Home » Archief » Racisme, maar met een fatsoenlijk gezicht


[19.02.2022]

Racisme, maar met een fatsoenlijk gezicht

Peter Breedveld


Scène uit: Halfaouine (Férid Boughedir, 1991)

Afgelopen dinsdag werd er door JA21 een motie ingediend om te onderzoeken wat de invloed van de migratie op de woningnood is. De motie werd gesteund door de VVD, het CDA, de SP, de SGP, de ChristenUnie, Van Haga, Den Haan, Boer’n Benne Boos en jawohl, Pieter Omtzigt.

Racisme in de Tweede Kamer, gesteund en gelegitimeerd door “normale” partijen.

Gisteren zag ik dit fragment waarin SP-leider Lilian Marijnissen zegt dat arbeidsmigratie de scoiale samenhang in Haagse wijken ondermijnt omdat arbeidsbureau’s massaal huizen opkopen en opsplitsen in woon-units voor migranten.

Marijnissen ondergraaft dus haar eigen stelling dat arbeidsmigratie de sociale samenhang in gevaar brengt, het zijn namelijk de arbeidsbureau’s die dat doen door migranten in hokken te proppen om ze uit te kunnen buiten, het zijn wij allemaal, want wij hebben een volksvertegenwoordiging gekozen die het normaal vindt dat we zo met mensen omgaan.

Maar dat hoor je interviewer Sven Kockelmann, door zovelen opgehemeld als scherpe topjournalist, niet inbrengen. Die bazelt wat onsamenhangends over de jaren tachtig en Hans Janmaat, en dat de SP zelf ook die ondermijning door migranten niet aan de kaak heeft gesteld. Met andere woorden: jullie, SP’ers, hebben het migrantenprobleem mede veroorzaakt.

Migranten uitbuiten

Er is democratisch besloten dat Nederland deel uitmaakt van de EU, en de inwoners van alle lidstaten mogen binnen de EU gaan en staan waar ze willen. Dat betekent dat Polen profiteren van onze arbeidsmarkt en wij van de Poolse lage lonen. Dat was althans de bedoeling, maar in werkelijkheid worden de arbeidsmigranten hier uitgebuit en mishandeld (volg op Twitter FNV-jurist Imke van Gardingen voor de ijzingwekkende feiten daarover) en dan verwachten we ook nog dat ze de arbeiderswijken helpen opfleuren, waar de sociale samenhang is vernietigd door het afschaffen van sociale voorzieningen, buurthuizen, buurtwerkers en alles dat Nederland ooit zo’n voorbeeld voor de rest van de wereld maakte.

Dat is waar een socialistische partij zich voor zou moeten inzetten, in plaats van stemming te maken tegen migranten. Betere wijkvoorzieningen, goede opvang voor arbeidsmigranten. “Welkom, Polen, fijn dat jullie onze huizen komen verbouwen, onze supermarkten helpen bevoorraden en onze tomaten komen plukken, werk waar wij Nederlanders het veel te druk voor hebben. Hier is een warm en veilig huis voor jullie, hier een buurthuis waar je leuke dingen met de bewoners kunt doen. Vergeet niet te ontspannen, van alleen maar werken word je ziek.”

We geven ze liever de schuld van de woningnood, een probleem dat aantoonbaar wordt veroorzaakt door de verzaking van de overheid. Die moet zorgen voor woningen voor iedereen. Maar ze heeft ons overgeleverd aan huisjesmelkers en speculanten, aan geldwolven en aasgieren, om vervolgens de schuld van het tekort aan huizen bij het teveel aan mensen te leggen. Maar zo werkt het niet, madderfakkers, de huizen zijn er voor de mensen, de mensen zijn er niet voor de huizen. Wij zijn geen playmobielpoppetjes.

De SP en JA21 horen hard gestraft te worden met een cordon sanitaire. Ik weet zo nog wel meer oorzaken van woningnood: echtscheidingen, gezinsuitbreidingen, het aantal inschrijvingen aan universiteiten en hogescholen, kinderen die volwassen worden, hoe wil je dat allemaal gaan aanpakken?

Radicale taal

In plaats daarvan wordt JA21-leider Joost Eerdmans door NRC uitgebreid aan de tand gevoeld over hoe fatsoenlijk rechts hij is, één van de interviewers is nota bene een kind van migranten, maar veel meer dan een “we horen u niet vaak meer over de islam” zit er niet in. O, wacht: “waarom doet JA21 niet in meer steden mee aan de gemeenteraadsverkiezingen?”

De man wordt daar gewoon witgewassen als redelijk alternatief voor Baudet en Wilders. Maar hij vindt de uitspraken over klimaatbeleid van Rob Jetten erger dan die van Baudet over homeopathische verdunning en de boreale supermens en hij vindt dat Wilders moskeeën geen haatpaleizen mag noemen, maar alléén omdat met zulke radicale taal niemand met je wil samenwerken (in werkelijkheid is er al met Wilders samengewerkt, maar dat is stukgelopen omdat Wilders het hele kabinet Rutte I een burn-out bezorgde, niet vanwege zijn racistische taal). Hij erkent dat er moslims zijn die “hun best doen” te integreren. Ze integreren niet, ze doen hun best, ze zullen het nooit helemaal halen.

Zo strooit Eerdmans overal kleine giftige addertjes over het NRC-gazon, en iedereen is zo gewend aan de weerzinwekkende nazi-taal van Wilders en Baudet, dat ze hem echt een nette kerel vinden.

De smiecht laat zich in NRC witwassen en wast tegelijkertijd zelf zijn maatjes Wilders en Baudet wit. Als Wilders maar wat minder radicale taal uit zou slaan, als Baudet zijn behoefte om te provoceren maar in bedwang hield. Joost Eerdmans vindt zichzelf fatsoenlijk omdat hij de juiste toon en woordkeuze heeft, omdat hij “stevige standpunten” over de islam en migranten inneemt in plaats van dat ie mensen voor hyena’s uitscheldt. Dat is dezelfde dodelijke gifpil, maar in een leuker papiertje.

Snoeppapiertje

Geen woord in dat interview over zijn racistische beleid als wethouder in Rotterdam, over de haatzaaierij van zijn Ja21-partner Annabel Nanninga in GeenStijl, blijkbaar heeft het journaille collectief besloten dat al dat racisme en antisemitisme satire was en dat we het er niet meer over hebben. Eerdmans zei tegen Arnon Grunberg dat hij de antisemitissche verwensingen aan zijn adres zelf over zich had afgeroepen. Natúúrlijk vindt hij Baudet geen antisemiet! Hij en Nanninga zijn alleen maar bij Baudet weggegaan omdat het antisemitisme van het Forum teveel negatieve aandacht begon te trekken. Omdat het snoeppapiertje lelijk begon te worden.

JA21 is dezelfde jodenhaat, maar in een nieuw snoeppapiertje. U aangeboden door NRC Handelsblad.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 19.02.2022 @ 15:35

[Home]
 

1 Reactie

op 19 02 2022 at 15:35 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS