Home » Archief » GeenPeil: opstand der horden


[26.09.2015]

GeenPeil: opstand der horden

Peter Breedveld

reiko7B
Reiko Ike

Heel Nederland dweept met een pias die een paar weken geleden nog een stel kinderen dreigde met zijn kapmes hun ‘kankerkoppen’ af te hakken en die nu onze democratie gaat redden.

Vorige maand leek de GeenPeil-petitie ergens rond de 40.000 handtekeningen te blijven steken, maar inmiddels worden de GeenPeilers hartstochtelijk gesteund door de SP en door vrijwel alle Nederlandse media, en ziet het ernaar uit dat ze de vereiste 300.000 handtekeningen gaan halen die nodig zijn om een referendum af te dwingen.

De meeste ondertekenaars van de GeenPeil-petitie lijken te geloven dat dit referendum draait om de toelating van Oekraïne tot de EU en de tsunami aan buitenlanders waar Nederland dan weer door wordt overspoeld. Deze leugen wordt opzettelijk verspreid door journalisten die, ik heb het al zo vaak gezegd, niet eens proberen objectief te zijn.

Agressieve apen

Maar het gaat in werkelijkheid om een associatieverdrag met Oekraïne, om een samenwerkingsovereenkomst. Het besluit daartoe is democratisch genomen, door de EU, geratificeerd door Nederland, na een debat in het parlement, dus de vlieger, dat de democratie gered moet worden, gaat ook al niet op. If anything, is GeenPeil een poging om met behulp van 300.000 nitwits de democratie de nek om te draaien.

Inmiddels heeft de GeenPeil-campagne de delirische koortsachtigheid bereikt die doet denken aan de Franse en Britse propaganda in de Eerste Wereldoorlog. De petitie tekenen is volgens de rechtse rakkers van Elsevier een burgerplicht en wie het weigert, wordt ervan beschuldigd tegen de democratie te zijn. Je bent dus eigenlijk een vieze vuile landverrader als je tegen GeenPeil bent. Wie op Twitter iets kritisch over GeenPeil zegt, krijgt meteen agressieve apen op zijn dak die hem voor Jodenhater uitmaken en bazelen over ons land, dat door de ‘vieze linkse media’ uitgeleverd wordt aan vluchtelingen en moslims.

Dictatuur van het koffiehuispraatje

GeenPeil is, kortom, vintage GeenStijl: eerst wordt er met haatpropaganda en leugens een massa idioten gemobiliseerd en vervolgens worden alle critici belasterd en geïntimideerd. Dat er nu ook verstandige mensen zijn die werkelijk menen dat dit ‘democratische vernieuwing‘ is, vind ik schokkend. Ook binnen de intellectuele elite lijkt de idee post te vatten dat ware democratie er één is waarin de volksvertegenwoordiging letterlijk doet wat het Grauw haar vanachter zijn computer opdraagt. Neen, dat is een dictatuur van het koffiehuispraatje, precies waar José Ortega y Gasset in 1933 al voor waarschuwde in zijn boek ‘Opstand der Horden‘. Léés dat boek.

Onze volksvertegenwoordiging krijgt van ons een mandaat om afgewogen beslissingen te nemen op basis van onderzoek waar wij simpelweg de tijd niet voor hebben. Bevallen die besluiten uiteindelijk niet, dan stemmen we bij de volgende verkiezingen op andere volksvertegenwoordigers. Dát is ware democratie.

Ook ben ik niet onder de indruk van het feit dat GeenStijl zoveel mensen op de been krijgt om ‘voor onze democratie te vechten’, zoals sommige progressieve naïevelingen denken. Dat getuigt niet van ‘gezonde maatschappelijke betrokkenheid‘, maar van kuddegedrag, of liever: roedelgedrag. Die mensen doen gewoon alles wat GeenStijl zegt: een marketingcampagne van een chipsfabrikant versjteren, iemand met een onwelgevallige mening kapotmaken, het maakt niet uit.

Boven ons gestelden

De GeenPeil-campagne verschilt in niets van al die andere sloopacties die GeenStijl al op zijn kerfstok heeft en waaraan de lezers klakkeloos meedoen, wat het onderwerp ook is. Of het nou om chips gaat of om een associatieverdrag waar helemaal niemand mee bezig was totdat GeenStijl besloot dat het niet mocht. Dat is behoorlijk griezelig, want na dit succes kan GeenStijl zomaar besluiten om actie te ondernemen tegen vluchtelingen, of tegen islamitische Nederlanders. Daar zou een democratie ons juist tegen moeten beschermen.

Uiteindelijk dient dit alles om het domme volk op te ruien tégen onze democratische rechtsstaat. Want als straks middels een referendum besloten wordt dat onze regering de ratificatie van het associatieverdrag moet herzien, zal het debat erover opnieuw worden gevoerd in de Tweede Kamer. Dat de uitkomst van dat debat zal zijn dat Nederland ‘nee’ zegt tegen het verdrag, is allerminst gegarandeerd. Dat weten de GeenPeilers natuurlijk ook (al weet ik het niet zeker van Jan Roos, die is echt fenomenaal dom), maar dat zal dan een schitterende gelegenheid zijn om verongelijkt te brullen dat zie je wel?! De boven ons gestelden doen gewoon wat ze willen, er wordt niet naar de burgers geluisterd!

Racisme en vreemdelingenhaat

Allemaal koren op de molen van Wilders. En dat is nog afgezien van het feit dat ieder mens met een beetje fatsoen in zijn donder elk initiatief van een uitgesproken racistisch, fascistoïde medium als GeenStijl zonder alle bovenstaande overwegingen sowieso links zou moeten laten liggen. Elke handtekening voor GeenPeil is steun voor openlijk racisme en vreemdelingenhaat, intimidatie en vuile smeercampagnes tegen mensen die niet gewoon gezellig meedoen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.09.2015 @ 12:54

[Home]
 

109 Reacties

op 26 09 2015 at 13:25 schreef Jan Koert:

Het is inderdaad triest te noemen dat zoveel mensen niet de moeite nemen om goed te lezen en hun eigen verstand eens te gebruiken.

op 26 09 2015 at 13:52 schreef Hans:

Peter, beroep doen op een concept als ‘democratie’ is een zwak bod, hoe liefdevol ook bedoeld misschien. Want o wee als het ‘volk’ echt gaat spreken, dat is nu precies wat er op sociale media gaande is.

Als we dan toch stiekum allemaal geneigd zijn te denken dat wíj het bij het rechte eind hebben, geeft dit aan dat onderzoek en oefening in zelfbestuur weer aan de orde is.

Mijn leestip voor vandaag is:
David Bohm, On Dialogue (ISBN 978-0-415-33641-3)

op 26 09 2015 at 13:57 schreef Pyt van der Galiën:

Zonder steun van de SP had GS nog geen 100.000 handtekeningen gehaald, iets wat ik de SP nooit zal vergeven. GS beschikt niet over mobiliserend vermogen, de SP wél. Pas toen de SP ging mobiliseren, schoot het aantal handtekeningen snel omhoog. Boos op GS? Niet eens zozeer. Dat is fascistisch tuig, dat weet je. De SP is degene die extreemrechts hier aan een publicitaire overwinning heeft geholpen. Socialisme anno 2015: samenwerken met extreemrechts.

op 26 09 2015 at 14:03 schreef Anoniem:

@Jan Koert, eens dat het triest is dat men zich op een extreem simpele wijze laat misleiden.

echter..
(uit het stukkie op stevigestukkies)

“Fatsoenlijke mensen houden zich verre van GeenStijl.”

Het overgrote deel van Nederland kent geenstijl niet. Van hen zullen er vast wel een aantal zijn die het op een gegeven moment tegenkomen.

“Oh, een website”..om vervolgens in de tuin te gaan werken o.i.d..

Ik meen uit (eerder) onderzoek van het AIVD waaruit bleek dat er ong. 800(+) querulanten actief zijn op het internet. Inderdaad, veelal te vinden in de geenstijl hoek. Reaguurders, je kent ze vast wel.

Wat die bijna 300.000 handtekeningen aangaat. Zo ik begreep kan men daar meerdere keren voor tekenen, geen enkele controle. Even een relatief simpel scriptje bakken, en, hop: meerdere duizenden ondertekeningen erbij.

Kuddegedrag.

op 26 09 2015 at 14:19 schreef Roland:

Om allerlei redenen, genoemd in je link van RTL, ben ik voorlopig tegen nauwere samenwerking tussen EU en Oekraïne. Dat mag.

En ja, zo’n niet bindend referendum is pas mogelijk sinds 1 juli van dit jaar, dus dit is nieuw. En als ze de 300.000 halen is dat best knap, ook al zijn het alleen pubers die willen zeiken, en ik;).

Dat het een burgerplicht is om de petitie te tekenen, of dat je tegen de democratie bent als je niet tekent, is natuurlijk onzin (en schelden op twitter ook, maar dat is voor mij een marginaal medium dat ik niet snap of gebruik).

Als je vóór nauwere samenwerking met Oekraïne bent is het nu waarschijnlijk beter om níet voor het referendum te stemmen. En dat is net zo’n gerechtvaardigde keuze.

Maar, zoals Jan al zegt, zelfstandig nadenken is een schaarse eigenschap.

op 26 09 2015 at 14:52 schreef Peter:

Peter, beroep doen op een concept als ‘democratie’ is een zwak bod, hoe liefdevol ook bedoeld misschien. Want o wee als het ‘volk’ echt gaat spreken, dat is nu precies wat er op sociale media gaande is.

Hans, dat is precies wat ik betoog en het gaat om een rare opvatting over wat ‘democratie’ is. Het democratie is niet ‘het volk’ dat spreekt en de regering die al zijn opdrachten uitvoert.

op 26 09 2015 at 15:31 schreef babs:

Ah domlinks en domrechts hebben elkaar gevonden. Daar kan flink ellende van komen.

op 26 09 2015 at 16:25 schreef Ralph van der Geest:

Om de democratie ’te redden’ achter tuig aanmarcheren dat de democratie bij de eerste de beste gelegenheid die het krijgt (God verhoede het) om zeep zal helpen..inderdaad, een grotere gotspe is nauwelijks te bedenken. Ik weet niet wat er aan de hand is dat de collectieve waanzin steeds verder om zich heengrijpt: vandaag Rob de Wijk die het gore lef had om anti-Zwarte Piet activisten en mensen die de verheerlijking van het kolonialisme van Nederland niet zien zitten…nazis noemt. O ja, en Thierry Baudet is een intellectueel volgens diezelfde de Wijk vandaag in de dagelijkse farizeeër dat shariawijken en jihadbelts bij elkaar loog. Thierry Baudet is een nazi. Gewoon een ordinaire nazi voor wie er geen onschuldige moslimns bestaan net zoals er voor Goebbels, Heydrich en Göring geen onschuldige joden bestonden. Van dat soort tuig blijf je verre, zeker als ze de passie preken inzake het ‘redden van de democratie.’

op 26 09 2015 at 16:31 schreef Ralph van der Geest:

‘Revolt of the masses’ is hier te downloaden als pdf: http://pinkmonkey.com/dl/library1/revolt.pdf

Inderdaad: lezen!

op 26 09 2015 at 16:31 schreef su:

Het moet toch iets betekenen, tot nadenken zetten, dat in dit land neonazi’s het voor het zeggen hebben? Het feit dat wilders de baas is van dit land. Dat neonazi blog geenstijl.nl de politiek beïnvloedt. Ik had eerst de stille hoop dat er een journalistieke tegenbeweging zou komen om aan dat neonazi geweld tegenwicht te bieden. Ook vanuit de instanties en de bevolking. Maar helaas. De journalistiek staat pal achter de neonazi’s. Ze zijn het er 100% mee eens. Allerlei mensen van verschillende instanties en belangenorganisaties steunen de neonazi’s blind. Tot zover de staat van handelsnatie en open Nederland.

op 26 09 2015 at 16:56 schreef Thomas E:

Ik heb hier al zo vaak beweerd dat de SP een PVV-wolf in linkse schaapskleren is. Begonnen als een volkse tegenpartij, nu uitgegroeid tot partij die steeds openlijker tegen ‘vreemd volk’ is.

op 26 09 2015 at 17:11 schreef Roland:

Thomas E: eens. Zowel qua actiebereidheid, delen van het economisch programma (such as it is) en kuddegedrag.

op 26 09 2015 at 17:20 schreef Dennis:

Anoniem – 14:03

En toch valt dat wel mee. Tot mijn grote verbazing werd er in de trein (zowel de heen- als de terugreis)vandaag druk gediscussieerd over Geenpeil. De mensen hadden zelfs de stukken gelezen.

Ralph van der Geest – 16:25

Besef je eigenlijk hoe ironisch jouw post is? Rob van Wijk doet hier exact hetzelfde als jij. En van Wijk onderbouwt zijn bewering een stuk beter. Het enige verschil tussen jullie is het kamp wat voor fascist/nazi wordt uitgemaakt.

op 26 09 2015 at 17:22 schreef Frank:

300.000 handtekeningen in zes weken via het web ophalen is niet echt indrukwekkend. Het volskpetitionnement tegen de kruisraketten wist bijna 4 miljoen handtekeningen op te halen – op papier. Die mensen moesten door weer en wind om zoveel krabbeltjes te krijgen – niet even met een klik op de muis tussen een slok bier en een hap chips. Arjen Lubach regelde 100.000 handtekeningen om farao te worden, zonder er iets voor te hoeven te doen, en de pietietie twee miljoen “likes” binnen twee dagen. Er zijn maar twee antwoorden mogelijk: of mensen maken zich niet zo boos over de EU als iedereen aanneemt, of GeenStijl is bijzonder slecht in campagne voeren.

op 26 09 2015 at 17:42 schreef Hans:

Waarom nemen wij geen afstand van het concept ‘democratie’, wij worden gegijzeld en geïndoctrineerd door de idee dat de meerderheid de juiste mening en aanpak aanhangt. Ik zal nooit beweren een democraat te zijn, noch de ‘rechtsstaat’ te verdedigen. Er is geen contract tussen mij en de ‘rechtsstaat’, er is alleen een overeenkomst tussen mij en de mensen om mij heen. Vandaag blijft, zoals altijd al bleek, verdediging van de westers geörienteerde ‘rechtsstaat’ een direkte knieval voor uitbuiting en onderdrukking. Als iedereen stemrecht heeft, hoe mij dat ook mag verdrieten, moet je niet raar opkijken als mensen dat recht misbruiken om hun eigen onderbuikje te masseren.

bekijk: George Carlin: “the public sucks…”

op 26 09 2015 at 17:46 schreef MNb:

Zijn die van GeenPeil en ook die van de SP nou werkelijk zo achterlijk dat ze dit

“moet Oekraïne zijn rechtsstaat en democratie versterken en de mensenrechten beter respecteren.”
verwerpen? De EU moet met nog veel meer landen zulke verdragen sluiten. Dat scheelt bv. enorm in het aantal vluchtelingen.

Voor wat de andere redenen betreft: ik neem aan dat Roland oa verwijst naar “maakt Putin boos”. Dat is precies hetzelfde als de jaren 30 – toen was het “maakt Hitler boos”. Als Putin dan toch boos moet worden dan liever om de Oekraïne dan om de Baltische landen en Polen.

op 26 09 2015 at 18:38 schreef Max:

Peter….lees dit eens…van Weird Duk ….de man die bij The Post online schrijft,dan weet je het wel: http://politiek.tpo.nl/2015/09/26/geenpeil-referendum-gaat-over-onze-verhouding-tot-vladimir-poetin/

En dit stukje in de krant schreef,over ophitsen gesproken

op 26 09 2015 at 19:25 schreef Peter:

Ik ga geen stukken van Wierd Duk lezen. Ik weet allang wat een achterbakse leugenaar dat is.

op 26 09 2015 at 23:56 schreef Christiaan:

Eind jaren zestig kwam een nieuwe, bevlogen generatie op. Een progressieve generatie die wilde afrekenen met de gevestigde orde. De gevestigde orde had teveel macht en was het gevoel met wat er in de samenleving speelde allang kwijt. Men hield vast aan oude tradities en normen en hield de macht bij zich. De nieuwe generatie wilde meer zeggenschap voor het volk, was voor een multiculturele samenleving, wilde meer Europese eenheid, wilde meer solidariteit afdwingen, wilde meer transparantie in de democratie en men was vastberaden de scheve verhouding tussen kapitaal en arbeid rechttrekken.

En deze revolutie lukte ze. De babyboomgeneratie zorgde goed voor zichzelf en voor hun achterban: een (onbetaalbare) verzorgingsstaat werd opgericht. Bovenal: men greep posities in overheidsbesturen, publieke sectoren en media.

Inmiddels zijn we vijftig jaar verder. De tijden zijn veranderd. Een nieuwe generatie – laten we ze Nieuw Realisme noemen – ziet een gecorrumpeerde bestuurslaag die idealen en het eigen belang boven de realiteit en boven het landsbelang stelt. Sommige idealen zijn bereikt. Anderen hebben desastreuse gevolgen gehad. De multiculturele samenleving is een faal. Polderprivatise

op 27 09 2015 at 00:18 schreef Christiaan:

Wat jullie stijllozen verwijten doen jullie in grote mate zelf in bovenstaande berichten, iedereen over 1 kan scheren.. Menig reaguurder heeft meer fatsoen, ook zelden zo’n slecht stuk gelezen trouwens..

Lees dit maar eens, wellicht dat jullie dan tot bezinning komen..

Bron: http://driek.us/

Mvg een Reaguurder

op 27 09 2015 at 00:28 schreef vander f:

De EU moet eens pas op de plaats maken ipv immer meer uit te dijen.
En eens nagaan waar ze in godsnaam mee bezig zijn,
zonder gezond mandaat, zonder heldere standpunten.
De schandalige drama van het verdrag van Maastricht,
waar achteraf alle betrokkenen hebben moeten toegeven dat het een ondoordacht enthousiaste gok was, een puur naief politieke fantasie die nu zwaar op z’n bek gaat.
Het lijkt me nou niet dat in dat licht bezien men zomaar er mag van uitgaan dat onze zogenaamde democratische lichamen weloverwogen beslissingen nemen en wij dus rustig kunnen gaan slapen.
Verre van dus.

op 27 09 2015 at 01:10 schreef Murat:

Peter bedankt voor dat boek!
Ben nu al aan het smullen!

Alsof de man het over de GeenStijl generatie heeft.

op 27 09 2015 at 07:15 schreef su:

Christiaan de geenstijl reaguurder, komt onder zijn steen vandaag en kletst maar wat.
Heeft het over Nieuw Realisme alsof hij de waarheid spreekt. Kletst over gecorrumpeerde bestuurslagen etc etc. Ook nog dat de multiculturele samenleving gefaald is. Op basis van wat is het gefaald? De Nederlandse samenleving is gefaald omdat ze de enorme werkeloosheid onder allochtonen stimuleert en goedkeurt. Het betreft hier 3x meer werkeloosheid, (SCP rapport), allochtonen worden tot 2 keer minder uitgenodigd op gesprek.
Wat is je antwoord op deze sociale ongelijkheid Christiaan? Jij als Nieuw Realist ziet dit onrecht natuurlijk meteen. Je kletst over de gefaalde mutliculturele samenleving terwijl deze ziekte van grote socio-economische ongelijkheid elke.dag groter wordt. Als allochtone man ben je kansloos op de markt tegenover een hetero blanke man, elk Nederlandse vrouw, iedereen met een Nederlandse naam. Je sluit fucking achteraan aan. Im dit verrechts land worden allochtonen als tuig gezien. Reaguurder, je kletst maar wat, zoals elke halfintellectueel in Nederland, stikt ervan. Ga lekker terug naar je verdwaasde reaguurdersgrot.

op 27 09 2015 at 09:19 schreef Dennis:

Christiaan – 00:18

Vooruit.. Ik heb je stuk gelezen. Je sneeuwt alle zinnige argumenten onder met een brij aan informatie en ‘eigen mening’waardoor je het als lezer nauwelijks kunt volgen.

Mocht je nog eens zoiets willen maken.. Houd het in godsnaam kort en vooral ’to the point’. Er staat genoeg in Peter’s stuk waar je het mee oneens kunt zijn. Maar hij kan wel schrijven.

op 27 09 2015 at 09:32 schreef Piet:

Ik snap het niet hoor. Als je het verdrag met Oekraïne een goed idee mocht vinden, dan stem je strakjes toch gewoon “voor” in het referendum? Waar zijn jullie nou allemaal toch zo bang voor? Is jullie geloof in het eigen gelijk dan toch niet zo sterk als je jezelf voorhoudt?

op 27 09 2015 at 11:26 schreef Herbert:

“Eet meer gras, dat bevordert de kuddegeest”. Aan dat citaat van Freek de Jonge moet ik denken als ik naar de hersenloze volgers van de Rode Khmer kijk.
En aan Weimar moet ik denke als ik Harry van Bommel gezellig op de foto zie staan met de schedelmeter. Toen trokken de KPD en de SA ook samen op.

Maar is zo’n referendum nu wel zo democratisch?
Ik durf de stelling wel aan dat dat niet zo is.
In een democratie houdt de meerderheid rekening met de minderheid.
Bij een referendum gebeurt dat niet. Het is alles of niets.
En stel nu eens dat de Roze Khmer en de SP 300.000 handtekeningen ophalen, dan moet er een raadgevend referendum georganiseerd worden. Het referendum is geldig bij een opkomst van 30%. Di lat ligt wel heel erg laag. En stel nu dat 51% voor stemt, dan legt 16% van het electoraat zijn wil op aan 84% van het electoraat. Lekker democratisch.

Nu is het referendum niet bindend, de Kamer kan de uitslag naast zich neer leggen.
Maar ja, de meeste Kamerleden loopt het dun door de broek als ze een roze plopklap tegenkomen. Dus die voelen zich wel gebonden. Wat in strijd is met de Grondwet die stelt dat een Kamerlid zonder last stemt.

Kortom, een heel slecht ondemocratisch idee.

op 27 09 2015 at 11:58 schreef Roland:

Herbert, los van het niet-bindende karakter van dit referendum en de per definitie wat simpele ja/nee-opzet; je kunt niet echt zeggen dat theoretisch 16% van het electoraat zijn wil oplegt aan de meerderheid (of aan de politiek). Dat zou het geval zijn als die 16 (of 30)% die stemt de andere kiesgerechtigden van stemmen weerhield.

Bij Europese en gemeenteraadsverkiezingen is de opkomst ook vrij laag.

op 27 09 2015 at 13:30 schreef John de Beer:

Jarenlang voelde ik mij zeer thuis bij D66 met zijn grote voorman Hans van Mierlo. Dom natuurlijk.

Mijn ideaal werd wreed verstoord toen mijn partij zijn kroonjuwelen verkwanselde met het burgemeesterschap van Thom de Graaf die kort hiervoor n.b. was afgetreden als Minister van Binnenlandse Zaken omdat zijn wetsvoorstel voor de gekozen burgemeester in de Senaat werd afgestemd. Kan het nog hypocrieter en regentesker?

Teken ik voor Geen Peil? Nee. Ik ben gelukkig en tevreden, woon deels in het buitenland, en ben niet direct afhankelijk van de landelijke politiek. Wie wel de gevolgen van de regentenpolitiek aan den lijve ondervindt, voelt zich wellicht aangesproken door dit referendum. Laat de inhoud voor wat die is en verhoede dat de boven ons gestelden dit signaal negeren voordat de straat gaat regeren in dit land.

op 27 09 2015 at 13:43 schreef Ronald:

Je stuk staat vol onzin, bijvoorbeeld deze quote “De meeste ondertekenaars van de GeenPeil-petitie lijken te geloven dat dit referendum draait om de toelating van Oekraïne tot de EU en de tsunami aan buitenlanders waar Nederland dan weer door wordt overspoeld”

Hoe kom je daarbij? Alsof iedereen achterlijk is die getekend heeft op geenpeil. Je persoonlijk strijd tegen GeenStijl heeft iets droevigs en kolderieks tegelijk.

op 27 09 2015 at 14:03 schreef Erickq:

Eerst even iets over het laatste stuk van dit bezopen artikel:

Geenstijl wegzetten als racisme, haatpropaganda, fascisme slaat nergens op. Je mag je tegenwoordig niet eens afvragen wat een asielzoeker kost per jaar, of hardop afvragen hoeveel procent van deze ‘vluchtelingen’ eigenlijk gelukszoeker is. Vluchten voor geweld is logisch, maar de halve wereld bereizen om te ‘vluchten’ naar de allerrijkste landen op aarde; dat gaat er bij mij niet in. Zo denken veel mensen er over en dat heeft niets met racisme te maken. Als de oorlog voorbij is moet je namelijk zo snel mogelijk maken dat je je land helpt op te bouwen.

Is een referendum wel zo democratisch?

Ja natuurlijk is het democratisch. Ook al gaat er maar 10% van de kiesgerechtigden naar de stembus. Dat dan die 90% anderen geen gebruik maken van hun democratisch recht is niet het probleem van de mensen die stemmen. Eigen schuld als je thuis blijft.

Ik ben tegen het associatieverdrag, maar als de meerderheid van de stemmers voor zo’n verdrag is: prima. Daar heeft iedereen zich bij neer te leggen. De tegenstemmers en nog meer de mensen die thuisgebleven zijn.

Referenda zijn een prima methode om de politiek bij de les te houden.

op 27 09 2015 at 15:00 schreef Maurice:

Dit is dan de bevestiging van dat gescande stuk van Weird Duk:

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2015/bundeswehr-asylbewerber-urinieren-auf-fluechtlingsfrauen/

Ondertussen heeft Geenpeil de 300.000 stemmen gehaald. Het wordt dus interessant te zien wat de volgende ontwikkelingen zijn.

op 27 09 2015 at 15:16 schreef babs:

Het punt is wel gemaakt, Peter, met het toelaten van de horden. Mogen ze nu hier weer onder hun steen? Ik heb geen zin in te gaan op Piet of Erickq, mensen die denken dat in een democratie de meerderheid bepaalt, ik ga lekker lezen in Leven & Lot. Ik weet dat de horden het over gaan nemen en ben er klaar voor.

op 27 09 2015 at 16:05 schreef Emigtrant:

@Maurice: Kan een artikel in dat ultrarechtse blaadje Junge Freiheit ooit als een ‘bevestiging’ van iets worden opgevat? Je gaat toch ook niet Geen Stijl citeren?
Misschien was het artikel Duks bron; dat is wat anders en erg genoeg.

op 27 09 2015 at 19:09 schreef Roland:

Inmiddels lijkt het referendum er te komen. Wellicht pijnlijk dat het georganiseerd wordt tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU.

D66 heeft al gefeliciteerd en aan te geven campagne te voeren voor een ‘ja’; Wilders heeft gefeliciteerd en aangegeven campagne te voeren voor een ‘nee’.

Ben toch benieuwd naar de opkomst, de uitslag en wat (if anything) de regering doet met een negatieve uitslag…

op 27 09 2015 at 20:06 schreef Sasha Berkman:

Het aantal stemmers dient met een korrel zout genomen te worden. Mensen hebben meerdere malen gestemt. Een ordinaire hoax van geen stijl. Die +300.000 ondertekenaars is een ordinaire leugen.

op 27 09 2015 at 20:43 schreef Roland:

Kan. Ik vind het ook erg veel. Maar ik denk dat ze een marge aanhouden omdat ze dit soort vervuiling incalculeren. Maar de kiesraad zal het (steeksproefsgewijs) tellen…

op 27 09 2015 at 21:30 schreef Hounskull:

Ik ben voorstander van het associatieverdrag en denk dat het in ons strategisch belang is om Oekraïne allereerst de NAVO in te krijgen en in economisch en communautair opzicht zo veel mogelijk weg te snoepen van de Russische invloedssfeer richting EU. Puur uit machtspolitieke overwegingen. Maar ik ben ook voorstander van inspraak en zal medeburgers altijd steunen als ze een vraagstuk aan het volk voor willen leggen.

Ik tekende voor Geenpeil en ga nu dus voor het associatieverdrag stemmen, zodat we Oekraïne extra feestelijk kunnen verwelkomen in onze volkerengemeenschap. Na een klinkend ja kunnen we ze vast binnen een jaar EU lid maken ;)

op 27 09 2015 at 22:20 schreef Waldo van Dungen:

Ik las dat Eddy Terstall ook zijn steun heeft gegeven aan geenpeil. Twijfel,Terstall is geen domme jongen.

op 27 09 2015 at 22:29 schreef Peter:

Jawel, dat is Terstall wel.

op 27 09 2015 at 22:39 schreef Waldo van Dungen:

Toch twijfel ik of je het wel juist ziet Peter. Boris v/d Ham heeft ook zijn steun gegeven. Je kan niet iedereen wegzetten als zijnde dom.

op 27 09 2015 at 23:46 schreef Sasha Berkman:

als die 300.000 niet blijken te kloppen, word Jan Roos dan eindelijk gearresteerd?

op 28 09 2015 at 00:15 schreef Anoniem:

Een referendum dat niet bindend is en dat gewoon genegeerd wordt door de mensen die bepalen is compleet zinloos.

Sowieso heeft 10% van de Nederlandse bevolking niets in te brengen tegen zaken die op Europees niveau bepaald worden.

Maar om nou te zeggen dat een referendum ondemocratisch is, en om alle mensen die er wel aan meewerken weg te zetten als domme nitwits vind ik erg sneu. Nee de meeste zullen waarschijnlijk geen snars begrijpen van de dingen waar ze hun stem over uitbrengen, maar is dat zoveel anders als na ontelbare gebroken verkiezingsbeloften een partij weer stemmen krijgt bij de normale verkiezingen?

Waarschijnlijk zijn ze wel echt dom. Van de variant genetisch ingebakken domheid en kuddegedrag beklonken door hun omgeving. Ik denk dat de meerderheid van de wereldbewoners onder die groep valt en toch zijn het allemaal mensen.

Eigenlijk ben je gewoon zo’n elitair wezen die alle mensen in een verkeerde kudde buitenspel wilt zetten zonder ook maar een klein beetje moeite te doen om je in te leven in die domheid.

Nee alleen sommige domheid kan op begrip rekenen en alle geluiden van een vergiftigde bron kun je gewoon lekker makkelijk negeren en demoniseren.

op 28 09 2015 at 08:09 schreef Hounskull:

Sowieso heeft 10% van de Nederlandse bevolking niets in te brengen tegen zaken die op Europees niveau bepaald worden.

Dat hebben we wel. Sterker nog, we hebben veto recht, ware het niet dat het verdrag al geratificeerd werd in het parlement en het een beetje te laat is om daar nog op terug te komen.

Dat gezegd hebbende: ik zal de eerste zijn om GeenStijl de oren te wassen, maar dat zal ik niet vanwege deze campagne doen. Het was een dom onderwerp en een nog dommere stellingname, maar er werd in ieder geval geen negatieve of dirty campagne gevoerd, er werden geen mensen persoonlijk gesloopt. Het ging puur om een mening en er werd gestreden voor een mening. Dat is fair enough. Hoor je me niet over.

Ik vind het ook een interessant verschijnsel. Het raadgevend referendum hoort pas net bij onze democratie en valt daar niet buiten, zoals dit artikel min of meer veronderstelt. GS demonstreerde hoe het werkt. We snappen het nu, kunnen we hierna een referendum organiseren om nog meer vluchtelingen in NL op te nemen dan het EU quotum ons toe verplicht.

Als ze het zo spelen bestrijd ik ze niet, maar ben ik het respectvol met ze oneens.

op 28 09 2015 at 08:44 schreef Mark:

Hij heeft zijn Geenstijl weer gevonden. Ik proef alleen jaloezie. En ja, ik mag Geenstijl graag lezen, maar net zo makkelijk ook andere sites. Mag je ook gewoon midden zijn? Links en Rechts dus?

op 28 09 2015 at 09:11 schreef vriend van peter:

Mr. Breedveld gaat in zijn stuk volkomen voorbij aan het feit dat de referendum tool iets is wat “het volk” wordt aangeboden door de democratisch gekozen regering. Dat er dan een club die jij tot op het bot haat een referendum opzet én afdwingt door meer dan 1,5x de benodigde aantal stemmen is dan weer een gevolg van diezelfde democratie. You are barking up the wrong tree here mate. je moet je pijlen dus richten op diezelfde regering die het voor IEDEREEN mogelijk maakt om een referendum uit te schrijven. Wellicht moet je zelf eens iets proberen te veranderen in plaats van altijd alleen maar zeiken. Je bent altijd tegen ik heb je nog nooit iets positiefs zie schrijven laat staan zien ondernemen.

op 28 09 2015 at 10:39 schreef Haha jullie zijn allemaal sneu:

https://teken.geenpeil.nl/pechtold-static/verdrietig.jpg

op 28 09 2015 at 10:52 schreef Ron:

Het volk heeft democratisch de partijen gekozen die de referendumwet gemaakt hebben.
Lijkt mij dus heel democratisch. Maar ja, ik ben maar zo’n domme reaguurder op geenstijl. Toch zal ik andersdenkenden niet voor nazi uitmaken zoals ik tot mijn schrik hier veel zie gebeuren. Dat vind ik een belediging voor alle slachtoffers van de nazi’s. Het scheelt namelijk nogal of je je aan iemands mening ergert of dat je door iemand in de gaskamer wordt gezet. Maar ja zoals Churchill als zei, als je 20 bent en je bent niet links heb je geen hart, maar als je 40 bent en nog steeds links heb je geen hersens.

op 28 09 2015 at 10:53 schreef Chow:

Ik vind eerlijk gezegd de toon van dit stukje intoleranter en enger dan wat Geenstijl tot nu toe weet te produceren. De dolle haat die het uitstraalt is niet te beschrijven. Vanwaar die enorme frustratie? Democratisch is besloten dat de burger een referendum mag aanvragen. Geenstijl doet dit vervolgens en de rapen zijn gaar. Nutteloze toevoeging aan het debat waarbij je iedereen en z’n moeder de maat neemt die ontevreden is over het democratische gehalte van de EU.

op 28 09 2015 at 11:11 schreef Chris:

Zo hé. Ik heb in tijden niet zoveel zuurs gelezen. Zelfs SP is nu nieuw rechts?
Ik denk dat er hier niet veel “wijzere” mensen dan op GS zitten. Wel van dezelfde leeftijd, met nog steeds “extreme” denkbeelden, welke richting op dan ook.
Dat GS dit voor elkaar heeft gekregen is gewoon tof, en ik kan daar niets verkeerds in zien.
Dat elitaire gelul (sorry, dat is het) dat als hwt anders denkt dat het dan dom is hoeft echt niet van mij.
Aardig extreem hier, als je het mij vraagt.
Ik krijg mijn nieuws graag uit vele bronnen, en dan ook van VK en GS, en dan bepaal ik daaruit wat ik denk.
Je zet jezelf hier aardig voor schut als je GS als neo nazi bestempelt. Maar het is je recht. Verwacht in ieder geval dan wederwoord, en maak niet zomaar iedere andersdenkende voor neo nazi uit. Want dan doe je echt PRECIES wat jij vindt dat zij doen, daar bij GS in de reacties.

op 28 09 2015 at 11:21 schreef Ronald:

Ik voel mij hier, als een van de 450.000 + mensen die een handtekening hebben gezet gelijk al weggezet als Neo-nazi, dom, ongeletterd…

Nog nooit heb ik gereaguurd op Geenstijl.nl en voel die drang ook niet.
Wat ik wel fijn vind is dat er nu een mogelijkheid komt om een stem uit te brengen, voor/tegen het verdrag met Oekraine.

Wat gebeurd er als je “prikkie prikkie” doet bij Poetin (Van Balen en Verhofstadt en hun ‘slimme actie’ b.v.)… en niet het militair vermogen meer hebt om de Russische beer te weerstaan ? Constante bezuinigingen op defensie hebben Europa militair zwak gemaakt.

Wat als je niet je tanden laat zien richting Moskou ? En alles maar toe staat… Rusland kennende pakken ze dan het volgende land, Polen b.v. heeft zijn lessen wel geleerd dacht ik zo.

Kortom, dit is een zeer lastig onderwerp en ik krijg het gevoel dat Europa een uitbreidingsdrang heeft die niet afgeremd kan worden.. tenzij :-)

Wat mij nog wel eens op valt is dat beleidsmakers onze geschiedenis lessen zijn vergeten, de Nederlandse defensie is hier een mooi voorbeeld van. Zorg dat je militair sterk bent, dan zul je leven in vrijheid.

op 28 09 2015 at 11:42 schreef hans:

Wat is er mis met referenda? In Zwitserland werkt het prima. Verder vind ik dit stuk bitter en niet van realiteitszin getuigen.

op 28 09 2015 at 12:02 schreef babs:

Vriend van Peter heeft wel een puntje. Het was natuurlijk vragen om problemen bij het mogelijk maken van stompzinnige referenda. Dit werd mogelijk doordat populisten graag de dictatuur van de meerderheid invoeren, oude partijen denken op deze manier de zogenaamde kloof met de kiezer te dichten en elitaire partijen denken dat een referendumrecht een democratisch beginsel is dat om principiële redenen moet worden toegestaan. Al die stromingen verdienen weerwoord, maar dat betekent niet dat de misbruikers van de geboden mogelijkheden geen weerwoord dienen te krijgen.

op 28 09 2015 at 12:18 schreef peterdh:

Zohe.. Wat een extremistisch clubje hier zeg, iedereen “is een nazi”, “extreemrechts” of “fascist”… “Zowiezo discrimineert iedereen van geenstijl” en dom ook:

“Ik durf de stelling aan dat een referendum niet democratisch is”…

Bovendien zweemt er de ondertoon van jaloezie in het gezeik hier:

“300.000 is niet knap, dat is nog niets vergeleken met de 4 miljoen die gehaald is tegen de kernkoppen”, “geenstijl heefft dit kunnen halen doordat ze geholpen zijn door alle nederlandse media” (hahaha), “Het is een hoax, mensen hebben dubbel getekend” (kiesraad anyone?)…

Redelijk beschamend en zuur allemaal hier…

op 28 09 2015 at 12:20 schreef peterdh:

Dit werd mogelijk doordat populisten graag de dictatuur van de meerderheid invoeren…

De ‘dictatuur van de meerderheid’.. jaja klinkt heel interresant allemaal.

op 28 09 2015 at 12:23 schreef Jan-1986:

Haha, alleen deze reacties zijn het gedane werk meer dan waard! Maarre ik lees dat het ophalen van 300.000 handtekeningen erg gemakkelijk is. Ik zeg, regel dan FF een referendum pro-Europa. Of een referendum om GeenStijl te verbieden. Succes. Misschien dat de 300 leden van deze site wel een krabbel willen zetten… Das toch 1 promille!

op 28 09 2015 at 12:35 schreef kritist:

Wat een zwaar ongefundeerde en loze linkse reacties hier, niet te geloven!
Geenstijl afdoen als extreem rechts, natisme en weet ik het allemaal.
Totaal niet geinformeerd, het direct afdoen als extreem rechts en bashen zonder zich inhoudelijk in de materie te verdiepen. Het lijkt een trent van links om alles en iedereen die zich verzetten tegen het socialisme, de kop in te duwen!

bij het minste tegenstand worden er direct vergelijkingen gemaakt met de periode 40-45, natzisme, extreem rechts, om vooral op deze manier te propaganderen tegen het opkomend verzet. Immers kijkt iedereen met afschuw terug naar de vreselijke gebeurtenissen in de tijd 40-45. Zodra iemand die vergelijking maakt, moet het haast wel zo zijn en loopt vooral links voorop in het propaganda wereldje.

op 28 09 2015 at 12:47 schreef babs:

hans, referenda gaan er van uit dat iedereen een gelijkwaardig belang heeft, terwijl dat niet zo is. Alleen met een indirecte democratie, in combinatie met grondwettelijke basisrechten en een structuur van machtsevenwichten kun je voorkomen dat meerderheden met kleine belangen hun wil opleggen aan minderheden met grote belangen.

Een referendum is antidemocratisch, een twee-partijstelsel ook en een winner-takes-all stelsel al helemaal (VK, VS).

Zwitserland is verder niet een bijzonder succesvol land. Het is, net als Zweden, buiten de grote oorlogen gebleven en daardoor met een grote voorsprong begonnen aan de nieuwste geschiedenis. Een voorsprong die in beide landen afbrokkelt, omdat ze zichzelf geweldig vinden, nauwelijks onderkennen dat ze vooral geluk hadden en daardoor diep xenofoob en daardoor weinig flexibel zijn.

op 28 09 2015 at 13:06 schreef Chris:

Babs, je betogen zitten vol tegenstrijdigheden.

Dictatuur van de meerderheid? Tegenspraak, per definitie.
Meerderheden met kleine belangen? Wat bedoel je daarmee?
Minderheden met grote belangen? Heb je het over banken?

Referendum is antidemocratisch? Die snap ik echt gewoon niet, vooral omdat je niet uitlegt waarom.
Er twee andere, wel ware voorbeelden achteraanplakken maakt je eerste stelling niet meteen waar.
Gaarne uitleggen.

Zwitserland niet succesvol noemen is ook gewoon een leugen, sorry dat ik het zeg. In zo goed als alles gaat het daar beter dan in Nederland. En ja, dat heeft ook te maken met hun “niet zo schone” bankensector, maar ze als niet succesvol bestempelen klopt gewoon niet.

Verder zijn de geschiedenisvoorbeelden die je erbij betrekt pertinent onwaar.
Zowel Zwitserland en Zweden hebben gewoon aardig wat te voorduren gehad in andere tijden. Dat ze niet als gek geleend hebben via “international hulpplannen om Europa weer op te bouwen” kan je alleen maar waarderen eigenlijk.

Maar we gaan een beetje offtopic.
Leg eens uit wat je bedoelt met “referenda zijn ondemocratisch”, icm met het “argument” quote: “Alleen met een indirecte democratie, in combinatie met grondw

op 28 09 2015 at 13:18 schreef Gaz Typari:

Alle reden om referenda te verbieden. 300.000 klaplopers, die met medewerking van de sp de decomcratie om zeep helpen, walgelijk is het!

En ja peterdh, dat zijn nazi’s. Je kunt me niks tonen waar het tegendeel uit zou blijken.

op 28 09 2015 at 13:35 schreef Chris:

Trouwens babs, Zweden xenofoob noemen is nogal een behoorlijke uitspraak. Hun grenzen staan ook gewoon open, zoals het hoort.

op 28 09 2015 at 13:45 schreef Krautsurfer:

Hee Chris, probeer dit even:
http://lmgtfy.com/?q=Dictatuur+van+de+meerderheid

op 28 09 2015 at 14:01 schreef Herbert:

Ik snap het gekoketteer van de communist uit Aerdenhout met hele en halve fascisten niet zo goed. Is het misschien een ziekelijk verlangen om op TV te komen in freakshows?

Hij beheert het archief van Janmaat (waarom het IISG niet?), schreef een bio over Wilders, Martin Bosma mag bij hem promoveren (kuch en proest) en nu weer met de nationale schedelmeter op de buis. En schrijft uiteraard voor TPO.

Zouden bij GL niet ontzettend met deze clown in hun maag zitten?

op 28 09 2015 at 14:05 schreef Roland:

Met ‘dictatuur van de meerderheid’ wordt bedoeld dat rechten van een minderheid (met mogelijk grote belangen) puur door de macht van het getal met voeten getreden kunnen worden.

Zo is er wellicht een meerderheid te vinden voor
– een belastingtarief van 75% op salarissen van > 1,5 ton of
– een verbod op het dragen van hoofddoekjes in de openbare ruimte.

Een toevallige meerderheid heeft niet altijd gelijk en, belangrijker, helemaal geen recht van spreken. Op veel terreinen is regelgeving bij meerderheid helemaal niet gewenst (met name omdat eigenlijk helemaal geen regelgeving is gewenst).

op 28 09 2015 at 14:27 schreef dewanand:

REF Cit:
op 28 09 2015 at 12:35 schreef kritist:

‘Wat een zwaar ongefundeerde en loze linkse reacties hier, niet te geloven!
Geenstijl afdoen als extreem rechts, natisme en weet ik het allemaal.
Totaal niet geinformeerd, het direct afdoen als extreem rechts en bashen zonder zich inhoudelijk in de materie te verdiepen. Het lijkt een trent van links om alles en iedereen die zich verzetten tegen het socialisme, de kop in te duwen!’

——- Reactie:

Mauw, mauw namastiaauw Peter, ea fnaakters,

Wieroe en ik deden mee met geenpeil en hebben 3500 flyers verspreid in delft, maar het was tegelijk ook veldonderzoek om te peilen wat blanken voelen voor al die koelies, afrootjes, lieve marocs, arabs, enz Overal praatjes gemaakt op straat.

Nu denken wij toch dat alles zuiver biologisch werkt in ons diepste innerlijk en in ons onderbroekje en slipje.

Maw:
geenpeil, burgercomite, geenstijl, en ook frontaal naakt zijn uitingen van het Hollandse ‘blanke’ collectief in biologische zin en zo is dit wereldwijd in alle zgn mensapentopen.

Wieroe’s theorieen zijn echt massief zeg. Onze kwanfum wifi verbinding leverde aardig wat output sedert 2005, eea zie je op onze site.

dewa en wieroe

op 28 09 2015 at 15:03 schreef fantomas:

Ik heb mezelf opperbest vermaakt met de ongelofelijk domme en ongefundeerde uitspraken die dhr. Breedveld maakt in zijn poging om elke oppositie monddood te maken en waar mogelijk te stigmatiseren als dom, volgzaam en fascistoïde.

Zo ongelofelijk stupide zie je ze niet vaak voorbijkomen.

op 28 09 2015 at 15:07 schreef Chris:

Roland:
“Een toevallige meerderheid heeft niet altijd gelijk en, belangrijker, helemaal geen recht van spreken. Op veel terreinen is regelgeving bij meerderheid helemaal niet gewenst (met name omdat eigenlijk helemaal geen regelgeving is gewenst).”

Dat jij een meerderheid als toevallig wegzet is jouw volste recht, maar daar hoef ik het niet mee eens te zijn. Waar haal jij de kennis vandaan dat een meerderheid toevallig is?

Je laatste zin spreekt ook boekdelen, zeker met het stuk tussen haakjes er achteraan.
Je pleit min-of-meer voor totale anarchie, of juist voor totale dictatuur?
De eerste mogelijkheid kan ik me wel in vinden, maar de tweede niet.

Verder heb ik nog geen één argument kunnen vinden hier wat echt aantoont dat een referendum ondemocratisch is, ook niet via die “auto-Google-search” die ik zogenaamd moest proberen.

Wat quotes van Churchill zouden mij moeten verlichten waarom het plebs maar niets te zeggen moet hebben? Waarom ben je hier dan je mening aan het spuien?

Ga dan gewoon weer terug naar je sweat shop en accepteer dat er een laag van mensen “boven je zit” die het wel snapt allemaal en het leven wel beter voor je zal maken.

Dat weiger ik dus te accepteren

op 28 09 2015 at 15:37 schreef Roland:

Chris, mijn fout:

Met “toevallige meerderheid” bedoelde ik een meerderheid die zich op een bepaald onderwerp en op een bepaald moment vindt, dus zonder dat ze het verder over alles eens moeten zijn: de typische referendumvraag.

Ook het tweede deel is onduidelijk. Ik bedoelde te zeggen: Een toevallige meerderheid heeft niet alleen niet altijd gelijk; ze heeft helemaal niet het recht zich overal over uit te spreken.

Vervolgens geef ik twee voorbeelden waar een referendum naar mijn idee buitengewoon onrechtvaardig zou zijn.

Bij veel feiten (2+2=4) en veel meningen (‘hoofddoekjes zijn onderdrukking’, ‘ZP is racistisch’) is een eventueel meerderheidsstandpunt eigenlijk niet zo relevant, omdat de overheid er geen beleid voor behoort te maken.

Ik heb een zeer beperkte opvatting over wat de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de overheid zouden moeten zijn. In grote lijnen dient de overheid slechts de klassieke grondrechten te beschermen. Ik neig dus iets meer naar anarchisme, een uitstervend ‘ras’…

op 28 09 2015 at 16:18 schreef Chris:

Roland, ik ben het echt wel met je eens op sommige punten, maar je woordkeuze laat soms wat te wensen over, in mijn opinie.
Zo snap ik niet wat een “toevallige meerderheid is”. Dat lijkt mij een contradictie. Er is altijd een reden voor een meerderheid in opinievraagstukken. Lijkt me logisch. Misgeinformeerd of niet, er is sturing.

Verder, je zegt “een beperkte opvatting over wat de taken van overheid zouden moeten zijn” te hebben. Ook hier begrijp ik wat je bedoelt, maar je zegt het zeer ongelukkig.

Nog steeds zie ik hier geen reden waarom dit referendum, waar hier zo hard op wordt afgegeven, middels redeneringen die GS verweten worden dikwijls te gebruiken, ondemocratisch zou zijn.

En 300k poppetjes die getekend hebben is ook niet echt een meerderheid, maar wel genoeg voor dit referendum.
Ik kan er alleen maar koude rillingen en een glimlach van krijgen; gewoon een mooi initiatief.
Want wij keyboard warriors doen ook niet zoveel om de situatie beter of slechter te maken, anarchist of niet.

op 28 09 2015 at 17:37 schreef Roland:

Chris, ik vind het referendum PRIMA (en stem tegen), zoals ik hier zaterdag om 14.19 uur al meldde.

op 28 09 2015 at 18:06 schreef babs:

Zo’n Chris, daar wíl ik dus helemaal niet mee in discussie. Laat hem een keer in de 4 jaar stemmen dan dan klaar. Niet ideaal, maar dan blijft de schade nog enigszins beperkt.

Chris beschuldigt mij van tegenstrijdigheden en dan komt hij met één zogenaamde tegenstrijdigheid, dat dictatuur van de meerderheid niet zou kunnen, per definitie nog wel. De fuck-ing lompheid.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Representatieve_democratie#Geschiedenis

De rest is vragen om uitleg omdat hij het allemaal niet begrijpt. Nou vooruit, eentje dan: Als een meerderheid wil dat joden niet in staatsdienst mogen werken, dan heeft de niet-joodse meerderheid per persoon een klein belang, namelijk meer kans dat zij een baantje krijgen en het genot van pesten van die paar joden die ze kennen en stom vinden. De benadeelde joden hebben elk een groot belang. Raar voorbeeld? Zie het laatste artikel van Peter. Let ook op dat een meerderheid tegen bouw van nieuwe moskeeën in NL is.

Dan de voorbeelden die niet zouden deugen. Laatste oorlog in/met Zwitserland was een kleine oorlog in 1848, Zweden kent geen oorlog sinds 1814. Dat is ook een verdienste, maar nauwelijks van het land nu.

op 28 09 2015 at 18:11 schreef babs:

Ah, en de fameuze Zweedse xenofobie.
http://www.volkskrant.nl/wetenschap/zweden-dwong-duizenden-tot-sterilisatie-om-raszuiverheid~a508664/

Grenzen open en tegelijk xenofoob zijn kan. Je mag er gaan wonen en bent vervolgens tot 8 generaties verder kansloos. Nederland is echt geweldig in vergelijking met die enge fjördeneukers.

op 28 09 2015 at 19:23 schreef Chris:

Babs, ik raad therapie aan. Serieus. Je gaat echt ver in je haat.

Dat je je standpunten met dit soort ancient standpunten moet verdedigen, terwijl je het deed lijken dat je het over recentere dingen had, raakt kant nog wal in je Zweden-verhaal.

Ok, ik snap je “meerderheid met kleine belangen” nu wel, maar je kan het ook gewoon normaal zeggen, en niet meteen als de alwetende “iedereen-anders-is-wel-zo-dom” gaan prediken dat ik gelimiteerd zou moeten worden tot slechts één keer per vier jaar stemmen.

En dan kan jij wel iedereen als dom wegzetten die het niet met je eens is, maar hoe oud ben je nou? Ik was in ieder geval precies zo op mijn tiende. Rebels, en “iedereen heeft het fout, en ik ben de meest welwetende socia/commu rechtvaardige man!”

Hou je rustig, rustig, rustig, hou je rustig, kalm en stil. Een liedje wat je misschien niet kent.

op 28 09 2015 at 19:27 schreef Peter:

Nou ging het – tot mijn verbazing – redelijk genoeg toen jij en anderen hier arriveerden. Ik weet niet hoe jullie hier precies verzeild zijn geraakt, maar complimenten. Geen bedreigingen, geen laster, geen racisme, geen links naar oude Telegraaf- en Elsevier-artikelen en Pownews-filmpjes. Maar nu gaat het fout. Babs moet in therapie vanwege zijn mening? Wat is dit, de Soviet Unie onder Stalin?

Keep it real, Chris.

op 28 09 2015 at 19:35 schreef Chris:

Erm, ik denk dank voor je reactie Peter, maar babs begint met schelden en zo. Dat vind ik niet leuk. Ik zal meteen toegeven dat ik deze site niet kende, en zeer geinteresseerd in deze materie, maar er zijn mensen aan alle kanten in dit “kleurenspectrum” met verschillende meningen.
Ik ben dus gewoon een Nazi Nieuw rechts SP stemmer, en babs gaat mij wel even vertellewn dat Zweden ergens in een heel lang verleden dat soort dingen heeft gedaan, zonder zijn gemoedstoestand in bedwang te kunnen houden.

Ik ben meteen een vast lezer van je blog, maar zoiemand als babs is net zo radicaal als waar hij de gemiddelde GS’er van beschuldigt te zijn.

op 28 09 2015 at 20:11 schreef Chris:

Ik weet niet hoe ik je persoonlijk kan contacteren Peter, maar je leest dit vast wel.
Dank voor je woorden van geen “dit en dat”, maar ik ben gewoon een ouwe lul, die al decades leeft en ja, ook dagelijks even GS leest. Maar zo lees ik ook VK, zoals ik al zei, en vele andere bronnen ook. Dat je mij bij “die anderen” plaatst die hier ineens aankwamen vind ik dus dan ook weer zoiets. Jouw artikel is tamelijk eenzijdig, en kwam in de feeds van vele nieuwsgarende mensen terecht denk ik, omdat GP gewoon een hot topic is. Ik kende je blog niet, maar nu wel. Ik zal ‘em volgen, maar houd er wel rekening mee, dat de bekender je wordt, de meer er ook mensen zullen schrijven op je blog in de reacties, en daar hoef je het niet altijd mee eens te zijn. Zo gaat dat ook op jouw gehaatte GS. Ik ben overigens helemaal niet “één van hen”, en dat vind ik persoonlijk ook niet leuk dat je dat zegt. Misschien moet je zelf ook maar eens wat introspectie doen, Peter.

op 28 09 2015 at 20:47 schreef babs:

Ik noem GS niet eens, Chris. Je redeneert lui, ontkent voorbeelden zonder argument terwijl ze gewoon kloppen. Ik scheld bovendien niet, behalve dan op de Zweden. Ik reageer wel fel, omdat ik weet dat de meerderheid (daar is ze weer) die dit allemaal nog leest het met jou eens is, juist om je o zo herkenbare luie kortzichtigheid, en dat normaal argumenteren zinloos is.

Op Twitter zag ik een mooie langs komen, geretweet door Peter. Onexacte weergave: wie wel eens door een lama in de bek is getuft, weet dat dat effectiever is dan antwoorden op kamervragen.

op 28 09 2015 at 21:32 schreef Chris:

Ik zal maar niet op je Twitter spul ingaan, wanat daar doe ik sowieso niet aan. Zoals ik al zei, generatiekloof.
Ontkennen dat je scheldt is zinloos, tenzij Peter het weghaalt. Ik hoop dat hij dat niet zal doen. Maar ik geef toe dat ik teveel op de man speelde.

De Zweden-situatie die je aanhaalt is meer dan een halve eeuw geleden, maar je brengt het als argument voor nu, om je te helpen hoe zij *** slecht zijn, terwijl zij nu gewoon alles doen wat de rest van de EU ook doen.
Alles wat ze kunnen.

Verder gaat dit topic op dit blog over GS/GP, dus als jij het er niet over hebt dan ben je offtopic en zou Peter je WEL weg moeten halen (please don’t)

Ik ben niet van GS, maar ik ben wel blij met hun toffe initiatief wat (bijna) dubbel en dwars geslaagd is.

Mij kortzichtig noemen is kortzichtig, zeker aangezien je geen enkel idee hebt waarmee mensen het met mij op welke fora mee eens zijn. Wat bedoel je?
Dat “mijn” partij, de SP hier als Nieuw Nazi Rechts wordt weggezet doet mij dan wel weer pijn. Weet je wel wat Nazi betekent eigenlijk?

En weer probeer je me als lui en hopeloos (zinloos om mee te praten) weg te zetten.
Waarom dan?

Alles wat ik zeg is dat een referendum niet ondemocr

op 28 09 2015 at 23:25 schreef dewanand:

REF Cit:
op 28 09 2015 at 15:03 schreef fantomas:

‘Ik heb mezelf opperbest vermaakt met de ongelofelijk domme en ongefundeerde uitspraken die dhr. Breedveld maakt in zijn poging om elke oppositie monddood te maken en waar mogelijk te stigmatiseren als dom, volgzaam en fascistoïde.’

‘Zo ongelofelijk stupide zie je ze niet vaak voorbijkomen.’

‘Ik ben dus gewoon een Nazi Nieuw rechts SP stemmer, en babs gaat mij’

——– Reactie:

mauw, mauw, namastiaauw Chris,
zo je bent nieuw hier, interessant hoe jij jou politieke kleur hier benaamd. Je schreef ook aan het eind ‘uitstervend ras’. Ja daar zit het bioloigische aspect in van jouw Rechtse PV Vectoren, logisch hoor, schaam je aub niet ervoor dat je van je edele BBB ‘blanké Arische’ ras houdt, is biologisch noodzakelijk, en nu heeft Wieroe alles hierover voor mij geopenbaard.

Geenpeil is biologisch gezonde ontwikkeling en heel gunstig voor de democratische dynamiek van de ‘inheemse blanke’ HOllanders.

Projectie op 2040 of tot jaar 2200 toont aan dat burgercomite eu positief uitvalt.

Ref 33 illegale slagzinnen v wieroe v geenpeil v ruim 70 facebook groups:
http://www.dewanand.com/wfor1402.htm

dewa aapje en Wieroe

op 29 09 2015 at 00:42 schreef Jos:

Nou, nou, wat een intelligentie alhier. De betweters zijn samengeklonterd, tuteledingussen er lustig op los want het ‘ons kent ons’ is chique binnen de gelederen van ‘ons weet het beter’.

Als schrijver van de welbekende GS krabbel ben ik inmiddels gedegradeerd tot ver onder de voetzolen van menig intellect alhier.

Generaliseren is het meest minne afweergeschut, te doen gebruikelijk op het Haagse pluche. Alhier wordt de kunst ook verstaan.
Nu kan ik heel boos gaan reageren omtrent de vele insinuaties welke hier worden gemaakt, alsof jullie mij kennen. Vervolgens moet ik dan mijn best gaan doen, om alle dwalenden alhier te leren kennen. Je weet wel, jullie sites gaan bezoeken, jullie blogs lezen, persoonlijke gesprekken aangaan …

Maar mensen die zichzelf op een voetstuk stellen en zonder condoom het achterste van de Haagse bluf kussen, laat ik liever links liggen. Of is het rechts … Oh nee, gaatje zit in ’t midden.

En vóórdat ik nu in de hoek wordt gedrukt van discrim nog wat, PVV, Wilders en wat al niet meer; ik ben vooral mezelf, op mezelf en distantieer mij van alle uitlatingen welke anderen hier vertonen waarvan ik werkelijk misselijk wordt gezien het taalgebruik.

op 29 09 2015 at 09:02 schreef babs:

Een referendum is niet ondemocratisch, maar kan wel schadelijk zijn voor de democratie. Niet per definitie, zo lijkt me een bindend referendum over bijvoorbeeld een extreem vergaand verdrag als dat van Lissabon verdedigbaar.

Een referendum organiseren over letterlijk een willekeurige wet, danwel verdrag uit Brussel, is wel schadelijk voor de democratie, hoe de uitkomst ook is.

De meest logische uitkomst: opkomst 30% en meerderheid tegen en er de uitkomst wordt genegeerd, waarna het weken over niks anders gaat, terwijl het onderwerp dat helemaal niet verdient.
2) >30% en meerderheid tegen en Nederland blokkeert verdrag. Niemand wint, wat tekst wordt 2 woorden aangepast en het verdrag wordt doorgedrukt en NL verliest gezag binnen de EU (en dat is ook slecht als je tegen de EU bent).

(Overigens ben ik tegen toenadering tot Oekraïne, ik denk dat het een truc is om Europese eenwording te frustreren.)

op 29 09 2015 at 12:27 schreef Chris:

“op 28 09 2015 at 23:25 schreef dewanand:”

“Van alles.”

Maar je quote wel even de verkeerde personen vriend.
Gaarne mij geen woorden van anderen in de mond leggen.

op 29 09 2015 at 14:38 schreef Emma:

Ik ben het eens met het stukje van Peter Breedveld. Heb die GeenPeil handtekeningeninzamelarij ook aan me voorbij laten gaan, ondanks aandringen van Wierd Duk. Wat uit de haatfabriek GeenStijl komt, raak ik uit principe met geen tang aan. Want er is al genoeg gaande in de wereld om je boos en bezorgd over te maken. Jan Roos z’n machete (waarmee hij zich die horde bloeddorstige Marrokkanen van het lijf hield) was ik ook nog niet vergeten. Had eigenlijk gehoopt daarna nooit meer iets van dit mannetje te vernemen, maar helaas dus… Belachelijk inderdaad dat de SP zich hiermee inlaat. En ik zou het een enorme mop vinden als inderdaad kan worden aangetoond dat mensen meerdere keren hebben ‘getekend’. Hoop dat dat lukt. Als er heel veel via VPN tunnel of Proxyservers is gestemd om IP-adressen onzichtbaar te maken, dan is dat sowieso het geval.

op 29 09 2015 at 14:54 schreef Emma:

Maar ik lees met stijgende verbazing de commentaren onder dit stukje. Wat een oeverloos getoeter over ***Onze Democratie*** ook door Breedveld zelf! Hou toch op, schei toch uit. ‘Onze democratie’ is al heel lang een faÇade, waarachter de ware macht van het industriële bedrijfsleven schuilgaat. Met grote zakken smeergeld of de dreiging ‘zich elders te vestigen’ als ze hun zin niet krijgen. Ik zou zeggen: vergeet dat achterlijke GeenPeil en GeenStijl, en ga zaterdag 10 oktober naar de grote TTIP-demonstratie! Anders sneuvelen de wetten van ‘onze democratie’ straks door toedoen van nog veel gevaarlijker sujetten dan de brulboeien van GeenStijl. Amerikaanse topadvocaten verspillen hun energie namelijk niet met lukraak in de ruimte fulmineren op opiniesites. Amerikaanse topadvocaten weten wel beter, en richten hun energie met akelige precisie en focus op het verder vakkundig afbreken van democratieën. En daar verdienen ze nog heel aardig mee ook.

op 29 09 2015 at 15:52 schreef Mark van den Hoek:

Beste Pyt van der Galiën: extreem rechts en extreem links is hetzelfde!

op 29 09 2015 at 16:59 schreef Roland:

@Mark, nou bijna, in de zin dat beiden een sterke, dictatoriale overheid veronderstellen die de rechten van burgers met voeten treedt.

Maar
– in een extreem linkse dictatuur kun je wellicht beter een arbeider(skind) en/of vakbondslid zijn (of eventueel bij de kerk zitten),
– in een extreem rechtse dictatuur kun je wellicht beter bij het leger of het grootbedrijf (en eventueel de kerk) zitten.

op 29 09 2015 at 19:52 schreef Maurits Burgers:

Meer mensen worden politiek bewust!
Dat is het enige zogenaamd positieve dat ik (als zelfbenoemde bescheiden cultuurmanager) hier uit kan destilleren. (vandaar de haakjes)
De politiek discours wordt steeds meer uit handen van de voormalig heersende klasse gezogen. De democratiserende bom die Internet blijkt te zijn baart lelijke kinderen. Toch … Jouw, dit Frontaal Naakt is het schip dat de wal kan keren.
Ik leg aan.

op 29 09 2015 at 22:37 schreef dewanand:

REF cit:
op 29 09 2015 at 12:27 schreef Chris:

“op 28 09 2015 at 23:25 schreef dewanand:”

“Van alles.”

‘Maar je quote wel even de verkeerde personen vriend.
Gaarne mij geen woorden van anderen in de mond leggen.’

—- Antw:
ja sorry chris, ik had het even verkeerd gedaan, en na het posten ontdekte ik het, er is helaas geen edit knopje he hier.

Maar welke politieke kutkleur heb je nou??

Mijn Fantoom KUT kleurtje is toch meer Hindoe Fundamentalistisch, zuiver dewanistisch, en nu is Wieroe bezig geweest met een zgn Vectorieel Viewpoints theoretisch model, en dit paste hij al toe in zijn tekst wfor1402, over die 33 slagzinnen he, waar je rechtse scheurtjes nat van worden.

zonet gezien stand burgercomite: 451.659 handtekeningen officieel.

Ja de gevolgen hiervan zijn toch zorgwekkend maar ook super gezond voor de overlevingsstrijd en zwanezang van de laatste 12 miljoen Uitstervende blanke BBB Arische Hollanders in nederland.

Miaauwallah, onze Dewanistische eindstelling:

Als de BBB-blanken over pakweg 188 jaar totaal uitgestorven zijn, dan is de aarde letterlijk een verwilderde, onbeschaafde en verloren ‘Planet of the Apes’.

op 29 09 2015 at 22:43 schreef Frank:

Potverdorie, dit is een goed stuk. Jammer dat het te laat komt. http://www.volkskrant.nl/opinie/geenpeil-is-nuttige-idioot-van-poetin~a4152691/

op 30 09 2015 at 08:40 schreef Henk:

Maf als ik de reacties hier zie. Dewanand met zijn fundamentalistische ideeën en zijn problemen met blanken is kennelijk geen probleem. Ik kan hem trouwens een WordPress site aanbevelen, dan komt zijn boodschap beter over

op 30 09 2015 at 09:21 schreef Chris:

@Frank:
Potverdorie, de comments daar zijn ook nog eens van zo’n goede kwaliteit!
Realiteitszin is een groot goed.

@dewanand:
Excuses? Aanvaard, maar de schade is al gedaan. Zo gaat dat vaak.
Door jouw totale misquotes ben ik “geframed”.

Het zal wel zijn omdat het al 23.25 bij je was. Iets met glaasjes en diepte en zo.
Wees toch eens wat minder boos en iets meer constructief dan destructief.

Mijn politieke kleur: Bloedrood, sinds mijn geboorte, toen jij nog in een andere incarnatie zat.

Zoals ik al zei, maar je leest niet goed wat anderen zeggen (bewijs: je totale misquotes) en wil alleen maar herhalen wat je zelf vindt. Inclusief je miauw-spul maak je het gesprek daar niet leuker mee.

@Peter: Wel tof dat je zijn comments ook toelaat, want menig site zou dewanand censureren.

op 30 09 2015 at 10:23 schreef Chris:

Ref cit:
op 29 09 2015 at 22:37 schreef dewanand:

“Miaauwallah, onze Dewanistische eindstelling:

Als de BBB-blanken over pakweg 188 jaar totaal uitgestorven zijn, dan is de aarde letterlijk een verwilderde, onbeschaafde en verloren ‘Planet of the Apes’.”

Dat is je doel? Ik doe met je mee!

op 30 09 2015 at 16:58 schreef dewanand:

Ref cit:
op 29 09 2015 at 22:37 schreef dewanand:

“Miaauwallah, onze Dewanistische eindstelling:

“Als de BBB-blanken over pakweg 188 jaar totaal uitgestorven zijn, dan is de aarde letterlijk een verwilderde, onbeschaafde en verloren ‘Planet of the Apes’.”

————
namastiaauw Chris, Henk, Frank, Peter, ea Fnaakters,

Puntsgewijs:

1. Het moet geen schande zijn om openlijk een Rechts KUT en KONT politiek kleurtje te hebben en je hoeft je echt niet te camoufleren in onze betonnen jungles, waar zoveel soorten wilde, roofdierachtige, grootgeschapen mensapen rond lopen.

2. Hoe bewijs je nou absoluut dat het voor de hele wereld, hele planeet, hele mensapendom echt nadelig is en extreem ongunstig, als over pakweg 188,18 jaar dus het raszuivere, genetisch recessieve BBB Arische ras totaal uigestorven, dan wel weggeneukt is???

Wie kan het wetenschappelijke bewijs hiervan onomstotelijk leveren??
Nee, moeilijk is het niet te bewijzen.

dewa aapje en Wieroe

ps
Peter, thanks dat je mij en Wieroe nog niet hebt geband, jij ben de lekkerste, nudistische missing link tussen de rechtsneukende blanken en de linksneukende.

??@Peter:
Waarom is een blankenvrij Nederland beter??

op 30 09 2015 at 18:06 schreef Henk:

Totaal geschift die Mwawand, ik doe er geen moeite meer voor hem en zijn dierentuin

op 30 09 2015 at 19:18 schreef Chris:

Dewa (Dewi?), jij en je imaginaire vriendje Wierook zijn wel erg ver weg van de realiteit.
Je zegt dus dat de wereld een apenwereld zal zijn als alle BBB-blanken weggeneukt/uitgestorven zijn?
Dat is dus wat je wilt? Maar aan de andere kant krijg ik het idee dat je de BBB-ariërs weg wilt hebben voor een betere wereld.
Wat wil je nou?

En hoe heeft dit in Wishnu’s naam nog met het topic te maken, over GP, waar dit mee startte?

En je blijft maar schelden. En dan geef je op GS-volk af? Een aanwinst ben je zeker, maar meer als een spiegel dan als een intellectueel.

Het is trouwens jij die zegt dat een blankenvrij NL beter is. Gelukkig woon ik er al meer dan een decenium niet meer.
Maar het gaat me nog wel aan het hart.

op 30 09 2015 at 20:11 schreef Thomas E:

Jongens, jullie moeten Dewanand niet zo letterlijk nemen. Als je bij hem tussen de regels door leest ontdek je soms heel originele invalshoeken en observaties. Bovendien kan ik soms hard lachen om zijn groot geschapen, rechtsneukende stokpaardjes.

op 30 09 2015 at 21:09 schreef Roland:

Heel soms, maar ook heel origineel.

op 30 09 2015 at 22:35 schreef Marco Meijer:

Hoe meer ik hier lees, hoe meer ik fan word van Dewanand en Wieroe.

op 01 10 2015 at 09:26 schreef cRR Kampen:

Ja, die twee schiften aardig wat domrechts :)

op 01 10 2015 at 14:07 schreef dewanand:

HI Chris,

lekker natte RE vingertekst v jou, ook leuk v Roland, Marco Meijer, Kampen, ea rechtsneukende zielen hier met of zonder stijve SS-peniskokers op:

update REmantra: d.d. 15 juni 2014:

Onze rechts-extremistische, en fundamentalistische Hindoelander Mantra luidt alsvolgt:

Als wij over tienduizend jaren opnieuw reïncarneren op deze planeet, dan willen wij minstens tienduizend raszuivere, inheemse, authentieke, Germanilanders (‘blank/ Arische’ Nederlanders) terugzien ergens in een poldertje of in het oude veengebied, levend en met een bordje puur Hollandse stamppot of boerenkool met wat lekkere Gelderse rookworst. En natuurlijk met een Heineken pintje erbij he, gekleed in frivole, Oranje mini bikini’s en sexy boxer shorts. Hup Holland.

Dit is simpele Hindoe fundamentalistische logica.

*** Wieroe, Hindoe Nazi kat, Copyright 2014, ….{pootafdruk W.G.} … ***
(getypt door zijn goudbruine koelie typslaafje Dewanand,
in functie als secretaris van het kattenleger van Delft kennisstad met duizenden slapende cellen in warme mandjes)

op 01 10 2015 at 15:46 schreef Chris:

Dewi:
Je vindt dat je sarcasme en “wordplay” lollig is? Dat het echt onwijs intelligent is?
Je kan nog niet eens onderscheiden wie het met je eens is en wie niet.

Je hebt je tong voorbij gepraat, sorry.
Je kan je best doen om het via komedische wegen, met allerlei sarcasme proberen recht te breien, zodat je verhaaltje weer klopt, maar het spijt me…je hebt dit keer een foutje gemaakt.

op 02 10 2015 at 09:50 schreef cRR Kampen:

Goed geprojecteerd, Chris.
Beetje vervelend natuurlijk dat je IQ niet altijd maar kan neerhalen tot je eigen niveau. Ga gewoon ergens anders lezen joh.

op 02 10 2015 at 20:29 schreef Kazonga:

@Chris: volgens mij begrijp jij niet dat Dewanand hier feitelijk fungeert als een soort ‘Court Jester’ en iedereen op die wijze alvast een soms ‘zwarte’spiegel voorhoudt.

Dat irriteert sommigen, maar houdt iedereen wel bij ‘de les’ en scherp.

op 03 10 2015 at 05:36 schreef Chris:

@Kazonga
Een troll dus? Nee dank je. Ik zal wel te dom zijn zoals cRR al zegt.

op 03 10 2015 at 13:05 schreef dewanand:

noot v chris, crr kampen, kazonga, peter ea fnaakters:

uit theorievorming v wieroe en mij:

feitelijk heeft elke tekst of boekwerk een soort eigen geestelijke en literaire spiegelbeeld en ook een eigen geestelijke schaduw.

En het spiegelbeeld en de schaduw kunnen dus een eigen kleur krijgen, omdat de tekst gespiegeld word door je eigen netvlies en die heeft een eigen gedachtekleur. Dit klopt ook omdat iedereen een tekst op een eigen wijze zal consumeren na spiegeling in het eigen netvlies en iris.

Tekstbegrip en het leesproces verloopt zo te zien op exaflop snelheid in onze hersenen, en het is zwaar associatief en irrationeel.

Peter zelf schrijft vaak erg irrationeel op FN, en is niet altijd objectief bezig, maar dat is zijn Seculiere Westerse vrijheid van het geil pennehoeren in alle standjes uit de Dikke van Dale die altijd stijf is.

Laatste zin is super irrationeel maar je moet het herlezen en voelen hoe je oversekste, met exaflop vingerende neuroontjes er wild van worden.

dewa aapje en wieroe

op 03 10 2015 at 13:30 schreef Kazonga:

@Chris: een ‘court jester’ is een hofnar. Geen troll.

op 03 10 2015 at 17:39 schreef Chris:

Ik begrijp wat een court jester is, maar zo fungeert dewi (zeker in dit topic) niet.
Er is nog geen één normale reactie gekomen die gaat over wat Peter geschreven heeft.
Of ik het nou eens ben met wat Peter in dit artikel heeft geschreven of niet, Dewi trollt gewoon. Met je zwarte spiegel, aan muh hoela.

Als je dan toch aan de troll wilt, hier heb je er één:
GS is linkser dan FN. Op GS lees ik iedere dag wel iets over hoe fout het is dat grootkapitaal wint van het volk.
Op VK lees ik spul over Vrijmetselarij.

Zo, hoe is dat voor een troll? Of hofnar.

op 04 10 2015 at 16:56 schreef Kazonga:

Nou ja, Chris je volgt en ziet de onderliggende boodschap (ondanks de nazi crap) van Dewanand, of je ergert je eraan. Wat jij doet. Mag ook, is ook okè.

op 10 10 2015 at 08:15 schreef Onuf:

Associatieverdrag met Oekraine om neo-nazis daar te steunen en Putin ‘dwars te zitten’. Zielige poging van neo-imperialisten als Verhofstadt en dat varken Van Balen. Waarom niet gewoon bombarderen, zoals in 1995 en nu in Syrie,in strijd met internationaal recht. Het is allemaal Real Politik en korte termijnwerk.

op 20 10 2015 at 20:43 schreef clismo:

Dat boek van Ortega y Gasset heet in de nieuwe vertaling De opstand van de massamens: http://www.lemniscaat.nl/Non-fictie/Filosofie/titels/9789047706861/De%20opstand%20van%20de%20massamens

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS