Home » Archief » The Post Online moet niet zo hoog van de toren blazen over Krapuul


[15.10.2013]

The Post Online moet niet zo hoog van de toren blazen over Krapuul

Peter Breedveld

sm5
Illustratie: Kitan Club, via Les Retro-Galeries de Mister Gutsy

De hele redactie van The Post Online en enkele ‘vrijwillige medewerkers’ roepen politici op om aangifte te doen tegen de website Krapuul omdat op die website mensen met nazi’s worden vergeleken. Ook heeft de hoofdredacteur van Krapuul een SP-politica uitgescholden voor ‘moffenhoer’.

Geen misverstand: ik vind dat alle perken te buiten gaan, een vrouw uitschelden voor ‘moffenhoer’, en de vergelijking van het beleid van Lodewijk Asscher met de Neurenberger Rassenwetten is ietwat grotesk, maar voelen de leden van het groezelige clubje rond Bert Brussen, Bas Patternotte en met aanvulling van, godbetert, Annabel Nanninga zich echt de aangewezen personen om daar een grote mond over te hebben? Op een site waar de hetze tegen Marokkanen dagelijks flink wordt opgestookt, waar schedelmeters hun rassentheorieën ontvouwen, de slavernij als een soort van nooit eindigende zomervakantie voor negers wordt voorgesteld en de angst voor het ‘spook van de islam’ er goed ingehouden wordt?

Negerpik in hol geduwd

Mwah. Dat Bert Brussen, of all people, mispelt over ‘online terreur’ is een gotspe. Moet Brússen iemand de les lezen over het scheldwoord ‘moffenhoer’? Brussen, die mijn vriendin Annelies Verhelst uitschold voor ‘sneue hoer‘ en ‘fascistische rat’ die ‘mocht sterven’? Die iemand op Twitter vroeg of ‘ze’ een negerpik in haar hol hadden gedouwd en overreden met een Suzuki Swift?

In het stuk wordt schande gesproken van ‘laster’ door Krapuul die in intensiteit toeneemt. PFRT! Moet u dit stuk lezen van Jaap Kramer, tegen wie Bas Paternotte een koortsachtige lastercampagne voert. Hij beschuldigt Kramer ervan te hebben gedreigd met vuurwapengeweld en toen D66-politicus Jeroen Mirck in Het Parool op de foto bleek te staan met Jaap Kramer, zonder te weten wie dat was, werd die óók nog door Paternotte verdacht gemaakt. Terwijl die arme Mirck helemaal niks had gedaan!

Vrijheid van meningsuiting

En dan heb ik het nog niet gehad over de continue online terreur van Brussen tegen Hassnae en mij, waarbij steevast onze werk- en opdrachtgevers genoemd worden in combinatie met de smerigste leugens over ons. Ook het suikeroompje van TPO, Balie-directeur Yoeri Albrecht, vertelt rare verhaaltjes over mij. Hij weigert pertinent bewijzen aan te dragen voor zijn beweringen. ‘Laster’? ‘Online terreur’? Laat me niet lachen.

De schrijvers hebben het over ‘grenzen aan de vrijheid van meningsuiting’ en dat die streng moeten worden bewaakt. Nee, echt, Annabel Nanninga vindt dat de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting moeten worden bewaakt. Moest je d’r horen janken toen de NCRV haar niet meer bliefde omdat ze tijdens de twee minuten stilte in het kader van de Dodenherdenking heel geestig had getwitterd waarom het zo stil was. Of er misschien iemand dood was of zo?

Marokkanen zijn Rifapen

Hé, van mij mag Nanninga dat zeggen. Van mij mag ze Malala een ‘juichaapje’ noemen, al is ze het vuil onder de teennagels van dat moedige meisje niet waard. Van mij mag Nanninga braken van gemengde relaties en iedere dag haar racistische vitriool over haar lezers uitstorten. Van mij mag Brussen schreeuwen dat alle Marokkanen, ‘jazeker JOUW VOLK!’ ‘Rifapen‘ zijn. Hij mag zelfs mensen aanmoedigen zelfmoord te plegen.

Maar ik vraag me dan wel af of je jezelf niet in de vingers snijdt als je opeens over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting gaat zitten mauwen. Hypocriet is het in elk geval. De Algerijnen hebben een gezegde: ‘die heeft zijn gezicht met hondepis gewassen’. De persoon over wie dat gezegd wordt, is onbeschaamd. Bij TPO moeten ze een magazijn vol grootverpakkingen driedubbel geconcentreerde hondepis hebben staan waarmee de gezichten van de hele TPO-redactie iedere morgen ritueel worden gewassen.

Hitlersnorretje op Sonja Barend

Nazivergelijkingen maken is een nationale hobby en Bas Paternotte kan d’r ook wat van. Eén van zijn opdrachtgevers, de redactie van GeenStijl, is er gek op. Hirsch Ballin werd er altijd in nazi-uniform afgebeeld en ik herinner me nog het gefotoshopte Hitlersnorretje op een foto van Sonja Barend (Hé, daar hebben we Nanninga weer!). De patroonheilige van Domrechts, Geert Wilders, is natuurlijk de absolute maestro van de nazivergelijkingen. Ach ja, de ene nazivergelijking is de andere niet. Dat je eerst moet uitzoeken of de politicus, die je met een nazi vergelijkt, misschien een Joodse achtergrond heeft omdat je anders ook nog de beschuldiging van antisemitisme aan je broek hebt hangen, is nieuw voor me.

Tenslotte is de verontwaardiging van TPO ook weer erg selectief (what else is new). Wetenschappelijk medewerker van TPO Miko Flohr was er, als gewoonlijk, als eerste bij om Krapuul weg te zetten als haatzaaiblog, vlak nadat hij een serie weerzinwekkende racistische oprispingen van zijn Jaap-collega’s had weggebagatelliseerd. Zo kennen we Flohr.

Verdelgen als mosliminsect

En zijn collega’s heb ik ook niet gehoord over de grenzen van de vrije meningsuiting toen Robert van den Engel Hassnae bedreigde en stalkte, en opriep mij een nekschot te geven. Nanninga noch Brussen noch Paternotte noch Huub Bellemakers heb ik gehoord over de oproep om Hassnae te verdelgen als mosliminsect.

Toen Femke Halsema vorige week een stuk schreef over de walgelijke en intimiderende scheldpartijen aan het adres van vrouwen met een mening die de islamcritici onwelgevallig is, ging Bas Paternotte die scheldpartijen uitgebreid zitten bagatelliseren in de comments.

Bewonderaar van Anders Breivik

Krapuul heeft wel steeds stelling genomen tegen de dreigende, scheldende en stalkende islamcritici die door Brussen en co zelfs worden aangemoedigd. Toen de extreemrechtse blogger Jaap Mollema alias Professor van Frikschoten afgelopen zomer verongelukte, belaagden Brussen en kornuiten een vriend van me die naar hun zin niet eerbiedig genoeg was voor de blogger (waarbij uiteraard ook weer de werkgever van die vriend werd betrokken), die een openlijke bewonderaar was van Anders Breivik en genocide als de enige oplossing voor het moslimprobleem in Afghanistan zag. Die vriend heeft daar een bijzonder onprettige avond door gehad.

Angst voor The Post Online

Wat mij betreft is Krapuul dus een heel wat fatsoenlijker blog dan TPO. Krapuul verzet zich tegen racisme en intimidatie, TPO omarmt beide hartstochtelijk. Er vliegt bij Krapuul wel eens een schrijver uit de bocht en de hoofdredacteur is een rare. Mijn woordkeuze is het niet altijd en ik geef de voorkeur aan een ander soort argumentatie. Ik zeg daar ook regelmatig iets van maar ach, ik heb zelf ook foute grappen gemaakt, ik heb er ook op los geschmierd (maar tegenwoordig laat ik dat wel uit mijn hoofd, uit angst voor onder andere TPO).

Ooit kon dat gewoon in Nederland. Nu mogen kennelijk alleen racisten dat nog.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 15.10.2013 @ 06:38

[Home]
 

42 Reacties

op 15 10 2013 at 07:36 schreef phonkee:

Hear, hear!

op 15 10 2013 at 07:54 schreef Paolo de Korte:

hear, hear 2.
verdomde goed geschreven ook heer Breedveld

op 15 10 2013 at 08:59 schreef Voormalig krapuul redacteur:

Feit blijft dat krapuul zich sterk negatief heeft ontwikkeld. Ik schreef eerder vaak voor de site maar doe dat al jaren niet meer. Ik gruwel van onnodig grove en eenzijdige berichten. Langzaamaan verdwijnt ook alle kritiek op het ‘forum’. Onwelgevallige reacties worden verwijderd en reageerders met kritische vragen geblokkeerd zodat er nu een piepklein verzuurd groepje nogal radicale circle-jerkers is overgebleven. Het ergste is nog dat ze al deze aandacht echt fantastisch vinden, die krijgen ze normaal niet.

op 15 10 2013 at 09:16 schreef Sasha berkman:

De hypocritie van die lieden gaat mijn voorstellinsgvermogen te boven. Wat een schofterig tuig!

op 15 10 2013 at 09:17 schreef Laurent:

Een mooie samenvatting van wat Brussen en trawanten zoal uitgebraakt hebben door de jaren heen.

op 15 10 2013 at 09:30 schreef Mario:

“De hele redactie van The Post Online”

Of wat er dan ‘zomaar ineens’ is overgebleven van die “redactie”.

http://jandirksnel.wordpress.com/2013/10/14/wat-is-er-met-the-post-online-gebeurd-over-een-opmerkelijke-wijziging-van-de-redactie/

Een nieuw dieptepunt voor Brussen en Paternotte. De schijnheilige lamzakken.

op 15 10 2013 at 09:36 schreef Jan van den Heuvel (@jhvdheuvel):

Hear, hear 3

op 15 10 2013 at 09:39 schreef Pyt van der Galiën:

Uiteraard ben ik het met de inhoud van dit artikel eens.

Even iets over de hoofdredacteur van Krapuul: het is ‘een rare’, maar hij is beslist niet verkeerd. “Koart foar de kop’ zoals wij in Fryslân zeggen. Nadat hij ons blokte omdat we het opnamen voor Han van der Horst, heeft hij ons een paar uur later ook weer ontblokt (met vermelding ‘onterechte blok’, geloof ik). Ga ik niet vreselijk moeilijk over doen, want zelf ben ik soms ook behoorlijk kortaangebonden:) Bovendien beschikt hij over een scherpe pen en gevoel voor humor. Dat ‘rare’ neem ik dan maar op de koop toe.

Voor de rest: blij dat je het voor Krapuul opneemt. Klasse.

op 15 10 2013 at 10:18 schreef Bertje:

Jandorie nog eens aan toe wat een prima stuk.

Zelf lees ik regelmatig krapuul ook al zijn er verschillende schrijvers die naar mijn smaak te giftig links zijn. (Hoi Ralph)

op 15 10 2013 at 10:35 schreef Sasha Berkman:

Bert Brussen over het feit dat GS politieke tegenstanders regelmatig met een Hitlersnor afbeeld:

“er zit een enorm verschil in het afbeelden van mensen met een Hitler-snorretje of het moedwillig en bij voortduring vergelijken van regeringsleden met nazi’s.

Dat nog los van de context, die bij GS toch duidelijk anders is dan bij Krapuul.”

Hoe hypocriet kan een mens in godsnaam zijn?

op 15 10 2013 at 10:41 schreef Thomas E:

Het lijkt wel een scheldwedstrijd tussen die blogs. Gelukkig lees ik ze geen van beide en twitteren doe ik ook al lang niet meer. Het doet me denken aan kinderen die mogen vingerverven en meteen ongeremd alles onderkliederen. En als de verf op is doen ze het met poep. Niettemin goed dat er waakhonden als Peter rondlopen, die uit die rotzooi gevaarlijke trends blijven signaleren.

op 15 10 2013 at 11:10 schreef JvanDijkS:

Wat Pyt zegt.

op 15 10 2013 at 11:10 schreef Flip van Dyke:

Goed stuk Peter.

De hypocrisie van dat stelletje is stuitend.
Lees de link van Mario. Flohr krijgt nog een trap na.

op 15 10 2013 at 11:25 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

Hoezo, ‘scheldwedstrijd’? Als er iets is waar ik zo langzamerhand niet goed van wordt, dan zijn het de mensen die eisen dat we ons gedragen als gedistingeerde heren in krijtjespak. Uiteindelijk komt dat altijd neer op het belachelijke argument dat ZE allemaal even erg zijn. Krapuul richt zich TEGEN de macht, GS IS de macht. Het schelden op de macht (Krapuul) is fundamenteel anders dan het schelden op weerloze slachtoffers (GS). Schelden en ridiculiseren zijn context-gebonden.

Vervolgens mag je natuurlijk best vinden dat een bepaalde stijl niet jouw ding is. Je mag ook best betwijfelen of het een zinnige strategie is. Maar je kunt niet claimen dat het trappen naar boven identiek is aan het trappen naar beneden.

op 15 10 2013 at 12:08 schreef edo:

Onvoorstelbaar.

op 15 10 2013 at 12:13 schreef MarcodB:

Goed stuk! Werkelijk absurdistische. Een schrijnende hypocrisie wordt getoond door Brussen en de zijnen.

Het was een mooie on-line case studie voor psychologen: Matige zelfreflectie, denial, kwaadaardigheid, een pilletje te veel, een pilletje te weinig.. Who knows..

De nare avond van de vriend viel wel mee hoor, Peter. Hij zat er voornamelijk mee dat een van zijn werkgevers door Brussen en veel rabiate ‘naschreeuwerts’ in in de poepsmijterij werd betrokken. Ik kom hier snel op terug.

op 15 10 2013 at 12:23 schreef Ralph van der Geest:

@Sasha (10.35), Kijk, dat is kenmerkend voor Bert-‘rifapen-Brussen, GeenStijl c.s.: zij likken naar boven en trappen naar de weerlozen of de nagenoeg weerlozen onder hen. Daarom ga ik mij ook bijvoortduring te buiten aan het vergelijken van hen met Julius Streicher en de SA van weleer. Exact eender, even smerig.

op 15 10 2013 at 13:00 schreef Leo Schmit:

Het merk Brussen heeft ‘wederom’ een flinke dreun opgelopen en ziet zich ‘derhalve’ genoodzaakt de redactie te halveren. Het kan ook zijn dat de helft weggelopen is. Dat gaat de goede kant op. Nu is het wachten nog tot hij er bij Radio 1 uitvliegt. De geciteerde uitspraken van het merk Brussen zijn daar misschien nog onbekend. ‘Wijf, ga koken’. Daarentegen zie ik Krapuul dagelijks aan kwaliteit winnen, met goede scribenten, zoals wltrrr, Dijstelberghe, van der Kluft, Huib en Pauw. OK Ralph, jij ook, maar kan er misschien wat humor bij en wil je aub ophouden over ‘sheeple’media te praten? Krapuul treedt niet alleen in verzet tegen racisme en intimidatie, het gaat daar ook om verzet tegen deportatie, dwangarbeid, militairisme, bestuurlijke arrogantie en meer van dat soort zaken. Dat alles onder de bezielende leiding van JvdH, die inderdaad over een apart gevoel van humor beschikt. Ik bezoek Krapuul, net als FN, dagelijks en met veel genoegen. Bij TPO en DDS kom ik ook, maar dan alleen om de vinger aan de bruine pols te houden.

op 15 10 2013 at 13:08 schreef Wouter Pieterse:

Wat een pracht stuk.

Verder wat Pyt zegt, trappen naar boventrappen naar onder.

Tenslotte ook nog hier maar even memoreren dat die Nanninga het nodig vond haar roze hordes op een christelijk hippiegezinnetje af te sturen dat het lef had een crowdfundactie op haar internet te zetten.

Die deugt niet (en dat mag je in NL lezen en als Frysisme)

op 15 10 2013 at 13:28 schreef MNb:

“Nu mogen kennelijk alleen racisten dat nog.”
Zo gaat dat als je hen teveel ruimte geeft. En oh wat kost het dan een hoop moeite om die ruimte weer in te perken. Daarom mag de vrijheid van meningsuiting van mij wel een tikkie ingeperkt worden, maar dat weet je al.
Krapuul heb ik een tijdje gevolgd toen jij in retraite was. Sommige bijdragers zijn OK, al brengen ze weinig nieuwe informatie. Anderen zijn net zo fact-free als de Roze Khmer. Ja, daarmee bedoel ik jou, Ralphje.
Sorry PvdG, fact-free in de goede richting schoppen moet ik ook niet. Totaal ander voorbeeld: er zal nooit een cent naar Greenpeace gaan.

op 15 10 2013 at 14:00 schreef Thomas E:

@Pyt, “Schelden en ridiculiseren zijn context-gebonden.”
Dat klopt en daarom had ik me niet met deze discussie moeten bemoeien, want zoals gezegd: ik volg betreffende blogs niet en ging af op een paar voorbeelden van Peter. Trouwens, ridiculiseren lijkt mij een veel effectiever wapen dan het jijbakkerige schelden. En dat bedoelde ik te zeggen. En ik draag echt geen krijtstreepjespak :)

op 15 10 2013 at 15:51 schreef willem wejes:

Beste peter,

Ik lees al enige tijd met enige regelmaat je berichten. Je doet me een beetje aan mijn vader denken: die wilde ook feiten en geen gezwam.

Maar: ik blijf me maar afvragen: waarover zou je schrijven als GeenStijl niet bestond en Sint Nicolaas nooit bekend was geworden?
vriendelijke groet,

Willem Wejes

op 15 10 2013 at 16:22 schreef Peter:

Beste Willem, dan zou ik schrijven over Japan, lekker eten, reizen, naturisme,strips, boeken, porno, seks en blote meisjes.

op 15 10 2013 at 17:52 schreef Mario:

@Willem Wejes, je mag altijd je persoonlijke verhaal over je vader in de comments achterlaten, hoor. Werd je geslagen door hem? En wat heeft die referentie met het schrijven van Peter te maken? Feiten, graag. Geen fictie.

op 15 10 2013 at 18:33 schreef Maarten:

Hahaha, Prachtig stuk Peter. Ik heb het idee dat je de laatste weken steeds beter wordt.
Ik heb me weer rot gelachen.
Dat die Bert Brussen en Nanninga werkelijk te zielig geboren zijn dat is wel bekend en is echt niks meer aan te beginnen.
Maar het lijkt ook wel of zij een soort zwart kwaadaardig gat zijn waar ze anderen, zoals Bas Paternotte en Quid in meesleuren. Vooral die Bas wordt gewoon steeds triester. Quid lijkt nogwel eens een poging te ondernemen om dingen recht te zetten, maar wordt dan snel terecht gewezen door de achterban van gs.
Lijkt wel wat op “The Stand” van SK.

op 15 10 2013 at 19:22 schreef Max:

Zo….dit zet die Bert Brussen en consorten eens mooi op de plek waar ze horen…..tuig is het,waar je echt bij uit de buurt moet blijven anders stink je jarenlang naar de kots die zij uitbraken…gelukkig vergeet internet niets Bert Brussen en redactie van TPO.
Als je met zo iemand wilt samenwerken spoor je echt niet

op 16 10 2013 at 01:49 schreef Olav:

Mario:

http://jandirksnel.wordpress.com/2013/10/14/wat-is-er-met-the-post-online-gebeurd-over-een-opmerkelijke-wijziging-van-de-redactie/

Echt briljant. Ik quote de link maar even want iedereen zou dat stukje moeten lezen.

op 16 10 2013 at 09:36 schreef Ralph van der Geest:

Laat ik nog even opmerken dat noch Peter noch wij schelden. Schelden is het ongefundeerd en zonder enige geldige reden mensen kwalificeren en betitelen. Bij Krapuul.nl benoemen wij mensen. Zo heet bij ons iemand die vaak een hamer vasthoudt en daarmee spijkers in een plank slaat een timmerman en iemand die etnisch registreert is een etnisch registreerder. Omdat die laatste ‘beroepsgroep’ min of meer dezelfde werkwijze erop nahoudt als kopstukken van het Derde Rijk die van etnisch registreren een hobby hadden gemaakt en qua taalgebruik waarbij mensen afgeschilderd worden als natuurrampen de verdenking op zich laadt dezelfde mentaliteit erop na te houden als die kopstukken van het Derde Rijk, worden etnisch registreerders ook wel in één adem mét die kopstukken van weleer genoemd.
Ze worden ook wel schedelmeters genoemd.
Wat ons opvalt is dat diegenen die van onze wijze van benoemen zo beginnen te hyperventileren meestal zelf niks anders doen dan….schelden.

op 16 10 2013 at 16:50 schreef Herbert:

Mooi stuk!
Bas Paternotte heeft ook een mooi carrièrepad afgelegd. Begonnen bij de NRC nu op de bank van Bert Brussen.

op 16 10 2013 at 21:33 schreef Kevin:

Haha, je kan goed schrijven en ik moedig je dan ook aan om dat vooral niet te vaak te doen over andere mensen met een mening. Het wordt zo antagonistisch allemaal en het lijkt me zoo vermoeiend. Je hoeft jezelf niet meer te definiëren, toch? Die heeft die mening, de ander heeft een andere mening en ik positioneer mezelf er ergens tussen, onder, boven, naast. Zo rollen er veel. Je hebt een uniek blog. Hou het uniek en vervuil het niet teveel met wat anderen denken. De wereld is niet roze, alleen als je een roze bril opzet.

op 17 10 2013 at 09:18 schreef Thomas E:

“Schelden is het ongefundeerd en zonder enige geldige reden mensen kwalificeren en betitelen.”
@Ralph
Zonder enige geldige reden, zeg je. Wie bepaalt de geldigheid ervan in jouw definitie? En verder: ik vind het begrip ‘godwin’ ook een truttige mondsnoering, maar om alles en iedereen meteen maar met de verschrikkingen en monsters uit WOII te vergelijken, vind ik toch een zwaktebod in een polemische discussie. Je moet je punten scherpzinniger kunnen maken. Anders lijkt het toch verdacht veel op….. schelden.

op 17 10 2013 at 12:23 schreef Sasha Berkman:

De Post Online plaatst nu zelf stukken van leden van de holocaust-ontkenners en SS verheerlijkers van het Vlaams Belang. Het wordt steeds openlijker een extreem rechtse site. Wat doet die Bas Patternotte daar nog?

op 17 10 2013 at 15:25 schreef Maarten:

@Kevin
Peter is een van de weinige die een de hypocrisie en het riool juist zo mooi kan open leggen. Met humor en feiten.
Het is een zwaar gemis als hij het niet zou doen. Het zou alleen een nog grote podium moeten krijgen.

@Sasha
Het is zoals ik al aangegeven heb, denk ik. Het is een zwart gat met grote aantrekkingskracht. Vele mythe zijn er al over geschreven.

Hier een wijze quote van een wijs iemand:
http://www.youtube.com/watch?v=kFnFr-DOPf8

op 17 10 2013 at 19:20 schreef Sasha Berkman:

haha, hij blijft goed Maarten.
Ik vraag me af of we binnenkort ook Gouden Dagenraad propoganda kunnen bekijken daar.

op 17 10 2013 at 22:26 schreef Ralph van der Geest:

@Thomas E (17.10/09.18), wel ja joh. Absurd gewoon. Een minister die over mensen spreekt in termen van natuurrampen (zoals Wilders over ’tsunami’s’ en de nazi’s over ‘ratten’) die je kun je het best toevertrouwen mensen op grond van louter toevallige en minieme verschilletjes in te delen in categoriën. En met een politieapparaat dat zig gedraagt zoals vandaag in Groningen…komt het vast helemaal goed. Slaap lekker kerel.

op 17 10 2013 at 23:16 schreef peter storm:

Goed nuttig stuk, naamgenoot :D! Ennuh, ff off-topic… het kan verkeren. Ooit, in 2006 waren jij en ik felle tegenstanders, toen sprak je me aan over mijn standpunt over demonstraties tegen Mohammed-cartoons, met een hevige flaming war op mn toenmalige blogje als uitkomst; ik fel tegen die cartoons en voor die protesten, jij tegen die protesten voorzover ze intimiderend waren (overigens zou ik ook niet al mijn woorden van destijds één op één nu nog voor mijn rekening nemen, en niet alles wat me destijds verweten werd, was helemaal onzin, al vind ik de woede van veel van die demonstranten nog steeds wel rechtmatig). Maar wat ik hierboven lees, tapt uit een heel ander, wat mij betreft welkom, vaatje. Seems we can shake hands :)

op 18 10 2013 at 07:48 schreef Ralph van der Geest:

Het moet natuurlijk wel zich met ‘ch’ zijn hè!

op 18 10 2013 at 08:09 schreef Thomas E:

@Ralph
Over het inhoudelijke, namelijk de verontrustende ruk naar extreemrechts in ons land, had ik het helemaal niet. Daar zijn we het allang over eens, anders steunden we FN niet in onze commentaren. Ik had het over de vorm van het debat. Ik vind dat je je eigen boodschap niet moet vervuilen met hetzelfde domme gescheld als Wilders cs doet. En zig schrijf je trouwens met ch.

op 18 10 2013 at 08:12 schreef Peter:

O, man, beginnen ze gewoon weer opnieuw met dat gezeik over schelden.

op 18 10 2013 at 10:45 schreef Ralph van der Geest:

@Peter, 08.12 u. Eh nee…ik had gehoopt dat voor eens en voor altijd te ontkrachten. Dat is blijkbaar niet helemaal gelukt. Maar ik ben wel blij dat Thomas E. en ik het over waar het wérkelijk om gaat wel eens zijn. En dat is voor mij het allerbelangrijkste.

op 22 10 2013 at 16:00 schreef willem wejes:

Beetje laat, maar ik ben dan ook geen internet addict:

@mario:
Mijn vraag aan Peter was geheel off-topic, maar ik wist niet waar ik hem anders kwijt kon. Dus wil ik eigenlijk niet off-topic door emmeren. Peter heeft mijn vraag bevredigend beantwoord.

Maar voor jou info (hopelijk met instemming van Peter en einde discussie mijnerzijds): Mijn vader had kennis van bepaalde zaken en werd furieus als daarover in de media onzin werd beweerd. Hij schreef dan commentaren in kranten -die vaak niet geplaatst werden-. Bij Peter proef ik diezelfde “drive”. Ik dacht bij mijn vader vaak “man, het is vechten tegen de bierkaai”. Maar hij kon het niet laten. Net als Peter, zo te zien. En “wie zwijgt, stemt toe”. Mijn vader is overleden, dus zwijgt hoe dan ook. Maar Peter heeft internet!

op 03 09 2016 at 21:14 schreef Nöhlert:

Er lijkt steeds meer balans te komen in de stukken hier.
Het is als goede whisky, het rijpt met de jaren….

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS