Home » Archief » Steenpuist


[29.04.2016]

Steenpuist

Peter Breedveld

nom16
Foto: Sakiko Nomura

Als Kustaw Bessems boos is, maakt-ie zichzelf altijd belachelijk. Ik vergeet nooit meer hoe hij Amerikaanse kranten als The New York Times schuimbekkend beval Mohammed-cartoons te publiceren. Niemand die daar acht op sloeg, uiteraard. Nu leest hij de EU de les omdat ze niet krachtig optreedt in de zaak Ebru Umar. Mij lijken er urgentere zaken voor de EU om over aan de bel te trekken in Turkije, zoals het doodschieten van vluchtelingkinderen en misschien moeten er over die Turkije-deal maar eens een paar woorden worden gesproken.

Wat kan de EU over Umar anders zeggen dan dat ze hoopt dat die een eerlijk proces krijgt? Ze hééft bewust de Turkse wet overtreden terwijl ze in Turkije was en het is nou eenmaal zo dat in Nederland óók mensen worden vervolgd wegens belediging van het staatshoofd. Wie daar op wijst, is volgens Bessems een ‘jij-bakker’ die de tirannieke trekken van Erdogan bagatelliseert, maar volgens mij is het Bessems die de tirannieke trekken van de Nederlandse overheid bagatelliseert. Hij noemt Nederland immers een ‘fantastisch vrij land’ maar ik heb juist gelezen dat de straf in Nederland voor het beledigen van een staatshoofd fors hoger is dan in Turkije. En vergeet ook niet dat het de Nederlandse overheid is die een cartoonist oppakte en zelfs een Interdepartementale Werkgroep voor Cartoonproblematiek oprichtte.

Tirannieke trekjes

Dat is allemaal netjes binnen de lijntjes van een democratische rechtsstaat en Bessems bazelt dus als hij zegt dat Turkse Nederlanders die juichen om Umars arrestatie op de rechtsstaat zouden spugen. Je kunt veel over die Turkse Nederlanders zeggen, en dat doet iedereen dan ook, maar ze spugen niet op de democratische rechtsstaat. Net als in Nederland is ook het verbod op het beledigen van een staatshoofd keurig geregeld in het kader van diezelfde democratische rechtsstaat. En het is een beetje laat en in elk geval hilarisch hypocriet om nu te wauwelen, zoals Bessems doet, dat het Nederlandse verbod op belediging maar moet worden afgeschaft, nu Ebru Umar ervoor dreigt te worden veroordeeld in Turkije.

Een ander significant verschil tussen Turkije en Nederland is dat in Turkije veel journalisten de bak indraaien omdat ze zich tegen de tirannieke trekjes van hun overheid verzetten. In Nederland helpt het journaille de tirannieke overheid juist fanatiek om dissidenten de mond te snoeren. Denk aan de anti-Zwarte Piet-activisten, aan Kno’Ledge Cesare, die wordt vervolgd omdat hij op een demonstratie was die door overheid én pers op duizelingwekkende wijze werd geframed. Denk aan Lodewijk Asscher, die me met een aantoonbare leugen probeerde in moeilijkheden te brengen, geholpen door NRC Handelsblad, Joop.nl en door Powned, die bij mijn werkgever zelfs mijn ontslag eiste. Bas Heijne meldde onlangs triomfantelijk dat Nederland bovenaan prijkt op het lijstje van landen met persvrijheid, maar ik vind dat geen kunst. De Nederlandse overheid zou een belangrijke bondgenoot van zich vervreemden als ze op Nederlandse journalisten zou jagen, want dat zijn nou niet echt luizen in de pels.

Blatante Nederlandse hypocrisie

En is de arrestatie van Umar niet de juiste gelegenheid om te wijzen op wat ze er op dagelijkse basis allemaal uit pleegt te braken in haar stukjes en op Twitter, zoals Bessems beweert? Wel als Umar door het hele land als een soort Jeanne d’Arc van het Vrije Woord op het schild wordt getild en de arrestatie door met name Domrechts wordt gebruikt om anderen in diskrediet te brengen, zoals Job Cohen en de Nederlandse Turken. Het is gewoon nogal potsierlijk om er schande van te spreken dat iemand Umar heeft verklikt terwijl ze er zelf prat op gaat Ayaan Hirsi Ali te hebben verlinkt bij de toenmalige minister Rita Verdonk. En daar mocht je toen niks van zeggen.

Kijk, ik vind het altijd een schande dat er mensen worden opgepakt omdat ze de machthebbers uitdagen, maar bij de zaak Ebru Umar is het alsof er een grote rode steenpuist van blatante Nederlandse hypocrisie wordt opengeknepen. Het is te goor om er niet even flink overheen te schrobben met heet water en groene zeep.

Racistische ondertoon

Nogmaals: wat mij betreft kan Erdogan niet hard genoeg beledigd worden en dat het huidige gescheld op hem door Hans Teeuwen c.s geen doel zou dienen, zoals Lamyae Aharouay in NRC beweert, is een verwijt dat geen stand houdt. Erdogan maakt er een punt van dat kritiek op hem verboden is en juist daarom richten satirici hun pijlen op hem. Dat is het doel: Erdogan duidelijk maken dat hij niet boven kritiek en ridiculisering verheven is. Dat het geen satire meer zou zijn omdat het grof en plat is, is een weinig originele observatie waarmee mensen mij ook vaak lastigvallen.

Het probleem is dat ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat, in elk geval in Nederland, de kritiek op Erdogan nog een ander doel heeft, en dat is Nederlandse Turken vernederen. Er zit een racistische ondertoon in die Erdogankritiek die daardoor een beetje achterbaks is.

Het lijkt alsof er omhoog getrapt wordt, maar in feite wordt hier de nationale volkssport beoefend, namelijk de machtelozen te grazen nemen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 29.04.2016 @ 02:40

[Home]
 

50 Reacties

op 29 04 2016 at 08:02 schreef machiel:

Het is één ding om in groffe woorden maar mét argumenten, ergens kritiek op te hebben. Het is iets heel anders om niet verder te komen dan “geitenneuken” of “boywhore” en te denken dat dat satire is. Het zou misschien een stuk indrukwekkender te zijn om Erdogan ook inhoudelijk aan te pakken (in wat voor groffe bewoordingen dan ook). Volgens mij was dát de betekenis van het stuk van Lamyae. Maar verder ben ik het met je eens.

op 29 04 2016 at 10:23 schreef Murat:

“Een ander significant verschil tussen Turkije en Nederland is dat in Turkije veel journalisten de bak indraaien omdat ze zich tegen de tirannieke trekjes van hun overheid verzetten. In Nederland helpt het journaille de tirannieke overheid juist fanatiek om dissidenten de mond te snoeren.”

BAM! Geniaal!

op 29 04 2016 at 11:01 schreef Egbert:

Voor het eerst lees ik een goede beschrijving van de zaak. Wat een verzameling prutsjournalistiek. (En dit detail: hoezo is Umar “verklikt”? Twitter is toch zo openbaar als maar zijn kan?)

op 29 04 2016 at 13:44 schreef Kazonga:

@Egbert: nav een twitter ‘fittie’ welk zij op de bewuste dag had, gebeurde er uiteindelijk -enkele uren voor haar arrestatie-, het volgende:

https://twitter.com/Irmak_Ye/status/724256158714855424

op 29 04 2016 at 13:50 schreef John de Beer:

Hele goede beoordeling. Er moet nog veel meer kritiek op Erdogan komen en al dan niet smaakvolle satire. Erdogan is, mede door Merkel en Rutte, aangepraat dat hij over water kan lopen. Laat critici hem weer terugbrengen naar de werkelijkheid. Hij is een sterfelijke ziel die het voorrecht heeft om voor een paar jaren het Turkse volk te leiden, maar niet de Zonnekoning die hij meent te moeten zijn.

De angst om Nederlandse Turken in diskrediet te brengen mag echter nooit een argument zijn voor de appeasement waar wij Hollanders zo goed in zijn.

op 29 04 2016 at 14:48 schreef Sasha Berkman:

HUP allemaal, en nu onmiddelijk doen wat holocaustgeschiedenisvervalser John de Beer zegt! Anders snappen jullie er helemaal niets van!
Mooi meegenomen is ook dat Erdogan het opneemt voor de pallestijnen tegen de fascistische zionistische schurkenstaat dus het mes snijd voor John aan twee kanten.

op 29 04 2016 at 14:57 schreef Hans Naaktloper:

In feite schets Peter hier heel goed hoe in nederland, net als in turkije, ‘de rechtsstaat’ min of meer buiten werking is, en dat die term dus ook alleen een propagandistisch gebruik kent. Ik ben heus geen taalzuiveraar, maar ik vind oprecht dat je je bij het gebruik van termen moet realiseren hoe die termen worden gedefinieerd door diegenen die jij wilt aanklagen.

op 29 04 2016 at 16:16 schreef Rene:

Echt onafhankelijke journalistiek bestaat er nauwelijks in het westen. Chomsky heeft dit concept duidelijk uitgelegd. Als je niet in de pas loopt, dan werkt het systeem je eruit.

op 29 04 2016 at 16:47 schreef John de Beer:

@ Rene

Klopt als een bus! Nieuws is een onderlinge afspraak tussen journalisten. Daarom is bijv. de Amerikaanse verkiezingsstrijd wel nieuws en haalt de gewelddadige onderdrukking van aanhangers van de Islamitische Amadyya beweging in Indonesië nooit of amper de krantenkolommen. Indoctrinatie begint in uw eigen dagblad.

op 29 04 2016 at 22:08 schreef Anoniem:

Het goede nieuws: John de Trollybeer heeft een nieuw flatscreen gekocht en het werkt.

Het slechte nieuws: Trollybeer heeft alleen de gebruiksaanwijzing gelezen en reageert nu daarop. Het scherm staat nog achterstevoren.

Mijn advies, dear Beer: de waarschuwingen die jou bang maken zijn alleen voor de 220 V stekkers en zo, niet Erdogan. Gewoon het scherm omdraaien zodat je beeld ziet, en verder NIKS aanraken. Vooral niet je toetsenbord. Dat is het veiligst, ook tegen jouw fantasangst.

op 30 04 2016 at 06:15 schreef sum:

Vergeet niet dat die ebru uit de stal van geenstijl is en per definitie onbetrouwbaar. Zou me niet verbazen als ze dit niet uitbuiten zodat nog meer Nederturken in kwaad daglicht staan. Nederturken wordt alleen verweten banden te hebben met Turkije. Hoezo is dat een probleem. Nederlanders lopen Frankrijk plat. Een land met een noodverordening momenteel.

op 30 04 2016 at 06:29 schreef Nrosa:

John, de massamoord op moslims in Myanmar, had je ook als voorbeeld kunnen nemen, want als er íets is doodgezwegen dan is het dat wel. Verder is iemand continu geitenneuker noemen uiteraard geen satire, niet eens smakeloze satire. Het is stompzinnig gescheld, meer niet.

op 30 04 2016 at 08:23 schreef Egbert:

Die Anoniem van 22:08 is van mij.

op 30 04 2016 at 09:01 schreef Murat:

Eens met Egbert en Nrosa.

op 30 04 2016 at 10:08 schreef Dennis:

Beste Sum. Waar te beginnen? Umar was al als columniste actief toen Geenstijl nog de homepage was van Dominique Weesie. Verwijt dan de Libelle dat ze haar emplooi bieden. En de vergelijking tussen de band van nederturken met Turkije en Nederlanders met Frankrijk raakt kant nog wal. Maar dat is wel het punt waarop ze nu dus gepakt gaan worden. En niet eens door Geenstijl. Dat is ook teveel eer voor hen.

op 30 04 2016 at 11:29 schreef John de Beer:

@ Nrosa

Goed punt! De houding van de media wordt mede bepaald door de toegankelijkheid van het betreffende land of regio, de gewilligheid van de weinig kritische media om mee te gaan in trends, vast te houden aan cliché’s (moslims zijn gewelddadig), de PR van het regime in kwestie etc. Je zou onze ‘onafhankelijke’ meer intelligentie en kwaliteit wensen.

Je voorbeeld is treffend omdat het hier Boeddhisten zijn die terreur plegen tegen hun Islamitische medeburgers in Myanmar en dat past niet in het plaatje. Die vredelievende Boeddhisten zijn de troeteldieren van de Westerse media, denk aan de heiligverklaring van de Dalai Lama. Koop een Boeddhabeeld bij de Blokker en je staat aan de goede kant!

op 30 04 2016 at 11:30 schreef John de Beer:

ps: ‘onafhankelijke’ media

op 30 04 2016 at 11:43 schreef Tormos:

Zinvolle bijdrage aan de discussie Egbert! Top! Sociaal ‘wetenschapper’ Murat is het ook met je eens :-)

op 30 04 2016 at 11:46 schreef Henrik:

@Anoniem/Egbert: klasse.

Over Frankrijk, daar is de noodtoestand inmiddels vervat in de Grondwet, wtf?

http://www.civismundi.nl/?p=artikel&aid=2837

Orwell wentelt nog een keer:
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/frankrijk-verlengt-noodtoestand-ek-moet-een-feest-zijn

EK moet een feest zijn, dus daarom.

op 30 04 2016 at 13:24 schreef sum:

Dennis, warrig van je. Die ebru blijft van geenstijl; een neonazistische blog, door en door verrot en volstrekt onbetrouwbaar. Zij is medeplichtig aan de haat van geenstijl.

op 30 04 2016 at 15:18 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Het gemak waarmee de grootste minderheid in Nederland vogelvrij wordt verklaard door de journaille, politiek en andere opportunisten blijft mij verbazen… alsof het er niet toe doet. Een goede herinnering voor de Turk… blijf gretig vastklampen aan je Turkse paspoort man, het kan je op een dag redden van deze lafaards.

op 30 04 2016 at 16:11 schreef sum:

Natuurlijk zal de Turkse nationaliteit nooit opgegeven worden. Zeker niet zolang de Nederturken bedreigd en vernederd worden in Nederland…met de PVDA voorop als pestkop. De PVV heeft zich juist rustig gehouden laatste tijd, omdat de PVDA zo tekeer ging.

op 30 04 2016 at 18:01 schreef Tormos:

Die ‘grootste minderheid’ probeert uit alle macht de kleinste minderheid; Nederarmeniërs zelfs te verbieden hun eigen genocide te gedenken. Echt, walgelijk volk. Ook de Koerden zijn hun bijeenkomsten verstoord worden de gewelddadige ‘nederturken’. Het zijn ranzige ultra nationalisten. Wel of geen Ebru. De totaal ontwrichtende invloed van de Turkse overheid in bijv. Nederland en Duitsland gaat veel te ver.

op 30 04 2016 at 21:10 schreef Sasha Berkman:

Tormos, je hebt gelijk alleen vergeet je de andere kant: De invloed van de zionazistaat in dit land is veel groter.

op 30 04 2016 at 22:35 schreef sum:

Juist Sasha juist. De zionazi’s zitten in het hart van het parlement (PVV/CIDI).

op 30 04 2016 at 22:37 schreef Tormos:

Dat denk ik niet Sasha. Er is een EU boycot van producten uit de zionistische staat terwijl de Nederlandse overheid zich niet zo lang geleden nog liet besturen door de Turkse wens om Turkse pleegkinderen alleen bij ‘islamitische pleeggezinnen’ onder te brengen…Er is natuurlijk een zionistische lobby maar die heeft minder slagkracht dan vaak wordt beweerd. Politiek opportunisme en olie belangen zorgen voor een ziekelijke relatie met Turkije ‘dat bij de EU moet’. Welke dwingelandij van de zionisten zie jij dan in Nederland? We geven miljoenen euro’s aan de Palestijnse gebieden en hebben er bijv. een haven gebouwd. (Die overigens door de IDF kapot gebombardeerd is)

op 01 05 2016 at 00:01 schreef Murat:

Tormos zei: “De totaal ontwrichtende invloed van de Turkse overheid in bijv. Nederland….”

Overdrijven is ook een vak.

op 01 05 2016 at 00:07 schreef John de Beer:

Als Israël er niet was moest het worden uitgevonden volgens Sasha. Turkije heeft een Nederlandse staatsburger tot politieke gevangene gemaakt wat doet de Tweede Kamer? Jawel, buigen voor de Joden.

op 01 05 2016 at 09:45 schreef Tormos:

@Murat, ik overdrijf niet. Turkije heeft gevaarlijk veel invloed op Nederland. Verdiep je maar eens in wat zaken over bilaterale afspraken en verdragen.

De kern is: NAVO-USA-Duitsland.

De USA heeft destijds besloten dat Turkije bij ‘ons’ hoort als ‘controleerbare’ staat en bekende vijand van Rusland/Sovjets. Waarom denk je dat de PKK/ Koerden ‘Marxistisch’ zijn?

Ook nu zie je de eeuwige strijd in Oost-Europa weer opspelen in de kongsi tussen Turkije en Azerbeidzjan versus Armenië. Wij zijn zo bang voor “De Russen” dat we alles van de Turken pikken. Deze hele Erdogan kwestie is ook helemaal geen Erdogan kwestie. De man is democratisch gekozen en in overgrote meerderheid steunen de nederturken deze nationalistische moslim-fascist die zelfs de seculiere grondwet wil veranderen in een islamitische grondwet. Turkije in de hoofden van politici en generaals is een schim uit het verleden. Zo’n Mark Rutte is gevaarlijk naïef.

Het Turkije van Kemal met zijn strenge scheiding van religie en staat was ons ver vooruit. Ambtenaren moesten religie-neutraal zijn net als het onderwijs. Maar dit is het leed van de islam: het verdwijnt nooit meer. It is a gift that keeps on giving :-)

op 01 05 2016 at 10:26 schreef Murat:

Tormos,

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet genoeg weet over Turkije om je argumenten te weerspreken.
Ik weet wel dat tijdens mijn promotie-onderzoek ik vaak Turkse mede-promovendi hoorde spreken over zaken die jij nu aanhaalt.

Ik persoonlijk weet veel meer over hoe Nederland en de USA de kontenkussers van Israel zijn en het leed van de Palestijnen nu al decennia op de koop toe nemen.

John kan wel blijven tetteren tegen Erdogan of Turkije maar de man spreekt geen ENKEL kwaad woord over de fascistenstaat Israel.

Ik heb al ettelijke malen gezegd dat ik Erdogan een potentaat vind en dat hij hele kwalijke dingen doet.
Maar goed, ik wil dit geen “kijk ik doe het wel, nu jij ook” spelletje maken.
Ik vind dat John gewoon ontzettend ongeloofwaardig is geworden met zijn onvoorwaardelijke steun voor Israel maar ondertussen bekommeren om minderheden in islamitische landen, Echt!? John, doe je dat nu echt!? Zo hypocriet en ongeloofwaardig.

op 01 05 2016 at 11:41 schreef Tormos:

De aanleiding tot het ontstaan van het zionisme waren de terugkerende pogroms in Oost-Europa en Rusland.

Tijdens de WOI nam de Engelse staat een *pro-zionistische houding aan om enerzijds het nieuwe Sovjet Rusland weer als strijdende macht te betrekken in de oorlog tegen Duitsland/Turkije en anderzijds een ‘veilige’ olie-haven te realiseren om de olie uit de ‘Mosul area’ te kunnen verschepen.

*De Engelse geheime dienst dacht dat joodse communistische leiders waren te paaien met steun aan het zionisme. Dat was een misverstand. De joodse communisten zagen het zionisme als een kapitalistisch idee en verwierpen juist nationalisme.

De socialistische joodse Alexander Israel Lazarevitsj Helphand was een belangrijke figuur die steeds maneuvreerde tussen Lenin, Duitsland en Turkije en zijn eigen portemonnee.

Israël is de moslims door de strot geduwd. Maar volgens mij is Israël geen fascistische staat. Het komt op mij over als een zeer multiculturele democratie. Absolute geloofsvrijheid en buitengewoon productief in landbouw en high-tech, medicijnen en fundamentele wetenschap. Turkije was volledig christelijk en is nu volledig islamitisch: islam = fascisme, ethnic cleansing.

op 01 05 2016 at 12:16 schreef sjonnie:

Geloofwaardig is het om op alles wat Peter schrijft Israël er bij te slepen.

Stamgasten met een dwangneurose.

op 01 05 2016 at 12:50 schreef John de Beer:

@ Sjonnie

De wereld is werkelijk geobsedeerd met Israël en de Joden, ik had dat liever ook anders gezien. Kijk naar het patroon hier op FB: ik leg sommige zaken m.b.t. Israël uit, niet als reserveambassadeur van Israël, maar als Hollandse staatsburger en waarnemer die veel en vaak in Israël en de Arabische landen is geweest en inmiddels de vele nuances kent. Maar dat kan niet zonder dat ik door sommigen hier als een agent van de Mossad wordt beschouwd. Nu schrijft Murat weer over mijn ‘onvoorwaardelijke steun’, ik bedoel maar.
Obsessies maken blind en voeden het complot zoals dat door de eeuwen heen altijd is gegaan. Deze reageerders hier staan trouwens niet alleen, ook gerenommeerde politici (en dan met name van links) zijn bezeten door dezelfde obsessie. Anti-Israël retoriek raakt steeds vaker aan onversneden antisemitisme.
Inmiddels moet zelfs de eveneens zeer anti-Israël georiënteerde Britse Labourleider Corbyn een onderzoek naar antisemitisme gelasten in zijn eigen partij. Het wordt met de dag gekker!

http://nos.nl/artikel/2102306-labour-zet-commissie-aan-het-werk-over-rel-antisemitisme.html

op 01 05 2016 at 13:14 schreef Tormos:

Het zal allemaal met elkaar samenhangen. Israel is een zegen voor de islamitische wereld. Sunni, Shia, Turk of Javaan, iedereen kan elkaar omarmen in de haat jegens de joodse staat.

Als Israel ooit van de kaart geveegd zou worden dan gaan alle remmen los. Dan hebben we eindelijk een ‘free Palestine’ wat nog steeds een hell-hole zal zijn met Fatah, Hizbollah en Hamas die elkaar met bomvesten en kindsoldaten te lijf gaan in een ‘heilige’ oorlog om de absolute macht. Egyptenaren, Libanezen en Jordaniers hebben allemaal eigen issues met de Levant. Syrië is het voorland van het totale midden-oosten.

Terug naar Turkije. Ik vermoed dat als Trump de verkiezingen wint hij gaat doen wat hij zegt: Banden aanhalen met China en Rusland. Niet 2% betalende NAVO lidstaten de rug toekeren en investeren in de US army. Ook zal hij andere relaties aanknopen met Teheran. Iran is tegenwoordig relatief betrouwbaar en pragmatisch. De Shia minderheid kon nog wel eens de lachende derde worden.

Wij zullen in Europa binnenkort wellicht weer onze eigen boontjes moeten gaan doppen. Net als Saoudi-Arabië en Turkije. Met de mislukte integratie van moslims is een Europese burgeroorlog niet eens ondenkbaar.

op 01 05 2016 at 13:22 schreef Sasha Berkman:

Zo ver is Erdogan nog niet gegaan:

https://www.hrw.org/news/2002/08/03/us-hague-invasion-act-becomes-law

op 01 05 2016 at 13:30 schreef Nrosa:

Umar is ook Turks staatsburger. Wat ze heeft geflikt is in Nederland ook strafbaar, sterker er staat een hogere straf op.

op 01 05 2016 at 14:34 schreef Murat:

Nou Tormos, ik heb met interesse je comments gelezen en het is mij nu wel duidelijk.

“Hell hole” Palestina en Israel is geweldig.
Ik vind het werkelijk op het schandalige af, maar John heeft er in ieder geval een makkertje bij.

En dan “Islam = fascisme.”

Aha! Zo’n type ben je dus. Ik ben klaar met je.

Good luck Sasha, nog zo’n pro

op 01 05 2016 at 14:53 schreef John de Beer:

@ Murat en andere bezoekers

“John heeft er een makkertje bij”, ziehier dat de geobsedeerde Murat niet wil of kan lezen (mijn post van 12:50).

@ Tormos

Er staan ons inderdaad nog interessante tijden te wachten. De wereld zal opkijken want binnenkort wordt de eerste Saudische ambassadeur in Jeruzalem verwacht (!). In interviews in de angelsaksische pers zei deze prins Al-Waleed bin Talal dat hij trots is op zijn benoeming.

http://awdnews.com/top-news/the-saudi-prince-al-waleed-bin-talal-i-am-proud-to-be-the-first-saudi-honorary-ambassador-to-israel-and-i-hope-we-can-work-together-to-deter-iranian-agenda-king-salman-will-recognize-the-state-of-israel-according-to-two-state-solution

op 01 05 2016 at 15:01 schreef Tormos:

Murat,

Ik vind het jammer dat je niet aantoont waar ik de mist in ga. Goede argumenten zijn van harte welkom hoor. Maar als je steeds emotioneel wordt dan gaat die wetenschappelijke loopbaan de mensheid ook niet verder helpen. Ik ken de verhalen van Palestina van gevluchte Arabieren en ‘ophangen aan lantaarn palen’ van vermeende verraders en de onderlinge strijd zijn wat mij betreft hell-hole waardig.

op 01 05 2016 at 15:16 schreef sjonnie:

@ John,

Dat was geen kritiek op jou, integendeel.

Frontaal Naakt lijkt gekaapt te zijn door “stamgasten” die zonder enig historisch benul anderen voor rotte vis uit maken.

Ik hoef jou niet te vertellen hoe het mogelijk was dat een mislukt korporaaltje het voor elkaar kreeg om de handen op elkaar te krijgen.

“Good luck Sasha,nog zo’n pro.”

Bezopen stamgasten, onderdeel van alle ellende.

op 02 05 2016 at 02:18 schreef Robin:

“Als Israel ooit van de kaart geveegd zou worden dan gaan alle remmen los. Dan hebben we eindelijk een ‘free Palestine’ wat nog steeds een hell-hole zal zijn met Fatah, Hizbollah en Hamas die elkaar met bomvesten en kindsoldaten te lijf gaan in een ‘heilige’ oorlog om de absolute macht.”

Precies Tormos.

““Hell hole” Palestina en Israel is geweldig.
Ik vind het werkelijk op het schandalige af”

Denk je echt dat het anders zal gaan Murat, als de Joden zijn verdreven?

op 02 05 2016 at 05:31 schreef Peter:

Oké, klaar met die shit. Elke reactie over Israel gaat vanaf nu meteen de prullenbak in. Dus echt, bespaar je de moeite.

op 02 05 2016 at 08:31 schreef G.J. Brethouwer v/h Cactus:

op 02 05 2016 at 05:31 schreef Peter:

Oké, klaar met die shit. Elke reactie over Israel gaat vanaf nu meteen de prullenbak in. Dus echt, bespaar je de moeite.

Doen Peter, doen.
Iedereen moet gewoon bij het onderwerp blijven.

op 02 05 2016 at 10:55 schreef Murat:

Denk je eindelijk een safe haven te hebben gevonden op het net in de vorm van FrontaalNaakt, omdat het domrechts geblaat letterlijk alle andere sites al heeft overgenomen (elke krant, elk forum). Daar ook elk genuanceerd geluid ook de kop in heeft gedrukt.

Komen ze werkelijk waar nu zelfs hier de boel verzieken. Moet je nu eens zien, 4 op een rij: John, Tormos, Sjonnie, Robin. Echt, waarom moeten jullie letterlijk elke plek op het net verkankeren met die ziekelijke mensonterende moslimhatende arabierenhatende mening van jullie.

Moeten jullie zelfs dat ene stukje menselijkheid op het net de verotting inwerken? Echt dat laatste stukje oase dat we op het Nederlandse web hebben? John wil ik nog het voordeel van de twijfel geven als vind ik zijn mening vaak over het randje. Maar de rest van jullie,echt waar. “Islam=fascisme”-Tormos en die troll Sjonnie.

Goed, ik wil nog wel even excuses maken naar Peter voor het off-topic gaan.

op 02 05 2016 at 13:19 schreef Thomas E:

John is hartstikke oké, Murat. Dat voel ik aan m’n water. Ik vind het niet meer dan logisch dat hij zijn joodse roots verdedigt zoals anderen hier voor hun Turkse, Koerdische of Marokkaanse roots opkomen. Zijn partner is van afro origine en hij zelf is net zo gekant tegen de huidige moslimdiscriminatie als tegen het antisemitisme dat destijds tot de gaskamers geleid heeft. Ik heb dat meermalen uit zijn comments begrepen.

op 02 05 2016 at 13:48 schreef Egbert:

re Thomas. Peter schrijft letterlijk dat … de kritiek op Erdogan nog een ander doel heeft, en dat is Nederlandse Turken vernederen. Er zit een racistische ondertoon in die Erdogankritiek die daardoor een beetje achterbaks is.

En wat schrijft John @13:50? Hele goede beoordeling. Er moet nog veel meer kritiek op Erdogan komen en al dan niet smaakvolle satire. Oftewel hij draait Peters punt om, om er dan een nog schepje bovenop te doen. En ik ga er nu van uit dat dat moedwillig is, geen domheid.

op 02 05 2016 at 14:52 schreef John de Beer:

@ Thomas E

Dank je Thomas, zeer attent. Ik ben een ondogmatische figuur die met een open blik naar de wereld kijkt. Door mijn joodse achtergrond en mijn verbintenis met een donkere Hollandse is deze blik wellicht nog wat aangescherpt. Ik ga om met allerlei personen van verschillende gezindten, inclusief enkele Marokkaanse en Iraanse moslims en heb geen enkele reden voor een aversie tegen de islam. Mijn motto: dè waarheid bestaat niet en vertrouw de autoriteiten nooit!

op 02 05 2016 at 17:08 schreef sjonnie:

Die “oase van rust” wordt de laatste tijd constant verstoort door lieden zoals jij Murat.

Waar het ook over gaat, Israël wordt er bijgesleept.

Ik volg Frontaal Naakt lang genoeg om te voorspellen dat Peter zijn stamgasten wederom op straat gaat zetten.

op 03 05 2016 at 18:40 schreef Thomas E:

O Egbert, ik geloof zeker dat dit in een aantal gevallen zo is. Als je toch al de pest aan de Turken hebt is Erdogan een legitieme kop van jut. Maar gelukkig kan je het ook anders bekijken. Er zijn genoeg Nederlanders (zoals ik) die oprecht vinden dat de Turken de laatste jaren beter verdienen. In eerdere jaren heeft hij m.i. heel veel goeds gedaan voor het land. Ik weet niet hoe John hier naar kijkt, maar ik ga niet zoals jij meteen uit van een racistisch ingegeven visie.

op 04 05 2016 at 11:13 schreef Johannis:

+1 @Machiel Ik schreef dat in ook het commentaar onder de Facebookpost van NRC:

“Iemand voor rotte vis uitmaken is niet echt een mening (of satire). En ook niet zo subversief als je misschien denkt. Als je dat onder kritiek verstaat, kan het door een beetje behendige despoot gemakkelijk worden afgedaan en ontkracht. Wat de dame in kwestie zegt, vrij vertaald, is dit: Een mening is soms net als een kontgat. Iedereen heeft er één.”

Ook het gebruik van de term “geitenneuker” door Hans Teeuwen maakt me ongemakkelijk omdat dat hier toch echt te boek staat als een pejoratief voor Moslims en Arabieren.

Wil je Erdogan echt boos krijgen? Schrijf dan op de gedenkdag (24 april) al je kranten en blogs of whatever vol met columns en artikelen over de Armeense genocide i.p.v. over de triviale tweets en arrestatie van een relatief onbeduidende en nu in status omhooggevallen NederTurk, Ebru Umar. Beter nog, ga als journalist stiekem naar het zuidoosten van Turkije, doe er verslag van de oorlogssituatie en kom vervolgens met een door alle Nederlandse media breed uitgemeten exposè zodra je weer veilig binnen de landsgrenzen bent teruggekeerd. Daar wordt ‘ie ontzettend pisnijdig van…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS