Home » Archief » Kabinet van verzoening


[06.07.2024]

Kabinet van verzoening

Peter Breedveld


Foto: Yoshiyuki Iwase

Domrechts zit vol in de ontkenning. Premier Dick Schoof denkt nog steeds, na het kroeggevecht dat het debat over de regeringsverklaring was, dat zijn kabinet de polarisatie in de samenleving tegen kan gaan. Dat ‘de samenwerking van deze vier partijen als voorbeeld kan dienen voor andere burgers‘.

Tuurlijk, Yesilgöz die Wilders er openlijk van verdenkt zijn ministers opdracht te geven stooktweets te versturen, Wilders die schreeuwt dat dat een vieze vuile beschuldiging is, die zijn premier schoffeert en afblaft en zijn coalitiepartner Pieter Omtzigt toebijt dat hij zich niet met de PVV moet bemoeien. Een fraai voorbeeld voor de mensen.

Bart Jan Spruyt en Réne Cuperus hopen dat dit kabinet een ‘kabinet van verzoening’ wordt, die de ‘kloof die links in de samenleving heeft geslagen’, weer gaat dichten.

Verzoening, alsof de Apartheid net is afgeschaft. Alsof het Links is dat de plattelandsmensen en de kansarmen heeft onderdrukt, en de tegenstelling tussen ‘autochtoon en allochtoon’ heeft vergroot. Alsof Mark Rutte links is.

Brevet van onvermogen

Verzoening kan er pas komen als je het rot uit jezelf wegsnijdt. Als je erkent dat het racistisch is om vrouwen met een hoofddoek te stigmatiseren, ook als je dat zogenaamd doet omdat je je zorgen maakt om die vrouwen, als je erkent dat de PVV en BBB tot in het diepst van hun vezels racistisch zijn, want het is niet normaal om mensen weg te zetten als parasieten, ongedierte en hyena’s uit achterlijke zandbaklanden. Dat is Hitleriaans. En dat je zogenaamd niet wist wat de omvolkingstheorie is, maakt het niet oké om die te verbreiden als het evangelie van Domrechts. Dat je als net aangetreden minister gewoon toegeeft dat je uit je nekt lult over dingen waar je niks van weet, gewoon dat eigen brevet van onvermogen op een zilveren schaaltje aan de oppositie presenteert.

Dat je de omvolkingstheorie bij nader inzien verwerpelijk vindt, maar dat je het toch wilt hebben over de ‘zorgelijke demografische ontwikkelingen’ in Nederland. Altijd weten ze weer die variant op de homeopathische verdunning, de ondergang van het Avondland, de binnenvallende barbaren, de omvolking binnen te fietsen. Moet je eens in Rotterdam komen, tweet Wierd Duk, en dan nog eens zeggen dat Nederland niet wordt omgevolkt.

Rotterdam, waar je soms de enige blanke bent, omringd door zwarten, bruinen en kopvodden, wandelende tenten. Noem je mij nou een racist?

Halve oorlog

Wilders ontsteekt ook in grote woede als de PVV van racisme beschuldigd wordt. “Kijk het maar terug! Ze zei racisten!” Jarenlang moslims en vluchtelingen ontmenselijken, een halve oorlog ontketenen tegen asielzoekerscentra, kopvodden, hyena’s, parasieten, tsunami, de totale oorlog verklaren aan de multiculturele elite en dan ontdaan zijn omdat je een racist wordt genoemd.

Flikker toch op.

Sigrid Kaag

Racisten en fascisten zijn het, allemaal. Als je tijdens een debat tegen een spreker schreeuwt dat hij zijn mond moet houden, kun je overduidelijk je fascistische neigingen niet onderdrukken. Sinds de “monsterzege” van Wilders in november heeft heel Domrechts er een handje van om iedereen, die kritiek heeft, te bevelen zijn muil te houden. Want “wij hebben gewonnen en dus moet iedereen nu doen wat wij zeggen” is een fascistische opvatting van wat democratie is. Elk geluid van de oppositie diskwalificeren als gehuil, gejank, “zuurlinks”, opeens hebben ze bij Domrechts allemaal een hekel aan “ad hominems” en “je was wel verontwaardigd toen we Sigrid Kaag een heks noemden!”

Dus omdat we verontwaardigd zijn over de seksistische ad hominems aan het adres van Sigrid Kaag, mogen we het rot in je racistische kabinet niet aanwijzen? Fuck off. We gaan de komende tijd nog veel huilen, drammen, janken en zuurlinks zijn. Oppositie voeren, ons verzetten. Het is niet zo dat jullie je koest hielden toen “links” aan de macht was, toch? Of heb ik die trekkerterreur, de pogroms, de “zwarten naar Auschwitz“, de bestorming van asielzoekerscentra en de intimidatie van journalisten van de afgelopen jaren gedroomd?

Sylvana Simons

Ik moest gewoon werken, donderdag, en kon niet het hele debat volgen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, zoals jullie allemaal, maar ik zag dingen voorbij komen op Twitter, een filmpje van een zeer assertieve Rob Jetten, onder andere. Ik was aangenaam verrast en tweette dat het jammer was dat het zolang had geduurd voordat de oppositie eindelijk in beweging kwam.

Mensen zeiden dat ik dan niet goed had opgelet, dat Jetten en anderen al een tijdje goed bezig waren.

Nee, modderfokkers, ik heb uitstekend opgelet. Dat Wilders nu dit kabinet van totale freaks heeft kunnen vormen, komt doordat de oppositie jarenlang nagenoeg afwezig was. Omdat die bestond uit Sylvana Simons, die zelfs door de linkse website Joop.nl werd afgezeken en verdachtgemaakt. Iedereen die verder iets kritisch over Wilders zei, werd verweten te polariseren en gepimwind, door rechts en door links.

Hitleriaans raaskallen

Ik weet waar ik het over heb, vrienden. Ik ben geïntimideerd, bedreigd, belasterd, voor de rechter gesleept omdat ik een racist een racist noemde, vernederd door de media. Omdat ik me tegen Wilders uitsprak. Ik zag Wilders hitleriaans raaskallen in de Kamer en niemand zei wat. “Want hij wordt wel bedreigd!” Links zette Lodewijk Asscher in, die probeerde Wilders in racistisch gehits te overtreffen.

Er is al die tijd geen oppositie geweest en ik mag hopen dat de opleving van afgelopen week van blijvende aard is, en dat Links zich niet weer terug in z’n hok laat lullen door kwezels die preken dat we de verbinding en verzoening moeten nastreven.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 06.07.2024 @ 10:28

[Home]
 

1 Reactie

op 06 07 2024 at 10:29 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS