Home » Archief » Zielige Joden


[14.03.2014]

Zielige Joden

Jeroen Hoogeweij

heij23
Illustratie: Fred de Heij

Jodenhaat stond deze week volop in de schijnwerpers. Het CIDI presenteerde afgelopen dinsdag de Monitor antisemitische incidenten 2013, waaruit blijkt dat er sprake is van een zorgelijke stijging van vijfentwintig procent. Zorgelijk, omdat de hoeveelheid gemelde incidenten het topje van de ijsberg is: uit onderzoek blijkt dat veel niet wordt gemeld en een geregistreerd incident niet voor één enkele gebeurtenis hoeft te staan, maar voor een maandenlang patroon van getreiter, scheldpartijen op straat en in enkele gevallen zelfs fysiek geweld. Steeds vaker gaat het om rechtstreekse confrontaties.

Los van dit in your face antisemitisme blijkt ook het aantal incidenten op het internet toegenomen te zijn: dagelijks zijn er wel tweets met uitspraken als ‘kk joden‘ te vinden en ook bloggers laten zich niet onbetuigd.

Jodenstreken

Zo betitelde Bart Nijman van het rabiaat antisemitische weblog GeenStijl PvdA-politicus Robbert Baruch als een ‘pleger van jodenstreken‘. Hieronder verstaat Nijman allerlei vormen van in zijn ogen laakbaar gedrag die verder niet gerelateerd zijn aan de Joodse identiteit: het bekleden van nevenfuncties, het opzetten van EU-campagnes, zelfs het flatteren van zijn foto wordt gezien als een Jodenstreek.

Als je van Joodse afkomst bent en je toont een vorm van maatschappelijke betrokkenheid die GeenStijl niet goedkeurt, is dat automatisch gerelateerd aan je Joodse afkomst. Dan ben je een beroepsjood.

Stompzinnige opmerkingen

Echte Jodenhaat kan volgens Nijman alleen afkomstig zijn uit allochtone hoek. ‘Kankerjood’ kan je gewoon zeggen, politici mag je pakken op hun afkomst, maar als wat Turkse pubers stompzinnige opmerkingen over Joden maken, is het huis te klein. Dan moeten we ons ineens wel zorgen maken over antisemitisme.

Wat het laat zien, is dat Jodenhaat instrumenteel gebruikt wordt om de haat tegen buitenlanders aan te wakkeren, terwijl de eigen Jodenhaat als legitiem gezien wordt; een gebbetje. Zo schrijft Nijman:

“Niet alleen kunnen ernstige zaken van antisemitisme onderduiken tussen de vele kleinzielige non-voorbeeldjes van online kk-gedrag, waardoor de monitor zijn doel voor jodenhaat voorbij schoot.”

Zielige Joden

Nijman bevindt zich in goed gezelschap. Zo schreef naziweblog Anderekijk.info dan weer naar aanleiding van het CIDI-rapport:

Voordat u medelijden begint te voelen voor de arme, zielige Joden is het belangrijk te weten dat de meeste ‘incidenten’ onbenulligheden als een tweet, een scheldpartij of een Hitlergroet waren. Er zijn maar een paar mensen fysiek aangevallen en er is niemand zwaar gewond geraakt, laat staan overleden. Het is typisch voor de Jood dat hij ieder onbenullig dingetje dat hem is aangedaan breed uitmeet, nooit vergeeft en nooit vergeet.

De van enige zelfspot gespeende Joden moeten kortom niet zulke lange tenen hebben. Een opvatting die GeenStijl ook al deelt met onze olijke kaalkopjes. Een sollicatie van de geestverwante nazi-blogger ‘Professor’ bij onze roze vrienden lijkt me dan ook zeker kansrijk.

Frisse bijdrage

‘Professor’ zal zich dan ook verheugd hebben in de laatste frisse bijdrage van Nijman over zijn vermelding in het CIDI-rapport, dat bol staat van de woordspelingen over vergassing, douchen, de Kristallnacht, grote neuzen, verwijzingen naar Hitler en Jiddische woorden als ‘gebbetje’ en ‘matsen’, die schijnbaar de indruk van ‘Joodse humor’ moeten wekken.

Volgens mij niet alleen smakeloze satire, maar zeker ook een strafbaar feit, kijkend naar de context van het stukje. Het is dan ook te hopen dat justitie eens doorpakt en Nijman evengoed als de kaalkopjes strafrechtelijk vervolgt voor dergelijke uitspraken. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Uit zijn verband

Overigens is het begrip ‘Jodenhaat’ wel degelijk aan inflatie onderhevig. Zo beticht de op Frontaal Naakt welbekende blogster ‘Loor’ Peter en Hassnae van antisemitisme en stelde een eigen ‘monitor‘ op, die eigenlijk alleen over haarzelf gaat.

Hierin zijn alleen uit zijn verband getrokken uitspraken te vinden die weliswaar getuigen van een zekere antipathie tegen haar persoonlijk, maar geen moment van het antisemitisme getuigen dat we op GeenStijl aantreffen. Schijnbaar ziet ze elke smadelijke uitspraak in haar richting als Jodenhaat, hoewel het onduidelijk is wat bijvoorbeeld een uitspraak als ‘Twitter zuigt tegenwoordig harder dan Loor met een gratis maaltijd in het vooruizicht‘ precies met antisemitisme te maken heeft.

Kwaadaardigheid

To add insult to injury legitimeert ze de Jodenhaat van Nijman ook nog eens en stelt zelfs keihard in haar laatste stukje:

“En daarnaast, wat mij betreft, een recht-in-je-gezicht-rechte-rug-site. Hoe smakeloos het gebruik van het woord ‘jodenstreek’ ook mag zijn, wat je er ziet is wat je er krijgt. En kwaadaardigheid hoort daar niet bij. Daar teken ik tegenwoordig voor.”

Kwaadaardigheid? Hoe kom je erbij?

Jeroen Hoogeweij heeft een Twitter-account maar hij is actiever op zijn Facebook-account.

Lees met betrekking tot de manipulaties van ‘Loor’ en vrienden ook Max Molovich op Sargasso.nl, Hollandse Hufters, ‘Ikje’, Petra Kramer, De Reaguurder, Annelies Hoeiboei, Matthijs Krul, Martin Hijmans alias Abu Pessoptimist, Michael Blok, Frank Meeuwsen, Dennis l’Ami, Ewoud Butter van Allochtonië, Gregor Hakkenberg, Karim Khaori, Hanny Wieles, Ruud Ketelaar, Robert Keizer, Peter Pellenaars, Jeroen Mirck, Deh Haagh, Les Clochards en Arjen van Veelen in NRC Handelsblad.

Jeroen Hoogeweij, Roze Khmer, 14.03.2014 @ 13:25

[Home]
 

27 Reacties

op 14 03 2014 at 14:56 schreef Haes:

Jeetje Jeroen, je hebt me wel even naar wat misselijkmakende zooi uit de krochten van internet gestuurd, zeg. Daar moet ik echt even van bijkomen. Het is het type sites dat ik normaal gesproken altijd al mijd, maar waar ik zeker de laatste tijd geen tijd meer aan besteed heb. En dan was GeenStijl nog gelukkig uit de lucht ook. Ik hoop dat dat zo blijft, maar ik vrees van niet.

op 14 03 2014 at 18:46 schreef Thomas E:

Wát een puberaal stukje zeg, dat tik-op-de-neus opstelletje van GS. ‘Kijk mij eens leuke woordspelingen op het jodendom en de gaskamers maken. Vat je ze? lachuhh hè?!’

De rest van de zooi die hierboven gelinkt kan worden laat ik lekker afgedekt verder stinken. Ik ruik liever de lente. Er blijven nu eenmaal altijd lieden, die het zó slecht met zichzelf en de wereld getroffen hebben, dat makkelijk aan te wijzen slachtoffers daarvoor moet boeten. Een levenslange zondenbokkenzoektocht (3x de woordwaarde).

op 14 03 2014 at 19:14 schreef Ralph van der Geest:

Het CIDI dat uitingen van antisemitisme registreert is volstrekt ongeloofwaardig. Ik heb ze niet gehoord over jodenhaatster Marine Le Pen die met antisemiet Geert Wilders in de TK was om maar eens een voorbeeld te noemen.
Verder praten ze consequent de fascistische politiek van apartheidsstaat Israël goed.
Ze zijn verder ongeloofwaardig omdat ze ook de kiezen op elkaar hielden toen Israël-vriendje Kees van der Staaij hartelijk moest lachen om de suggestie van misbaksel Leon de Winter de bewoners van de Gaza-strook fysiek uit te roeien hetgeen in normaal Nederlands ‘genocide’ heet.
Heeft het CIDI ooit een woord van kritiek gehad op het feit dat Wilders dikke maatjes is met SS-graven bezoeker Dewinter, een antisemiet pur sang?
We kunnen nog wel een poosje doorgaan over de selectieve verontwaardiging van die kliek maar de boodschap is duidelijk: met vrienden als het CIDI heb je geen antisemieten meer nodig als vijanden.

op 14 03 2014 at 23:16 schreef Pickelhaube:

Ralph, ik denk eerlijk gezegd dat het CIDI een spectrum aan meningen vertegenwoordigt (twee Joden, drie synagoges) en dat randmongolen als Nanninga en Nijman het niet helemaal zonder reden zo aanvallen. Ze voelen dat ze hun (te) rechtse grip erop aan het verliezen zijn en dat is maar goed ook. Dit is niet meer het CIDI van Naftaniël en het is echt te hopen dat rare wijven als Loor wat minder invloed krijgen op die club, zodat linksere Joden zoals ikzelf zich er ook wat meer door vertegenwoordigd voelen.

Ze zoeken wel degelijk de samenwerking met allerlei organisaties als het inspraak orgaan turken en zoeken oprecht verbinding met andere clubs die zich evengoed tegen discriminatie inzetten.

Daarnaast vind ik het nogal bizar hoe je het CIDI aansprakelijk stelt voor uitspraken die ze zelf niet deden en word ik kotsmisselijk van je uitspraken over Israël, die goed laten zien dat Jodenhaat een verschijnsel is dat zowel aan de extreemlinkse als de extreemrechtse kant te vinden is. Heb niet de illusie dat ik beter denk over jou dan Loor, want dat is niet zo. Ook jij wordt verteerd door haat en rancune.

op 15 03 2014 at 07:49 schreef Ralph van der Geest:

Dat spectrum aan meningen zie ik niet zo Picklhaube en verder constateer ik slechts dat het CIDI consequent de kant van de onderdrukkers kiest en diegenen die ik hierboven even aanhaalde. O ja, en wie van het CIDI vond het destijds ook alweer ‘een verlies’ toen één of andere fascist werd doodgereden?
Ik heb het CIDI met haar ‘spectrum aan meningen’ geen afstand van zien nemen.
Lullig voor je dat ik ze niet zie zitten ondanks hun verdiensten maar het is niet anders. Fijne dag verder.

op 15 03 2014 at 08:34 schreef Pickelhaube:

@Ralph

Ok, het CIDI hoort een spectrum aan meningen te vertegenwoordigen waar ik me, als voorstander van een tweestatenoplossing en vrede met de Palestijnen ook door vertegenwoordigd zou moeten voelen. Maar je kan ze niet aansprakelijk stellen voor waar ze zich niet over uitspraken.

Overigens spreken ze zich wel degelijk uit tegen samenwerking van de PVV met al die andere ranzige clubs in de rest van Europa. Die kritiek is onterecht.

op 15 03 2014 at 09:10 schreef laarmans:

Op de vroege zaterdagmorgen wil ik me graag wenden tot de heer G. Wilders, wonende te Wassenaar.Wanneer u googelt op Andere Kijk komt u op een site terecht die overloopt van Jodenhaat, liefde voor Hitler, het Arische volk en het Nationaal-Socialisme. Ik zet mijn Borsolino in dat u na 5 minuten gaat kotsen.Nee, niet over uw nieuwe trui met spekmankleurtjes, maar over uw zachtzijden stropdas.Een regelmatig poster is een Belg die aanhanger is van het Vlaams Blok van uw kompaan de heer F.Dewinter.Zijn oprechte en gemeende Jodenhaat spat van mijn beeldscherm.Nu wil en kan ik niet alles over één kam scheren, wat u overigens wel altijd doet, maar het moet u toch te denken geven dat er een sterke geur van anti-semitisme rond de partij van Flupke hangt?
U zegt een vriend van Israel te zijn, maar hoe rijmt u dit dan?

op 15 03 2014 at 09:10 schreef Ralph van der Geest:

Sorry Pickelhaube, als je overal antisemitisme meent te ontwaren (en eigenlijk vindt dat je het monopolie hebt met een stuk drek als Elma Drayer op het bepalen wie er antisemiet zijn en wie niet) en verder je bek stijf dicht houdt over het feit dat één van de uitgesproken vriendjes van het Israël waar je de apologeet en woordvoerder van bent – SGP ayatollah Kees van der Staaij – de idee van het uitroeien van de Palestijnen reuze grappig vindt…dan ben je volkomen ongeloofwaardig.
Dan zijn de ergste antisemieten die lui van het CIDI, Elma Drayer en Kees van der Staaij namelijk zelf.
Je zal zulke vrienden hebben zeg om jouw zaak te bepleiten….
Hoe was het gezegde over ‘zeg me wie je vrienden zijn…. ook alweer?

op 15 03 2014 at 09:12 schreef Natasha Gerson:

Ik haal maar weer es een stokpaardje uit de kast. CIDI vertegenwoordigt absoluut geen ‘scala aan meningen’ en met synagoges heeft ze helemaal niets van doen. Het is absurd en triest dat een lobbygroep voor een ander land de enige overgebleven ‘antisemitismemonitor’ bestiert. Want daar zou het CIDI zich buiten moeten houden. Constant wordt er op gehamerd dat Israel en de Joodse gemeenschap vooral niet door elkaar gehaald mag worden of als één gezien…door een organisatie die het tegenovergestelde doet! CIDI vertegenwoordigt maar een partij, de naam zegt het al, dat is Israël, ze zijn het ‘informatiecentrum Israël, en niet ‘Joden in Nederland’ en een van de reden dat Joden in Nederland bij antisemitische incidenten zeker geen melding doen bij het CIDI en hun kutmonitor, is omdat ze geen zin hebben om met vervelende dingen ook nog es het CIDI vooruit te helpen in hun propagandistische angstzaaiderij. Het CIDI en antisemitisme is net als de verkeerde antibiotica tegen een schimmelinfectie. Als er steeds weer een paardemiddel wordt ingezet maar nooit een kuur afgemaakt, wordt de infectie erger. En dat is ook de bedoeling. Het CIDI heeft belang bij bange joden, die vinden dat dat ze nie

op 15 03 2014 at 09:47 schreef Pickelhaube:

@Natasha

Je stelling is onjuist. Waarom er te weinig melding gedaan wordt van incidenten (één op de acht) heeft niets te maken met de vermeende aard van het CIDI, want je ziet het evengoed bij andere clubjes waar discriminatie en racisme gemeld kunnen worden. Ik linkte hierboven nog naar het CBS onderzoek dat dat aantoont. Daarnaast wordt kritiek op Israël niet opgenomen in de monitor en zie ik de samenwerking met andere minderheidsgroepen als een positief signaal.

Wie het ook uitvoert, zo’n monitor is relevant. Ik ben ook niet altijd even gelukkig met ze, maar als ze helemaal verdwijnen spoel je het kind met het badwater weg. Volgens mij kan je je beter met ze engageren en een ander geluid laten horen, ze van binnenuit veranderen.

op 15 03 2014 at 10:30 schreef Rosa:

Pickelhaube, een ander joods geluid? Bestaat al hoor! En deze organisatie streeft itt het CIDI wél naar vrede en een twee-statenoplossing. Ik ben er lid van, ik zeg: doen!

op 15 03 2014 at 10:38 schreef Pickelhaube:

Weet ik Rosa, vandaar de woordkeuze. Maar die hebben dus niet zo’n monitor.

op 15 03 2014 at 11:22 schreef John:

De discriminatie zoals die ten grondslag ligt van de staat Israel is het toppunt van antisemitisme.

op 15 03 2014 at 11:50 schreef Pickelhaube:

@John

daar stokt de discussie dan weer en ben ik alsnog blij dat ik met een M16 leerde omgaan in de IDF. Maar dat houd je toch.

op 15 03 2014 at 12:43 schreef Thomas E:

“De discriminatie zoals die ten grondslag ligt van de staat Israel is het toppunt van antisemitisme.”

Sorry, ik snap niets van deze zin. Ligt er antisemitisme ten grondslag AAN de staat Israel?? Dus Israel is gebouwd op antisemitisme, terwijl het juist een veilig toevluchtsoord voor de joden zou moeten zijn? Bizar. Of bedoelt John te zeggen dat de Palestijnen ook een semitisch volk zijn en dat het ene semitische volk het andere discrimineert? Ikke compleet de weg kwijt.

op 15 03 2014 at 14:52 schreef Rosa:

John, enlight us, hier kan ook ik geen chocola van maken.

op 16 03 2014 at 13:45 schreef Natasha Gerson:

@ Pickelhaube, je moet mijn woorden niet verdraaien. Ik heb het helemaal niet over uitlatingen over Israël gehad. Ik heb het over wat voor antisemitisch incident dan ook. En ik heb me genoeg ‘met het Cidi’ getracht te engageren om te weten dat men helemaal niet geïnteresseerd is in werkelijke antisemitismebestrijding, die wérkt. Want daar zijn ze niet bij gebaat.

op 16 03 2014 at 15:25 schreef Pickelhaube:

Nou Natasha, volgens mij schreef je toch echt:

een van de reden dat Joden in Nederland bij antisemitische incidenten zeker geen melding doen bij het CIDI en hun kutmonitor, is omdat ze geen zin hebben om met vervelende dingen ook nog es het CIDI vooruit te helpen in hun propagandistische angstzaaiderij.

Maar dat is helemaal geen reden dat er weinig meldingen worden gedaan, zoals bleek uit dat CBS onderzoek waar ik naar linkte. Moet je geen vage praatjes ophangen dat ik je woorden verdraai, je had gewoon ongelijk. Het meldingsbeeld bij het CIDI wijkt helemaal niet af van andere clubjes waar je discriminatie en racisme kan melden. Kan gebeuren toch? Ik vind het onsportief van je dat je dan net doet of ik je woorden verdraai, want die snapte ik verder prima.

Ik meldde alleen maar even dat ze israelkritiek buiten de meting laten, om te illustreren dat die monitor best enige mate van objectiviteit heeft.

op 16 03 2014 at 15:38 schreef Pickelhaube:

Daarnaast gaf ik aan dat ik me niet echt vertegenwoordigd voel door het CIDI en me veel beter kan verenigen met “een ander joods geluid”, omdat ik voor mensenrechten van Palestijnen, een tweestatenoplossing en duurzame vrede ben. Vandaar dat ik me in het verleden nooit bezighield met die club, maar weer wel ooit vrijwilliger was voor het Anti Racisme Informatie Centrum, waar ik me bezighield met het documenteren van extreemrechtse figuren.

Wel zie ik het tegenwoordig wat hoopvoller in met die club, nu Naftaniël in het bejaardentehuis zit.

op 16 03 2014 at 15:57 schreef Peter:

Hmm, ik heb duizend keer liever Naftaniël dan Telegraafhooligan Esther Voet, eerlijk gezegd. Die is echt heel kwaadaardig.

op 16 03 2014 at 16:16 schreef Pickelhaube:

Haha, okee, dat ze nog voor Henk van der Meyden werkte pleit dan weer niet zo voor haar. Maar haar tweede naam is “Hilah” en zo heette mijn Israelische ex ook. Belachelijke reden natuurlijk om haar het voordeel van de twijfel te gunnen, maar zo gaat dat.

op 16 03 2014 at 16:37 schreef Peter:

Tja, haar eerste naam is ‘Esther’ en zo heet tevens één van mijn favoriete bijbelboeken en het is de naam van één van mijn liefste vriendinnen, maar ik vind Voet toch een uitzonderlijk kwaadaardig sujet, die een tweet van Nadia Bouras verminkte om het te doen lijken dat Nadia antisemitisme bagatelliseert.

op 16 03 2014 at 16:38 schreef Peter:

En wie aan Nadia Bouras komt…

op 16 03 2014 at 17:19 schreef Pickelhaube:

Ja, dat spelletje moet eens afgelopen zijn. En Voet’s tweet aan ‘Loor’ vond ik ook van een zekere partijdigheid voor Drayer en ‘Loor’ getuigen, die niet past bij haar rol. Daarover geen misverstanden.

op 16 03 2014 at 17:39 schreef Pickelhaube:

Er zou wat meer informatie moeten komen over de 2500 jaar oude relatie tussen de Joden en Marokko, de uitstekende banden die het Marokkaans koningshuis onderhoudt met Joden en de samenwerking van hun geheime diensten, het feit dat Joodse en Soefi mystici allebei geëerd werden (prachtig verbeeld in de “Kat van de Rabbijn”), hoewel de pogroms van Oujda en Jerada natuurlijk weer minder waren. Het is een oude, rijke en mooie relatie die zowel de Marokkanen als de Joden zo af en toe teveel uit het oog verliezen.

op 16 03 2014 at 21:48 schreef Erik Tjallinks:

Het duizelt me bijna. Wilders als vriend van antisemieten, terwijl hij het zelf over de “joods-christelijke beschaving” heeft en graag Israel opzoekt vanwege zijn islam-haat zou je haast zeggen. Anti-Israel betekent trouwens niet automatisch anti-semitisch, hoogstens anti-zionistisch, wat ook veel orthodoxe Joden zijn. GeenStijl, dat zelf antisemitische woorden gebruikt maar antisemitisme onder moslimjongeren vreselijk vindt. Een mainstream-opinie die wel anti-moslim-verhalen aanpakt, maar nooit anti-semitische uitingen. Nog steeds is er een mondiale onderstroom die gelooft in een Joods streven naar wereldheerschappij, wat is dat toch, dat gedoe tegen Joden, die nota bene leveranciers zijn van belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen, top-muziek en literatuur, en ook grote bankiers en zakenlieden hebben voortgebracht, niet omdat ze geldwolven zijn en de wereld willen beheersen, maar omdat ze eeuwenlang een beroepsverbod hadden op andere beroepen dan handelaar en pandjesbaas (de mini-versie van de bank).

op 18 03 2014 at 13:35 schreef Natasha Gerson:

Waarom legt nooit es iemand aan diegenen die blaten over “Joden die de media beheersen” of “de invloed van Joden in Amerika” simpelweg uit dat het natuurlijk wel behoorlijk scheelde dat al die Joodse immigranten, al kwamen ze uit nog zo’n achterlijk dorp in Polen of Galicie, en in tegenstelling tot de meeste andere groepen, konden lezen en schrijven. Niet alleen dat, de vrouwen en kinderen ook. Omdat kunnen lezen en schrijven een wezenlijk onderdeel van cultuur en religie is. Dat scheelt gewoon nogal in je toegang tot de nieuwe maatschappij, het leren van de taal, het niet belazerd worden in zaken, of je weduwe als je doodgaat zelfstandig voort kan doen, én als je ook nog de pré hebt dat je cultuur voorziet in het leren rationeel argumenteren en de ander overtuigen, tja, geen wonder dat je dan een voorsprong hebt op mediagebied. Ik heb het CIDI dat soort dingen nooit horen expliceren. Hun antisemitisme bestrijding bestaat uit foei, mag niet, holocaust, bek houwe. Contraproductief. Heel onjoods, eigenlijk

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS