Home » Archief » Het onbeschaamde antisemitisme van Joost Eerdmans


[09.05.2020]

Het onbeschaamde antisemitisme van Joost Eerdmans

Peter Breedveld


Illustratie: Harukawa Namio (overleden op 24 april)

Ik ben niet iemand die zich snel de mond laat snoeren, maar als een Joodse Nederlander, kind van een Holocaustoverlevende ook nog, iets zegt over de discriminatie van Joden in de Tweede Wereldoorlog, zwijg en luister ik. De extreemrechtse politicus Joost Eerdmans is zo bescheiden niet. Die blafte gisteren live op televisie tegen Arnon Grunberg dat het “ongepast” is dat Grunberg het woord “Marokkanen” in de mond had genomen in zijn voordracht bij de Dodenherdenking.

En alsof dat al niet aanmatigend en onbeschoft genoeg is, Eerdmans’ reactie op de brief die Grunberg voorlas, van iemand die vindt dat “Adolf” hem ook had moeten vergassen, samen met de Turken, Marokkanen, Somaliërs enzovoort, was een smalende lach en de opmerking dat Grunberg “dat effect zelf had beoogd”. “Je hebt Wilders toch ook een Nazi genoemd?”

Eerdmans voelt zich door Grunbergs speech aangesproken, want ja, hij neemt geen blad voor de mond als het om moslims, Marokkanen en Antillianen gaat en racialiseert elk maatschappelijk probleem, tot aan examenfraude toe, wil islamitische winkels uit het Rotterdamse straatbeeld en ook tijdens de discussie in het praatprogramma OP1 grossierde hij in sweeping statements als “Marokkanen zijn crimineel ja, kijk maar in de CBS-rapporten.”

Minder, minder, minder

Dat is gewoon problemen benoemen, volgens Eerdmans. Heel specifiek: “Marokkanenproblemen”. “Ik zou nooit met iemand willen discussiëren die het had over een Jodenprobleem”, zei Grunberg, maar Eerdmans schreeuwde gewoon overal dwars doorheen. Alles wat tafelgenoot Abdelkader Benali in te brengen had, nadat hij het verbale geweld een tijdlang met ogen als schotels over zich heen had laten komen, werd door Eerdmans weggesneerd en belachelijk gemaakt. Niemand in Nederland wil dat Marokkanen uit het Vondelpark worden geweerd of moeten worden gedeporteerd, beweerde Eerdmans, om daarna op hoge toon Wilders’ “Minder, minder, minder”-uitspraak te verdedigen. Hij eigent zich en zijn geestverwanten het recht toe om zo over Marokkanen te spreken, en over Antillianen, en wil dan niet voor racist worden uitgemaakt.

We moeten over het “Marokkanenprobleem” kunnen praten, vindt Eerdmans, maar daarbij moet iedereen die iets anders vindt dan hij zijn bek houden. Over het Marokkanenprobleem praten is zeggen dat Marokkanen crimineel zijn, want dat blijkt uit de CBS-rapporten, en als een Joodse Nederlander zegt dat de manier waarop er over Marokkanen gesproken wordt, hem doet denken aan de manier waarop er in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog over Joden werd gesproken, is dat “ongepast”.

Ik kan er echt niet bij dat iemand dat durft te zeggen. Dat je een Joodse Nederlander wilt voorschrijven wat hij ter gelegenheid van de Dodenherdenking mag zeggen en vooral wat hij niet mag zeggen. Dat het niet in je opkomt om, als een Joodse Nederlander tijdens Dodenherdenking iets zegt over discriminatie, te luisteren en na te denken over wat er gezegd is, omdat er in je hoofd een storm van Marokkanenhaat aan het razen is. Dat het je geen klap interesseert wat het effect is van jouw woorden op iemand wiens moeder Auschwitz heeft overleefd, een produkt niet van de islam of van criminele moslims, maar van je eigen superieure westerse cultuur.

Antisemitische verwensingen

En dat je het over het Marokkanenprobleem wilt hebben, maar door de enige Marokkaan aan tafel heenblaft omdat je nadrukkelijk niet wilt weten wat jouw uitspraken met hem doen. Dat je hem nog eens expliciet recht in zijn gezicht zegt dat Marokkanen crimineel zijn. Dat is niet gewoon onbeleefd, het is barbaars, alle perken te buiten. Eerdmans is een fenomenale aso, een bullebak, een hufter van epische dimensies.

Eerdmans speelde het ook nog klaar te suggereren dat antisemitisme een Marokkanenprobleem is, na die brief die Grunberg voorlas, overduidelijk niet van een Marokkaan afkomstig, na de recente ophef over het schuimbekkende antisemitisme binnen het Forum voor Democratie. Dan heb je je gezicht echt met hondenpis gewassen. Mooi dat Grunberg opmerkte zich als Jood niet te willen laten lenen voor het bashen van moslims, omdat hij dat ook als een vorm van antisemitisme beschouwt.

Maar vooral dat verwijt, dat Grunberg die ijzingwekkend antisemitische verwensingen aan zijn adres over zichzelf heeft afgeroepen, daarmee heeft Eerdmans zichzelf ontmaskerd als niet alleen een racist, maar ook een onvervalste antisemiet.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.05.2020 @ 09:39

[Home]
 

1 Reactie

op 09 05 2020 at 09:49 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS