Home » Archief » Waarom ik het Domrechts noem


[01.04.2023]

Waarom ik het Domrechts noem

Peter Breedveld

Vandaag wil ik u voorstellen aan Ard Liedenbaum. Hij is het kennelijk niet eens met mijn commentaar op de ophef over de stikstofbrief van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius. Sinkevičius dringt erop aan dat Nederland vaart maakt met zijn stikstofbeleid. Keizerin Caroline van der Plas vermoedt een complot, want het is wel héél opmerkelijk dat, net nu Nederland dat hele beleid de prullenbak in wil mieteren omdat de polderapen bij de provinciale verkiezingen heel hard met de strontemmer hebben gerammeld, een Eurocommissaris schrijft dat het dat beter niet kan doen!

Dat deugt natuurlijk niet, roept heel Domrechts hun keizerin in koor na. Volgens parmantig Elsevier-opaatje Syp Wynia is het “doorgestoken kaart! Doorgestoken kaart! Doorgestoken kaart! Doorgestoken kaart! Doorgestoken kaart!” Ik vind het heel erg mal en trok de volgende analogie: Stel je voor dat je huis in brand staat en je buren houden de brandweer tegen omdat ze het wel heel toevallig vinden dat de brandweer komt, net als je huis brandt.

Nederlandse Trump

Ard Liedenbaum vindt daar iets van, maar hij kan niet onder woorden brengen wat dat precies is. Of hij weet waarschijnlijk niet eens waarom hij het ermee oneens is, alleen dát hij het ermee oneens moét zijn, omdat hij al had besloten dat Keizerin Caroline het weer bij het rechte eind had toen ze zei dat de brief een complot is. Want Keizerin Caroline is ook hierin net als Donald Trump: het maakt niet uit wat zegt of doet, haar aanhang aanbidt haar, geeft haar altijd gelijk en tolereert geen kritiek op de Führer.

Dus plaatste Ard Liedenbaum als reactie op mijn analogie: “Jezus Peter in wat voor wereld leef jij? Je moet niet alleen naar buiten gaan als er een D66 bijeenkomst is.” Wie wil weten waar dat van die D66-bijeenkomst over gaat, leze dit. Ik was, min of meer toevallig, op een D66-bijeenkomst en nu ben ik een prominente D66’er behalve dan dat ik niks met D66 te maken heb.

Inhoudelijke reacties

Ik antwoordde Ard Liedenbaum sarcastisch dat ik zeer onder de indruk ben van de inhoudelijke slagkracht van Domrechts en toen werd hij boos. Hij zei dat ik de term “Domrechts” niet van mezelf heb (maar toevallig is dat wél zo, ik heb die term verzonnen en gemunt), en dat ik alleen maar kan schelden. Dat ik iedereen dom noem die niet in mijn bubbel zit en dat ik denk dat ik als enige weet hoe alles in elkaar steekt. “Kom is met inhoudelijke reacties”, aldus Liedenbaum.

Oké, dus ik vergelijk de malle complottheorie rond die stikstofbrief met buurtbewoners die de brandweer tegenhouden omdat ze het niet vertrouwen dat die oprukt, net als jouw huis in brand staat, Ard Liedenbaum zegt daarop dat ik niet alleen naar buiten moet gaan als er een D66-bijeenkomst is, en dan ben ík degene die niet inhoudelijk reageert? Anderen wijzen Liedenbaum op zijn dwaling, daar reageert hij steeds hetzelfde op: “Deze man (hij bedoelt mij – PB) kan alleen maar schelden”; “Hij kan alleen maar schelden”; “Hij doet niks anders dan schelden.” ad infinitum. Misschien is hij nog steeds bezig.

Op zeker moment haalt hij Piet Lekkerkerk erbij. Piet Lekkerkerk was ook bij die D66-bijeenkomst, dus die is nu ook een prominente D66’er. Piet krijgt van een BBB-acoliet te horen dat hij dood moet. “Dus als je kritiek op BBB hebt, moet je dood”, constateert Piet. “Kijk”, zegt Ard Liedenbaum, “Piet is net als jij. Hij kan ook alleen maar schelden.”

Doodverwensingen en dreigementen

Maar dan ben je toch fenomenaal dom? Probleem is dat Liedenbaum geen uitzondering is. Hij is de regel. Ik heb de laatste tijd wat meer soortelijke massa gekregen op de sociale media, omdat ik als één van de weinigen het Domrechtse discours blijf ontregelen, de anderen zijn vertrokken naar Mastodon, waar ze het, hevig verontwaardigd over Domrechts, roerend met elkaar eens zitten te zijn. Eigenlijk zijn alleen Piet Lekkerkerk en ik er nog, en Sander Schimmelpenninck, die me af en toe retweet, wat dan ook weer heel veel reacties oplevert. Emine Uğur is er natuurlijk ook nog, en een heleboel andere mensen, maar u begrijpt wat ik bedoel. Ik ben zichtbaarder geworden.

En omdat ik zichtbaarder geworden ben, krijg ik heel veel reacties uit domrechtse hoek, en ze zijn allemaal, stuk voor stuk, zoals die van Ard Liedenbaum. Tenminste, als ze niet uit doodverwensingen en dreigementen bestaan. Gisteren wilde er zelfs één met me vechten, en hij bleef aandringen en me laf noemen omdat ik niet wil vechten. Ben je gek, aap? Ik ga niet vechten. Dan sta ik 1) voor lul en 2) ik kom in De Telegraaf en Hart van Nederland omdat ik een agressieve ouwe knar voor zijn muil geslagen heb. Dan heb ik het weer gedaan.

In de spiegel kijken

Hoe dan ook, het is constant “Jullie van D66 zijn allemaal nazi’s en pedo’s!” “Je kunt alleen maar schelden!” “Iedereen met wie je het niet eens bent, noem je dom/nazi/fascist/extreemrechts!” “Petertje! Dom gelul, Petertje!” “Niemand leest jou!” (Maar jij wel) “Nee, jij dan!” “Wij zijn nu de baas, wen ermaar aan, Petertje!” “Kijk naar jezelf!” “Ja maar Domlinks!” “Je kunt alleen maar schelden!” Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Petertje!” “Jij wilt PVV’ers doodschieten!” “Nee, maar jij dan!” “Je kunt alleen maar schelden!” “Wat jij doet is polariseren!” “Kijk eens in de spiegel!” “Je kunt alleen maar schelden!” Denk de taalfouten er zelf maar bij.

En heel veel reacties die bestaan uit een batterij hysterisch lachende smileys. Er zit nooit, never ever iets inhoudelijks bij. De reactie op mijn analogie van het brandende huis, die het dichtst bij iets inhoudelijks kwam, was iets in de trant van “Maar de brandweer heeft het huis in brand gestoken.”

Totale overgave

Ik zou dit stuk kunnen afsluiten met een oproep om inhoudelijk te reageren, maar je kunt net zo goed een varken vragen om op de wc te schijten. Gaat niet gebeuren. Het gaat Domrechts niet om een inhoudelijke discussie, het gaat erom je te intimideren, uit te putten, te framen en te ontmoedigen. Er mag geen andere uitkomst zijn dat dat wij ons onderwerpen aan de wil van Domrechts. Totale overgave, dat willen ze en anders niks.

Maar dat gaan we dus niet doen. Misschien wordt Keizer Caroline de baas, ze heeft inmiddels meer macht dan Wilders, iedereen rent voor haar. Maar ik ga mijn mond niet houden. Ik blijf me verzetten en je moet echt met wat beters komen dan die armetierige ad hominems om mij van mijn stuk te brengen.

Wen er maar aan, strontkruiers!

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 01.04.2023 @ 13:14

[Home]
 

1 Reactie

op 01 04 2023 at 13:15 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS