

op 17 01 2012 at 14:26 schreef Sasha Berkman:

In de NRC van vandaag toebvllig een relevant artikel.

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/16/dat-krijg-je-er-nou-van-preventief-fouilleren-lokt-racisme-uit/

op 17 01 2012 at 15:08 schreef Wandelaar:

@Sabian Het woord ‘kankerjoden’ is echter al decennia lang alom ingeburgerd in en om Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven, en het onstaan en in gebruik nemen ervan is geinitieerd door, jawel, doorgaans Nederlandse voetbalsupporters.

Uiteraard zijn er verschillende gradaties en sommige acties zijn veel wreder dan anderen en dat is uiteraard zeer verwerpelijk te noemen. Maar kinderen zijn altijd al vanaf de lagere school bijzonder wreed tegen elkaar geweest. Al op de lagere school begint het pesten immers. Zo herinner ik me een klasgenootje die hobo speelde en bijzonder goed kon leren, en juist daarom genadeloos werd gepest.

Ook herinner ik me in de brugklas een incident waarbij iemand moedwillig van een trap af werd geduwd en daardoor een been brak.

Voor straf moesten er excuses worden aangeboden en volgde er een tweedaagse schorsing.

Of dat er met luilak sterretjes in een PVC buis werden geschoven wat een rookbom construeerde die vervolgens bij mensen door de brievenbus werd geschoven. Le-vens-gevaarlijk.

Kortom niet minder wreed dan de voorbeelden die jij geeft en onterecht exclusief lijkt toe te schrijven aan kinderen van bepaalde etniciteit.

op 17 01 2012 at 15:10 schreef babs:

Sabian,
Jongeren doen wel eens heel erge dingen. Ik wil ook nog best geloven dat jongeren met een Marokkaanse achtergrond vaker erge dingen doen en ook nog eens ergere dingen dan jongeren zonder Marokkaanse achtergrond.

Punt van het stuk is alleen dat er best wel eens over mag worden nagedacht of het alleen aan die jongeren ligt of dat er wellicht andere factoren zijn die meespelen bij de indrukwekkende criminaliteitscijfers. In het stuk wordt politieoptreden genoemd als mogelijke verklaring. Ik zelf vermoed dat daarnaast de pakkans bij jongeren met een kleurtje gewoon veel groter is.

Dus als er weer eens iemand komt roepen dat Marokkaanse jongeren 10x zoveel met de politie in aanraking komen, dan denk ik bij mezelf: dan zijn ze misschien 2x zo erg. Nog steeds een probleem dus, maar niet totaal onbeheersbaar. De poster waar Mart naar linkt zegt eigenlijk alles.

op 17 01 2012 at 15:11 schreef Thomas E:

Heb je zelf een idee hoe die kloof overbrugd kan worden, Karim?

Overigens vind ik het ook diep triest dat we in zo’n sociale patstelling terecht zijn gekomen.

op 17 01 2012 at 16:28 schreef Sasha Berkman:

Racisme is al decennia lang een probleem binnen de politie. Het is gewoon geen afspiegeling van de samenleving.

even wat gegoogled:

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2531515/2000/08/11/VN-scherp-over-racisme-bij-politie-Nederland.dhtml

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2673251/1996/04/13/Earl-Fernand-is-blij-dat-hij-weg-is-bij-de-politie-academie-daar-is-zoveel-racisme.dhtml

http://www.politietopdivers.nl/article/korpsen-doen-te-weinig-aan-positie-vrouwen-en-allo

op 17 01 2012 at 17:22 schreef Herbert:

Het probleem zit ‘m voor een groot deel in de politie zelf. Het zijn boerenkinkels uit Tubbergen en Schin op Geul die absoluut niet street-wise zijn. En ze kunnen nog geen Achmed van een Mohammed onderscheiden. En in de basis zijn gewoon doodsbenauwd voor die gastjes. Tsja en dan gaat je gezag. En dan gaan ze overreageren. En dan is een groepje van 4 keuvelende Marokkaanse jongens ineens een streetgang.

Een samenscholingsverbod is een middel om de openbare orde te handhaven. Maar het is niet zo dat die altijd en overal gehandhaafd moet worden. Een groepje van 4 beppende jongeren is geen aantasting van de openbare orde. En als ze meisjes beginnen te intimideren, ja dan moeten ze wieberen.

Het is geen nieuw probleem, het is al sinds 1900 zo. Zo’n agentje uit Drenthe had in de jaren ’30 echt geen leven als hij in een arbeiderswijk in de Randstad kwam, áls hij daar al durfde te komen.

Daar gaat nog een ouwe grap over. Een jong agentje vraagt aan een rabbijn wat er met die velletjes gebeurt na een besnijdenis. “Die stoppen we in Limburg in de grond, daar groeien boerenlullen uit en die worden agent in Amsterdam.”

op 17 01 2012 at 17:58 schreef Vera Leimann:

En WEER ben ik het roerend met je eens. Het is een kwestie van vooroordelen. Oeps, meer dan 2 jongeren op een stoepje? Dat zal wel hommeles betekenen. Herrie, vandalisme, je hoort en ziet het ze denken. Waarbij ik dan denk: jeetje, je moet als jongere toch ook gewoon even ergens gewoon lekker met een groep vrienden kunnen praten zonder dat je gelijk op een kroeg bent aangewezen (waar je wat moet drinken en waar je het geld niet voor hebt, vaak), en zonder dat je ouders je in je nek hijgen? Op het moment dat ik ook maar enige “overlast” ondervond (tussen aanhalingstekens, omdat het een relatief begrip blijft) ben ik altijd zelf op mensen afgestapt. Of het nu bouwvakkers betrof die in s’ochtends om zes uur mijn (toen heel jonge) kinderen met harde radiomuziek wakker maakten of jongeren die ’s avonds gezellig stonden te praten op de speelplaats achter het huis met muziek uit hun scooter en hard gelach. Nooit heb ik meegemaakt dat dat een probleem was. Ben nooit uitgemaakt voor burgertrut en nooit uitgescholden. Het is altijd weer hetzelfde, of het nu om discriminatie gaat of niet: angst is een hele slechte raadgever!!! Uit angst (ver)oordelen mensen anderen, en dat is niet goed!

op 17 01 2012 at 18:22 schreef yurp:

Mensen vonden het vaak vreemd dat ik het geen probleem vond dat er een groepje Marokkaanse jongens op de bakstenen vensterbank buiten mijn voorraam hingen te kletsen. Dat was toch zeker overlast? Mij maakte het niks uit zolang ze mijn ruit niet sloopten of er een teringzooi van maakten. Altijd op goede voet gestaan met die jongens.

op 17 01 2012 at 18:24 schreef Wandelaar:

“In England and Wales, black people are 7 times more likely than white people to be stopped and searched by the police. This rises to 30 times more likely when police use powers granted by section 60 of the Public Order Act, which allows people to be stopped and search without reasonable suspicion.”

http://www.guardian.co.uk/law/2012/jan/17/stop-search-reform-efficacy?INTCMP=ILCNETTXT3487

op 17 01 2012 at 20:13 schreef Mart:

@Vera:

Het is mijn ervaring dat de meeste mensen, en met name in de wat lagere klassen, helemaal geen probleem hebben als je ze vriendelijk vraagt of het wat rustiger kan omdat je er last van hebt.

Zet je je voeten in het zand door meteen hard van wal te steken, dan krijg je aggressie terug. Ga je je als een echte kleine ziel van een burger gedragen, dan is het enige dat je kan repressie eisen van de overheid als compensatie voor je eigen sociale gebreken.

op 18 01 2012 at 19:04 schreef gronk:

Mart: En hun wervingscampagnes helpen ook al niet: Dit was een van hun wervingsposters deze zomer.

Mart, je bent een domme lul. Ik heb vaak zat gezien hoe NVU-types twee, drie man breed lopend dwongen om een afrikaanse vrouw met d’r kind van ’t trottoir af te stappen, de rijbaan op, of de plantenbakken in. Omdat ze niet opzij wilden gaan.

Maar nee, ze deden niks. Hufter.

op 19 01 2012 at 08:39 schreef Mart:

@gronk:

Jij bent ook niet zo helder geloof ik? De poster waar ik over klaag in mijn blog lijkt namelijk juist bedoeld om NVU-types te werven.

Of bedoel jij iets anders met NVU-types dan de rest van Nederland?

op 19 01 2012 at 09:58 schreef gronk:

@mart: Grappig, ik heb een heel ander beeld bij die poster. Namelijk dat je als politieagent niet op de repressie-toer moet gaan maar mensen duidelijk moet zien te maken wat ongewenst gedrag is. Zonder meteen boetes te geven, te gaan meppen of mensen in de bajes te zetten. Dan vallen die NVU-types meteen af.

(denk maar eens na: als je d’r met de knuppel op afgaat als agent, dan zullen ze inderdaad weggaan. En ze zullen ook wegstuiven als ze je zien, want ze weten dat ze klappen krijgen. Maar kun jij iedere dag, de hele dag en avond door die wijk patrouilleren? Nope.)

En wbt je klacht op je blog: als jij niet wilt inzien dat ‘niets doen’ wel degelijk overlast kan geven, en in plaats daarvan gaat jengelen over racisme, dan ben je wat mij betreft onderdeel van het probleem.

op 19 01 2012 at 11:09 schreef Mart:

@gronk:

Zo, dus lekker op je hekje met je vrienden zitten is al ongewenst gedrag.

Leg maar uit wat lekker nietsdoen met je vrienden voor overlast geeft.

Zolang je dat niet kan, denk ik dat je niet te hard van stapel moet lopen.

op 19 01 2012 at 12:15 schreef Rob:

Die poster van Mart lijkt op uitingen van de TON. Dat zegt genoeg.

op 19 01 2012 at 20:24 schreef gronk:

@Mart: Ben je bekend met ’t begrip ‘comfort zone’? Heb je ooit wel eens in een lift gestaan waar iemand te dicht op je stond, terwijl d’r ruimte zat was in die lift? Ooit wel eens in een volle trein een plekje proberen te zoeken, en aan het einde van de trein eindigen bij die bank waar een man zit die breed zittend twee plekken in beslag neemt, walkman hard aan, in de hoop dat niemand naast ‘m komt zitten? En die niet minder breed gaat zitten als je ‘m aantikt, of inschuift?

Laat ik het voor je uitspellen: Als je door dat hekje wil, dan mag je langs die heren schuifelen. Die gastjes zitten zo breed, dat je redelijk je best moet doen om ze *niet* aan te raken als je door dat hekje loopt. Dan ben je gegarandeerd van gezeik, ‘want ik viel door jou bijna van dat hekje af, lul, moet je een klap voor je bek hebben viese homo’.. en vul de rest zelf maar in.

Maar volgens jou ‘doen ze niks’.

Mart, om jou stemmen mensen PVV. Maar klaag vooral verder in je bubbel over die ‘fascistische’ politie.

op 20 01 2012 at 06:13 schreef Mart:

Right.

Ik vraag wat op een hekje zitten voor overlast geeft, en jij komt met allerlei speculatieve extrapolaties, en je doet net je best om te verbergen dat die speculaties gebaseerd zijn op afkomst.

En dan maar janken dat je racist genoemd wordt.

op 20 01 2012 at 09:35 schreef gronk:

en je doet net je best om te verbergen dat die speculaties gebaseerd zijn op afkomst.

Nope. Jij ziet racisme waar ’t niet is.

Het punt van die poster is juist dat je als politieagent moet balanceren. Aan de ene kant moet je de leefbaarheid van een wijk in de gaten houden, aan de andere kant moet je ook niet doorslaan door iedere puber die ergens rondloopt naar z’n ID te vragen. En soms zijn er dingen die ‘niet strafbaar’ zijn, maar die d’r wel voor zorgen dat een wijk minder prettig wordt.

Als je trouwens de moeite had genomen om het tekstje onder die poster te lezen, dan had je al gezien dat types die voor keiharde repressie gaan niet door de sollicitatieprocedure komen. Maar he, waarom zou je ook.

op 20 01 2012 at 11:24 schreef Mart:

En iedere puber naar z’n ID vragen is nou net precies wat volgens het geposte stukje gebeurt.

Mag ik er bovendien op wijzen dat er tussen allochtonenknuffelen en keiharde repressie nog een heel groot gebied zit? En dat de politie helaas veel te vaak aan de verkeerde kant van dat gebied te vinden is, zelfs als er objectief geen reden toe is?

Me dunkt dat de politie daar, gegeven de wervingsposter, wel degelijk op selecteert.

En we weten allemaal wat er bedoeld wordt met ‘een wijk die minder prettig wordt’. Zeker als dit taalgebruik gebezigd wordt door iemand die een evident foute poster probeert goed te praten.

op 20 01 2012 at 18:27 schreef Herbert:

Iemand alleen maar naar zijn ID vragen mag een agent niet. Er moet een vermoeden van een strafbaar feit zijn.

Maar tegen zwaar tuig zoals aan de Delftselaan wordt niet opgetreden. Die gasten wanen zich onaantastbaar en zijn dat feitelijk ook, in plaats van dat de politie zegt: Go ahead, make my day!

Bij dat soort gasten moet je er echt bovenop zitten. Peuk op de grond gooien? Opbrengen en verbaliseren en neem de maximale termijn. Er mag een advocaat bijgeroepen worden maar er staat toch nergens dat dat bij 10 minuten moet?
En voor dat soort acties heb je street-wise agenten voor nodig en geen boerenkinkels die het dun door de broek loopt als ze een paar bontkraagjes zien.

op 30 09 2012 at 16:32 schreef No hard feelings | 251one's Blog:

[…] Dit artikel is eerder verschenen op de prachtige website Frontaal Naakt Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Posted in: OpiniePermalinkLeave a comment […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS