Home » Archief » Rode signatuur


[08.05.2014]

Rode signatuur

Peter Breedveld

ei1

Blogger Barracuda vindt het opvallend dat je mij ‘zelden hoort‘ over de website Krapuul.nl. Ik zou niet weten waarom je mij zou moeten horen over Krapuul.nl. Het is één van de weinige fatsoenlijke Nederlandse sites, waar nog stelling wordt genomen tegen racisme en onverdraagzaamheid.

Ja, u hebt gelezen dat het antisemieten zijn, daar bij Krapuul.nl. Maar dat is een verzinsel van Elma Drayer. Die lijkt iedereen, die geen seksuele opwinding voelt bij het bombarderen van Palestijnse kinderen, een antisemiet te vinden. En Bas Paternotte van The Post Online, die heeft het ook voorzien op Krapuul.nl. En GeenStijl. Nou, dat lijkt me afdoende bewijs dat Krapuul.nl dik in orde is. Als nazi’s je haten en kapot proberen te maken, doe je iets heel erg goed.

Rode signatuur

Hier is een stuk van de baas van Krapuul.nl waar ik het van harte mee eens ben. Het heet ‘Waarom Geenstijl dood kan vallen en Radio 1 een kutzender is’.

Volgens Barracuda zeg ik niks over Krapuul.nl vanwege de ‘rode signatuur’ van die site. Ik heb lang gedacht dat Barracuda mij begreep, maar hier slaat-ie de plank mondsnoerend mis. Ik zeg het nota bene in het stuk waarnaar hij zelf linkt, over de oproep van The Post Online om aangifte tegen Krapuul te doen: ‘Wat mij betreft is Krapuul dus een heel wat fatsoenlijker blog dan TPO. Krapuul verzet zich tegen racisme en intimidatie, TPO omarmt beide hartstochtelijk.

Vrijheid van meningsuiting

Niks ‘rode signatuur’ dus. Antiracisme, daar gaat het me om. Maar misschien vindt Barracuda, net als de kudde zombies die elke dag op mijn virtuele deur staat te rammen, dat tegen racisme zijn links is. Dat valt me dan van hem tegen.

Barracuda stelt ook dat ik me zou verzetten tegen de ‘populaire zienswijze onder opiniemakers dat de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting streng moeten worden bewaakt en je geen aangifte tegen GeenStijl mag doen.’ Nou nee, weer mis. Ik schreef nota bene: ‘Tighadouini vindt dat GeenStijl ook moet worden aangepakt. Niet alleen GeenStijl, zeg ik, maar ook alle andere media en niet via de rechter, maar door middel van debat.’

Superieure godsdienst

Volgens Barracuda is GeenStijl satire en deden in de jaren zestig het televisieprogramma Hadimassa en het blad Propria Cures hetzelfde door zich schuldig te maken aan godslastering en majesteitsschennis en dergelijke. Die domme opvatting is Trouw-columnist Ephimenco ook toegedaan. Maar GeenStijl plaatst geen Mohammed-cartoons (daarvoor moet je toch bij het rode Frontaal Naakt zijn) en propageert het christendom zelfs als superieure godsdienst, waar we penicilline en het Internet aan danken. Er gaat geen dag voorbij of op GeenStijl gaat het over het gevaar van allochtonen, die onze roomblanke dochters aanranden, die roven, moorden, geiten neuken, vrouwen slaan en parasiteren van uw belastingcenten.

Ik kan daar met de beste wil van de wereld geen satire in zien. Het doet me eerder denken aan Der Stürmer dan aan Propria Cures. Het is allemaal bedoeld om het publiek op te zetten tegen een bevolkingsgroep, het is haatzaaierij. GeenStijl is de Radio Milles Collines van Nederland.

Bewustwording

Ondanks dat wezenlijke gevaar voor de vrede en veiligheid vind ik toch niet dat aangifte tegen GeenStijl de goede weg is. Maar ik bewonder Nourdine Tighadouini, die wel heeft geprobeerd een aangiftegolf tegen GeenStijl te organiseren en die is overladen met haatbagger. Tighadouini is een held en hij en zijn partner, Frank van der Linde, hebben in elk geval weer wat bewustwording gecreëerd bij de adverteerders. In de Volkskrant van vandaag zegt de Rabobank dat die het betreurt als er een advertentie van haar op GeenStijl terecht is gekomen, omdat ze in principe niet adverteert op sites waar wordt gediscrimineerd.

Powned! En wie zeurt over ‘NSB-praktijken’ en dergelijke: je houdt je mond als GeenStijl werkgevers belaagt van mensen met een onwelgevallige mening, dus hou nu je waffel ook maar. GeenStijl heeft inmiddels de adressen van Tighadouini en Van der Linden gepubliceerd en hen de oorlog verklaard.

Lang en interessant leven

Same old, same old. Maar Tighadouini lijkt niet bang te maken te zijn. Die zou dus wel eens het pitje kunnen zijn waar GeenStijl-Führer Marck ‘Pritt’ Burema in gaat stikken. Op metaforisch niveau, uiteraard. Want wij van Frontaal Naakt wensen Burema natuurlijk een lang en interessant leven toe.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 08.05.2014 @ 07:49

[Home]
 

21 Reacties

op 08 05 2014 at 08:39 schreef D.J.:

“Die zou dus wel eens het pitje kunnen zijn waar GeenStijl-Führer Marck ‘Pritt’ Burema in gaat stikken.”

En hoe zou dat figuurlijke ‘stikken’ in concreto er uit moeten zien? Ik heb daar geen beeld bij. Ik heb het stuk van Tighadouini gelezen en zo sterk vond ik het niet. Althans, niet om van te zeggen dat dit nu de langverwachte pijl in de achilleshiel van GS is.

op 08 05 2014 at 08:52 schreef Bart:

Je vindt aangifte niet de goede weg en toch zijn Tighadouini en van der Linde helden. Leg uit. Aangifte doen blijft niets meer of minder dan een toneelstukje. Weliswaar kan een goed toneelstuk een discussie laten oplaaien, maar ik heb sterk de indruk dat dit toneelstuk net zo’n gratuite uiting van selectieve verontwaardiging is zoals wel vaker met aangiftes omtrent ‘expressiedelicten’.

Geenstijl is mijn blog niet, maar ik vraag me af een dergelijke aangifte die ongefundeerde prietpraat niet veel belangrijker maakt dan die daadwerkelijk is.

op 08 05 2014 at 09:30 schreef Mart:

Barracuda heet het niet begrepen: satire, zoals die door Propria Cures en Hadimassa werd bedreven, is de macht belachelijk maken. Geenstijl trapt naar beneden.

Dat verschil is zodanig evident dat ik me afvraag hoe iemand dat kan missen en zichzelf nog steeds intelligent kan vinden.

En Bart, iedereen die de ‘A, maar B’ formulering gebruikt bedoelt eigenlijk A maar is te schijterig om het toe te geven.

op 08 05 2014 at 09:58 schreef machiel:

In dit artikel van the Guardian worden dingen ingezegd die 100% toepasbaar zijn op GS en de media in het algemeen, in relatie tot racisme, sexisme en obligaat “politiek incorrectisme”.
Ik ben er niet uit of het bemoedigend of juist beangstigend is, dat het niet een typisch Nederlands fenomeen is:
http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/may/07/jeremy-clarkson-ukip-maverick-establishment-racist?CMP=fb_gu

op 08 05 2014 at 10:56 schreef MNb:

Opmerkelijk. Een paar jaar geleden, toen Barracuda hier nog wel eens te vinden was, dacht hij helderder.

op 08 05 2014 at 11:10 schreef Ralph van der Geest:

“GeenStijl is de Radio Milles Collines van Nederland.”
Laat iedereen dit heel, heel goed in zijn of haar oren knopen eer het te laat is.
Nederland lijkt op de drempel te staan van stap 4: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/105946-genocide-als-misdaad.html

op 08 05 2014 at 13:53 schreef Moraal Ridders | Swap I. Chou:

[…] Update: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/rode-signatuur.html […]

op 08 05 2014 at 14:08 schreef teigertje:

Idd, Barracuda slaat de plank mis en moet sowieso zijn mond houden in deze kwestie.
Iets met pot en ketel..

op 08 05 2014 at 14:13 schreef edo:

Ja die heerlijke grappen en ongenuanceerde generaliserende scheldpartijen van Haidi Massa op minderheden (???). Wat een onzin.

op 08 05 2014 at 16:14 schreef Pickelhaube:

Prima dat er ook aangifte wordt gedaan tegen GeenStijl, maar ik verwacht meer van het aanspreken van adverteerders op die site. Daar doet het echt zeer, terwijl een rechtszaak alleen maar goed is voor de hits.

En Barracuda lijkt het verschil niet goed te begrijpen tussen de meest stuitende vormen van racisme verpakt in demagogische “grapjes” en werkelijke satire. Daar is hij overigens wel consequent in, want dergelijke reacties laat hij gewoon toe op zijn site.

op 08 05 2014 at 16:15 schreef Haes:

Ze denken blijkbaar als ze maar roepen dat ze ergens de erfgenamen van zijn: Spinoza, Hadimassa, Propria Cures e.d. de goegemeente dat wel slikt. En het ironische is dat de goegemeente – die zich daarmee direct tot kwagemeente diskwalificeert – het nog slikt ook en nog erger het hen nablaat.

op 08 05 2014 at 16:26 schreef Rob Z:

De Nederlandse rechter brandt zich liever niet aan zaken tegen de media – voor dat je het weet wordt het stempel ‘censuur’ op de kwestie gedrukt. Dus daar moet je het niet van hebben.
Tegen een debat kan niemand bezwaar hebben. Nou ja, de tegenpartij wel want die bestaat juist bij de gratie van een gebrek aan debat.

Het ontgaat mij volkomen waarom de opvatting van Barracuda dom zou zijn. Het lijkt mij een genuanceerd en doordacht standpunt. Maar ja, ook ik ben van mening dat GS niet serieus genomen moet worden, net als de meeste ‘reaguurders’ van GS, die vaak korte metten maken met de schrijfseltjes.

Ik blijf denken dat je een olifant ziet waar ik slechts een muis zie. GS is pubervreugd.

op 08 05 2014 at 16:35 schreef Peter:

Het ontgaat mij volkomen waarom de opvatting van Barracuda dom zou zijn. Het lijkt mij een genuanceerd en doordacht standpunt.

Lijkt mij dat ik punt voor punt heb aangetoond dat die opvatting dom is, maar sommige mensen houden nou eenmaal graag vast aan hun eenmaal ingenomen standpunt, in weerwil van de feiten.

op 08 05 2014 at 16:47 schreef Pickelhaube:

@Rob Z: er is niets intelligents of genuanceerds te ontdekken aan een “guilt by association” redenatie. Krapuul is rood, dus FrontaalNaakt ook? WTF.

op 08 05 2014 at 17:43 schreef Pyt van der Galiën:

Goede repliek op Barracuda’s malle srtukkie. Barracuda is als persoon beslist niet verkeerd, maar lijkt het onderscheid tussen racisme en satire niet te kunnen maken. De lijn van Barracuda doortrekkend was Der Stürmer natuurlijk ook satire. Mij zou het overigens niet verbazen indien Julius Streicher het inderdaad als dusdanig zag.

op 08 05 2014 at 18:45 schreef Rob:

Voor veel mensen is een cartoon van een Afrikaan met dikke lippen een een ring door zijn neus “satire”. Dat zijn de mensen die denken dat “satire” een duur woord is voor “voetbalkantinehumor” en die de reactiekolommen van GeenStijl volkakken.

op 08 05 2014 at 19:33 schreef Olav:

Rob Z:

GS is pubervreugd.

Ik dacht nu juist dat het allemaal dikke veertigers waren. Plus enkele wannabe’s die tegen die dikke veertigers opkijken.

En nee, satire is het zeker niet. Satire veronderstelt toch intelligentie, ironie, humor, enige kunstvaardigheid. Daar is allemaal niet veel van te merken bij de roze horden, het enige dat ze hebben is dat irritante kleutertaaltje van ze waarmee ze heel origineel denken te zijn.

Dat is misschien waarom jij ze als pubers ziet. Inderdaad, zo praatten de kakkers en de polokraagjes op mijn middelbare school ook al met elkaar. En ik ben ook een dikke veertiger, dus dat klopt dan wel weer.

op 09 05 2014 at 00:56 schreef jvdheuvel:

De enige reden dat krapuul “rood” is, is dat het de afgelopen 5 jaar alleen “extreem-linkse” mensen waren die tegen xenofobie en racisme wilden schrijven. De rest wilde namelijk vooral “benoemen” en tijdens Bruin I vormde rechts 1 front. Jammer voor die mohammedanen maar het rechtse doel moest gehaald worden. Harder rijden op de snelweg en zo.

Dit was een teleurstelling voor mij want toen ik de site begon had ik gehoopt ook op rechts wat anti-Wilders en zo tegen te komen maar helaas. Ik heb er zelfs naar gezocht toen ik de redactie wilde uitbreiden. In geen velden of wegen te bekennen.

Zelf zit ik oorspronkelijk een beetje tussen old school sociaal democraat en nog older school liberaal in. Tamelijk onschuldig denk ik.

Voor zover ik weet is niemand bij ons ergens van, op 1 na of zo. Die zit bij de partij vd dieren maar schaamt zich inmiddels kapot.

Tegenwoordig denk ik echter dat je in dit land niet links genoeg kan zijn. Voor het evenwicht.

Bedankt voor dit stuk Peter, en uiteraard ook voor diverse vorige stukken. Ik vond dit stuk oprecht heel erg mooi.

Die Barracuda heeft er inderdaad geen snars van begrepen. Der Stürmer & Geenstijl trappen omlaag. Wij trappen omhoog.

op 09 05 2014 at 08:38 schreef Pyt van der Galiën:

Bizar genoeg denken nogal wat PVV’ers dat ze met de aanvallen op moslims/Marokkanen naar boven trappen, en niet naar beneden.

De redenering is dan als volgt: er is een alliantie tussen sociaal-democraten en linksliberalen (cultuurmarxisten) aan de ene kant en moslims aan de andere kant. Die cultuurmarxisten zijn al sinds 1945 in verschillende gedaantes in West-Europa aan de macht en hebben in ruil voor olie uit het MO toegezegd op termijn in heel Europa onder het islamitische juk te brengen.

In de optiek van degenen die geloof hechten aan deze waanzin, trap je dus met aanvallen op moslims niet naar beneden, maar naar boven. Het Eurabische complot is eigenlijk een één op één vertaling van Het Grote Joodse Complot waaraan sommigen gedurende het interbellum zoveel geloof hechten.

Nu denk ik niet dat Burema en Van Rossem daadwerkelijk geloof hechten aan deze complotidiotie – die geloven alleen in hun eigen eigen portemonnee – maar bij veel van de kleinburgers die GS frequenteren bestaat het idee dat ze – als witte man – inmiddels in eigen land een onderdrukte minderheid vormen.

op 09 05 2014 at 08:47 schreef Pickelhaube:

Prachtig, de Volkskrant rectificeert vanwege het “onjuist citeren” van GeenStijl. Terechte beslissing, want letterlijk bekeken is het een onjuist citaat. Maar je hebt maar heel weinig leesvaardigheden nodig, om te zien dat Bart Nijman het omgekeerde bedoelde van wat hij beweerde. Hij schreef:

Gelieve niet dit minderwaardige NoordAfrikaanse pus voor hun immorele flikkers te knallen met een bazooka. Deze jongens hebben recht op een drieweekse vakantie naar het buitenland, een huis, een basisinkomen voor de rest van hun leven en een kickbox-cursus in een sportschool naar keuze. Opdat het probleem blijft…

Uit zijn kwalificatie “Noordafrikaans pus” kan je opmaken hoe hij werkelijk tegen deze medemensen aankijkt en hij gebruikt het satirische instrument van de “omkering”. Niet om satire te bedrijven, maar om een stijf van de haat staande boodschap mee te communiceren.

wat hij zogenaamd wel zou willen, is een karikaturaal beeld van zijn ergste kleinburgerlijke nachtmerrie, dus je begrijpt als lezer verder prima dat hij dat juist niet wil. En dat hij deze medemensen juist wil wil vermoorden.

op 10 05 2014 at 10:18 schreef Pickelhaube:

Haha, die Johnny Quid. Echt een briljant satiricus zeg. Maar de kans dat zo’n bazooka opmerking ooit een meme gaat worden is natuurlijk nogal klein. Het is niet de creatiefste oproep tot geweld.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS