Home » Archief » Stemmetjes


[09.07.2016]

Stemmetjes

Peter Breedveld

zom9

‘Sluipschutters doden 4 agenten bij demonstratie Dallas’, kopte de NOS. ‘Vijf agenten in Dallas doodgeschoten bij demonstratie tegen politiegeweld’, aldus RTL Nieuws. Het Algemeen Dagblad: ‘Agenten gedood in Dallas bij demonstratie politiegeweld’. NU.nl: ‘Vijf agenten doodgeschoten bij betoging tegen politiegeweld in Dallas’. De Joop: ‘Agenten doodgeschoten bij protest tegen politiegeweld in Dallas’.

Met deze koppen wordt de suggestie gewekt dat de demonstratie in Dallas, naar aanleiding van de gewelddadige dood van weer twee zwarte mannen door politiekogels, de 136e en 137e dit jaar, uitmondde in een afschuwelijke slachtpartij, maar het tegendeel is waar: de demonstratie in Dallas verliep, net als de demonstratie in andere Amerikaanse steden als Atlanta en New York, uiterst vreedzaam. Zowel de politie als de demonstranten waren slachtoffer van de schutter, die in zijn eentje opereerde.

Gewelddadige zwarte protesten

Toch vond de Volkskrant het nodig om naar aanleiding van de schietpartij een overzicht te maken van de ‘gewelddadige zwarte protesten door de jaren heen‘. Het is een verhaal door een journalist zonder enig historisch benul die wat heeft zitten googelen en kersenplukken in de feiten. In dergelijke stukken ontbreekt ook nooit de beschuldiging van antisemitisme.

Hans Nijenhuis, de nieuwe hoofdredacteur van Het Algemeen Dagblad, voorheen verantwoordelijk voor het blarentrekkende racisme op de opiniepagina’s van NRC Handelsblad, toont trots de voorpagina van het AD. Daarop een witte Amerikaanse politievrouw en een grote kop: ‘VAN JAGER TOT PROOI’. Daaronder: ‘De schietpartij in Dallas was er één met een missie: zoveel mogelijk blanken doden, vooral politieagenten.’

Inmiddels gaat het bericht rond dat de schutter in Dallas bij de Nation of Islam zat, dus je kunt al raden waar dit naartoe gaat. Die toch al van nature gewelddadige zwarten laten zich inspireren door de gewelddadige islam en voeren een oorlog tegen blanken.

Op minderheden jagen

Maar het is andersom. De moord op die vijf agenten is niet het gevolg van het zwarte verzet tegen racisme, maar van het doodschieten van zwarten door de politie. Dit jaar al 137, en het is pas juli. Vorig jaar schoot de politie er 258 dood, ik neem aan dat de zwarten die door de politie zijn doodgeslagen en -gewurgd daar nog bij moeten.

Charlatans als Leon de Winter blèren dat de politie meer witten doodschiet dan zwarten, maar zwarte mannen vormen twee procent van de bevolking van de VS. Ze lopen negen keer meer kans door de politie te worden doodgeschoten dan andere Amerikanen, vijf keer meer kans dan een witte.

En ze hoeven er niet veel voor te doen: met een blikje fris op straat lopen, of een pakje sigaretten. Gewoon zwart zijn. Een donkere huid hebben is genoeg om vermoord te worden in de VS. In Nederland ook, trouwens. De politie gaat meestal vrijuit.

En het is racisme, geen twijfel mogelijk. Politiemensen zeggen het zelf: de politie jaagt gericht op minderheden.

 

 

Racistische onderdrukking

En black on black dan, blèrt De Winter. Ga je schamen, idioot. Zwarten vermoorden geen zwarten omdat ze zwart zijn. Ze bevinden zich wel vaak in de laagste sociale klassen, waar je altijd meer kans loopt slachtoffer of dader van geweld te zijn, ongeacht je huidskleur.

Geen wonder dat zwarten tegen deze racistische onderdrukking in opstand komen. Vrijwel altijd op vreedzame manier. Het is nogal aanmatigend om als witte redacteur, op alle mogelijke manieren bevoordeeld, geen schijn van risico om door de politie of door wie ook gediscrimineerd te worden vanwege je huidskleur, hoofdschuddend te constateren dat die zwarten zich weer eens niet konden beheersen.

Waarom is het zo moeilijk voor die witte mannen en vrouwen onder ogen te zien dat zwarten hier het slachtoffer zijn, en witten de daders? NRC-columnist Arjan van Veelen, die onlangs de zwarte irritatie door het uitblijven van verontwaardiging over racistisch geweld door witten smalend afdeed als ‘de ziekte van zie-je-wel‘, onthult dat witten stemmetjes in hun hoofd horen. Serieus, als een witte een zwarte ziet doodbloeden of een agent een zwarte ziet executeren, hoort Van Veelen een stemmetje dat zegt: “Maar hij pleegde wel verzet!” “Waarom deed-ie dan ook niet wat oom agent zei?!”

Psychiatrische aandoening

Het is, kortom, een psychiatrische aandoening waaraan veel witten blijkbaar lijden. Met de hand op het hart kan ik u verzekeren dat ik zo’n stemmetje nog nooit heb gehoord.

Waarom luisteren die zwartjes toch nooit naar de politie? Kijk naar dit filmpje waarop een zwarte man uitlegt hoe hij constant wordt vernederd door de politie. “In Amerika zou ik niet steeeds ‘ja meneer, nee meneer’ moeten zeggen uit angst te worden doodgeschoten”:

 

 

De Telegraaf: we moeten oppassen voor éénzijdige berichtgeving en polarisatie.

*HUILT*

NRC Handelsblad: racisme komt door gebrek aan scholing en ongelijke kansen. Politie moet geweldsmonopolie krijgen.

Even mijn onderkaak van de grond rapen.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 09.07.2016 @ 11:32

[Home]
 

11 Reacties

op 09 07 2016 at 12:22 schreef jacob:

Volgens mij zijn er 2 % aziaten en 12% afro amerikanen in the USA, waarom heb ik dat fout volgens jou? (wel goed om de cijfers even procentueel te zien)

op 09 07 2016 at 12:27 schreef Peter:

De eerste reactie is altijd van een pedanterik. Het gaat om zwarte mannen. Click maar gewoon op de link, dan wordt alles voor je uitgespeld.

op 09 07 2016 at 13:47 schreef MNb:

In de VSA zijn er tenminste witte media die ongezouten kritiek op de politie leveren. Context – een recente van die 137:

http://scienceblogs.com/gregladen/2016/07/07/philando-castiles-killing-some-geographic-background/

http://www.startribune.com/outpouring-of-grief-from-philado-castile-s-st-paul-school-community/385892971/

De schutter in Dallas was een ex-soldaat. Heeft er natuurlijk vast helemaal niks noppes nada mee te maken. Want zwart. Want islam.

op 09 07 2016 at 17:10 schreef Murat:

Voor iedereen die een fatsoenlijk debat en nieuws-item over dit onderwerp wil zien (wat in Nederlandse media gewoonweg niet kan):

http://www.aljazeera.com/programmes/insidestory/2016/07/police-killings-role-prejudice-play-160708162355692.html

op 09 07 2016 at 17:54 schreef Sum:

Waarom nemen we die Leon de Winter uberhaupt nog serieus. Dat mens is toch een gestoorde geest?

op 09 07 2016 at 18:11 schreef Edwin Vink:

De schutter in Dallas is natuurlijk de ultieme droom van de 2nd amendement fetisjisten aldaar. Eindelijk iemand die met zijn wapens opstaat tegen tirannie en in verzet komt door de overheid een lesje te leren. Hij heeft alles gedaan wat zij niet durven. De NRA is dan ook gelijk met een statement gekomen dat zij de man in zijn actie steunen, De Oath Keepers hebben ok gelijk laten weten dat……oh wacht, de dader is zwart.

op 10 07 2016 at 01:42 schreef Murat:

Edwin.

Good point!

op 10 07 2016 at 07:03 schreef Leon:

“I want to kill white people”. Hoe binnen 24uur de dader het slachtoffer te maken. Echt knap.

op 10 07 2016 at 20:27 schreef Edwin Vink:

@Leon,

Niemand maakt de dader tot slachtoffer.Dat staat er ook niet, maar lezen is blijkbaar moeilijk.

op 10 07 2016 at 22:16 schreef MNb:

In welke Nldse krant lees je iets als dit?

https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2016/07/10/black-lives-matter-activist-deray-mckesson-taken-into-custody-by-baton-rouge-police/

op 10 07 2016 at 23:24 schreef Sasha Berkman:

Helaas is er geen vrede mogelijk zonder gerechtigheid, dus dit soort onrecht gaat nog niet weg voorlopig.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS