Home » Archief » Stel een minister van Ereschuld aan in het nieuwe kabinet


[07.05.2021]

Stel een minister van Ereschuld aan in het nieuwe kabinet

Peter Breedveld


Scène uit Elysia: Valley Of The Nude (1933)

“Zelfs erger dan wat Hitler Nederland heeft aangedaan.” Zo oordeelde de Australische diplomaat William Roy Hodgson over de “politionele acties” van Nederland in Indonesië, meteen nadat het zelf was bevrijd van de nazi’s. Het was een ongebreidelde koloniale oorlog van de Nederlanders tegen de Indonesische bevolking, waarin afschuwelijke oorlogsmisdaden werden gepleegd, waarvan de massamoord op de mannen van het Javaanse dorp Rawagede één van de bekendste is.

Die oorlogsmisdaden zijn lange tijd onder het tapijt geveegd, daarna wilde de Nederlandse staat ons doen geloven dat ze zijn verjaard. Dankzij de inspanningen van onder andere de Nederlandse advocaat Liesbeth Zegveld en Stichting Comité Nederlandse Ereschulden, die zelf op zoek gaan naar overlevenden en nabestaanden van de Nederlandse gruwelijkheden, zegeviert het recht stukje bij beetje. Voor de nabestaanden van Rawagede kreeg ze erkenning en geldelijke compensatie.

Nationale schaamte

Maar daar zijn bergen voor verzet. In 2010 reisde een overlevende van Rawagede, Saih Bin Sakam, naar Nederland om om erkenning te vragen. Hij wilde koningin Beatrix spreken, maar die weigerde hem te ontvangen, en ook in het parlement kreeg hij nul op het rekest. Twee Kamerleden stonden hem te woord: Harry van Bommel van de SP en Arjan el Fassed van GroenLinks. Verder niemand. Een schoffering waar ik tot op de dag van vandaag gewoon niet bij kan. Zelfs voor de lompe Nederlanders is dit ongekend bot en hardvochtig.

Bin Sakam stierf een paar jaar later, op 7 mei 2011, een paar maanden nadat de rechter bepaalde dat Nederland schuld moet erkennen. Hij heeft het net niet mogen meemaken. Vandaar dat ik 7 mei in dat jaar uitriep tot Saih Bin Sakam Dag. Dag van de Nationale Schaamte voor de ontelbare misdaden die ons land heeft begaan in dienst van het koningshuis, de driekleur en het kapitalisme.

Vrolijke Saih Bin Sakam Dag!

Juridische truukjes

Er zijn sindsdien successen geboekt; Nederland heeft excuses uitgesproken voor wat het Indonesië heeft aangedaan en Zegveld heeft rechtzaken gewonnen, en ook verloren, namens de overlevenden en nabestaanden van de Nederlandse bloeddorst. Maar Nederland blijft zich verzetten tegen een ruimhartige Wiedergutmachung, met juridische truukjes en benepen formaliteiten, uit angst, ongetwijfeld, dat als je eenmaal begint met erkennen en betalen, je straks met een kostenpost zit waarmee je ook een middelgrote bank zou kunnen vrijkopen. Dat moeten we niet hebben.

Gisteren werd bijvoorbeeld bekend dat Nederland wil schikken in een zaak rond de executie van een groep mannen in Zuid-Sulawesi, die door de Nederlanders werden gedwongen elkaar op leven en dood te bevechten. Nederland wil de nabestaanden afschepen met 5000 euro, terwijl Zegveld 30.000 euro eist. De nabestaanden van Rawagede kregen 20.000 euro.

En vorige maand onthulde NRC dat Josina Soumokil-Taniwel, ‘de Moeder van alle Molukkers’ en weduwe van de geëxecuteerde oud-president van de Republiek der Zuid-Molukken Christiaan Soumokil, 147,81 euro smartengeld ontvangt voor de jaren dat haar echtgenoot als Japans krijgsgevangene dwangarbeid verrichtte aan de Birmaspoorweg. Een fluim in het gezicht van die vrouw en het zoveelste voorbeeld van beschamende behandeling van de nabestaanden van het koloniale verleden waarin Nederland blijft volharden.

Het lijkt nooit op te houden, om de haverklap komt er weer een nieuw schandaal boven water, en altijd moeten de slachtoffers zelf vechten om hun recht te krijgen.

Rafelrandjes van ons koloniale verleden

Dat moet veranderen. Daarom stel ik het volgende voor op de tiende verjaardag van Saih Bin Sakams sterfdag: stel in het nieuwe kabinet een minister aan die zelf op zoek gaat naar de rafelrandjes van ons koloniale verleden en zorgt dat de nabestaanden en overlevenden royaal recht wordt gedaan. Een minister van Koloniale Ereschulden, of moet ik zeggen DEkoloniale Ereschulden. Nou ja, dat moeten de wokies maar bepalen, die zijn heel goed met woorden. In elk geval moet er recht gedaan worden, snel, zonder terughoudendheid en royaal, aan de slachtoffers van het Nederlandse imperialisme.

Iets om over na te denken op deze Dag van Nationale Schaamte.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.05.2021 @ 08:16

[Home]
 

1 Reactie

op 07 05 2021 at 08:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS