Home » Archief » Polderhitler


[17.05.2024]

Polderhitler

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus.

Ik vond mensen die constant Hannah Arendt aanhalen altijd irritant, maar nu ik zelf net Totalitarisme uitheb, moet ik ook steeds aan haar denken. Haar inzichten zijn niet heel uitzonderlijk, maar ze legt een patroon bloot dat ik niet meer niet kan zien, zeker niet in de huidige politiek. Vóór Totalitarisme herkende ik fascistische tendenzen, zoals het schenden van grondrechten en de zondebokpolitiek, nu zie ik de methode.

Arendt laat zien dat het in totalitaire samenlevingen gaat om het geloof in bepaalde wetmatigheden, bijvoorbeeld dat de Joden een bedreiging vormen vanwege hun genetisch bepaalde criminele inborst. Niets of niemand kan de Nazi’s overtuigen van het tegendeel, geen wetenschappelijk bewijs, geen ervaring die wijst op het tegendeel. Om de criminele inborst van Joden waar te laten zijn, passen ze zelfs de werkelijkheid eraan aan, door Joden buiten de wet te stellen. Ze zijn nu per definitie crimineel.

Asielcrisis

Ik werd specifiek daaraan herinnerd toen ik las hoe Wilders & Co het door henzelf verzonnen vluchtelingenprobleem denken te gaan aanpakken in hun Hoofdlijnenakkoord. Er worden allerlei voorzieningen afgeschaft of beperkt zoals de bed-bad-brood-regeling en de rechtsbijstand, de spreidingswet wordt ingetrokken, illegaliteit wordt strafbaar gesteld, zodat ze al snel worden gedwongen tot criminaliteit.

En zo maak je van mensen de bedreiging die ze volgens jou altijd al waren, en heb je je asielcrisis die je snoeihard kunt bestrijden terwijl je je reet afveegt met mensenrechten en internationale afspraken.

Even los van de vraag hoever Wilders daarmee denkt te komen vanwege de wet, rechters en Brussel en zo, maar het zal juist koren op zijn molen zijn als hij wordt teruggefloten, want dat is dan het bewijs dat de elite tegen de wil van het volk ingaat.

Wil van het volk

De wil van het volk. Volgens de domrechtse journalist Roderick Veelo, die in Op1 tegenover onder andere de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman zat, moét je democratische hart wel blij kloppen vanwege het Hoofdlijnenakkoord, want dat is wat een meerderheid van het volk wil. Het is een domme, lompe opvatting van wat democratie inhoudt, of beter gezegd: Veelo weet fuck all van democratie. Democratie is geen dictatuur van de meerderheid.

Jaren geleden maakte de toenmalige minister van Justitie, Piet Hein Donner, een soortgelijke domme opmerking toen hij beweerde dat als een meerderheid van de Nederlanders dat wilde, de sharia moest worden ingevoerd. Domrechts ontplofte toen en voelt zijn democratische hart blijkbaar alleen kloppen als een meerderheid wil wat het zelf ook wil.

Domme kiezers

Wat ook niet democratisch is, is het volk jarenlang voorliegen over asielcrisis en criminaliteit en het inpikken van woningen door Syriërs en zo en het net zolang bang en boos te maken totdat het op jou gaat stemmen omdat jij ze, met behulp van onze domme vaderlandse pers, ervan hebt overtuigd dat jij de door jouzelf verzonnen crisis gaat oplossen. Ik ga zover te stellen dat er in Nederland geen sprake is van zoiets als “democratische verkiezingen”.

Om het volk zolang zo enorm voor de gek te houden, heb je natuurlijk wel hele domme kiezers nodig. Nou, dan val je in Nederland met je neus in de boter. Niet alleen is de Nederlander van culture (dus niet van nature, we worden zo opgevoed) al agressief anti-intellectualistisch, ons onderwijssysteem wordt ook steeds meer zodanig ingericht, dat een diploma het bewijs is dat je de bezitter ervan echt alles kunt wijsmaken wat je wilt, behalve het verschil tussen een d en een t.

En om de domrechtse verkiezingswinst voor de komende jaren te verzekeren (lang genoeg om de rechtsstaat af te schaffen en van Wilders een Polderhitler te maken) belooft het Hoofdlijnenakkoord bezuinigingen op onderwijs en onderzoek waar je hoofd van gaat tollen, wordt de publieke omroep omgevormd tot één groot Ongehoord Nederland en wordt het laatste restje kwaliteitsjournalistiek onbetaalbaar gemaakt.

Seksuele voorlichting

Dat Hoofdlijnenakkoord is pure horror voor iedereen met een warm kloppend democratisch hart. Niet alleen asielzoekers krijgen het zwaar te verduren, Polderhitler 1, zo noem ik het toekomstige kabinet maar even, ziet terrorisme als een uitsluitend islamitische gelegenheid, is geobsedeerd door het afnemen van het Nederlanderschap en door “denaturalisatie” en belooft in één adem door bewaking van de onderwijsvrijheid én verregaande bemoeienis met het curriculum.

In NRC beweert Folkert Jensma, die ik nooit een helder licht vond, dat de vrijheid van onderwijs “intact” blijft. In werkelijkheid staat er in het Hoofdlijnenakkoord dat er “geen ruimte mag zijn voor het overdragen van antidemocratische en anti-rechtstatelijke opvattingen door leraren of in lesmateriaal” en moet seksuele voorlichting “neutraal zijn en beter toegesneden op de leeftijd van leerlingen.”

Anti-rechtstatelijke opvattingen

Als je een béétje had opgelet, de afgelopen jaren, dan weet je dat het in de ogen van Wilders en Van der Plas bij “antidemocratische en anti-rechtstatelijke opvattingen” niet gaat om “excessen” maar om kritiek op Domrechts, omdat Domrechts de “wil van het volk” is. “Zo meneertje, u voelt uw democratische hart niet kloppen bij de grootschalige deportatie van moslims in opdracht van onze Leider? Waarom komt u niet even met ons mee naar het bureau.”

Neutrale seksuele voorlichting gaat natuurlijk over Lentekriebels, om precies te zijn over homo’s en “transideologie”. Polderhitler 1 gaat hier de kant van Orban en Poetin op. Geen LHBTI in de klas.

Onderwijsvrijheid

In een ander artikel in de NRC van vandaag wordt ook totaal niet gekeken naar de context van ogenschijnlijk onschuldige passages in dat akkoord. Dat je na al die jaren Wilders en ander domrechts schorem nog steeds niet doorhebt dat je juist moet opletten als er gezegd wordt dat de onderwijsvrijheid een groot goed is, dat er geen alarmbellen gaan rinkelen als je leest dat het euthanasie- en abortusdebat zorgvuldig gevoerd moet worden, of dat de definitie van deelname aan een terroristische organisatie wordt verruimd. Dat het verboden wordt je steun uit te spreken voor een terroristische organisatie.

Als je dan verderop leest dat er “wordt onderzocht of en hoe nadere vereisten gesteld kunnen worden aan de representativiteit van belangenorganisaties met een ideëel doel”, hoezo begrijp je dan niet dat Polderhitler 1 eerst achter degenen aan zal gaan die Israël bekritiseren (want “Hamas-vriendjes”) en daarna achter bijvoorbeeld GreenPeace of zelfs de vakbonden? In het Nederland van de nabije toekomst kan iedereen op elk moment tot de volgende vijand worden verklaard.

Makke schapen

Die bedaarde gezapigheid altijd van onze elite. Ik zag net een videofragment met Peter R. de Vries langskomen dat ik zó toepasselijk vind. “We worden makke schapen die zich naar de slachtbank laten leiden”, zegt hij.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 17.05.2024 @ 12:14

[Home]
 

1 Reactie

op 17 05 2024 at 12:14 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS