Home » Archief » Te koop: Frontaal Naakt


[17.11.2012]

Te koop: Frontaal Naakt

Peter Breedveld


Illustratie: Julian Mandel

Gisteren las ik op één van de vele complotdenkersblogs dat ik samen met Tim Kuik van de Stichting Brein op het punt had gestaan een groot complot bloot te leggen waar onder meer GeenStijl, PowNed, Superjan en de Viva bij betrokken waren, maar dat ik in ruil voor een grote som zwijggeld voortaan mijn mond houd.

Zwarte Piet

Jammer dat er niks van waar is. Want geloof me, ik sta open voor dat zwijggeld, hoor! Waarom zou ik eigenlijk doorgaan met bullshit-ballonnen doorprikken? Wanneer ik weer eens keurig onderbouwd laat zien hoe Linda Duits de kluit belazert of de intimidatiepraktijken van GeenStijl aan de kaak stel, word ik beschimpt, belasterd en bedreigd. Een paar maanden later zie ik journalisten op televisie of in de kwaliteitskranten mijn argumenten herhalen, alsof ze er altijd al zo over hadden gedacht.

Vorig jaar nam ik stelling tegen Zwarte Piet. Zelfs Sargasso.nl ging apestront over mijn ‘fucking politieke correctheid‘. ‘Chill the fuck out‘ gaf GeenStijl de ‘negerts’ te verstaan die zich tegen Zwarte Piet verzetten. Dit jaar heeft GeenStijl al twee stukken gepubliceerd waarin wordt betoogd dat Zwarte Piet racisme is! Alsof het nooit anders is geweest!

Het enige afwijkende geluid

Frontaal Naakt is een voorloper. Bas Heijne maakt nu goede sier met inzichten die mij in zijn krant NRC Handelsblad vijf jaar geleden het predicaat ‘extreemrechts’ opleverden. Door de Volkskrant werd ik uitgescholden voor ‘neo-Jacobijn’, omdat ik me verzette tegen de neiging om moslims te laten bepalen wat we wel en niet mogen lezen, zien en horen. Ik mocht me daar in de Volkskrant niet tegen verweren (onterecht, oordeelde later de ombudsman van die krant) en nu is de Volkskrant de spreekbuis voor types die de islam met wortel en tak willen uitroeien, en word ik daar uitgescholden voor moslimknuffelaar.

Het is zo oneerlijk, weet u. Alles waarvoor ik verketterd word, is een paar maanden of een paar jaar later gemeengoed. Het enige afwijkende geluid vindt u nog steeds hier, op Frontaal Naakt. Hier worden de kritische vragen gesteld, hier worden de zaken vanuit onverwachte invalshoeken bekeken. Terwijl de redacties van de main-stream media hele pagina’s wijden aan de Kleurrijke Lijst van Raja Felgata, wordt die lijst hier kritisch bekeken. Waarom staan mensen op die lijst? Welke criteria worden er gehanteerd? Wie is Felgata dan wel, dat zij mag bepalen wie ertoe doen in Nederland?

Dagelijkse tegengif

Onzinnige beweringen die door de dames en heren main-stream journalisten klakkeloos worden overgepend, houden wij tegen het licht. Frontaal Naakt is het dagelijkse tegengif tegen de enorme berg onzin die over u wordt heengekieperd. Wilt u écht weten wat er in de Arabische wereld speelt? Dan moet u hier zijn, voor de analyses van Hassnae. In de kranten en op televisie ziet u alleen maar propaganda. Haatpropaganda meestal, ook nog.

Maar wat heb ik eraan? Mensen geven kennelijk de voorkeur aan een Volkskrant-kloon als De Jaap en aan het domme gebrul van de Roze Khmer. Die verdienen bakken met geld. Ik wil ook geld verdienen met Frontaal Naakt. Meer dan honderdduizend bezoekers per maand, spraakmakend – daar zou ik toch van moeten kunnen leven?

Gulle donatie

Helaas, als je je niet aanstelt als een racistische imbeciel wil niemand betalen voor je diensten. Dat stomme reclameblokje bij de derde alinea van elk stukje op deze site heeft me nog geen cent opgebracht. Vorig jaar schreef ik deze mooie bedelbrief waarin ik mijn lezers vroeg om één of twee eurootjes te doneren. Leverde ook weer veel gezeik op, natuurlijk, en een paar lezers doneren maandelijks trouw, van een paar andere lezers heb ik een gulle donatie gekregen, waarvoor mijn innige dank. Maar het merendeel heeft niks, nada, noppes over voor deze prachtige, unieke site.

Dus, als iemand me een mooi bedrag aan zwijggeld geeft, doek ik ‘m op. Grote mediaconcerns die Frontaal Naakt willen kopen, zijn ook welkom. Wil de Telegraaf Media Groep Frontaal Naakt niet hebben? Ik bedoel, GeenStijl jat de laatste tijd al mijn ideeën, dus waarom zou je die site niet afstoten en voor The Real Thing gaan? Ik doe in mijn eentje waar GeenStijl zeven of acht redacteuren voor nodig heeft, en bovendien schrijf ik het allemaal nog leesbaar op, ook. Daarbij verzin ik het allemaal zelf en schrijf ik onder eigen naam.

Lezingen en workshops

Adverteerders! Wie wil zijn bedrijf promoten op Frontaal Naakt? Ik geef ook lezingen en workshops voor geld. Leren hoe je een leesbaar stukje schrijft? Moet je bij mij zijn. Je gaat Robert Engel toch niet betalen om je studenten te leren rickrollen?

En tenslotte wordt het onderhand tijd dat ik een column krijg in een kwaliteitskrant. Kom op, hoofdredacteuren, aan Superjannen en excuusallochtonen is geen gebrek in uw kranten en bladen. Is een columnist die echt kan schrijven niet eens wat? Probeer het eens, gewoon om gek te doen! Lezers, schrijf uw krant een mail, ‘wij willen Peter Breedveld als columnist, anders zeggen wij uw kutkrant op!’

En doneer vooral, laat uw waardering blijken. Frontaal Naakt is keihard werken, hoor!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 17.11.2012 @ 11:59

[Home]
 

80 Reacties

op 17 11 2012 at 12:43 schreef Max:

Omdat je de persoonlijkheid van een baksteen hebt. Een totale lul bent.
Een rancuneuze trol.
Etc.

op 17 11 2012 at 13:05 schreef hassnae:

Ze blijven lachen, die zwakzinnigen.

op 17 11 2012 at 13:08 schreef Isho:

Twee dingen Peter:

– Niet iedere keer gaan zeggen dat je zo goed kan schrijven want dat valt ook weer mee. En als je zo veel vertrouwen hebt in je eigen kunnen probeer is dan een boek te schrijven…zonder een boek, meerdere boeken,maakt niet uit hoe goed ze zijn en waar die over gaan, kom je moeilijk aan een baantje als schrijver/columnist.

– Wat ik steeds aan je schrijfsels merk, is dat je wereld meer uit mensen bestaat en open rekeningen dan uit verheven ideeen en ingewikkelde theorieen…mensen vervelen zo.

gewoon wat tips….ga is op vakantie naar Tunesie of Turkije of Moskou, weet ik veel, en tik een boekje van 300 pagina’s in een weekje of twee…

op 17 11 2012 at 13:23 schreef Sasha Berkman:

Ja, ze zijn ook totaal niet haatdragend oid.

op 17 11 2012 at 13:35 schreef Ch1po:

1 ding @Isho:

-steek dat belerende vingertje in je zak ajb.

op 17 11 2012 at 13:38 schreef Pyt van der Galiën:

@Hassnae & Sasha

Ik weet niet. Ik vind dat wel vermakelijk, die mensen die geen gelegenheid onbenut laten om te vertellen hoe oninteressant ze Breedveld wel niet vinden. Doet me denken aan de discussie eerder deze week over Tanja Nijmeijer.

op 17 11 2012 at 13:42 schreef Zegmaarpatrick:

Isho, is dit nou een soort raadsel? Je maakt je zinnen niet af, Je gebruikt “is” in plaats van “eens”, je vergeet hulpwerkwoorden.

Het is allemaal zo onsamenhangend en vol met stijlfouten voor iemand die schrijftips geeft. Hoeveel boeken heb jij op die manier al uitgegeven?

op 17 11 2012 at 13:54 schreef Zegmaarpatrick:

Zeg Max, wat is de definitie van een “trol”, Trol?

op 17 11 2012 at 14:38 schreef Isho:

Ik een prikker zijn geen schrijver…maar ik heel goed weten dat schrijver schrijft boeken.

En geld maken met schrijven is moeilijk zoals met voetbal,miljarden doen het maar weinig die er van kunnen leven.

op 17 11 2012 at 14:42 schreef Peter:

Prikker? Nee man, je bent gewoon een natte dweil.

op 17 11 2012 at 14:45 schreef Sacha:

C’est le ton qui fait la musique.

op 17 11 2012 at 15:08 schreef Zegmaarpatrick:

Isho, al eens aan een onemanshow gedacht?

op 17 11 2012 at 15:49 schreef Nils:

Isho heeft een punt. Een Frontaal Naakte Reisgids zou niet gek zijn.

op 17 11 2012 at 16:06 schreef Arjan030:

Ik sluit me aan bij de Frontaalnaakte reisgids. Verder kan ik niets anders zeggen dan alle mogelijke respect voor het harde werk dat je levert, helaas voor (bijna) niks. Kun je een beetje spreken eigenlijk? Voor publiek bedoel ik dan natuurlijk. Volgens mij valt er wel een goede lezing te houden over hoe Frontaalnaakt zich manifesteert op social media bijvoorbeeld. Overigens vind ik ook dat de uitgevers van boeken van schrijvers die via Frontaalnaakt de weg naar een groter publiek hebben gevonden, het aan hun stand verplicht zijn om een banner bij je te kopen. Je hebt immers via dit platform al meer aan marketing vooraf gedaan dan ze zelf zouden kunnen verzinnen.

op 17 11 2012 at 16:08 schreef Estherrosa:

Wat betreft die allerlaatste reacties: ga elkaar ergens anders uitschelden. Daar ging het niet over.
Ik lees Frontaal Naakt graag, en al die andere sites kunnen mij gestolen worden. Ik houd van de manier waarop Peter de dingen bekijkt, kan mij daar wel in vinden.
Jammer dat mensen niet willen doneren. Als jij ook tevreden bent met een heel klein bedrag, maandelijks, dan doe ik dat gelijk. Heb zelf niet veel (WAO) dus stel je er niet veel van voor, maar ik zou het zonde vinden als je er mee stopt.
Ik voeg gelijk de daad bij het woord.
Ga door, ik lees je graag!

op 17 11 2012 at 16:15 schreef Peter:

Bejjegek! Ik wil niemand z’n WAO’tje afsnoepen. Maar als de helft van mijn lezers nou elke maand 2 euro zou doneren, dan zou ik van FN kunnen leven. Geen zorgen over opdrachtgevers die ik voor het hoofd stoot, of NSB’ers die de baas gaan mailen of bellen.

Ja, Arjan, ik ben een hartstikke goeie sprekert. En verder ben ik het helemaal eens met wat je zegt.

op 17 11 2012 at 16:31 schreef babs:

Ik denk niet dat GS dat serieus meent met die Zwarte Piet stukken. Oude truc als je het ergens mee oneens bent en denkt dat iedereen dat is en je hebt geen argumenten, dan ga je mee in de argumenten van je tegenstander om te laten zien hoe stom het resultaat van de argumenten is.

Over geld: iedereen die hier dagelijks komt moet zich eens afvragen hoe veel geld ze uitgeven aan zaken die ze ze anders niet gratis zouden krijgen en er dan maar eens over nadenken hoe raar het is niet te betalen omdat je er toevallig mee weg komt.

op 17 11 2012 at 18:02 schreef Isho:

ik geef gewoon de beste man wat goedbedoeld advies. Het komt misschien pestend over maar is het niet. Hij weet ook best wel dat in dit land er meer schrijvers zijn dan lezers en dat zonder boeken op je naam het heel moeilijk wordt.

Misschien het in het Engels proberen. Talrijke bloggers en hobbyschrijvers zijn rijk geworden met een blog in het Engels…in het Nederlands is dat alleen voor een hele kleine elite mogelijk en dan moeten ook nog subsidiepotjes aan te pas komen….het NL taalgebied is gewoon te klein voor een volwassen culturele markt.

op 17 11 2012 at 18:13 schreef MNb:

Meld je het wel even als FN opgekocht wordt, PB? Want dat unieke karakter is snel om zeep geholpen en dat hoef ik niet mee te maken.

op 17 11 2012 at 18:16 schreef Peter:

Eigenlijk hoop ik stiekem op mensen die zorgen voor voldoende geld om FN uniek en eigenzinnig te houden, Mark.

op 17 11 2012 at 18:30 schreef Jaap:

Peter,

Misschien klopt je analyse als je zegt dat je er met zoveel bezoekers van moet kunnen leven. En ik interpreteer dit stukje als een soort van noodkreet om hulp, omdat je zelf niet in staat bent de bezoekersaantallen in klinkende munt om te zetten. Het zou kunnen helpen contact te zoeken met mensen die dat wel kunnen. Immers sites als Geenstijl en Dejaap zijn wel in staat zichzelf te bedruipen. Waarom leg je geen contacten in die richting, of huur je iemand in die kan helpen, desnoods voor een aandeel in je site. Of volg een workshop hier of daar.

op 17 11 2012 at 19:23 schreef Ch1po:

Goede raad is een van de ergste zum Kotzen Neerlandse eigenschap. Altijd van die lulkoek die iemand zelf niet zal doen, en met argumenten die kant noch wal raken.
“waarom doe je niet dit of dat” en dat met zuigbedoeling dat je ook nog gaat argumenteren waarom je iets niet doet, terwijl men bedoelt: je moet dit of dat doen want ik zeg het en dan is het dus goed.
O jee,ik geloof dat het ook alweer voorbij commentaar 14 is.

op 17 11 2012 at 19:47 schreef Niels:

Zou het graag doe, Peter, maar helaas die kutkrant (VK) heb ik al opgezegd. En eigelijk tot m’n verbazing interesseert het ze geen reet waarom lezers weglopen. Ik merk ook dat ik gestopt ben de VK op internet te lezen. Wat een wanhopig laag niveau! Ik denk dat op het ogenblik alleen het Parool nog slechter is er even vanuitgaand dat de T. geen krant is maar een propaganda blaadje.
Leven deze site!

op 17 11 2012 at 20:07 schreef Gert-Jan:

Ik sluit me aan bij de woorden van Estherrosa. Sterker nog, als je echt stopt met FN hoef ik geen internet meer.

op 17 11 2012 at 20:20 schreef vetkleppert:

Als je geld wilt verdienen, moet je de geluidjes maken die men wil horen. Sterker nog: dan moet je degene zijn die men wik hebben. De juiste kleur, vorm en bril.
Maar er is altijd hoop dat de mode verandert.
Maar dan moet je dus niet doorgaan met veranderen. Een beetje als al die vervelende achterhaalde babyboomers nu.

Maar als er eenmaal iemand voor betaalt, is het heel snel niet meer leuk. Het begint met verzoekjes en escaleert via wensen en eisen tot opdrachten. Tot je alleen nog maar de kleur mag uitbraken die je geldkraan wenst te zien. En waar jij dan dus allang van moet kotsen.

op 17 11 2012 at 20:39 schreef Sasha Berkman:

Ik stort straks rondom de kerst weer 25 euries.

op 17 11 2012 at 20:50 schreef Stan:

Spreekgeld verdien je; geen zwijggeld.

op 17 11 2012 at 22:12 schreef Jasper:

Peter, vraag anders een vast bedrag per reactie.
Wie echt wat te zeggen heeft dokt wel, de rest kan je missen als kiespijn .. die azijnpissers.

op 17 11 2012 at 22:39 schreef Mark:

Misschien wil Geenstijl wel een bod doen.

op 17 11 2012 at 22:40 schreef Rena:

ik maak hele nette geluidjes op mijn blog en hè wat gek, ik kan er ook niet van leven. Als ik van de helft van de lezers een paar euro per maand zou krijgen zou dat ook best een leuk bedrag opleveren. Maar zo werkt het niet of niet meer. Toch is een blog bijhouden en vullen echt veel werk. Adverteren? pfff al het geld gaat volgens mij naar de diverse affiliate bureaus.
Helaas, van mij ook geen cent maar wel respect. Ik weet hoeveel werk het is. Maar stoppen is misschien wel nog moeilijker?

op 17 11 2012 at 23:34 schreef MNb:

Nee hoor, Jasper, ik dok pas als PB een SRD-rekening in Suriname heeft … of als ik terugben in Nl.

op 17 11 2012 at 23:56 schreef Molovich:

Je hebt wel de slechtste banners die er bestaan. Ik weet niet wie dat voor je regelt, maar als het niets oplevert, zou ik het er snel afhalen. Ze doen meestal pijn aan de ogen. Kun je denk ik beter Google ads doen.

op 17 11 2012 at 23:58 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

Adverteerders bij Addynamo kunnen zelf instellen op welke sites ze willen adverteren. Bovendien leveren ze niet allemaal hetzelfde op. Hint: Adverteerders zijn preuts. Die tekstadvertenties leveren niks op. Wat er nu staat van Arke is goed.
Maar rechts, onder “zoeken”, is een betere positie voor een rectangle. Zet bovendien een leaderboard direct onder het logo. Echter, meer dan een kar vol boodschappen in de maand levert het niet op met dat aantal bezoekers. Heel belangrijk: Schrijven moet een passie zijn. Geen beroep.

op 18 11 2012 at 00:04 schreef Molovich:

En inderdaad: het kan verkeren. Dat GeenStijl nu een actie tegen Zwarte Piet is begonnen is mij volkomen ontgaan. En je vraagt je af hoe Han van der Vorst een, ik noem maar iemand, Chris Rutenfrans zal beoordelen.

op 18 11 2012 at 00:19 schreef Peter:

Google-ads heb ik een paar weken gehad, toen gingen ze zich met de inhoud bemoeien (‘adult content’). Dat hield dus snel op.

En schrijven is natuurlijk mijn passie. Maar toevallig ook mijn beroep. Nou ja, niet toevallig. Het is het enige dat ik kan, eigenlijk.

op 18 11 2012 at 00:54 schreef Isho:

Beste Piet,

Hoe zeggen ze dat in goed Nederlands: Beste stuurlui staan aan wal…daarom neem ik de vrijheid om te zeggen wat ik van je blog vind:

– Jou blog is raar, kort door de bocht, beter gezegd:een vreemde eend in de bijt: Het wordt gedomineerd door erotische plaatjes en andere rare tekeningen die vaak niets met het onderwerp te maken hebben. En dat is heel verwarrend voor de meeste mensen. Het geeft het wel een erotische tintje maar is niet echt sexy.

-Je intellectuele/ideologische lijn/boodschap is ook heel verwarrend: niet rechts niet links, noch Oosten noch Westen.

– De lay-out van de site is te sober, weinig kleur,te gelijkertijd maken de printjes het te pikant.

– Je schrijfstijl is brutaal maar te gelijkertijd ben je heel moralistisch. Misschien stem je wel D66 of zo.

Je blog doet me denken aan een leuke tentje als Korsakov: Gothic, gezellig en goedkoop bier waar ze goed muziek draaien van punk tot disco en hiphop maar je kan er moeilijk wijven scoren en de tent zelf staat met moeite overeind.
Tenten die geld maken zijn Cool Down en Bolle Jan en zo of je moet wat subsidie bij elkaar slijmen zoals Paradiso en de Melkweg.

op 18 11 2012 at 01:07 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@peter
Laten we samen een boek schrijven. Zoiets als “Bombrieven”. Wij staan qua ideeën wel zó diametraal tegenover elkaar dat het zeker vuurwerk moet opleveren. Dialogen over een hele trits onderwerpen gerangschikt per hoofdstuk. Kan een opzienbarend inkijkje in de huidige tijdsgeest worden.

op 18 11 2012 at 01:23 schreef hemaworst:

ik kom rond met 60k , geen idee wat voor onkosten je dan hebt…

op 18 11 2012 at 02:11 schreef Krek.:

Ik heb het al eens eerder gezegd: maak via PayPal een abonnement mogelijk. Ik heb al wel eens iets overgemaakt, maar dat is dan één keer een wat groter bedrag. Ik zou liever maandelijks een paar euro betalen. Automatisch. Je kunt dat bij PP instellen. Eventueel met een tweede knop.

Overigens denk ik dat je het financieel best zonder onze bijdrage kunt stellen. Je doet het niet voor het geld maar voor de kick. Een storting maakt vooral de waardering van je lezers concreet.

Moeten we anders een actie beginnen? Breedveld for columnist!

op 18 11 2012 at 09:55 schreef Bigpete:

Misschien moet je jezelf eens de vraag stellen waarom je er ooit aan begonnen bent. Omdat je het leuk vond, als uitlaatklep of om er van te leven? Ik denk eerlijk gezegd niet antwoord c…Als je het niet meer leuk vind of niet meer op kunt brengen dan moet je er gewoon mee stoppen. Ik zou dat jammer vinden, voor wat het waard is.

Ik dok echter geen 2 euro. Niet omdat ik dat niet kan betalen maar uit principe. Als ik bij elke site die ik dagelijks bezoek 2 euro moet gaan betalen kan ik er snel een baan bijnemen.

op 18 11 2012 at 10:22 schreef Peter:

Hoezo, ‘elke site’? Welke sites bezoek je nog meer, dan? Ik bedoel die zo uniek is en zo goed en veelzijdig en vernieuwend als Frontaal Naakt?

op 18 11 2012 at 10:48 schreef vetkleppert:

Loop eens een supermarkt of winkelcentrum in. En kijk een momentje om je heen. De mensen die je daar ziet: dat is het gemiddelde. Daar moet je je op richten. Met een soort sterren springen zingend door het ijs en u mag ze wegstemmen via sms.
En dan verdien je geld.

op 18 11 2012 at 11:16 schreef Edo:

Naja de site heeft dus honderdduizend bezoekers per maand, dat is best veel. Uiteindelijk werkt de vrije markt wel zo dat mensen er brood in moeten zien, kennelijk zien bedrijven tot nog toe hier niet in. Waarom weet ik ook niet. Wellicht omdat de site nogal integer is, dus dat je er niet al te veel zeggenschap over kan hebben.
Het helpt ook niet dat je kranten als NRC en Volkskrant afkraakt, en het ook echt meent. Geenstijl roept maar wat clichématigs dat vrijwel niks inhoudelijks bevat, dus die kun je zo in je eigen holletje halen.
Ook zou het helpen als Yoeri je zou uitnodigen in z’n multiculturele debatcentrum. Maar meneer vindt het waarschijnlijk niet prettig dat je hem ook afzeikt. Bovendien laat je mijn volkomen gemeende ‘rants’ hier ook toe, dus dat zal hij ook niet prettig vinden.
Daar zou je toch eigenlijk gewoon moeten worden uitgenodigd, aangezien je denk ik gewoon de grootste site bent in NL die kundig over de multiculturele samenleving bericht.
Maargoed dat wordt weer het olijke presentator duo Bert en Theodor. Ik kan al niet begrijpen dat je de 2 hun meningen serieus neemt, maar nog onbegrijpelijker wordt het als je hun een verschrikkelijke clownsact laat opvoeren

op 18 11 2012 at 12:53 schreef Sasha Berkman:

Overigens Peter heb ik addblock op jouw site, als enige site op het ganse internet, uitgezet. Ik weet alleen niet of je dat wat oplevert.

op 18 11 2012 at 12:55 schreef Edo:

Trouwens, ondanks dat het merendeel van Isho geleuter is. Inhoudelijk moet je je natuurlijk geen reet van deze dwaas aantrekken. Is het idee om je beste columnpjes (en wellicht van anderen die hier op de site schrijven) te bundelen best een idee.
Vraag een politica/politicus als Femke, die je hebt afgekraakt maar gelukkig niet van suiker is volgens mij, voor een voorwoord.
Laat Gruijl de voorkant van je kaft maken.
Doe natuurlijk ook onderzoek of iemand het wellicht wil uitgeven, en misschien levert het geld op.
Als het uitgegeven wordt zorgt het in ieder geval voor de broodnodige publiciteit lijkt mij.
Mits haalbaar lijkt het me een puik plan.

op 18 11 2012 at 13:31 schreef Cactus:

De kritiek over de “look” van je site snijden wel degelijk hout.

Plaatjes (wel heel mooie plaatjes) die niets met de inhoud van je artikelen te maken hebben.
Bovendien is het tegenwoordig zo dat een banner sterk gerelateerd moet zijn aan de inhoud van het artikel. Voorbeeld: Een reportage over een reis naar Japan met een banner met voordelige reis arrangementen.
De gouden tijden van het geld verdienen met banners zijn voorbij.

Iedereen moet tegenwoordig ook flink aan Search Engine Optimization doen. Waarom? Omdat iedereen het doet.
En trouwens, het zijn niet alleen de stukjes, maar de hele site, met de look, en het thema moeten consistent zijn met de banners.

Is het misschien een idee om een site te beginnen met reisverhalen en restaurant beoordelingen?

Just my 2 cents.

op 18 11 2012 at 14:58 schreef MNb:

Mijn compliment, Isho 00:54. Je verwoordt beter waarom ik verslaafd ben aan FN dan ik zelf kan.
Het idee van Edo lijkt me de moeite van het onderzoeken waard. Het is natuurlijk 100 keer eerder gedaan en vaak met succes.
Voor de rest lees ik alleen maar adviezen die wel geld zouden kunnen opleveren, maar van FN binnen de kortste keren een 13 in een dozijn site maken.

op 18 11 2012 at 15:06 schreef Peter:

Wat MNb zegt. Ik waardeer uw aller inbreng, maar andere manieren om geld te verdienen kan ik zelf best verzinnen. Ik zou bijvoorbeeld een afvalverwerkingsbedrijf kunnen beginnen.

Alleen ligt afvalverwerking me niet. Ik wil geld verdienen met wat ik nu doe, op deze manier.

Want er is publiek voor, dat wijzen de kijkcijfers uit. Heel erg veel mensen komen dagelijks terug voor hun portie Frontaal Naakt. Niet zoveel als er naar GeenStijl gaan, maar veel.

Merk ook op dat ik de gemoederen her en der nogal bezig hou. Over mij wordt meer geluld dan over bijvoorbeeld Sargasso.

Die komen dus voor de plaatjes, de tekst, mijn stormrammerige persoonlijkheid, the works.

Alleen ben ik kennelijk niet handig genoeg om dat te gelde te maken. Eerlijk gezegd meen ik ook een soort van cordon sanitaire waar te nemen. Er zijn veel mensen die me de erkenning botweg misgunnen.

Nou, en dat wil ik doorbreken.

op 18 11 2012 at 17:25 schreef Bigpete:

Laat ik het eens omdraaien, wie ken je die van het bezoek aan een website kan leven, en dan doel ik niet op sites die gerund worden door grote concerns. Ik ben allerminst een expert op dat gebied, maar ik denk dat alleen advertenties voor serieuze inkomsten kunnen zorgen. Dat zulks bij jou kennelijk weinig oplevert is vervelend. Misschien wil je daar niet aan, maar de naam van de site in combinatie met veel plaatjes die meestal niks met het onderwerp van doen hebben kunnen mensen (adverteerders)afschrikken. Het is een keuze natuurlijk.

Het internet is groter dan alleen Frontaal naakt…Ik bezoek dagelijks fora die gerund worden door niet commerciële liefhebbers van een bepaald onderwerp. Zoals het forum van mijn hondenras, een site die zich bezig houdt met China gerelateerde onderwerpen, het Volvo-forum, een site voor weeramateurs en diverse anderen. Als die allemaal 2 euro gaan rekenen loopt het hard op. Maar dat doen ze niet, want het is liefhebberij.

op 18 11 2012 at 20:45 schreef sigme:

Voor mijn andere favoriete internethangout betaal ik ook. Niet omdat ik er iets voor terugkrijg, maar uit fatsoen.

Ik zal, net als Sascha, binnenkort mijn jaarlijkse donatie storten. En omdat je [meestal/vaak/nu] gelijk hebt, Peter, een donatie met bonus.

op 18 11 2012 at 21:46 schreef Deh Haagh:

Ik lees FN graag en vaak. De discussies de los maakt zijn goud :-) Ik deel je standpunten niet altijd maar ze zetten me altijd aan het denken.
Blijf schrijven Peter. Pis je azijn, deel je standpunten, voedt ons met stof tot denken. En GS, VK etc. etc. who cares? Niveau wachtkamer lectuur…. Ik heb gedoneerd, geen vetpot maar misschien wel een bakkie pleur in je favo kroeg.

op 18 11 2012 at 23:32 schreef Sasha Berkman:

Ik betaal ook een geeltje voor Bertje mocht hijzelf te krenterig zijn.

op 19 11 2012 at 00:18 schreef Sasha Berkman:

http://www.youtube.com/watch?v=SQq_XmhBTgg

op 19 11 2012 at 07:42 schreef Peter:

BigPete, ik kan me zo voorstellen dat je de handvol andere sites, die je bezoekt, ook steunt met een klein aalmoes. Waarom niet? Er zitten mensen achter die hun tijd en energie steken in iets waar jij dankbaar gebruik van maakt. Als je buurman iets voor je doet, je heg knipt of je hond verzorgt tijdens jouw vakantie of zo, dan geef je ‘m toch ook iets moois als dank?

OP zich best vreemd dat de meeste mensen – sommigen – zitten de hele dag op het Internet – het voor lief nemen dat hun entertainment zomaar gratis en voor niets voor ze wordt verzorgd. Overal moet je voor betalen, maar op Internet zijn zelfs de muziek en de films gratis.

Is toch raar?

op 19 11 2012 at 07:46 schreef Bigpete:

Misschien is het raar, maar het is wel een feit. Feit is ook dat wanneer een gratis site een betaalsite wordt veel mensen weglopen en er vanzelf wel weer een gratis site met dezelfde content komt.

op 19 11 2012 at 07:52 schreef Peter:

Ja, waarom denk je dat FN niet allang achter een betaalmuur zit?

Ik wil deze site toegankelijk houden voor iedereen, niemand mag verplicht worden te betalen.

Maar het is wel wrang, dat een slechte site als De Jaap, voor het overgrote deel gevuld met amateuristisch geschreven gezwatel, geld opbrengt en een site vol goede stukken, voor het grootste deel geschreven door een professional, helemaal niets.

op 19 11 2012 at 08:16 schreef Bigpete:

WEET je dat de Jaap geld opbrengt, of denk je dat alleen maar? (omdat ze dat zelf beweren bv…)

op 19 11 2012 at 08:40 schreef Peter:

Dat weet ik. De site is gekocht door de Volkskrant, of ze zijn gaan samenwerken, of zo. De hoofdredactie wordt nu betaald, er is zelfs een hoofdredacteur of eindredacteur of weet ik het aangetrokken: Bas Paternotte. Er staan ANP-berichten en ANP-foto’s op.

op 19 11 2012 at 09:38 schreef Bigpete:

Het feit dat mensen betaald worden wil nog niet zeggen dat er dan ook direct geld verdient wordt. Misschien dat de Volkskrant er flink geld bij legt…

op 19 11 2012 at 09:48 schreef babs:

De Volkstkrant betaalt voor de Jaap????? Dan zijn ze daar nog heel veel meer de weg kwijt dan ik dacht. Peter, ik hoop dat je je daar niet door laat verblinden.

Ik denk dat donaties je enige mogelijkheid zijn. Zelfs een adje Japanreis bij een verhaal over Japan zou de integriteit van de site niet ten goede komen.

Als ik zelf een bedrijf had, zou ik hier niet adverteren, daarvoor is je site gewoon te gecompliceerd.

Het enige waar ik me nog iets bij kan voorstellen, is een commercieel blogverbond, met 100 blogs precies dezelfde banner, zodat de banner niet meer met je site in verband wordt gebracht. Zie je dus dezelfde auto op Sargasso, Friks blog, bullterriër-blog, volksfront voor de bevrijding van Palestina-blog etc. Verdeelsleutel per klik. Zou ik zelf ook niet op adverteren, maar wie ben ik, ik zou ook niet op GS of SBS6 adverteren.

op 19 11 2012 at 09:57 schreef babs:

Toevoeging: als ik iets zou verkopen in kunst of cultuur aan een vrijzinnig en intelligent publiek, dan zou ik hier wel adverteren.

In die zin is het raar dat ik vroeger wel de schoolkrant zelfvoorzienend kon houden met een rondje fietsen per kwartaal en dat je met 100.000 bezoekers niet een enkele serieuze advertentie krijgt.

op 19 11 2012 at 10:48 schreef MNb:

@Babs: de Amerikaanse blogverbonds Patheos en Freethoughtblogs schijnen inderdaad geld op te leveren.

op 19 11 2012 at 10:58 schreef Peter:

Het feit dat mensen betaald worden wil nog niet zeggen dat er dan ook direct geld verdient wordt. Misschien dat de Volkskrant er flink geld bij legt…

Fo sure. Maar of de Volkskrant er geld aan verdient, zal me worst wezen. Brussen en Paternotte verdienen er geld mee, en de Volkskrant zal er wel een belang in zien om dat geld te investeren.

Nou, dat wil ik ook, dat iemand verlies draait met Frontaal Naakt, terwijl ik mijn zakken ermee vul.

op 19 11 2012 at 12:45 schreef babs:

Mooie grap: Volkskrant-klanten betalen deJaap, deJaap is opgericht op basis van de stelling dat deJoop niet mag bestaan, omdat die site betaald wordt door VARA-klanten.

Ik snap het wel een beetje nu ik er wat langer over nadenk. Op zo’n blog kun je matige schrijvers rare meninkjes laten verkondigen. Als je dan merkt dat een of andere prutser nog verkeer oplevert ook, dan redigeer je het verhaal en plaats je het op eigen site. Voor de prijs van één Paternotte heb je dan een hele bende bladvullers.

Hoe slechter de schrijvers, hoe beter, want als er niks aan de tekst te verbeteren valt, zou een linkje volstaan.

op 19 11 2012 at 15:35 schreef Babe:

“Nou, dat wil ik ook, dat iemand verlies draait met Frontaal Naakt, terwijl ik mijn zakken ermee vul.”

Kijk, daarom vind je geen geldschieters of sponsors.

op 20 11 2012 at 11:40 schreef Edo:

Als het waar is dat de Volkskrant geld investeert in dejaap.nl dan moet ik van binnen een beetje huilen.

op 20 11 2012 at 21:45 schreef Sasha Berkman:

“Nou, dat wil ik ook, dat iemand verlies draait met Frontaal Naakt, terwijl ik mijn zakken ermee vul.”

Ik vroeg me nog af of je dit echt meende? :)

op 20 11 2012 at 22:15 schreef Peter:

Ja.

op 21 11 2012 at 01:09 schreef Sasha Berkman:

Alla Derk Sauer?

op 21 11 2012 at 20:47 schreef Sasha Berkman:

http://www.euronews.com/2012/11/19/dutch-tradition-caught-in-racist-accusations/

op 21 11 2012 at 20:59 schreef okki:

Het is nu eenmaal het 1 of het ander. Ofwel onafhankelijk en eigenzinnig, ofwel commercieel en gericht op wat de massa wil. Degene die jouw site wil kopen zal vroeg of laat invloed op de inhoud willen. Eigenlijk wil je je site dus om zeep helpen met je hoerig gedrag. Je klinkt zo ontzettend verongelijkt, terwijl je toch moet weten dat het leven nu eenmaal oneerlijk is. Dat gezeur om een donatie zou je wellicht eenmaal per jaar kunnen doen, want ik vind het afleiden van de inhoud. Nu heb ik natuurlijk wel al die doneerbuttons en advertenties gewoon op onzichtbaar gezet met Adblock Plus, dat gewoon gratis te krijgen is. Niet iedereen wil perse geld voor een prestatie gelukkig.

op 21 11 2012 at 21:22 schreef Peter:

Maar je blijft toch iedere dag naar Frontaal Naakt komen, toch, Okki?

op 21 11 2012 at 21:25 schreef leo-gied:

Juist geweldig dat er hier godzijdank tenminste plaats is voor heel mooie erotische plaatjes! Dank je wel Peter! En waarom moet álles aan tekst-met-foto’s precies volgens het boekje altijd relevant zijn. Wat een flauwekul, zoals ergens hierboven wordt gezegd, dat erotisch getinte foto’s “verwarrend” zouden werken. Het is ook eens goed om iets te kunnen doen wat nou net NIET terzake zou doen. Bovendien staan erotische foto’s heel goed bij de Corporate Identity van Frontaal Naakt! We zijn met z’n allen hopelijk toch niet zó ‘afgezakt’, verpreutst, vertrut, en terug in de tijd van ruim 45 jaar geleden, toen een foto van de blote dame Phil Bloom voor heel wat hilariteit zorgde? Sedert de afgelopen 25 jaar is naakt op de televisie en het Publieke Bestel tóch al bijna geheel verdwenen! Zonder het te merken zit het e.e.a. eenmaal verankerd in de ‘genen’ dat we christelijk zijn opgevoed – al gaan velen niet meer naar de kerk – en dat men veel in ons landeke-van-dominees-en-predikanten dan maar liever niet wil zien. Veel kijkers thuis zitten op internet toch wel naar bloot-plaatjes te kijken. Dus Peter: kies svp! en voor zo af en toe óók maar eens uit tal van artistiek-ogende erotische plaa

op 22 11 2012 at 00:18 schreef leo-gied:

De zinnen waren nog niet af en kwamen niet mee. Dus het vervolg was: Dus Peter: kies svp! en voor zo af en toe óók maar eens uit tal van artistiek-ogende erotische plaatjes of foto’s van lekkere en mooie naakte mannen. Dat geeft een lekkere-sjeu aan het geheel! We worden jaar-in-jaar-uit toch al genoeg gebombardeerd met élke dag een grote portie nieuws over bezuinigingen (al zo’n 30 jaar lang, sedert het Tijdperk van Reagan en Thatcher!), geweld en andere ellende. Leuke en lekker-erotisch-getinte plaatjes met mooi naakt kan het een en ander weer draaglijk maken.

op 22 11 2012 at 00:23 schreef hallo:

Frontaal Naakt wordt dan een van je werkgevers (zoals je er waarschijnlijk als professioneel lettermens meerdere hebt).

Het lijkt me handig om te weten in welke orde van grootte je denkt, als je in loondienst gaat bij je eigen website.
Hoeveel tijd steek je er professioneel in per jaar?

Heb je een tarief in gedachten dat je wenst van de nieuwe eigenaar van FN, waarbij verder alles hetzelfde blijft (dat je eigenlijk verder alles zelf doet, met gratis hulp van gastschrijvers en reacties)?

Moet ik denken aan zoiets als 1000 euro per maand bruto (ex vakantiegeld)?

op 22 11 2012 at 00:41 schreef hallo:

PS: De restaurantverslagen en met name de reisverslagen zijn erg leuk en onmisbaar voor de site, tussen al het politiek geouwehoer, maar de sponsoring daarvan doe je volgens mij beste gewoon onderhands.

En: blijft Has dan nog steeds stukken doneren? Dat lijkt me wel zo fijn :-)

op 22 11 2012 at 02:10 schreef You On A Gin:

Robert Engel moet zelf leren rickrollen. Linken naar een versie van het liedje die voorafgegaan wordt door een advertentie is wel hele een dikke fail. Het hele idee erachter is natuurlijk dat het direct uit je speakers schalt, en als je het op deze manier doet kunnen mensen snel wegklikken zodra ze zien wat het is.

Ik heb maar even op het reclameblokje geklikt. Da’s alvast wat.

Je krijgt vast nog wel eens erkenning, Peter.

op 22 11 2012 at 18:33 schreef Kevin Kleine:

Kan niet met iDeal en ik heb geen creditcard.

op 23 11 2012 at 00:52 schreef Sasha Berkman:

Kevin: via Paypal of stort op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

op 30 11 2012 at 15:17 schreef Opmerkelijke opmerker:

Google adwords.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS