Home » Archief » Polariseren tegen polarisatie


[03.07.2024]

Polariseren tegen polarisatie

Peter Breedveld


Foto: Yoshiyuki Iwase

Domrechts heeft sinds een tijdje een hekel aan polarisatie. Mensen tegen elkaar opzetten vinden ze in die hoek niet meer kies. Dick Schoof, de premier van het gisteren aangetreden extreemrechtse kabinet, heeft Volkskrant-journalist Raoul du Pré laten optekenen dat hij het “belangrijk vindt dat mensen elkaar weer een beetje weten te vinden” en dus “gaat werken aan minder polarisatie”. En hoe gaat hij dat doen? Nou, zegt Schoof, door “echt iets aan migratie te doen.”

Uit de mond van Schoof is dat niet verrassend. Als baas van achtereenvolgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst gaf hij de schuld van de radicalisering van extreemrechts altijd aan vluchtelingen en antiracisten. Als er geen mensen van kleur waren geweest, was er ook geen racisme geweest.

Verderop in het Volkskrant-stuk koppelt ook Marjolein Faber migratie aan allerlei maatschappelijke problemen als de woningnood. Raoul du Pré schrijft het allemaal braaf op. Polarisatie tegengaan door te polariseren; waarom zou je daar kritische kanttekeningen bij zetten?

Totale oorlog

Schoof is geen grote intellectueel, en politiek fingerspitzengefühl heeft ie evenmin. Hoe kun je beweren dat je polarisatie wilt tegengaan als je een kabinet leidt waarop Wilders, Yesilgöz en Van der Plas hun stempel hebben gedrukt? Maar de Nederlandse kiezer is dom, echt heel dom. Je kunt ‘m wijsmaken dat tegen racisme zijn polariseren is, en dat je dat tegengaat door immigranten de schuld van alles geven. Daarom wordt mij door allerlei apen op Twitter constant verweten dat ik polariseer.

Je kunt ‘m ook wijsmaken dat het Hoofdlijnenakkoord heel gematigd is, zelfs links, want de armen krijgen er geld bij. Dat de moslims en immigranten er weer de schuld van alles in krijgen, erin wordt gezinspeeld op een verbod op LHBTI-voorlichting in de klas en er een totale oorlog tegen wetenschap, onderwijs, boeken en kranten in wordt afgekondigd, ach… Alleen de elite heeft daar last van, en die is er straks toch niet meer.

Kruiperige wegkijkers

De pers laat zich weer van haar kruiperigste en wegkijkerigste kant zien bij de installatie van het kabinet Polderhitler 1. Niet alleen Raoul du Pré verspreidt Schoofs boodschap dat immigranten als zondebok aanwijzen een uitstekend middel is tegen polarisatie. RTL helpt de ijzervreters van de PVV, Fleur Agema en Marjolien Faber, hun anti-moslim-standpunten wit te wassen. Faber is opeens de redelijkheid zelve door te zeggen dat een hoofddoek niet haar stijlkeuze zou zijn, maar dat ze natuurlijk gewoon praat met ambtenaren met een hoofddoek. Tuurlijk, de PVV heeft nooit gepleit voor een hoofddoekverbod, de hoofddoek vergeleken met een hakenkruis, enzovoort. Faber zou er gewoon zelf niet één dragen. Waar hébben de critici van de PVV het over? Het is echt een hele normale partij.

Ook Agema heeft niks tegen vrouwen met een hoofddoek. Ze vindt het jammer, want als vrouw ben je écht vrij als je geen hoofddoek draagt. “Dat is wat Femke Halsema ook zegt”, aldus Agema. Opeens is die constant verfoeide Halsema toch wel een handige schaamlap voor de PVV. De PVV verschilt plotseling nauwelijks meer van GroenLinks. Je vraagt je af waarom er door de PVV dan constant op GroenLinks gescholden moet worden, maar dat is überhaupt nooit gebeurd. De interviewer van RTL gaat er niet op in.

In NRC vandaag: ‘De langstudeerboete is alleen een probleem voor de lakse student (“en welke maatschappelijk meerwaarde hebben Gender and Diversity studies en Vrijetijdskunde überhaupt?”).’ Omschakeling is in Nederland nooit een moeilijk proces geweest. De ene dag ben je trouw aan je neoliberale regering, de volgende dag dien je de nazi’s.

Militante naïviteit

Misschien zijn al die plotseling gematigde PVV’ers, die de omvolkingstheorie afschuwelijk vinden en nog nooit een racist in hun partij zijn tegengekomen, die de hoofddoek oké vinden als ze er zelf maar geen hoeven en die tegen polarisatie zijn, misschien zijn ze het bewijs dat de PVV haar wilde haren verliest als je haar maar in je midden opneemt en mee laat regeren. NRC schreef in haar redactioneel ook al dat als Martin Bosma, die altijd fel gekant was tegen excuses voor de slavernij en die Zuid-Afrikaanse neonazi’s steunt, misschien wel was gaan nadenken als hij gewoon welkom was geweest bij Keti Koti.

Militante naïviteit noem ik dat. Misschien is het wel veilig een krokodil of een tijger als huisdier te nemen of een schorpioen op je rug te nemen om over de rivier te zetten. Misschien ga je niet dood als je een hele fles bleekwater leegdrinkt.

Mag ik het volgende suggeren? Misschien is het beter als je als pers wat kritischer bent als er een kabinet vol rabiate racisten met lak aan de grondwet aantreedt. Misschien moet je die niet meteen beginnen wit te wassen.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 03.07.2024 @ 09:15

[Home]
 

1 Reactie

op 03 07 2024 at 09:15 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS