Home » Archief » Post


[11.10.2009]

Post

Uw Hoofdredacteur

Gloeden3
Foto: Wilhelm von Gloeden

De post, de post, wat brengt vandaag de post? De post, de post, wat brengt vandaag de post? Wat zit er vandaag in Frontaal Naakts brievenbusje?

Nou ja, niet echt brievenbusje, maar in de spambak vond ik deze reactie van ‘Liz’, die ik al honderddrieëndertig keer heb geband, en die koppig weigert eieren voor haar geld te kiezen:

‘Waarom toch. Waarom mag ik mijn mening niet geven hier? Waarom mag ik geen gezond weerwoord op Frans Smeets geven? Waarom word ik door jou verwijderd ONGEACHT wat ik zeg? Je hebt alleen nog maar ja-knikkers om je heen, Peter. Dat is ongezond. Daar krijg jij die verkokerde visie van waar je sinds een tijdje aan lijdt. Vroeger vond ik je site zo leuk, maar wat ben je zielig geworden.

En wist je trouwens dat ik een hele grote fan ben van Hilary Mantel? Ik las haar boeken al voordat jij gewag van haar maakte. Daar zouden we best een boom over kunnen opzetten, ware het niet dat jij een onverdraagzaam klein ventje bent geworden met mega-vooroordelen.

Sukkel.’

Het ‘gezonde weerwoord’ van Liz op Frans Smeets’ betoog ’Lijkenpikkers’ luidt aldus:

Ach wat is meneer Smeets toch zelf ongelofelijk in orde.

Voor de reageerder met het pseudoniem ‘Domrechts’ ongetwijfeld aanleiding voor een daverend applaus, maar hogere levensvormen stellen zich wat meer voor bij een ‘gezond weerwoord’. Hier is niks inhoudelijks aan. Gewoon de zoveelste goedkope sneer, de zoveelste persoonlijke aanval van iemand die hardnekkig haar IP-bans blijft omzeilen om dergelijke nutteloze bijdragen te kunnen blijven leveren.

Liz weigert onder haar volledige naam te reageren, heeft ze ons eens toevertrouwd, omdat ze een academische positie ambieert. Dan kun je inderdaad maar beter zorgen dat je CV gevrijwaard blijft van juweeltjes als:

‘Mij best hoor, pis jij maar lekker op je eigen cultuur. Als het je lukt met dat kleine lulletje van je.’

en:

’Bert, wanneer kom jij eens uit Peters hol?’

en:

’ik stel me zo voor dat je ook dik bent, en kalend. Am I right?’

en:

’ik vind jou redeneren als een betweterige verstokte en neerbuigende grijsaard.’

en:

’Ik vind Peter eigenlijk steeds zuurder worden. En daarbij een soort van exotoseksist (voor de lezers toch echt wel oninteressante obsessie voor arabische/aziatische vrouwen).’

Elke discussie, waar Liz zich mee bemoeit, ontaardt in een moddergevecht omdat het Liz niet lukt op een respectvolle manier inhoudelijke argumenten in te brengen tegen een standpunt waarmee ze het niet eens is. Als een allochtoon kritiek heeft op de Nederlandse samenleving, getuigt dat van zielig slachtoffergedrag, als een autochtoon het doet, pist-ie op zijn eigen cultuur. Soms komt Liz in de buurt van een inhoudelijke reactie, maar die wordt dan halverwege toch nog even omgebogen naar een onbeschofte, persoonlijke aanval:

’Wat maakt het uit wat er in de koran staat of waar geleerden mee komen als er toch stelselmatig kinderen worden uitgehuwelijkt en misbruikt uit naam van de islam? Doe daar eens wat aan in plaats van wollige en pointeloze stukjes op een website te plempen.’

Liz heeft steeds weer de kans gekregen te bewijzen dat ze haar leven had gebeterd, maar ze kán niet anders dan kankeren, schelden, kleineren en zuigen, en daarom is ze hier simpelweg niet meer welkom. Ik heb het eerder al eens als volgt verwoord:

’Hahaha! Liz is mijn schofferingen zat, terwijl ze haar eerste reactie op dit stuk eindigde met de woorden:

“Doe daar eens wat aan in plaats van wollige en pointeloze stukjes op een website te plempen.”

Liz doet nooit anders dan mensen afzeiken en kankeren, kankeren, kankeren. En dan huilen dat ze mijn schofferingen zat is.

Wel, Liz, lelijke harpij, daar is wel wat aan te doen, natuurlijk. Lees deze site niet meer, en bespaar ons je eeuwig misprijzende gekanker.

Je moet maar durven, anderen opdragen om de wereld te gaan verbeteren in plaats van stukjes op Internet te publiceren terwijl jezelf niks anders doet dan het Internet volschijten met je ondraaglijke gejeremieer. Het is niet leuk, het is tergend dom, het voegt niks toe, het is site-vervuilend, het is kut geschreven, het is negatief, we hebben er he-le-maal niks aan.

Liz blijkt nu een grote fan te zijn van Hilary Mantel. En ze had daarover wel een boom met me willen opzetten. Hoe typisch, want toen Liz nog niet verbannen was, schreef ik al stukjes over Hilary Mantel, bijvoorbeeld deze bespreking van Beyond Black (2005), waaronder nul (0) reacties staan. Liz heeft dus plenty gelegenheid gehad om bomen met me op te zetten over onze favoriete schrijver, maar ze grossierde blijkbaar toch liever in speculaties over de grootte van mijn geslacht.

De afgelopen jaren heb ik trouwens redacties en uitgeverijen herhaaldelijk lastiggevallen met Hilary Mantel, die in Nederland totaal onbekend was. Glazige blikken waren mijn deel, niemand was geïnteresseerd, totdat ik een jaar geleden Jeroen Vullings tegen het lijf liep, één van de weinige literatuurkenners in Nederland die over muurtjes kijkt en daadwerkelijk is geïnteresseerd in wat zich aan de andere kant bevindt. Toen mocht ik eindelijk mijn interview met Hilary Mantel publiceren, in Vrij Nederland.

Op dat interview kwam totaal geen reactie. Maar nu Hilary Mantel terecht de Booker Prize heeft gewonnen (toen de nominaties bekend werden, ging alle aandacht hier uit naar Coetzee, zelfs al was in Engeland Mantel de favoriet, want wat de boer niet kent, dat vreet-ie niet) lees ik in kranten en bladen opeens stukken van recensenten die net doen of ze Mantel al vanaf haar eerste boek volgen.

Zo ging het indertijd ook met Prince. Die kon de eerste keer, dat hij in Nederland optrad, nog maar nauwelijks Paradiso volkrijgen. Maar toen hij een superster werd met ’Purple Rain’, kon je opeens wel drie voetbalstadions vullen met de mensen die claimden bij dat eerste concert in Paradiso te zijn geweest.

Flikker toch op.

Uw Hoofdredacteur kreeg vroeger heel veel post, maar tegenwoordig bijna niks meer. Stuur meer haat- en slijmmail naar Frontaal Naakt!

Algemeen, 11.10.2009 @ 11:12

[Home]
 

13 Reacties

op 11 10 2009 at 12:34 schreef Tjerk:

Peter voorziet graag in de wensen van vrouwen, zie ik.

op 11 10 2009 at 12:54 schreef Bert Brussen:

* Ja knikt *
* In hol kruipt *

op 11 10 2009 at 13:43 schreef Saira:

Kom ik er gezellig bij, als jij een pot thee meeneemt, zorg ik voor zelfgekochte koekjes.

Het is Peter geraden ook dat hij voorziet in dameswensen.

Ik ga zo verder met het lezen van de Trigië-serie. Als ik mijn ogen van de vakliteratuur kan afhouden tenminste.

op 11 10 2009 at 15:34 schreef Tjerk:

Wat mensen zo boeiend vonden aan Trigië heb ik nooit begrepen. Storm daarentegen kan ik wel waarderen. Daar zit veel meer avontuur in, en sterk onderscheiden karakters.

op 11 10 2009 at 16:15 schreef Saira:

Een paar series volg ik min of meer, Storm, de huurling, Alex. Trigië zit daar een beetje tussenin.

Mijn vriend heeft een hele collectie, verschillende reeksen en stijlen, waarvan ik een paar echt leuk vind. Sherlock Holmes, Isabelle Avondrood. De Eppo lees ik eigenlijk alleen om Storm.

op 11 10 2009 at 16:56 schreef Bert Brussen:

Ik krijg altijd alleen maar post van creationisten.

op 11 10 2009 at 17:54 schreef Tjerk:

Gewoon doorverwijzen naar deze site, Bert. Met een beetje geluk blijven ze hangen in het forum aldaar.

TalkOrigins is informatiever en minder dogmatisch, maar nodigt die creationisten ook meer uit om jou lastig te vallen met ellenlange verhalen waarom wat op die site staat niet zou kloppen.

op 12 10 2009 at 00:54 schreef Zorro:

Iemand eerst de mond snoeren en hem/haar vervolgens publiekelijk de huid volschelden, dat vind ik nou niet kunnen, dat is te laag voor woorden.
’t Is één van de twee, landlord, niet allebei.

op 12 10 2009 at 22:01 schreef Tjerk:

[img]http://1.bp.blogspot.com/_BLlJwLdIRpk/R41_LFqJTiI/AAAAAAAAAeI/3D6vzimtwpM/s400/FrankLynched.jpg[/img]

Zo doen we dat hier met onzindelijke azijnpissers, Zorro. Eerst schieten we hun betoog – of wat daar voor doorgaat – lek. En als iemand dan nog blijft mompelen, piepen en reutelen, onderwijl leeglopend uit de onderbuik, dan binden, knevelen en geselen we ‘m, om zijn verminkte lichaam daarna aan de hoogste boom op te knopen, plain for all to see.

Met op de borst het opschrift: “Stop to think before you go pissin’ all over the saloon…”

op 13 10 2009 at 12:37 schreef Peter:

Nuff said!

op 13 10 2009 at 13:01 schreef Ashes:

*buigt voor tjerk*

op 13 10 2009 at 15:08 schreef yuri:

Is het niet een idee om het plaatje en de tekst van Tjerk als waarschuwing potifikaal op deze site te plaatsen?

Nu kunnen argeloze voorbijgangers niet weten dat dit een site is voor lynchpartijen en klopjachten.

op 13 10 2009 at 17:06 schreef Peter:

Wat een dom plan. Dan loopt er toch niemand meer in onze val!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS