Home » Archief » Politiegezichten blurren


[08.12.2016]

Politiegezichten blurren

Petra Kramer


Scene uit Sword of Doom.

Mitch Henriquez is onwel geworden onderweg naar het politiebureau en hij is helaas overleden voordat er eerste hulp kon worden verleend. Dat melden de media in eerste instantie op het gezag van de politie en het OM. Toen de videobeelden van de lynchpartij op Youtube verschenen, veranderden de media het verhaal. Mitch Henriquez zou zijn overleden door zuurstofgebrek, niet door politiegeweld.

De media en de politie zijn goede vrienden omdat de politie de media van een constante stroom persberichten voorziet die én klakkeloos overgenomen worden én behoren tot de categorie meest gelezen berichten. Menig ZZP’er verdient een goed belegde boterham met het runnen van een 112-clickfarm. Of ze zo slim zijn weet ik niet, maar in principe hoef je daar maar één keer een scriptje voor te schrijven dat persberichten van de politie in jouw regio automatisch overneemt en daarna kun je de advertentie-inkomsten zien binnenstromen. 112-porno verkoopt namelijk beter dan seks en de Nederlandse filterlijst voor adblock bevat geen enkele 112-clickfarm.

Strafvervolging afkopen

Omdat de media dikke mik zijn met de politie, berichten ze nu zeer terughoudend over wat de facto een livestreamverbod van demonstraties is. Kamer wil agent niet meer herkenbaar in beeld kopt De Telegraaf.

RTL maakt het een stuk bonter door er treitervlogger mag agent niet langer herkenbaar filmen. De wet geldt niet selectief voor wat arbitrair treitervloggers worden genoemd. De wet geldt voor iedereen. Tenzij je heel rijk bent, dan kun je strafvervolging afkopen, maar dat is een ander blog.

Als het Kabinet de bijna Kamerbreed gesteunde motie (de enige tegenstem was van DENK) uitvoert, dan kan een journalist als Kevin Roberson wel inpakken. Gezichten blurren is vrij makkelijk omdat er talloze gratis tools voor beschikbaar zijn, maar geen daarvan ondersteunt het onherkenbaar maken van de gezichten van agenten on the fly. Het is een videobewerking die naderhand moet gebeuren.

Demonstratierecht onder druk

Zonder er goed over na te denken, heeft de Kamer (en ook mijn partij) een voorstel gesteund dat het demonstratierecht verder onder druk zet. Een recht dat volgens Amnesty al onder druk staat, wordt verder ingeperkt.

Ik neem dat de Partij voor de Dieren zeer kwalijk omdat juist zij zouden moeten weten hoe wetten tegen het filmen van de bio-industrie Amerikaanse activisten verhinderen om dierenleed bloot te stellen. In Europa hebben we die wetgeving nog niet, maar ook hier worden illegaal gefilmde beelden gebruikt om het leed, dat de bio-industrie veroorzaakt, aan te tonen. Zo heeft bijvoorbeeld Gaia onlangs aangetoond hoezeer de Vrije Universiteit Brussel proefdieren een levende hel bezorgt. Juist de Partij voor de Dieren zou daarom beter moeten weten om voor dit soort onbezonnen moties te stemmen.

Ter plekke arresteren

De politie heeft meer dan genoeg instrumenten om op te treden tegen belediging. Ik kan dat weten, want ik ben twee keer vervolgd en veroordeeld vanwege zogenaamd beledigende tweets. De politie kan je sommeren om afstand te houden als ze vindt dat je in de weg staat. En de politie kan je ter plekke arresteren als ze vindt dat je gemeen naar haar kijkt of anderszins beledigend bezig bent. De motie die verbiedt om de politie herkenbaar in beeld te brengen, is volstrekt overbodig.

De politie heeft er ook een handje van om video’s die hen niet aanstaan te wissen door telefoons te vorderen. De enige manier om dat tegen te gaan, is al je beelden rechtstreeks in de cloud te proppen, mijn smartphone had dat standaard aan staan totdat ik de gebruiksvoorwaarden gelezen had. Al mijn video’s, foto’s en sms’jes zouden standaard op internet bewaard worden als ik het niet uitgezet had.

Onrechtmatige mishandeling

Iedereen die niet de moeite neemt om het privacystatement van haar telefoon te doorvlooien is vanaf vandaag strafbaar als de aangenomen motie wordt uitgevoerd. En onderstaande beelden van de zoveelste onrechtmatige mishandeling van Jeffry Afriyie worden ook strafbaar verklaard. De Tweede Kamer heeft vergaring van bewijs illegaal verklaard en livestreams van demonstraties onmogelijk gemaakt en alleen DENK was tegen.

Denk daar maar eens over na als de politiek weer kankert op Turkije.

 

 

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 08.12.2016 @ 07:44

[Home]
 

14 Reacties

op 08 12 2016 at 09:56 schreef babs:

Half zeteltje erbij voor DENK als ze dit handig spelen.

op 08 12 2016 at 09:57 schreef MNb:

“De motie … is volstrekt overbodig.”
Helemaal niet – de politie moet toch ongecontroleerd kunnen mishandelen. De politie moet op alle mogelijke manieren tegen de burger beschermd worden!
[einde sarcasme]

op 08 12 2016 at 12:24 schreef Frank de Graaf:

Weet je wat? Politieapparaat opheffen..ieder vind zijn zegje en mening zo belangrijk….ik maak me alleen druk om mijn eigen vriende…familie…dierbaren….onrecht is altijd onverteerbaar…maar in de hyidige samenleving waar misselijkmakende berovingen…verkrachtingen en mishandelingen serieus te vaak voorkomen hoor ik op deze site nooit iemand klagen…ik ben echt geen fan van de overheid …verre van…maar dit linkse spierballen gekrakeel van figuren als jullie die alleen flink janken tegen de smeris maar tijdens onrecht gepleegd door een paar boefjes op straat snel wegfietsen heb ik ook echt helemaaaaal niets….als het er op aankomt zijn de meeste van jullie regelrechte schijtbroekjes.. ik weet uit ervaring waar ik het over heb….heb ooit gehandeld om eigen lijf en goed te verdedigen…weet als bijna geen ander wat angst en onrecht inhoud…en helaas de betrokkenen toen alsmede…

op 08 12 2016 at 13:10 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Wat is het toch met de petit bourgeois en haar onuitputtelijke voorliefde voor het repressie-apparaat?

op 08 12 2016 at 14:49 schreef Paul Hoekveld:

@ Frank de Graaf:

Allemaal leuk en aardig en uiteraard doet de politie buiten minderheden in elkaar rammen, verkeersfuiken aanleggen en wietplantages oprollen ook goede dingen maar vind jij nou dat de politie wel of niet gefilmd mag worden?

op 08 12 2016 at 16:35 schreef Chakir:

“Linkse spierballen gekrakeel”?Daar ontbreekt t juist aan! Hoor weinig mensen echt stennis trappen over het inperken van burgerrechten, privacy etc. (in t echte leven dan). Verreweg de meesten hebben niet zo’n ervaring als die van jou meegemaakt. Wat fijn is, maar er is een keerzijde. Als je nl je natje en je droogje in relatieve pais en vree hebt, dan boeit t ook niet echt wat hunnie allemaal in Den Haag bedenken. Totdat het moment daar is dat je structureel last hebt en krijgt van die instituties. Zeker als zij ook een bijzondere status hebben zoals de politie. En denk jij echt dat verkrachtingen nu vaker voorkomen? Men heeft het weleens over de rechtse repressieve wind die door het land waait, in mijn beleving is het een mammoettanker die jaaaren geleden op koers is gezet, het is als bemanningslid op zo’n enorm bakbeest heel lastig om te zien waar je op afstevent. Een ding weet je wel zeker: het is in ieder geval niet het achtersteven.
P.S. Wel veel puntjes… heeft dat een betekenis?

op 08 12 2016 at 16:54 schreef MNb:

Ik weet ook waar ik het over heb, FdG. Een jaar of zeven geleden is mijn vader vermoord. Ik ben er niet minder links van geworden.

op 08 12 2016 at 17:41 schreef Mario:

@MNb, maar weet je wie wel ‘linkser’ is geworden?

Little Hitler himself:
https://www.washingtonpost.com/national/the-white-flight-of-derek-black/2016/10/15/ed5f906a-8f3b-11e6-a6a3-d50061aa9fae_story.html

Christian Picciolini en vele anderen met hem, btw. Laat types als Paul Belien en Martin Bosma het maar niet horen.

Mijn oprechte condoleances, trouwens. Blijf sterk, vriend.

op 08 12 2016 at 22:47 schreef marco meijer:

Als agenten onherkenbaar willen zijn kunnen ze toch gewoon een boerka gaan dragen ?
O wacht …

op 09 12 2016 at 02:06 schreef Bauke Jan Douma:

Een geluidsopname alleen al kan vele wonderen verrichten.
Die heeft het bijkomende voordeel dat a) de handeling volkomen onzichtbaar uitgevoerd kan worden en b) de handeling voor de rechter als ‘onverhoopt’ uitgelegd kan worden.
Denk daar maar eens over na.

Overigens is DENK nog de enige redelijke partij in NEderland.

op 09 12 2016 at 09:33 schreef André Richard:

Volgens mij valt filmen niet onder het recht op demonstreren, dat zijn twee totaal verschillende dingen.
Je hoeft politiegezichten niet te blurren, je kunt er ook een zwart balkje overheen monteren. Dat is makkelijker en bovendien eenvoudiger omkeerbaar als dat nodig mocht blijken.
Filmen, fotograferen en geluid opnemen is niet beledigen, dat zou ik met het volste vertrouwen voor laten komen.
Het posten van video’s is misschien wel strafbaar op basis van het portretrecht of iets dergelijks, maar iets wat is gebeurd en geregistreerd aanduiden als ‘belediging’, dat is natuurlijk van de gekke.
Het probleem met treitervloggers is dat ze de kunst verstaan om de politie zichzelf te laten beledigen. Ik zou dan denken: beter trainen die lieden, maar ja, een wetje is goedkoper…

op 09 12 2016 at 09:53 schreef Gaz Typari:

Ontstellend om te vernemen, filmpjes van excessief politiegeweld gaan nu al jaren rond op het web. In al mijn naïviteit ging ik er vanuit dat deze herkenbaarheid zou leiden tot minder politiegeweld, omdat je als agent toch in je hemd staat.

Sinds de dood van Mitch heb ik geen enkele illusie meer. Nederland wordt totalitair. De facisten zullen winnen. Dankzij de politiek, dankzij de media, maar bovenal dankzij boze domme burgers.

op 09 12 2016 at 14:46 schreef babs:

Een dag verder is vooral het gebrek aan ophef shockerend.

Onbegrijpelijk ook dat GroenLinks en D66 hierin meegaan. Ik heb weinig met die partijen, maar democratische basisrechten zijn bij hen meestal wel veilig (muv indirecte afbraak via referenda).

Ik ben nu aan het radicaliseren van DENK stemmer naar gemotiveerde DENK stemmer. Dat betekent dat ik actief ga proberen 10 man aan familie en vrienden DENK te laten stemmen.

op 09 12 2016 at 21:26 schreef Daan v/d Berg:

Laten we hopen Babs dat je familie verstandiger is dan jij en niet naar je luisterd

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS