Home » Archief » Pillen


[30.04.2012]

Pillen

Hassnae Bouazza


Illustratie: Marvel

De aan demonstraties verslaafde Egyptenaren zijn te ver gegaan. Demonstreren tegen de regering, oké. Demonstreren tegen de veroordeling van komiek Adil Iman, ook goed. Demonstreren voor vrouwenrechten, perfect. Demonstreren tegen maagdelijkheidstests, uitstekend. Maar demonstreren tegen de arrestatie van een Egyptische advocaat op het vliegveld van de Saoedische stad Jeddah? Twijfelachtig. Vooral als de woede zich daarbij richt op de Saoedische ambassade in Egypte, waarop de Saoedische ambassadeur wordt teruggeroepen en een diplomatieke rel tussen beide landen een feit is.

Wat is er gebeurd: de Egyptische mensenrechtenadvocaat Ahmed el Gazawi werd op het vliegveld betrapt met een grote lading pillen, naar verluidt kalmeringsmiddelen. Deze waren verstopt in een doos waarin doorgaans de Koran wordt bewaard en in melkpakken.

De Egyptische media waren er niet helemaal uit, volgens sommige bronnen was El Gazawi gearresteerd, omdat hij de Saoedische koning had beledigd, en volgens anderen omdat hij Egyptische gevangenen in Saoedie-Arabië wilde bijstaan. Hoe dan ook leidde zijn arrestatie tot een storm van protest. Honderden mensen riepen om de vrijlating van de advocaat en scandeerden dat Egyptenaren zich niet zomaar laten beledigen.

El Gazawi’s zus verscheen op tv om te verklaren dat hij naar Saoedi-Arabië was afgereisd voor de Oumra, dat is de kleine bedevaart. Ze zwoer dat hij helemaal niks bij zich had gehad en dat de autoriteiten niks konden hebben gevonden.

Ondertussen verschenen op televisie beelden van de buitgemaakte pillen en schijnt de advocaat, die samen met zijn vrouw was aangehouden, zelfs al te hebben bekend, al zegt de Saoedische ambassade dat het onderzoek nog gaande is.

Nadat demonstranten de Saoedische ambassade probeerden aan te vallen, heeft koning Abdullah zijn ambassadeur teruggeroepen. Hoofd van de militairen en interim-president Tantawi probeert inmiddels de boel te sussen en heeft met de Saoedische koning gebeld.

In de Egyptische media klinkt inmiddels wat protest tegen de ‘media-anarchie’ die is ontstaan na de opstand. Er wordt van alles beweerd en mensen laten zich snel opjutten. Voor je het weet, is alles opgeblazen tot een ernstige diplomatieke rel, zoals nu. Hoewel het volgens sommige commentatoren allemaal wel zal loslopen, wordt volgens anderen de onmin veroorzaakt doordat Saoedie-Arabië lange tijd de verdreven dictator Moubarak heeft gesteund. Weer anderen denken dat dit een gevolg is van ‘een derde partij’ die de banden tussen de twee landen wil verslechteren. Een fijne complottheorie mocht natuurlijk niet ontbreken.

De Saoedische columnist Abdulrahman Al-Rashid schrijft dat Egyptenaren niet moeten denken dat ze hun wil aan derden op kunnen leggen. Mij herinnert het erg aan de onrust die ontstond nadat Egypte een voetbalwedstrijd van Algerije verloor en zo kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika misliep. Zodra blind nationalisme de overhand neemt, verliest de ratio.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor onder meer Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle, de Arabische site van de Wereldomroep en OneWorld. Met Femke Halsema werkt ze aan een documentaire over vrouwen en de islam. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, ze is regelmatig te horen bij BNR Nieuwsradio en te zien in het programma Z.O.Z.. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Vorige week tekende Hassnae een contract voor twee boeken, uit te geven door Ambo. De foto van deze feestelijke gebeurtenis heb ik gejat van Paul Sebes:

Hassnae Bouazza, 30.04.2012 @ 15:49

[Home]
 

6 Reacties

op 30 04 2012 at 16:15 schreef Jona:

Mij herinnert het erg aan de onrust die ontstond nadat Egypte een voetbalwedstrijd van Algerije verloor … Zodra blind nationalisme de overhand neemt, verliest de ratio.

En helaas is dat niet alleen zo in Egypte. En het rare is dat nationalisme zo opgelegd, zo onecht is.

Natuurlijk mag een mens houden van de plek waar hij of zijn vandaan komt of woont; maar dat concentreert zich dan op een dorp of een stad. Je mag van je eigen cultuur houden, en dan ben je Europeaan. Maar daartussen zit eigenlijk niks, behalve een staatsapparaat dat een bepaald territorium beheerst waarvan de grenzen volkomen toevallig zijn.

Het blijft me verbazen.

op 01 05 2012 at 11:45 schreef Thomas E:

Wat is er trouwens mis met kalmeringspillen?? Het is toch geen XTC of acid? Als ik dit zo lees, heb je als Egyptenaar die kalmeringspillen ook hard nodig.

op 01 05 2012 at 18:28 schreef p.wielaard:

Volgens mij is er met reizen met een jaargang Hustler en een kilo wiet in je koffer voor eigen gebruik ook niks mis. Maar leg dat maar eens uit aan een Saudische douanier !

op 02 05 2012 at 10:38 schreef Yvonne:

Een mensenrechtenadvocaat is ook niet bijster geliefd bij officiële instanties en zeker ook niet bij Saoedie-Arabië . Verder spelen er allerlei belangen mee op de achtergrond, dus ik zou niet weten waarom een complottheorie niet zou ontbreken. De bewijzen bij andere zaken hebben dit vaak gestaafd. Ik vind dat je deze zaak niet kunt vergelijken met een voetbalwedstrijd. De tijd zal uitwijzen wat hier nu precies speelt.

op 02 05 2012 at 13:51 schreef vander F:

@thomas E,
illegale pillen zijn illegale pillen, of het nu Oxazepam of XTC is, dat maakt niets uit.
Het valt gewoonweg onder het kopje ‘drugs’, alleen een door een arts voorgeschreven drug kan, met het nodige extra papierwerk, legaal over de grens worden meegenomen.
Dit geldt ook binnen Europa, als je met je ADHD medicatie naar Frankrijk wil reizen heb je een officieele Schengen verklaring nodig waarin je aantoont dat de medicatie door een arts is voorgeschreven.
En daarbij, omdat het door een arts is voorgeschreven wil dat nog niet zeggen dat het geen verslavende rotzooi kan zijn zoals kalmeringspillen.

op 02 05 2012 at 19:14 schreef p.wielaard:

Vander F, Volgens jou zou dan ook chocolade in de ban moeten ? Iedereen zou volgens mij gewoon elk middel tot zich moeten mogen nemen. Slecht, verslavend, ongezond, giftig of whatever. Daar heeft niemand (zeker welke overheid dan ook) ene fuck mee te maken. Ik ben voor kilo pakken bruin en wit bij de AH (wel met bijsluiter). Gebeurt met drank en peuken ook. Dus wat is het verschil ? In Saudi Arabie zijn ze alleen nog wat gekker in de leer.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS