Home » Archief » Nul medelijden met Ebru Umar


[02.05.2016]

Nul medelijden met Ebru Umar

Suna Floret

nom11
Foto: Sakiko Nomura

“Mevrouw, het gaat mij niet om die tweet. Tuurlijk vind ik het erg en bizar dat Erdogan haar zomaar laat arresteren, maar het voelde echt goed. Dat zeg ik gewoon heel eerlijk. Ik weet niet eens wat ze op Twitter allemaal heeft geschreven, ik zit niet eens op Twitter. Maar die Ebru Umar heeft altijd anderen zitten pesten met haar teksten. Kijk, als ik jarenlang een klasgenoot heb gepest, en op een dag word ik helemaal in elkaar geslagen, denkt u dat het dan mijn klasgenoot uitmaakt door wie ik in elkaar ben geslagen? Nee, dan vind hij het gewoon lekker voor mij! Mijn verdiende loon, toch?”, zegt een student vol passie over de arrestatie van Umar.

“Mevrouw, weet u wel wat zij allemaal over Marokkanen heeft geschreven?”, vraagt een jongedame. “Ze schreef letterlijk dat alle Marokkanen tuig waren. Ik ben dus ook tuig, dat kan toch niet? Ik ben niet eens een Erdogan-fan hè, mevrouw. Maar ik zou het echt niet erg vinden als zij hard aangepakt zou worden door een paar grote Turken.”

Pestkop opgepakt

Ik bijt op mijn tong en begin niet over de politiek van Erdogan. Want het gaat deze studenten helemaal niet om hem. Het gaat erom dat er een pestkop is opgepakt.

“En haar vrijheid van meningsuiting dan? Moet Umar niet gewoon kunnen zeggen en schrijven wat zij wil? Dat is toch de kracht van dit land?”, vraag ik de klas. “Jullie mogen ook schrijven wat jullie willen.”

“Mevrouw, dan kunnen we net zo goed elkaars moeder gaan uitschelden. Dat is het enige dat Umar nog niet heeft gedaan, mijn moeder uitschelden. O wacht, dat heeft ze wél gedaan! Toen ze zei dat Marokkaanse moeders niet bezig waren met opvoeden! Dit slaat toch nergens op? Je mag een mening hebben maar zij gaat gewoon te ver. Ik ben deze bullshit echt zat, mevrouw. Al dagen wordt er over haar gesproken. Er zijn ergere dingen op de wereld.”

Feyenoord gewonnen

De jongeman die over de pestkop begon, praat lachend verder. “Rotterdamse jongeren hebben liefde nodig, mevrouw! Gelukkig heeft Feyenoord gewonnen, anders was heel de stad aan het huilen, denk ik.”

“Nou ik niet, hoor. Maar jullie mogen ook wel een keer een beker winnen”, zegt de verdwaalde Ajax-fan in de klas. “Het was al zo lang geleden voor jullie, wij zijn binnenkort weer kampioen.”

“Mevrouw, arresteer hem alstublieft! Wat hij nu zegt, is pas écht een strafbaar feit!”

Lees dit interview met Suna in Het Algemeen Dagblad, met een cameo van uw eigenste Frontaal Naakt! Suna Floret heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. ze staan op haar Facebookpagina. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 02.05.2016 @ 05:59

[Home]
 

42 Reacties

op 02 05 2016 at 08:44 schreef Thomas E:

Wat dit stuk ook weer aantoont is dat je je nooit buiten de groep mag plaatsen. Klokkenluiders en de enkelingen met een diametraal andere mening worden verketterd en afgemaakt.

Als ik in Frankrijk woonde en ik zou luid en duidelijk in de media verkondigen dat Nederlanders lomp, brutaal en krenterig zijn, dan zou ik als bevuiler van m’n eigen nest met de nek aangekeken worden door den Ollander.

Maar toegegeven, Ebru heeft bovendien nog een irritant arrogante air. Dat zet natuurlijk helemáál kwaad bloed.

op 02 05 2016 at 09:21 schreef Nrosa:

Al die mensen die het zo eens zijn met de absolute vrijheid van meningsuiting daag ik sinds kort gewoon uit om hun werkgever, het liefst op maandagochtend helemaal verrot te schelden. Hou je niet in, gooi al je grieven eruit, het liefst in zo grof mogelijke bewoordingen. Kijken waar ze blijven met hun absolute vrijheid van meningsuiting. Het bestaat niet en het heeft nooit bestaan. Als antwoord krijg ik meestal een murmeltje dat dat ‘anders’ is. Dat klopt, daden hebben gevolgen, en die horen er ook voor Umar te zijn. We leven namelijk in de echte wereld en niet in de Efteling.

op 02 05 2016 at 09:35 schreef Tormos:

Pesten is: op niks af en zonder aanleiding iemand treiteren.

Boze columns schrijven over fenomenen die in de werkelijke wereld plaats vinden is wat anders.

Het openbreken van haar woning en het geweldige argument “hoer” op de muur kalken is pesten met een turbo.

Ebru is als Nederturk precies op de hoogte van wat er in die etnische groep leeft. Ze prikt genadeloos door de hypocrisie heen en de Linkse Kerk heeft minder argumenten omdat ze geen kaaskop is.

Maar ik heb ook nul medelijden met moslims die zich gekwetst voelen. Want die maken het er dan ook zelf naar. In de geschiednis kan ik geen moment vinden dat de Europeaan zo over zich heen heeft laten pissen in zijn eigen huis als in de afgelopen 20 jaar.

op 02 05 2016 at 11:42 schreef Egbert:

Tormos: moslims die zich gekwetst voelen … die maken het er dan ook zelf naar. Tuurlijk. Moeten ze maar geen hoer als moeder nemen. Fijn dat Ebru dat aanwijst bij dat tuig. Allemaal.

op 02 05 2016 at 11:53 schreef Mario:

“..geen moment vinden dat de Europeaan zo over zich heen heeft laten pissen in zijn eigen huis als in de afgelopen 20 jaar.”

Door wie dan? En wie is die ‘de Europeaan’?

En als we het dan toch over pissen hebben…Lukassen van de PVV ken je nog?

Of dit?
http://www.republiekallochtonie.nl/islamofobie-islamkritiek-moslimhaat-en-racisme

Of boeit dat je verder niet omdat het om moslims gaat?

Umar kan wat mij aangaat de overdrachtelijke boom in (neen, niet om te hangen, mafketels).
Deze heeft geen enkele toegevoegde waarde aan het publieke debat. Keer op keer herhalen van hetzelfde ongefundeerde en uiterst stompzinnig kortzichtige gebrabbel…no thnx. Hier Fikkie, mijn portie.

“de Linkse Kerk”

Ah, kijk, je kon er op wachten. Frames napapegaaien. Zo ken ik de debielrechtse rukkertjes weer.

op 02 05 2016 at 13:01 schreef Tormos:

Mario: Wie is dan de Turk?…of Moslim?

Kennelijk bestaan die wel.

Linkse Kerk is een prachtige omschrijving van een groep mensen die zich met een bepaald gedachtegoed identificeren en onderling net zo zijn verdeeld als de Kerk. Maar wel uit dezelfde bron drinken en net zo heilig overtuigd van hun gelijk zodat ze ‘niet in discussie hoeven te gaan met minderwaardige mensen’.

Net als Riool Rechts, een mooie frame die Peter volgens mij ooit bedacht heeft. Het dekt toch de lading, dat soort termen.

op 02 05 2016 at 13:39 schreef Mario:

@Tormos, voorspelbare bagger: een vraag met een irrelevante tegenvraag beantwoorden. Om maar geen antwoord te hoeven geven.

Er gaan van types zoals jij dertien in een dozijn.

op 02 05 2016 at 13:42 schreef Pyt van der Galiën:

Interessant stuk. Ik kan me bij de reacties heel wat voorstellen. Wanneer je elke dag voor rotte vis wordt uitgemaakt, lach je je een ongeluk wanneer de daders zélf eens knalhard met hun kop tegen een muur botsen.

Eigenlijk wordt er door de Turkse (en de Marokkaanse) gemeenschap nog vrij vriendelijk gereageerd op alle bagger die er door extreemrechtse malloten als Tormos dagelijks over hen uitgestort wordt. Het mag wat mij betreft wel wat feller.

op 02 05 2016 at 14:07 schreef Zomaar:

@ Nrosa
Vrijheid van meningsuiting betekent alleen maar dat je niet strafbaar bent voor het uiten van je mening, niet dat het verder in het sociale verkeer helemaal geen consequenties mag hebben.

op 02 05 2016 at 14:12 schreef MNb:

Ik heb ook geen medelijden met Ebru Umar. Dat wil niet zeggen dat ik de arrestatie goedkeur.

op 02 05 2016 at 14:17 schreef Sasha Berkman:

Tormos, je beseft dat het pure projectie wat je hier uitkraamt? “minderwaardige mensen” dat is toch echt een rechts iets.

op 02 05 2016 at 16:34 schreef Tormos:

Sasha,

Marcel van Dam is toch echt links hoor.

https://www.youtube.com/watch?v=Lod_P4iQ2po

op 02 05 2016 at 17:04 schreef Sasha Berkman:

Tormos: Ow en dat staat voor links? Beetje simpel ben je wel. Hij had beter narcistische pedofiele haatzaaier kunnen zeggen dat was accuraat geweest.

op 02 05 2016 at 17:23 schreef John de Beer:

Ik kan het leedvermaak van sommige (Turkse) Nederlanders begrijpen, niet billijken. Ook hen zou het zorgen moeten baren hoe in Turkije een Nederlandse staatsburger tot politieke gevangene is gemaakt. Toegegeven, Ebru Umar is Mandela niet, het principe is hetzelfde.

op 02 05 2016 at 17:34 schreef Peter:

John, kap toch met die hysterische onzin. Umar is geen politieke gevangene, ze is opgepakt omdat ze de Turkse wet heeft overtreden. Net zoals Abulkasim Al-Jaberi is opgepakt omdat hij de Nederlandse wet overtrad. Umar is vrij en moet haar proces afwacvhten. Zo gaat dat in een rechtsstaat, toch?

op 02 05 2016 at 18:03 schreef Tormos:

Umar is opgepakt omdat ze meerdere keren een staatshoofd heeft uitgescholden.

Dat raakt aan openbaar bestuur, aan overheid en dus ook aan politiek.

Ze zou in Nederland op dezelfde juridische basis voor de rechter gedaagd kunnen worden. Een Nederlander zou in Nederland Ebru Umar (nog) gewoon voor de rechter kunnen slepen. Ze heeft Erdogan overduidelijk zeer grof beledigd.

De motieven van Umar zijn natuurlijk politiek. Die van Erdogan ook.

Ze is niet opgepakt omdat ze heeft gestolen of zoiets.

Erdogan misbruikt de Turkse wet om alle oppositie tegen hem de mond te snoeren. Putin is ook zo’n type. Het is pure machtspolitiek en ik begrijp werkelijk niet waarom al die intimidatie zo nodig genuanceerd moet worden.

op 02 05 2016 at 18:25 schreef Peter:

Die wet is er gewoon en Erdogan doet er een beroep op. Net zoals in Nederland een beroep op dezelfde wet wordt gedaan om mensen te vervolgen die het staatshoofd beledigen. Moslims worden hier al opgepakt omdat ze een vlag met de shahada dragen. Daar is niet eens een wet tegen.

op 02 05 2016 at 18:48 schreef John de Beer:

@ Peter

Ik vind dit niet hysterisch, absoluut niet. Je zou een punt hebben wanneer ook in Nederland onwelgevallige krantenredacties op last van de Staat der Nederlanden zouden worden gesloten. Umar zou de wet kunnen hebben overtreden, daarvoor wachten we nog even het oordeel van de (hopelijk) onafhankelijke Turkse rechter af. Maar je zal het toch met me eens zijn dat de gang van zaken sterke gelijkenis vertoont met een fenomeen waartegen we in Nederland in de jaren 70 en 80 met regelmaat de straat op gingen. Zoals ik eerder vandaag schreef: vertrouw de overheid nooit (inclusief de Turkse).

op 02 05 2016 at 19:12 schreef Tormos:

Maar we kunnen toch objectief vaststellen dat Erdogan en zijn kliek onder het mom van vroomheden en dwingelandij de eigen machtspositie probeert te versterken? Ebru was zo dom om te gaan schelden. Daarmee legt ze zelf de juridische basis voor dit arrest. Die onzin die Hans Teeuwen maakte dient ook geen enkel doel. Ik ga er van uit dat Ebru de straf krijgt waarin de Turkse wet voorziet.

Maar het probleem wat mij betreft is de inhoudelijke agenda en invloed van Erdogan. En wat we nu gezien hebben uit Turkse maar ook linkse hoek is, dat Umar als een groter kwaad wordt gezien dan Erdogan.

En dat vind ik persoonlijk tekenend voor de situatie waar we als samenleving steeds verder in wegzakken.

op 02 05 2016 at 19:30 schreef Peter:

Maar we kunnen toch objectief vaststellen dat Erdogan en zijn kliek onder het mom van vroomheden en dwingelandij de eigen machtspositie probeert te versterken?

Ja, en hetzelfde geldt voor de Nederlandse overheid. Er is gewoon geen verschil, behalve dat de straf in Nederland op het beledigen van een staatshoofd zwaarder is dan in Turkije.

op 02 05 2016 at 19:34 schreef Peter:

Je zou een punt hebben wanneer ook in Nederland onwelgevallige krantenredacties op last van de Staat der Nederlanden zouden worden gesloten.

Kijk, en dat is nou meten met dubbele maten. Nederland moet onwelgevallige krantenredacties sluiten (die bestaan overigens niet, elke krantenredactie in Nederland probeert zo diep mogelijk in de aars van de machthebbers te komen), maar in Turkije hoeven ze alleen Ebru Umar voor de rechter te dagen om jou het schuim op de lippen te doen krijgen.

Nee, ik ben het helemaal niet met je eens. In Nederland worden al jaren burgers opgepakt voor onwelgevallige meningen. Jou en je rechtse vriendjes hoor je pas als iemand eens wat terugzegt tegen een racistische, fascistische berserker als Ebru Umar.

op 02 05 2016 at 20:04 schreef Tormos:

Ebru als racist, dat volg ik nog. Maar hoezo is zij een fascist?

Ik vind Erdogan een klassieke fascist. Hij volgt dezelfde route als andere alleenheersers. Hij gebruikt volksgevoel, nationalisme en religieuze identiteit om zijn gelederen gesloten te houden. Daarbij dehumaniseerd hij Koerden en Armeniërs en gebruikt hen als zondebok. Sluit politieke tegenstanders op, controleert de media…en ‘landgenoten’ die duizenden kilometers verderop wonen, en hun kleinkinderen en achterkleinkinderen steunen hem daar massaal in.

Dan kun je toch niet gelijk trekken met de situatie in Nederland?? Zelfs jou persoonlijke conflict met Asscher heeft niet geresulteerd in politie bezoek, neem ik aan? Maar goed, dat neemt niet weg dat die dag nog komen kan.

op 02 05 2016 at 20:06 schreef babs:

In Spanje zei de overheid tegen de krant El Mundo dat ze er niet meer in zou adverteren als de hoofdredacteur, die veel aandacht besteedde aan corruptie, zou aanblijven. Deze vertrok inderdaad. In Nederland bestaat helemaal geen kritische pers. Ik weet niet of de kritiek er op vergelijkbare wijze uit is gechanteerd of dat de Nederlandse pers van nature volgzamer is, maar ik weet wel dat kritische pers vooral iets is van landen waar je het minder verwacht, zoals Turkije, maar ook bijvoorbeeld Venezuela.

op 02 05 2016 at 20:11 schreef Sasha Berkman:

High Five Peter

op 02 05 2016 at 20:36 schreef John de Beer:

@ Peter

Maar jij was het die begon met het vergelijken van Nederland met Turkije, een vergelijking die ik doortrek.
Meneer Al-Jaberi behoorde evenals de republikeinse demonstranten op Kroningsdag 2013 natuurlijk helemaal niet aangehouden te worden. Softdrugs zijn ook verboden in NL, maar we gedogen ze wel.

Op welke rechtse vriendjes je doelt is mij niet geheel duidelijk, ik ben gezegend met vrienden uit de meest uiteenlopende kringen. Zelf ben ik trouwens een zeer gematigde D66-liberaal wat voor sommigen hier natuurlijk ook al gevaarlijk rechts is.

op 02 05 2016 at 21:27 schreef Peter:

Zelfs jou persoonlijke conflict met Asscher heeft niet geresulteerd in politie bezoek, neem ik aan?

Hoe vaak moet ik dit nog zeggen: journalisten eisten bij mijn werkgever mijn ontslag. In Nederland doen journalisten het werk dat in Turkije door de politie gedaan wordt.

Ebru als racist, dat volg ik nog. Maar hoezo is zij een fascist?

Intimidatie en laster om andersdenkenden de mond te snoeren; snitchen bij een minister om een tegenstander kapot te krijgen. Wat is daar niet fascistisch aan?

op 02 05 2016 at 21:32 schreef Peter:

Maar jij was het die begon met het vergelijken van Nederland met Turkije.

Ja nou en? Met die stomme jij-bak kom je constant. Dat maakt wat jij zegt nog niet intelligent of zelfs maar steekhoudend. Je meet gewoon met dubbele maten, zoals hier gewoon wéér:

Meneer Al-Jaberi behoorde evenals de republikeinse demonstranten op Kroningsdag 2013 natuurlijk helemaal niet aangehouden te worden.

Als in NL iemand de mond wordt gesnoerd, hoort het niet, maar als in Turkije precies hetzelfde gebeurt, is het opeens ‘fascisme’ en ‘politieke gevangene’. Bij jou komt NL weg met moord en Turkije nog niets eens met het pikken van een snoepje.

ik ben gezegend met vrienden uit de meest uiteenlopende kringen.

Ja, en je hebt een zwarte vrouw. Dit soort ‘argumenten’ doet het goed bij je rechtse vrienden, bij mij moet je echt iets beters komen.

op 02 05 2016 at 22:30 schreef Henrik:

Over rechtse vriendjes gesproken:

tout rioolrechts zit binnenkort in Den Haag voor de Pim Fortuyn Prijs:
http://www.parool.nl/amsterdam/holman-de-winter-en-yesilgoz-maken-kans-op-pim-fortuyn-prijs~a4293248/

Peter, ga en beschrijf; een zaal vol verse suprematie, islam-pavlov en kwade genii, materiaal voor minstens 50 zeer gewaardeerde stukken op FN.

op 02 05 2016 at 22:45 schreef Sasha Berkman:

Beste Peter,Dont believe the hype

op 03 05 2016 at 08:20 schreef John de Beer:

@ Peter

Nu mag je alles tegen mij zeggen, maar laat mijn echtgenote erbuiten alsjeblieft! Mijn vrouw is de liefde van mijn leven die ik niet heb gekozen om strategische of politieke redenen, maar omdat ze de ware is. Eén of twee keer heb ik hiervan gewag gemaakt toen het onuitroeibare Nederlandse institutionele racisme aan de orde was, maar mijn geliefde misbruiken voor nevendoelen zal mij nimmer overkomen. Hoe vaak heb jij Hassnae trouwens niet in stelling gebracht?
Mijn levenspartner werd afgelopen week gememoreerd door de oplettende en fatsoenlijke Thomas E. en nu ga jij het als argument tegen mij gebruiken. Daarvoor mag je alles inzetten, maar niet dit etnocentristische argument dat je eerder bij extreem rechts zou verwachten. Een dubieuze en bekrompen aanpak voor iemand die bekend staat als vrijdenker die het bovendien terecht opneemt voor minderheden en die een belangrijke opiniesite drijft. En weer die rechtse vrienden? Leg eens uit waarop je dat baseert, ik ken ze niet.
Kom op Peter, hier ben je een schim van jezelf, je lezers hebben beter verdiend!

op 03 05 2016 at 08:30 schreef Peter:

Zie je nou wel dat je een troll bent? Je hebt herhaaldelijk de etniciteit van je vrouw als argument gebruikt, maar daar mag ik je niet aan herinneren. Dit is precies wat Jan Roos en Jan Bennink c.s. altijd doen.

Hassnae is natuurlijk wat anders. Ze is bekend en wordt steeds aangevallen vanwege haar geloof en etniciteit. Ze wordt als argument misbruikt om mij te diskwalificeren. Dit racisme benoemen is natuurlijk wat anders dan beweren dat je in orde bent omdat je een donkere vrouw hebt. Sheesh!

op 03 05 2016 at 08:53 schreef John de Beer:

Je mag, nee, je moet me aan alles herinneren, maar dit heb ik nooit gezegd. In het kader van een discussie over Hollands racisme heb ik er een of twee keer functioneel op gewezen dat dit heel dichtbij komt wanneer je levenspartner niet blank is. Niet om te koketteren of mij beter voor te doen, want dat zou pas racisme zijn! Ook zelfs jij leest blijkbaar niet goed!

En waarom zou je in orde zijn met een partner van een andere etniciteit? Is dat ook niet een wat risicovolle stelling? In ieder geval een die jou, uitgerekend jou, niet past. Je begeeft je hiermee op glad ijs Peter. Durf ook gewoon eens ongelijk te bekennen. Dat zou je nog grootser maken dan je al bent!

op 03 05 2016 at 10:43 schreef Peter:

Haha! Ik zeg helemaal niet dat je een beter mens bent met een partner met een andere etnische achtergrond. Ik zeg dat jij het als argument gebruikt. Ik ben niet groots, ik voel me ook niet groots, ik heb alleen maar altijd gelijk.

op 03 05 2016 at 12:46 schreef John de Beer:

Maar dat is nu net het misverstand, ik gebruik dit niet als argument. Het heeft mij gewezen op een structurele misstand in het land van de dominee en de koopman. Hierdoor is mijn bewustzijn gescherpt en dit heeft mij op diverse terreinen de ogen geopend.

Dat jij veelal gelijk hebt zal ik niet betwisten, in dit geval wil ik er een vraagteken bij plaatsen.

op 03 05 2016 at 19:34 schreef Egbert:

John: ik gebruik dit niet als argument. Kan zijn. Sowieso gebruik jij weinig argumenten. Laatste keer dat jij een argument inbracht tegen Peter?

Maar wel Peter uitmaken voor rotte vis en onbetrouwbaar. Daar heb jij geen argumentatie voor nodig.

op 03 05 2016 at 20:49 schreef John de Beer:

Beste Egbert, ontzettend hulpvaardig en solidair dat je het voor Peter opneemt. Had je soms het idee dat Peter zelf om woorden verlegen zit?

op 04 05 2016 at 08:22 schreef Egbert:

Dit is het patroon van John de Trollbeer.

Eerst negeert hij elk gemaakt punt of argument. Desnoods het hele artikel, waarom niet.

Dan begint hij een verhaal over nét een ander topic, moving the goalposts. Met gelegenheidsfeitjes, cherrypicked opmerkingen, en zonder geheugen. Alles met zelf-pijperij als “ik heb dit gezien”, “ik weet waar ik over praat”, “weet ik want mijn vrouw is donker”, “ik heb vrienden daar”. Zelfverklaarde autoriteit als argument, pedanter kan het niet. (Nog een gebrek aan redeneerkunde: als je dus níet getrouwd bent met een moslim, moet ook je bek houden over moslims. Maar zover komt John niet). En oh ja John, je noemt je vrouw één- of tweemaal per maand. Met je gelegenheidsgeheugen.

Tot slot doet John er graag een ad hominem bij. Eventueel verpakt in red herring slijmerij, als het Peter is.

op 04 05 2016 at 11:15 schreef John de Beer:

Mooie en verhelderende analyse, ik neem’m mee!
Klein kritiekpuntje: enigszins een gevalletje de pot en de ketel.

op 04 05 2016 at 14:00 schreef Sasha Berkman:

En zo vernielt de trol een mooie website

op 04 05 2016 at 14:08 schreef Peter:

Weet je, al sinds 2007 beweert iedereen al dat Frontaal Naakt dood is, of dood gaat, en vernield wordt en dat het niet meer was wat het ooit was en blablabla.

Sinds 2007. Dat is negen jaar geleden. En in die tijd is er nauwelijks een week voorbij gegaan waarin er niet iemand was, of een groep iemanden, die fanatiek geprobeerd heeft Frontaal Naakt inderdaad te mollen. Onlangs nog een minister, de vice-premier van ons land, zelfs. Maar de bezoekersaantallen rijzen de pan uit (zelfs zo erg dat ik weer moet gaan investeren) en deze site is levender dan ooit. Populairder dan ooit ook, heb ik het gevoel.

Dus hou toch op met dat geklaag dat deze site wordt vernield. Frontaal Naakt heeft de zeven plagen van Egypte doorstaan, denk je echt dat ik zou vallen vanwege een paar gelijkhebberihe doordrammers? Nah.

op 04 05 2016 at 15:30 schreef Sasha Berkman:

OK :)

op 04 05 2016 at 19:51 schreef John de Beer:

Egbert en Sasha vormen een mooie twee-eenheid: Egbert schiet’m in en Sasha maakt’m af. Goed gewerkt mannen!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS