Home » Archief » Een zotte zandneger uit een ongeletterd apenland


[03.05.2014]

Een zotte zandneger uit een ongeletterd apenland

Peter Breedveld

ei7

Nourdine Tighadouini pleit in een ingezonden brief in Het Parool voor een justitioneel onderzoek naar GeenStijl. Het hele land staat op zijn kop vanwege de discriminerende uitspraken over Marokkanen van Wilders, aldus Tighadouini, maar GeenStijl voert al jaren een campagne tegen allochtonen en moslims met haar tendentieuze berichtgeving en etiketten als ‘zandnegers’ en ‘berberapen’.

Min of meer hetzelfde als ikzelf al jaren betoog, alleen ben ik niet voor strafrechtelijke maatregelen tegen GeenStijl. Dat bijvoorbeeld een krant als Trouw GeenStijl op het schild tilt als erfgenaam van Spinoza en ‘voorvechter van de individuele rechten’, vind ik veel ernstiger, want Trouw maakt zo de haatzaaierij van GeenStijl salonfähig.

Zotte zandneger

De brief van Tighadouini werd door Bart Nijman, de huisantisemiet van GeenStijl, op passende wijze beantwoord. Onder de kop ‘Zotte Zandneger wil GeenStijl verbieden’ schrijft Nijman onder meer:

weer zo’n islamitische aandachtshoer uit een ongeletterd apenland waar nationale volkssporten als stenen gooien naar overspelige vrouwen, met je reet omhoog liggen naar de profeet tot je er plekken van op je voorhoofd krijgt, en bestialiteiten met geiten het dagelijks ritme bepalen.

En verderop: ‘ga dan lekker terug naar je eigen middeleeuwse zandbak als je niet met de vrijheid van meningsuiting om kunt gaan.’

Grabbelende beerput

Kijk dan wie dat grappig vindt: Bas Paternotte, de Grabbelende Beerput die kort geleden nog opriep tot een verbod op Krapuul.nl.

Tighadouini reageerde op het racistische geschuimbek van Nijman met de woorden ‘flikker toch op’ en dat is voor Nijman het teken om te gaan jijbakken: ‘zie je wel, hij scheldt zelf ook’. En daarmee zitten we weer in het klassiek domrechtse patroon waarbij de aandacht van de kritiek op Domrechts snel wordt verlegd naar de onbetamelijke woordkeuze van de criticus. Heb ik zelf ook elke godverdomde keer (“O! Je zei ‘godverdomde’! Nu zijn je inhoudelijke argumenten ongeldig! O kijk zeg! GeenStijl heeft weer een raak stukje over Marokkanen! Hahaha! Wat een spinozistische rakkers zijn het toch, wat een voorvechters van de individuele vrijheid!”)

Allochtonen ontmenselijken

Maar het gaat Tighadouini niet om het schelden, het gaat hem om het racisme van GeenStijl en hoe instrumenteel de taal daarbij is: ‘Het jargon is tevens zeer manipulatief van aard (…) Taal wordt er gebruikt om de lezer naar één conclusie te leiden door middel van framing’. En zo is het. GeenStijl is een haatpropagandamachine met het doel Marokkanen en andere allochtonen te ontmenselijken tot Rifapen en zandnegers die afkomstig zijn uit een middeleeuwse zandbak waar ze alleen maar geiten neuken en vrouwen stenigen.

En op die manier wordt het pad geëffend voor de ‘Minder! Minder! Minder!’ schreeuwende PVV’er. Maar niet alleen GeenStijl doet dat, het hele Nederlandse medialandschap is er schuldig aan, al zijn onze kwaliteitskranten een stuk achterbakser. Nederlanders willen minder Marokkanen omdat ze bij Pauw & Witteman alleen enge Marokkanen zien en omdat Trouw hele shariawijken verzint om de angst er bij de lezers goed in te houden.

Criminele Marokkanen

Enfin, ik heb daar al zo verschrikkelijk vaak over geschreven.

Vandaag borduurt de Volkskrant weer voort op het feit dat de meeste Nederlanders minder Marokkanen willen. Ook daarbij weer de bekende straatpraat van mensen die op straat door Marokkanen voor ‘hoer’ worden uitgescholden en last hebben van criminele Marokkanen. Dat Marokkaanse vrouwen door autochtone Nederlanders ook voortdurend worden bedreigd en voor hoer worden uitgescholden, vindt ook de Volkskrant nog steeds niet interessant, ook al vraag ik er sinds jaar en dag aandacht voor.

Vrije meningsuiting

Koste wat kost moet het beeld van de autochtoon als tragisch slachtoffer van de agressieve Rifaap in stand worden gehouden. Dáár komt de roep om minder Marokkanen vandaan en het is dus helemaal niet zo gek dat, als het halve land aangifte doet tegen Wilders, Tighadouini vindt dat GeenStijl ook moet worden aangepakt. Niet alleen GeenStijl, zeg ik, maar ook alle andere media en niet via de rechter, maar door middel van debat.

Helaas zijn Nederlanders wars van zelfkritiek en houden ze alleen van benoemen als dat betekent dat je een Marokkaan voor zandneger mag uitschelden in het kader van de vrije meningsuiting, dus we hebben nog een lange, lange weg te gaan.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 03.05.2014 @ 12:46

[Home]
 

38 Reacties

op 03 05 2014 at 13:00 schreef Anoniem:

“Helaas zijn Nederlanders wars van zelfkritiek en houden ze alleen van benoemen als dat betekent dat je een Marokkaan voor zandneger mag uitschelden in het kader van de vrije meningsuiting, dus we hebben nog een lange, lange weg te gaan.”

Sluit ik me helemaal bij aan. Je kunt het woord Marokkaan rustig vervangen door een x-groep.
Goed stuk Peter Breedveld……

op 03 05 2014 at 13:25 schreef dewanand:

Namaste Peter,

Voortreffelijk stuk zeg, snel geschreven, maatwerk he met een donut en hapje Couscous, en te weinig slaapuurtjes. Toch erg leerrijk en informatief.

Zelf geloven wij nu dat discriminatie, vooroordelen, X-fobie, Y-filie en rassenhaat enz. gewoon ongeremd gepubliceerd moeten worden, omdat dit ondergronds vuil en bagger dan zichtbaar is voor alle niet blanke Arische Multilanders, die dan ruimschoots op tijd gewaarschuwd zijn en voortijdig de koffers kunnen pakken, terug naar de heerlijke zandbak of jungle.

De meerderheid van de Surinaamse zwarten zijn doodongelukkig in dit blankenland, ‘patataman kondre e broko mi hede’ zoals wij het zeggen tegen elkaar.

Punt is simpelweg:
Discriminatie is natuurlijk en biologisch gezond in levende, heterogene systemen.

Ach pleur al die bleekscheterige PVV ers maar 3 maanden in zwart suriname dan leren zij wel snel hoe men hen daar haat als mislukte witte aapsoorten zonder staart.

dewanand en Wieroe

ps
zie dit, zo bekijken wij onze Marokkilanders, en Wieroe werkt nu aan een nieuwe analyse.

Marokkaanse power

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1281
Offerdatum 31 maart 2010

http://www.dewanand.com/wfor1281.htm

op 03 05 2014 at 13:39 schreef Frank Lenssen:

Heel goed, Peter.

Wat ik van GS vind? Het stuk van Nourdine Tighadouini is ook gepubliceerd bij http://www.joop.nl en daar heb ik onder eigen naam en in niet mis te verstane bewoordingen neergezet wat ik van de ‘legale criminelen’ van GS vind. Tuig van de richel, horig aan de al even verwerpelijke Telegraaf Media Groep, fout geweest, nog steeds fout.

Wat is nu erger, GS zelf of de vele, vele enthousiaste volgers ervan, je hoort regelmatig dat ‘70% van hen hoogopgeleid’ zou zijn. Dat geloof ik niet, tenzij een cursus proto-Nazidom ook als ‘hoogopgeleid’ geldt.

Hoe het ook zij, de fans van dat open riool willen nog wel eens ter verdediging zeggen: ja maar ze belichten beide kanten en het is satirisch en humoristisch en niet zo erg bedoeld en ook rechts en ook de PVV en ook de Telegraaf zelf krijgen er wel eens van langs.

Mensen die het zo zien hebben een formidabel bord voor de kop. GS heeft een agenda, die voor wie het wil zien heel open is. Alleen bij karpatenkoppen die denken dat ze slim zijn werkt de versluierende tactiek van GS.

Het is trouwens veelzeggend dat GS in het Nederland anno 2014 juridisch wegkomt met zijn haatzaaierij en zijn leugens.

Dat is ook heel erg.

op 03 05 2014 at 13:40 schreef wiske:

Heel waar, maar wat voor debat ?
De argumenten vs het moddergooien ? Waar de volkskrant(bv) al zeker twintig jaar een gemakszuchtig rommelblad is geworden; laatst hadden ze een rechtstreekse aanlevering uit een ultrarechtse vs-denktank doorgekopieerd, over de Oekraine, zucht.

Krachtig-financiel-ondersteunde domheid is een monster met teruggroeiende koppen.

op 03 05 2014 at 13:40 schreef jos:

“Goed zo @NourdineTigha scheld het van je af! Mag gewoon, in het Vrije Westen.”

Smerig paternaliserend toontje van Nijman is zum kotzen.

Eigenlijk moeten Marokkanen die zo’n stuk schrijven met Henk de Vries of Jan Jansen ondertekenen, anders worden ze gewoon niet serieus genomen door de racisten en hun medestanders die heersen over het Nederlandse medialandschap.

op 03 05 2014 at 13:41 schreef Haes:

Inderdaad om moedeloos van te worden. Als je dat lijstje van reacties onder dat stukje van Nijman doorleest, zakt je echt je broek af.

Maar nu even iets anders, Peter, waar heb je die mooie covers met Ama opgedoken? In Nakano Broadway?

op 03 05 2014 at 14:30 schreef Peter:

waar heb je die mooie covers met Ama opgedoken?

Gewoon bij elkaar gegoogeld.

op 03 05 2014 at 15:27 schreef excellentie zwembad:

Dat verhaal doet me denken aan de mythe van islamistan
http://zwembaddezeeman.blogspot.nl/2009/12/je-zou-maar-moslim-zijn.html

Islamistan is een groot woestijn gebied waar allemaal baarddragers leven die kamelen en geiten als partner hebben en het nagslacht daarvan bedekken met honderdenvijftig burka’s.
Ze hakken met kromme messen iedereen die anders denkt de kop af en spreken een soort smurfentaal die voornamelijk bestaat uit de woorden allah en akbar ….zo zeggen ze niet ” ik ga naar de winkel” maar zeggen ze ” ik akbar naar de allah akbar ” Verder besnijden ze wat af en elke zondagmiddag blazen ze zichzelf op op de plaatselijke markt. Hun wetboek is de sharia waar in staat dat je iedereen moet stenigen en als ze dieren slachten doen ze dat op een balkon, het liefst zo dat de hele flat kan meegenieten (want ze wonen allemaal in flats met schotelantennes die richting mekka staan (de hoofdstad van islamistan)). In islamistan eten ze geen varkens omdat ze bang zijn dat dat wel eens christenen of homo’s zouden zijn die zijzelf trouwens alleen maar kennen uit mythen want iedereen is moslim in islamistan. Rechten hebben mensen in Islamistan niet want Allah heeft hen gezegd dat recht

op 03 05 2014 at 17:56 schreef dewanand:

Kijk dit is origineel:

op 03 05 2014 at 13:39 schreef Frank Lenssen:
‘Dat geloof ik niet, tenzij een cursus proto-Nazidom ook als ‘hoogopgeleid’ geldt.’

Uniek toch: proto-Nazidom?

Namaste Frank Lenssen,

heb jij dit begrip nou zelf verzonnen of van elders, wat is de bron?

Leg die PVV-proto-Nazidomisten wel uit dat Adolf Hitler als eerste de domme, gestoorde blanken en hele inferieure white trash liet opruimen dus zij zouden weleens de proefkonijnen worden in Hitler’s gaskamers.

En nu is India de derde economie geworden op de wereld (qua PPP) dus het gaat wel goed met de niet blanke economieen buiten het Arisch Nazidomme Europa.

Ach, nog even een paar decennia en iedereen met een kleurtje of die niet raszuivere BBB blanke is zal opkrassen uit het Avondland, waar het licht toch gedoofd zal zijn wegens te hoge energiekosten.

Leuk hoor islamistan fabeltje van de peuterende proto nazidomisten, heel origineel. Lijkt wel op de zwarte hindoe apen wereld.

Maar mag een moslimmeid met doekje of burqa op nou wel een clitorale toy eronder dragen met draadloze afstandsbediening? Is dit haram of mag het van Allah en de Koran? Islamitische theologie is erg moeilijk.

op 03 05 2014 at 19:26 schreef Ralph van der Geest:

“Helaas zijn Nederlanders wars van zelfkritiek en houden ze alleen van benoemen als dat betekent dat je een Marokkaan voor zandneger mag uitschelden in het kader van de vrije meningsuiting, dus we hebben nog een lange, lange weg te gaan.”
Treffender kan het welhaast niet worden uitgedrukt want zo is het precies.
Het maakt daarom ook de 4e en de 5e Mei met het geblaat over gedenken en vrijheid tot een volkstrekt grotesk gebeuren. In een land onder de dictatuur van de Telegraaf Media Groep, Asscher, Wilders, Pauw en Witteman is vrijheid een hol en leeg begrip en herdenken een belediging aan hen die destijds het leven lieten.

op 03 05 2014 at 19:37 schreef Pyt van der Galiën:

Goed stuk, al blijft het me verbazen dat jij zoveel vertrouwen hebt in “het debat” *. Een debat met wie? De Roze Khmer? Paternotte? Nijman? Het lijkt me een zinloze exercitie. Wat denk je met een debat met Nieuw Rechts te bereiken?

Indien je doelt op een debat over GS en over de vraag hoe de invloed van extreemrechts (wat GS gewoon is) terug te dringen, heb je gelijk. Nog los van de principiële overwegingen lijkt een verbod op GS me niet de beste manier extreemrechts te bestrijden.

op 04 05 2014 at 09:19 schreef Frank Lenssen:

@Dewanand –

dank voor het compliment! Voel me vereerd, en ja, het is een eigen bedenksel. Bij mij gaan die dingen spontaan, eigenlijk staat er al getypt terwijl ik me nog nauwelijks realiseer wát ik eigenlijk bedacht heb. Als ik ergens over moet piekeren, is het resultaat minder.

op 04 05 2014 at 09:34 schreef wiske:

‘Hoogopgeleid’ whouhaha, buiten de interieurverzorgsters die mij de maat nemen, is iedereen hoogopgeleid schijnt het.
Scholing; waar je het boek in het tweede uur uit hebt, blijkt de klas op blz 2 beland, zodat je nog zes maanden te gaan hebt voor je naar het volgende boek kan. Maar blijf gedekt, want niet geblieft. En aan het einde verandert men de regels zodat ‘opleiding’ geschrapt is.

Very funny alllemaal, zodat de rest van het leven ook op de kleuterschool lijkt: barbaren met een taalachterstand en stront aan de muren van het toilet. En dan vooral niet opvallen.

Hol geblaat is fijn. Echo………….

op 04 05 2014 at 09:35 schreef Peter:

Inderdaad Pyt, ik bedoel een debat over GeenStijl en de manier waarop veel media menen zich in het multicultidebat te moeten mengen. Een debat met Bart Nijman, Annabel Nanninga of Marck Burema zou als een debat met rioolratten zijn over persoonlijke hygiëne. Niks mee te winnen, behalve dan het inzicht dat rioolratten echt he-le-maal niets met hygiëne hebben.

op 04 05 2014 at 09:57 schreef wiske:

Wie groeit dan ook tijdens de culturele revolutie op in de veenkolonie, dom, dom, bijna net zo dom als het gas veel te goedkoop aan rusland verkopen ! Die pijp kwam er om de uitkeringen te betalen,’zoals mijn goede vader zei’ (http://nl.wikipedia.org/wiki/De_pijpleider).
Mind the pothole, of was het een bubbel ?
Anyway, we’re all ukrainians now. (nom d’une pipe!)

op 04 05 2014 at 12:46 schreef dewanand:

Namaste Frank Lenssen,

‘Uniek toch: proto-Nazidom?’

Ik ben constant bezig om nieuwe begrippen te ontwikkelen voor mijn onderzoek en je mag meedenken. Mail mij gerust dan krijg je wat probleem stellingen toegemaild.

Die prefix ‘proto’ zegt veel en ‘nazidom’ zie ik voor het eerst. Als ik het ooit zelf ergens gebruik zal ik jou naam noemen als de uitvinder ervan.

zie hier, leuke analyse van wie een Nederlander is:
http://www.dewanand.com/kampf67.htm

zie in deze oude tekst van mij uit 2005 de vele soorten X-landers. Bestudeer het en ontwikkel nieuwe, die je op mijn site mag publiceren.
Autochtonen, allochtonen en Hindoelanders

http://www.dewanand.com/wfor1180.htm

Huiswerk:

Peter was oorspronkelijk een gewone ‘blanke’ Hollandse jongen maar nu is hij meer pro-allochtoon, dissident en kritisch over die proto-nazidomisten. Mijn vraag is nu hoe wij deze kaste moeten noemen van ‘blanke’ Hollanders die ontnederlandst zijn en bedreigd worden door de andere oerHOLlanders die hem een rasverrader vinden, mede door zijn bovengemiddeld intelligente Marokkilander vriendin.

Ja, toch Peter zit in een aparte ‘blanke’ kaste nu en ik zou het de Multilander kaste noemen.

dewanand
wieroe

op 04 05 2014 at 13:06 schreef Peter:

Ik ben nooit een gewone Hollandse jongen geweest, Dewanand. Er was altijd wel een reden om me te haten: voetbal interesseert me niet, ik ben intelligenter dan de meesten, zelfredzaam. Het is nooit anders geweest.

op 04 05 2014 at 13:35 schreef Bert:

Als ik een in Nederland geboren Marokkaan zou zijn en men zou mij vragen: Bent U geïntegreerd, dan zou ik, indien mogelijk met een lekker vet Amsterdams accent, dat liedje gaan zingen, waarmee Danny de Munk beroemd mee is geworden.

op 04 05 2014 at 17:43 schreef Sasha Berkman:

Petje af Peter!

op 04 05 2014 at 18:53 schreef Pyt van der Galiën:

@Peter

Ah, ok. Dan zijn we het eens. Im het verleden heb je leden van de Roze Khmer wel eens uitgedaagd tot een publiek debat (waar uiteraard nooit op gereageerd is). Vandaar mijn vraag.

Blijft natuurlijk de vraag hoe de invloed van extreemrechts op het publieke debat teruggedrongen kan worden.

op 04 05 2014 at 20:06 schreef Ben:

Ik vind de vergelijking met de aap niet zo erg omdat ik niet zo soortsistisch ben.

op 04 05 2014 at 20:41 schreef Thomas E:

Pyt, vergeet dat terugdringen maar.

Xenofobie, crisis, vrijheid van meningsuiting én keiharde concurrentie om de kijk- en oplagecijfers, vormen in dit geval een dodelijke cocktail.

It’s scapegoat time.

op 04 05 2014 at 22:51 schreef Leo Schmit:

Hoewel ik probeeer positief ingesteld te blijven, denk ik toch, dat debat gaat niet lukken. Dus geen debat met GS scribenten (hopelooos) en en geen debat over GS scribenten (zinloos). Wat dan?

op 04 05 2014 at 23:08 schreef excellentie zwembad:

overigens over geenstijl is gewoon zo makkelijk samen te vatten : 100% machismo

Dat niemand dat ziet

op 05 05 2014 at 00:09 schreef dewanand:

namaste Peter,

Wieroe als hindoe kat vindt zichzelf intelligenter dan andere hindoes en hij is er apetrots op dat hij meewerkte aan de ontwikkeling van alle teksten op mijn site en mee mocht schrijven al die jaren.

Kijk zo is het ook met jou, jij bent apetrots dat je meewerkte met de andere blanke Hollanders aan het leegplunderen van tientallen kolonien, vanaf de zestiende eeuw tot op heden (denk aan Hollandse koffie, die zwarte afrikaanse koffieboer verdient maar net 5 procent netto van de eindprijs in de EU supermarkten).

Maar goed, uiteraard was het jou karma he Peter om in dit witte lichaam geboren te worden, juist in dit kille, Hollandse Poldertje aan de Noordzee met een patat in je mond en tulp in je haren.

Schrijf aub iets of je nou echt super gelukkig hierom bent of juist hele dag steen en been klaagt. HOe kon God(en) jou dit nou aandoen he om in HOLland geboren te worden als blanke Nederlander?

Hindoes/hindoestanen zijn zelfhaters, en zelfmoordenaars he. Hen eigen inferieuriteit reageren zij op elkaar af en trappen elkaar genadeloos dood. Koelie pikorde is moordend, hogere kaste vs lagere kaste, hindoeisme is zelfmoord geloof nr 1 denk ik nu.

dewanand en Wieroe

op 05 05 2014 at 09:01 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

Pyt, vergeet dat terugdringen maar

Als het toch zinloos is, kunnen we er maar beter mee kappen, lijkt mij. Dan weet ik wel leukere dingen te doen.

Jouw fatalisme leidt tot resignatie. Bovendien zie ik geen reden om te denken dat je gelijk hebt. Marxisten hebben het determinisme lang geleden al achter zich gelaten. Nu de liberalen nog:) “The point of modernity is to live a life without illusions while not becoming disillusioned” (Gramsci)

Inhoudelijk: opmerkelijk genoeg was rechts in 2008 bang dat de crisis zou leiden tot een wederopstanding van links. Dat is niet gebeurt omdat links niet in staat (en de sociaaldemocratie niet bereid) was geloofwaardige alternatieven aan te bieden. Het initiële succes van Occupy toonde m.i. aan dat daar wel degelijk een markt voor was. Dat Occupy in de VS van de straat geknuppeld is en in Europa aan haar eigen structuurloosheid ten onder is gegaan, doet daar niets aan af.

op 05 05 2014 at 09:23 schreef Thomas E:

Hmmmm jij ziet de voortijdige teloorgang van de Occupy beweging met teveel wensdenken volgens mij, Pyt. Het was gewoon een afspiegeling van de huidige maatschappij: een handjevol idealisten en goedwillenden tegenover de massa van onverschillige, laffe, meelopende, opportunistische materialisten. Voor een wezenlijke kentering is de tijd nog lang niet rijp, ben ik bang.

op 05 05 2014 at 10:32 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

Een kwart van alle Nederlanders steunde tijdens de beginfase Occupy. Dat is meer dan enige politieke partij.

Momenteel wordt het publieke debat beheerst door een moeilijk, academisch boek over ongelijke inkomensverdeling, dat aan beide zijden van de Atlantische Oceaan bovenaan de bestsellerslijsten staat.

Toen Wilders zijn “minder, minder, minder” uitspraken deed, rolde er een golf van sympathie voor Marokkanen over Nederland. Zodanig zelfs dat Wilders’ partij zichzelf politiek isoleerde. Veel mensen kwamen in actie, deden aangifte, enz. Over de vorm kun je discussiëren, over de authenticiteit van de emotie volgens mij niet.

Natuurlijk is het potentieel aanwezig. De vraag is hoe je de invloed van extreemrechts terugdringt, niet of het mogelijk is.

op 05 05 2014 at 10:59 schreef MNb:

Als buitenstaander zie ik de eerste tekenen van het terugdringen. Veel meer Nederlanders spreken zich uit tegen Wilders dan tien jaar geleden. Na het ‘minder, minder, minder’ is de politiek ook gevolgd. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er.

op 05 05 2014 at 11:09 schreef Thomas E:

@Pyt

Ik heb altijd het gevoel dat links-rechts golfbewegingen een organisch verloop hebben. Een golf moet opgebouwd worden door een hoop onvrede. Als er een te grote tegenstelling tussen arm en rijk ontstaat, met een stel zichtbare graaiers aan de top, dan is het weer tijd voor links. Maar ik ben bang dat het in het geval van onze steeds gekleurder wordende samenleving SP-links zou worden: maw veel laagopgeleide linksen die (stiekem) sympathiseren met de racistische ideeën van Wilders. Daar schiet je dan niet zoveel mee op.

op 05 05 2014 at 12:14 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

De vraag lijkt mij hoe je het politiek moet vertalen (en dan doel ik niet op institutionele partij-politiek, maar in Gramsciaanse zin).

Ik denk trouwens niet dat maatschappelijke onvrede min of meer automatisch links in de kaart speelt, zoals jij lijkt te suggereren. Een grote tegenstelling tussen arm en rijk kan óók extreemrechts in de kaart spelen, afhankelijk van de vraag in hoeverre je in staat bent dagelijkse ervaringen van mensen te koppelen aan ideologische thema’s. Rechts is daar de afgelopen decennia aanmerkelijk succesvoller in geweest dan links (waaronder ik ook linksliberalen versta).

op 05 05 2014 at 13:43 schreef Thomas E:

MNb, na tien jaar hebben zijn aanhangers zo’n beetje de hoop opgegeven dat Wilders ooit nog in een coalitie terecht zal komen. Dat minder,minder,minder incident was uiteindelijk de druppel. Zo kan je het ook bekijken.

Ik geloof er niks van dat Nederland minder racistisch is geworden.

op 05 05 2014 at 14:00 schreef Thomas E:

Dank trouwens voor de Gramsci link, Pyt. Ik kende hem niet, maar herken nu wel zijn gedachtengoed in de Parijse revoltes van 1968 (arbeiders en studenten hand in hand; wat door het grote cultuurverschil overigens nauwelijks werkbaar bleek).

op 05 05 2014 at 17:26 schreef Pyt van der Galiën:

@Thomas

Gramsci wordt goed gelezen door de neocons, die heel wat van zijn denkbeelden en strategieën overgenomen hebben.

Ook Martin Bosma (de enige PVV’er die wel eens een boek leest) baseert zich deels op Gramsci’s ideeën over culturele hegemonie.

Het verbaast me dat Gramsci – toch een linkse denker – binnen Nieuw Rechts vaker en beter gelezen wordt dan binnen links. De man is de belangrijkste en meest invloedrijke politieke denker van de twintigste eeuw.

op 05 05 2014 at 18:53 schreef Thomas E:

Ik ga me eens goed in Gramsci verdiepen. Vraag me af waarom de neoliberalen zo geïnteresseerd zijn in zijn ideeën. Misschien vanwege het concept van de culturele hegemonie? Dat als je de markt zijn werk laat doen, die ‘vrije’ cultuur heersend wordt in de normen en waarden van alle klassen? Waardoor het concept zich beter zal kunnen settelen in de gemeenschap? Ik gis maar wat.

op 06 05 2014 at 14:15 schreef cRR Kampen:

“.. waarbij de aandacht van de kritiek op Domrechts snel wordt verlegd naar de onbetamelijke woordkeuze van de criticus. Heb ik zelf ook elke godverdomde keer…”

Inderdaad. Ik ook. Het laat me steenkoud, natuurlijk. ‘Pas op met spiegels’ waarschuw ik dan, want mijn vuilspuiterij is óók verantwoording domrechts.

op 09 05 2014 at 09:39 schreef Marcel020:

Als die zandnegers zo intelligent zijn, waarom spreken en schrijven ze zo beroerd Nederlands?. Van alle nationaliteiten, die hier wonen, hebben die geitenneukers de meeste moeite om zich te gedragen als een nette burger.

op 09 05 2014 at 10:17 schreef Peter:

Wat een mooie blijk van net burgerschap van Marcel020! En in zulk keurig Nederlands ook!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS