Home » Archief » De arianisering van Dodenherdenking


[05.05.2018]

De arianisering van Dodenherdenking

Peter Breedveld

De Nederlandse fascisten hebben zich alle Nederlandse feest- en herdenkingsdagen inmiddels volledig toegeëigend. Het grimmigst is het de laatste jaren rond de Dodenherdenking. Ik schreef eerder dat die vooral dient om De Ander uit te sluiten.

Er mag van de fascisten niets anders worden herdacht dan de dappere witte mannen die voor onze vrijheid zijn gestorven. Ze hebben er een monument van racisme van gemaakt. Wie protest aantekent, zoals onlangs Robert Vuijsje deed, krijgt de domrechtse stoomwals over zich heen, inclusief home-grown antisemitisme.

Wie probeert er een inclusiever verhaal van te maken, bijvoorbeeld door te wijzen op de gesneuvelde Marokkaanse soldaten die in Zeeland begraven liggen, krijgt meteen de rechtse stormtroepen voor zijn kiezen onder leiding van types als Wierd Duk, die iemand, die hem durft tegen te spreken, maar meteen als een nieuwe Hitler wegzet.

Weerzinwekkend revisionisme

Mij viel dit jaar vooral de bijdrage van Sywert van Lienden op, het fascistische pestkereltje dat ondanks zijn gebrek aan kennis van wat dan ook regelmatig bij De Wereld Draait Door zit om het volk tegen allochtonen op te hitsen. Die Marokkaanse soldaten in Zeeland zijn volgens hem niet voor onze vrijheid gestorven omdat ze verdronken zijn bij de evacuatie uit Duinkerken. En Duinkerken is geen bijdrage aan onze vrijheid omdat die slag door de geallieerden verloren is, aldus Van Lienden.

En hier toont zich de ware fascist. Verliezers hebben geen plaats in de Galerij der Groten van Sywert van Lienden. Winnaars willen we, wit en fier en niet anders. De belangrijkste bijdrage van Marokkaanse soldaten bestond volgens hem uit massaverkrachtingen.

Dit soort weerzinwekkend revisionisme, met het doel de Tweede Wereldoorlog te verarianiseren, wordt steeds geaccepteerder. Daarom toch maar even: de Marokkaanse bijdrage aan de bevrijding was aanzienlijk en terwijl de Nederlandse autoriteiten de Joodse bevolking zo’n beetje op een presenteerblaadje aan de Nazi’s overleverden, weigerde de Marokkaanse koning elke medewerking aan de Jodenvervolging.

Erger dan Hitler

De Dodenherdenking mag dus echt wat inclusiever en zelfkritischer ook. Zo fier waren de meeste Nederlanders niet in de Tweede Wereldoorlog en in de jaren daarna. Het ronkende nationalisme van de Sywerts en Duks ontsiert de herdenking. Respectvolle stilte ter ere van degenen die vielen voor de vrijheid is gepast, maar in het volle besef dat die mensen een kleine minderheid vormden, en er meestal alleen voor stonden. En dat Nederland daarna gebruikmaakte van zijn vrijheid om een koloniale oorlog in Nederlands-Indië te gaan voeren en zich, in de woorden van een Australische diplomaat, “erger gedroeg dan de Nazi’s in Nederland“.

In dat licht is het ook stuitend om aan de vooravond van de Dodenherdenking nog even de moslims de schuld te geven van het antisemitisme in Europa, zoals Paul Scheffer doet (en wat een frisse nieuwe columnist heeft NRC Handelsblad met hem in huis gehaald!) en dan Arnon Grunberg, kind van iemand die Auschwitz overleefde, vanwege zijn kritiek op Scheffer uit te maken voor excuusjood, zoals Esther Voet doet.

Nationalistische borstklopperij

Dodenherdenking is niet echt geschikt als aanleiding voor nationalistische borstklopperij, integendeel. En respect voor de doden laat zich niet afdwingen, zeker niet op deze manier, zeker niet bij de nazaten van degenen die door Nederland toen werden onderdrukt en vermoord, en die nu door de respect-eisers worden uitgesloten.

Vandaag is het Bevrijdingsdag, morgen herdenken we Sint Pim en overmorgen is het Saih Bin Sakam Dag, de Dag van de Nationale Schaamte. Schaamte voor wat we toen in Azië, Afrika en Amerika deden en schaamte voor wat zich nu in Nederland aan het ontpoppen is: het lelijkste fascistische, racistische monster van haat sinds de Tweede Wereldoorlog.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.05.2018 @ 05:08

[Home]
 

1 Reactie

op 05 05 2018 at 06:00 schreef Peter:

Had u wat? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS