Home » Archief » Sabon


[11.01.2014]

Sabon

Peter Breedveld

boogaard3
Illustratie: Theo van den Boogaard, zaterdag 18 januari op het Winternachtenfestival

Het was de afgelopen twee weken weer feest voor de Nederlandse antisemietenjagers, met eerst die Israëlisch-Nederlandse voetballer die niet mee mocht naar een Arabisch land en daarna pensioenfonds PGGM dat zich terugtrok uit een aantal Israëlische banken vanwege de Israëlische nederzettingen op Palestijns grondgebied.

Beide geen gevallen van écht antisemitisme (Vitesse was domweg vergeten een visum aan te vragen voor de voetballer – NOU ZIE JE WAT ERVAN KOMT MET DIE DUBBELE PASPOORTEN!) en dus reden voor de Jodenhaterhaters om daar een boel trammelant om te maken, dat leidt lekker af van de antisemitische bondgenoten van de PVV en het virulente antisemitisme in eigen gelederen.

Vuile handen

Wat PGGM betreft zegt heel Haatrechts, Ronny Naftaniel voorop, eigenlijk hetzelfde: discriminatie, want als je maatregelen neemt tegen Israël vanwege de nederzettingen, moet je dat ook in andere landen doen vanwege ‘vuile handen’. Wat Jeroen Laemers op Sargasso.nl een opsteker vindt, want het is voor het eerst dat ze bij het CIDI toegeven dat Israël vuile handen maakt.

Wie zegt dat je niet alleen misstanden in Israël, maar ook die in andere landen moet aankaarten, heeft een punt, maar het is niet aan Haatrechts om daar sjiek over te doen, want dat heeft altijd onvoorwaardelijk de Amerikaanse invallen gesteund in landen waar de sokpopdictators opeens praatjes begonnen te krijgen, onder het mom van vrijheid en democratie.

Gezicht met hondepis

Je wel druk maken om de massamoord op Koerden in Irak, maar niet om de slachtingen die door de VS al jaren in andermans land worden aangericht, een beetje hypocriet. En verdient alleen het Irakese volk vrijheid en democratie, en al die andere volken, die onder dictators zuchten, niet?

Alles weten over de toestand in de Westelijke Sahara en solidair zijn met Polisario, maar roepen dat de Palestijnen maar in Jordanië moeten gaan wonen, niet geheel consequent. Er steeds bovenop zitten als er in Egypte een christen van z’n fiets valt, maar juichen als er weer een zooi moslims wordt neergeknald, ik vind het vies. Je pas druk maken over de bezetting van Irak als Obama president is: ronduit schijnheilig.

Stennis schoppen over de quenelle omdat je een foto hebt gezien van een getinte jongere die het gebaar maakt, maar je bek stijf dichthouden zodra er een foto opduikt van een quenellerende vriend van je held Wilders: dan heb je je gezicht met hondepis gewassen. En waarschijnlijk ben je dan ook gewoon een vieze racist.

Homofobe, racistische omroepen

Zelf ben ik tegen een boycott of tegen acties tegen welk land dan ook. Ik vind het goed dat onze premier en onze usurpator naar Rusland gaan, want praten over homorechten is beter dan met je vingertje wapperen, vooral als je zelf homofobe, racistische omroepen subsidieert. Handel met China geeft zelfs een klein land als Nederland de nodige leverage om, langs diplomatieke weg, verbeteringen op gang te krijgen op het gebied van duurzaamheid, voedselveiligheid en mensenrechten.

En ik steun Israël door mijn huidverzorgingsproducten te kopen bij het Israëlische bedrijf Sabon. Trouwens, wat dat aangaat: dat Israël de Nederlandse ambassadeur op het matje heeft geroepen vanwege de keuzes van een pensioenfonds, opent door mij onvermoede perspectieven. Kan Nederland alstublieft de Israëlische ambassadeur op het matje roepen? Sabon had namelijk heel lang de vanillebodylotion (verrijkt met olijf- en avocado-olie) in van die handige pompflesjes zitten. Nu zit die in een pot en ik weet zeker dat de structuur ook anders is.

Grote misstand

Maar de verkoopsters houden vol dat het dezelfde bodylotion is. Ik wil de oude bodylotion terug, in die pompflesjes. Andere soorten bodylotion zitten in pompflesjes, dus waarom die vanille opeens niet meer? Ik vind dat stom en hoop dat onze regering Israël zover kan krijgen een einde te maken aan deze grote misstand.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 11.01.2014 @ 16:01

[Home]
 

11 Reacties

op 11 01 2014 at 21:57 schreef vander f:

Lastige kost,
ik ben helemaal niet ‘van de boycot’,
das net zoiets als Mein Kampf verbieden en ik ben moridicus tegen het verbieden van wat voor neergeschreven gedachtegang dan ook.
Nu gaat koning Willem naar Sotsji, een beetje tegen de internationale roeirichting in, al onze buurlanden sturen geen top afgevaardigen, wij wel.
Vitesse is ongetwijfeld een ‘ongelukje’,
maar Wilders handrijking naar het Front National ronduit bizar. Die Dieudonné met z’n broeierige Joodse wereldcomplotten aanvallen terwijl Jean Marie Le Pen de peetvader van een kind van ‘m is, ronduit hypocriet.
Nou ja, Timmermans gaat gewoon theedrinken met een dictatoriaal regime in Havanna, tegen de heersende EU doctrine in, dan kan Putain er ook nog wel bij lijkt me.
Eigenlijk staat me dat wel aan, lekker dwars doen als NL, beetje schijt aan de vastgeroeste diplomatie van wat hoort of niet, nieuwe tijden, nieuwe kansen.

op 11 01 2014 at 22:30 schreef MNb:

“Beide geen gevallen van écht antisemitisme ”
Dat klopt in het geval van Dubai niet.

http://www.algemeiner.com/2013/12/26/israeli-under-18-chess-team-forced-to-compete-in-abu-dhabi-under-false-name/

“praten over homorechten is beter dan met je vingertje wapperen”
De russische oppositie is het niet met je eens en zoals altijd kies ik de kant van de slachtoffers.

http://www.huffingtonpost.com/2013/09/05/garry-kasparov-putin_n_3869040.html

Obama verdient een compliment: hij stuurt een delegatie vol met homo ex-atleten.

op 11 01 2014 at 23:20 schreef Peter:

Dat klopt in het geval van Dubai niet.

Toch wel, Dubai wist van niks, Vitesse had gewoon geen visum aangevraagd, en dat moet, met een Israelisch paspoort. Die schakers hebben daar niks mee te maken. Daar las ik een heel ander verhaal over in de Volkskrant, trouwens.

op 12 01 2014 at 08:30 schreef Mas Rob:

Al heeft de Russische oppositie mijn sympathie, dat wil nog niet zeggen dat ik vind dat de Nederlandse staat hoort te doen wat in die kringen wordt voorgestaan.

Ten eerste, omdat de Nederlandse buitenlandse politiek meer is dan het steunen van onderdrukte minderheden waar ook ter wereld. Naast het bevorderen van mensenrechten zoals vervat in internationale verdragen, handelt Nederland vanuit de eigen belangen. Dat vind ik prima – de wereld mag dan geordend zijn via het internationaal recht, het is gebouwd op machtsrealisme en koel eigenbelang.

Ten tweede, omdat het Nederlandse opgeheven vingertje bijzonder weinig indruk maakt in de rest van de wereld. Nederland is geen grote mogendheid en niet in de positie om andere landen publiekelijk de les te lezen. De langzame weg – consensus zoeken in internationaal verband, achter de schermen coalities smeden – is niet direct zichtbaar, maar op de lange termijn effectiever dan principiële veroordelingen en confrontatie.

Tot slot, dat onderdrukte minderheden onze onze sympathie verdienen, betekent nog niet betekent zij per se gelijk hebben of verstandige dingen zeggen. De eigen politiek kan niet zonder eigen afweging.

op 12 01 2014 at 09:09 schreef Bigpete:

Hoe jij er op komt dat Dan Mori een dubbel paspoort heeft is mij een raadsel. Hij heeft alleen de Israëlische nationaliteit en is ook geen Israëlisch-Nederlandse voetballer maar een Israëliër die in Nederland voetbalt.
Het verhaal over de visumaanvraag is inderdaad vaag, maar als de VAE de staat Israël niet erkent zullen ze ook bij een officiële aanvraag geen visum verlenen dus hun (de ambassade) verontwaardiging is voor de bühne…

op 12 01 2014 at 10:07 schreef Peter:

Een Israëliër die in Nederland voetbalt?!

Waarom voetbalt-ie niet gewoon in zijn eigen land?

op 12 01 2014 at 10:47 schreef Bigpete:

Wat denk je zelf?

op 12 01 2014 at 10:50 schreef Peter:

Israël zal wel geen voetballand zijn?

op 12 01 2014 at 11:22 schreef Bigpete:

Ik was vergeten dat je ECHT helemaal niks van voetbal weet…
Er wordt in Israël wel betaald voetbal gespeeld maar de salarissen zijn niet te vergelijken met die in Europa. Talentvolle spelers zoeken hun heil dus graag elders, net als Afrikaanse talenten.

op 12 01 2014 at 13:06 schreef Ralph van der Geest:

Natuurlijk gaat de premier van het land dat homofobe en racistische omroepen en dito politieke partijen subsidieert naar de homofobe president van een land waar men het mensenrechten evenmin zo nauw neemt. Immers, in de ogen van Rutte is Poetin vast en zeker een hele normale president met hele normale standpunten met wie het heel prettig samenwerken is.
Trouwens, de NRC gelezen hebbende: wie worden de getuigen op de huwelijksvoltrekking tussen Bas Heijne en Elma Drayer? Dat kreng van een Le Pen en Wilders?

op 12 01 2014 at 13:08 schreef Ralph van der Geest:

Laat ik er nog aan toevoegen dat in de ogen van Drayer en Naftaniel (die laatste vindt de dood van een platgereden fascist een verlies voor het debat) iedereen antisemiet is die niet hard genoeg roept dat (oorlogsmisdadiger) Sharon ‘een moedig man was die grote stappen richting vrede heeft gezet’.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS