Home » Archief » Stop de ontheiliging van de Holocaust


[31.01.2024]

Stop de ontheiliging van de Holocaust

Peter Breedveld

Om de zoveel tijd verschijnt er een bericht in De Telegraaf of een ander fascistisch propagandablad over de Holocaust, waarover docenten niet zouden durven onderwijzen of dat een lezing of herdenking niet zou doorgaan vanwege de moslims of “extreemlinks”. Dat blijkt vaak na een fact-check allemaal anders in elkaar te steken, maar dan is het kwaad al geschied. Dan hebben de politici weer gebruld en zijn de mensen weer boos en krijgen de fascisten er weer tien zetels bij.

Afgelopen weekend was het weer raak omdat de Hogeschool Utrecht een collegereeks over de Holocaust heeft uitgesteld. Vanwege de druk van een pro-Palestijnse actiegroep, beweerde De Telegraaf. En hup, daar zette Dilan Yesilgöz haar brulboei weer op en Pieter Omtzigt durfde te lispelen over een “moreel kompas” en natuurlijk was daar het onvermijdelijke CIDI weer, dat op dit moment op een strooptocht langs alle onderwijsinstellingen is, om te zien of iedereen daar wel netjes elke morgen het Israëlische volkslied meezingt. De hogeschool zou gezwicht zijn voor “dreiging en intimidatie”.

Diverse dialoog

Niks van waar, de hogeschool besloot tot uitstel om “een diverse en gebalanceerde dialoog te organiseren over deze onderwerpen, met de dynamiek van nu”. Daarnaast had een actiegroep inderdaad de Hogeschool benaderd over de samenwerking met het CIDI voor de collegereeks, en die is wel degelijk problematisch. Het CIDI is een zeer rechtse lobbyclub die iedereen intimideert en verkettert die niet in het pro-Israëlische gareel loopt en heeft niks in het onderwijs te zoeken.

Maar inmiddels is de hogeschool gezwicht voor de maatschappelijke druk en gaat de collegereeks door zoals gepland, maar op een latere datum “om de veiligheid te kunnen garanderen.”

En zo zingt het weer rond dat je het in Nederland niet veilig over de Holocaust kunt hebben vanwege Links en de multiculturele samenleving.

Vreemdelingenhaat

Het probleem is echter dat de Holocaust vroeger symbool stond voor de vreselijke gevolgen van vreemdelingenhaat, een waarschuwing dat we het nooit meer zover mochten laten komen. Iedereen was het daarover eens. “Eerst kwamen ze voor de Joden, maar ik zei niks, want ik was geen Jood”, citeerde iedereen het beroemde gedicht van Martin Niemöller (what’s in a name), maar tegenwoordig hoor je dat nauwelijks meer. Tegenwoordig wordt de Holocaust vooral door Rechts gebruikt als instrument van vreemdelingenhaat, net zoals de Dodenherdenking.

De Holocaust is verworden tot een verwijt aan het adres van de Ander: die heeft geen respect, die haat dús Joden. Die hoort er niet bij. Maar de Holocaust kun je in een multiculturele samenleving niet op dezelfde manier onderwijzen als toen Nederland nog een monocultuur was. Toen stamde iedereen af van daders en omstanders, nu zitten er nakomelingen bij van de mensen die ook leden onder de ontmenselijking van dezelfde “beschaving” die de Joden ontmenselijkte. Die nakomelingen moeten worden meegenomen in het verhaal.

De Hogeschool Utrecht heeft dus gelijk als ze zegt dat het verhaal van de Holocaust recht moet doen aan de dynamiek van nu. Dat heeft niks te maken met revisie of bagatellisering, zoals her en der wordt gesuggereerd. Het is nogal schokkend dat er blijkbaar zo weinig vertrouwen is in onze onderwijsinstellingen dat die op deze manier verdacht worden gemaakt.

Etnische zuivering

Juist het vertoog is taboe verklaard dat de Holocaust het resultaat is van eeuwenlange wit-christelijke suprematie die niet alleen onuitsprekelijk geweld legitimeerde tegen de Joden, maar tegen iedereen die niet wit en christelijk was, nu Nederland weer massaal een partij heeft omarmd die etnische zuivering en toxisch nationalisme voorstaat.

De Holocaust wordt zo ontheiligd. De manier waarop de Holocaust nu ook wordt gebuikt om de oorlogsmisdaden door Israël in Gaza te legitimeren, om vervolgens de mensen die daartegen protesteren weg te zetten als antisemieten, getuigt van een duizelingwekkend cynisme. Je helpt er niets en niemand mee, integendeel. De Holocaust zou gebruikt moeten worden om eenheid in diversiteit te creëren, niet om te intimideren, te onderdrukken en uit te sluiten.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 31.01.2024 @ 09:28

[Home]
 

1 Reactie

op 31 01 2024 at 09:28 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS