Home » Archief » Waarom liegt Marcouch over salafisten? Omdat hij minister van Justitie wil worden


[13.12.2015]

Waarom liegt Marcouch over salafisten? Omdat hij minister van Justitie wil worden

Peter Breedveld

K9

In Marokko verbieden ze het salafisme ook, schrijft Ahmed Marcouch, ‘en dat blijkt één van hun succesfactoren bij een redelijk geslaagde deradicalisering.’

Daar is geen kut van waar, leert een rondje googelen: Marokko levert van alle Arabische landen na Tunesië en Saoedi-Arabië de meeste Daesh-strijders , blijkt uit onderzoek van het PEW American Research Center. Marcouch beweert ook dat ‘onze inlichtingendiensten’ melden dat ‘de salafistische organisaties’ antidemocratisch zijn en het wettelijke gezag afwijzen. Eveneens gelogen: ‘De meeste salafisten accepteren de Nederlandse democratische rechtsorde’, staat in dit AIVD-rapport van september dit jaar.

Discriminatie

In dit AIVD-rapport van juni 2014 staat: ‘de factoren die toen hebben bijgedragen aan de opkomst van het homegrown jihadisme in Nederland zijn nooit weg geweest. Zo is nog steeds sprake van groeiend onbehagen onder veel jonge moslims over de eigen sociaaleconomische positie en ervaren discriminatie.’

Toch blijft Marcouch erop hameren dat salafisme de oorzaak is van jihadisme en werden in de Kamer door links en rechts moties ingediend en aangenomen ter bestrijding van het salafisme. Ook – daar is-ie weer – moslimvreter Lodewijk Asscher laat optekenen dat-ie ‘op oorlogspad’ is tegen het salafisme. Ik mag aannemen dat Marcouch, Asscher en de rest van de Tweede Kamer de AIVD-rapporten en andere onderzoeken kennen en dus wéten dat de jacht op salafisten een verspilling van tijd en geld is.

Televisiedemocratie

Waarom houden ze dan willens en wetens de leugen van het salafische gevaar in stand? Kwestie van vraag en aanbod. In een televisiedemocratie als die van ons gaat het erom de boodschap te verkopen die de kiezer wil horen, niet om de effectieve bestrijding van problemen. Het is opvallend hoeveel nationale en internationale organisaties, de VN, Amnesty International, de Nationale Ombudsman, onze eigen AIVD nota bene, hameren op sociaal-economische achterstelling en discriminatie in Nederland, en hoe amechtig zulke feiten door Asscher steeds worden ontkend of verzwegen, behalve als het om antisemitisme gaat.

Maar met de bestrijding van discriminatie en racisme win je in Nederland geen zetels. Wel met roepen om een harde aanpak, om snoeihard aanpakken, om keihard straffen. Marcouch wil minister van justitie worden en daarom wordt er niets gedaan tegen de werkelijke oorzaken van radicalisering.

Sharia

Marcouch wijst vaker naar Marokko als lichtend voorbeeld van de aanpak van problemen als criminaliteit en radicalisering. Domrechts lust daar wel pap van. Het is als de dood voor de sharia, maar draconische straffen en een gedachtepolitie ziet het liever vandaag dan morgen vastgelegd in de grondwet. Uit angst voor de bedreiging van onze vrijheden door moslims schaft het met blij gemoed zelf die vrijheden af.

Daarom parafraseer ik bij deze de burgemeester van Rotterdam: als jou onze vrijheid van meningsuiting en godsdienst niet bevalt, meneer Marcouch, staat het je vrij je koffers te pakken en naar Marokko op te rotten. Ga daar maar fijn salafisten afknijpen en Ramadan-eters oppakken. Neem Asscher ook maar mee.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.12.2015 @ 11:16

[Home]
 

26 Reacties

op 13 12 2015 at 12:16 schreef Ralph van der Geest:

“In Marokko verbieden ze het salafisme ook”
‘Hunnie doen het ook,’ hét ‘argument’ van alle PVV-tokkies en dus ook dat van Marcouch.
Bij gebrek aan echte argumenten en kennis van zaken.
http://www.krapuul.nl/politiek-blog/xenofobie-2/2534622/tokkie-marcouch/

op 13 12 2015 at 17:53 schreef Tim:

Ik vind dit een beetje zoeken naar motieven. Hoe kan Marcouch MvJ worden? Het duurt namelijk nog wel even voordat alle VVD-ers voor die functie opgebruikt zijn en van de verkiezingen hoeft de PvdA ook niet te veel te verwachten.

op 13 12 2015 at 19:37 schreef leo schmit:

Wie is Marcouch en wat zijn salafisten? Maar over uitsluiting van een del van onze bevolking verder niet praten.

op 13 12 2015 at 23:48 schreef boris:

Wat is de linkse PvdA toch islamofoob geworden. Onbegrijpelijk. De enigen die nog op die partij stemmen zijn bijna alleen nog islamieten. Die zijn ze dus óók kwijt. Volgende verkiezing 2 zetels? PVV 45 zetels?

op 14 12 2015 at 01:03 schreef Joost K.:

Zoals Tim al aangaf is het idd wel iets te vergezocht om de uitspraak van Marcouch op te vatten als persoonlijke ambities. Zoek het zelf eerder in het populisme waar de Pvda voor gezwicht is, de prioriteit ligt bij electoraal gewin en niet bij resultaatgerichte oplossingen.

op 14 12 2015 at 07:09 schreef Naomi:

Right. Het salafisme is een menslievende democratische beweging die niets met terrorisme te maken heeft. Soms moet je je gewoon schamen Peter.

op 14 12 2015 at 08:35 schreef Peter:

Dit is dus waarom ik regelmatig overweeg de mogelijkheid tot reageren helemaal af te schaffen. Je schrijft een stukje waarin je aantoont dat Marcouch zit te liegen, met links en citaten en rapporten en alles, en de heertjes willen het even hebben over je stelling dat Marcouch minister wil worden.

Is het punt niet, nincompoops. Waarom dóen jullie dit altijd?

Naomi, jij moest het maar niet hebben over schaamte en dergelijke, toch? Dat jij je hier durft te vertonen is een sterke aanwijzing dat je niet spoort.

Anyway, lees gewoon de rapporten, in plaats van opzichtig een stropop te neuken. Feiten, baby.

op 14 12 2015 at 10:50 schreef MNb:

Een beetje begrip, PB. Dat de heertjes het over niets anders kunnen hebben is omdat je bewijsvoering tav Marcouch onaanvechtbaar is. Precies daarom heb ik ook geen flauw idee wat ik hierover moet schrijven. Ik heb even overwogen te linken naar een Franse roeptoeter in Trouw. Maar wie Marcouch doorziet doorziet ook haar.
Ik mis Tofik Dibi.

op 14 12 2015 at 12:01 schreef jos:

Zou wel jammer zijn als de reactieruimte zou sluiten. Maar zo’n Naomi zou ik niet missen. Wanneer je het stuk hierboven opvat als een apologie van het salafisme ben je of heel dom of kwaadwillend.

Wat vond Marcouch trouwens van het bezoek van zijn partijgenoot Aboutaleb aan S-Arabië, “hoofdkwartier” van het salafisme ?

op 14 12 2015 at 14:38 schreef Egbert:

Is het punt niet, nincompoops.

Het is de titel, Peter. En een paragraaf. Vreemd om dan te claimen dat dat helemaal geen onderwerp is.

op 14 12 2015 at 14:53 schreef Peter:

Nee het is juist vreemd om alle andere alinea’s te negeren.

op 14 12 2015 at 15:17 schreef Tim:

Waarom zou ik per alinea moeten reageren? Dat ik niets over de andere alinea’s zeg, impliceert dat ik het er wel mee eens bent.

Als ik de titel lees dan denk ik een artikel te lezen krijg over het Grote Geheime Plan van Marcouch om minister te worden. Maar wat blijkt: dat is gewoon speculatie. Er moest kennelijk nog ergens een motivatie gevonden worden, want zonder motief geen misdaad.

op 14 12 2015 at 16:08 schreef Peter:

Wat een pathetische bullshit. Marchouch liegt. Hij springt op de bandwagon van de islamofobie, terwijl hij weet, of zou moeten weten, dat er geen probleem mee wordt opgelost. Integendeel, er worden problemen gecreëerd. Waarom doet hij dat? Waarom doet elke politicus wat hij doet? Om zoveel mogelijk kiezers te paaien. Dat is niet gezocht, wie dat ontkent, is een fenomenale oelewapper die het verdient om door opportunisten als Marcouch te worden genaaid.

op 14 12 2015 at 16:54 schreef MNb:

Uiteraard was ik vergeten erbij te vermelden dat we niet met de allerslimste heertjes aller tijden te maken hebben …. Het zal wel te hoog zijn gegrepen om aan hen uit te leggen wat een metafoor is, zoiets als 40, 50 jaar geleden de BV Westerterp Vooruit. Destijds hadden de heertjes wellicht naar het KvK registratienummer gevraagd …..
Nu ik toch vrij aan het associëren ben: ik moet zomaar aan Multatuli’s Batavus Droogstoppel, makelaar in koffie denken. Hebben we met verre nakomelingetjes te maken?

op 14 12 2015 at 18:08 schreef Pyt van der Galiën:

Overigens is het salafisme niet per definitie gewelddadig. Het is natuurlijk intens reactionair, maar dat zijn de meeste Republikeinse presidentskandidaten ook. Wanneer we reactionaire geloofsinterpretaties gaan verbieden weet ik er nog wel een paar. Om te beginnen Ted Cruz de toegang tot de EU verbieden.

op 14 12 2015 at 18:33 schreef marten:

@Pyt wat dacht je van de SGP, die ook ijvert voor een theocratie?

op 14 12 2015 at 21:00 schreef Maurice:

Het meest salafistisch/wahabistische land, Saoedi-Arabie, neemt 0 vluchtende geloofsgenoten op terwijl met het grootste opvangkamp (voor de hadj) kant en klaar heeft liggen.

Kijk vervolgens op 17.06 deze discussie nav Marcouch: http://www.eo.nl/ditisdedag/arena/aflevering-detail/arena-20151209t200930/ Partij vd eenheid raadslid Abdoe Khoulani geeft hier aan tot inkeer te zijn gekomen (aanvankelijk dus een ISIS/DAESH aanhanger incl een bereik van 6000 man gevolg!) tegen ISIS/DAESH, niet uit medemenselijkheid en tegen wreedheden, zoals je zou en mag verwachten, maar vanuit ‘de bronnen van de salafistische leer’. Dit dogmatisch leergebruik boven humanisme/medemenselijkheid stellen, zegt alles.
Het is de kern van het geloofsprobleem, alsmaar groeiende, door zendingsdrang. SA komt de vluchtelingenstroom met een overtal aan mannen naar Europa dan ook zeer goed uit. Islamcritici voelen dit aan; hier echter, lijkt men het pad naar de hel met goede bedoelingen te plaveien.

op 14 12 2015 at 22:35 schreef Pyt van der Galiën:

Het meest salafistisch/wahabistische land, Saoedi-Arabie, neemt 0 vluchtende geloofsgenoten op terwijl met het grootste opvangkamp (voor de hadj) kant en klaar heeft liggen.

Emmm…nee. Saoedi-Arabië heeft volgens de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, zo’n 500.000 Syriërs opgevangen. Alleen heeft SA het vluchtelingenverdrag van de VN niet getekend, waardoor Syrische vluchtelingen in SA door de VN niet genoemd worden in haar statistieken.

Zelf noemt SA het getal van 2, 5 miljoen Syriërs die in SA opgevangen worden, maar dat geloofd inderdaad geen mens, en volgens mij terecht niet.

Punt is dat
a) het niet duidelijk is hoeveel van die 500.000 al voor het uitbreken van de burgeroorlog in SA aanwezig waren, bijv. als gastarbeider en
b) SA niet erg geneigd is permanente verblijfsvergunningen af te geven voor vluchtelingen.

Een veilige schatting lijkt te zijn dat het aantal zich tussen de 100.000 en 500.000 bevindt. Hoe het ook zij: het aantal Syrische vluchtelingen in SA is in elk geval géén nul.

op 14 12 2015 at 23:49 schreef Noa:

Ik vind het nogal een verschil of Marcouch zijn uitspraken doet vanwege carrieremogelijkheden of om het gras voor de voeten van de PVV weg te maaien.

op 15 12 2015 at 00:03 schreef Maurice:

Laat ik wat dat punt het erop houden dat de meningen over de schimmige becijfering van vluchtelingen en/of werkvergunningshouders verdeeld zijn:
https://decorrespondent.nl/3328/15-vragen-en-antwoorden-voor-wie-de-draad-kwijt-is-in-het-vluchtelingendebat/127944960-64434f1c
http://nos.nl/artikel/2056775-vluchtelingencrisis-is-een-schande-voor-de-arabieren.html
Het punt hierin is dat naburige gesloten landen steenrijk zijn, zonder de staatsschuldenlast van het op de pof levende ‘rijke’ westen, waarbij bij SA de faciliteiten zelfs massaal klaarliggen. Hun enige reden om niet op te vangen is voorkeur. Zoals per se de faciliteiten vrijhouden voor hadj pelgrims, de eigen bevolking ‘puur’ houden en de zendingsdrang richting christenlanden.
Ze zijn natuurlijk niet ongeïnformeerd: dit is met volle bewustzijn van alle gevolgen van dien voor alle landen die wel opvangen.

op 15 12 2015 at 00:33 schreef dewanand:

Ref cit, vorige topic: Grayzone
op 09 12 2015 at 10:01 schreef Pyt van der Galiën:

Het meest expliciet wordt dat verwoord in een artikel in Dabiq getiteld “The extinction of the Grayzone” (de vernietiging van de grijze zone).
In ISIS’ ogen is de wereld in 2 kampen verdeeld,’
——— end

mauw, mauw namastiaauw Peter,

In feite is FN van jou nu al jaren een grijze zone, missing link tussen Isis en het Westen, onduidelijk is aan welke kant jij staat, en jouw viewpoints zijn niet altijd consequent of absoluut coherent. Ok vrij denken moet vrij zijn en ongeremd net als vrij neuken in alle mogelijke gaatjes.

Een ding is duidelijk:
in elk geloofs stelsel is het vrij uitnaaien en ongeremd groeps seksen totaal uit den boze. Dit aspect is een universeel kenmerk van elk geloof.

Ziehier, groepsorgie, bedenk dan dat het best waar kan zijn dat 70 procent van de mannen en vrouwen hierover fantaseren tijdens het aftrekken of vingeren, dus onderbewust is dit de echte HEILSLEER en NATTE VINGERDROOM. Zelfbevredigings fantasieen zijn vaak bizarrer dan je zou denken en super geheim, ook bij diepgelovigen.

http://www.bravotube.net/videos/blonde-orgy-slut-pussy-licked-and-fucked-in-group/

op 15 12 2015 at 06:22 schreef Peter:

Er is geen enkel verschil. Marcouch wil de PVV ‘het gras voor de voeten wegmaaien’ omdát hij minister wil worden. In plaats van een PVV’er.

op 15 12 2015 at 10:04 schreef WARZAZAT:

Was Marcouch nooit een bestuurslid van de Unie van Marokkaanse Moskeeën geweest?!!…Salafistischer kan je niet zijn.

Marokko is juist Salafistischer aan het worden…een provincie van S.A zelfs en een golfstaat aan de Atlantic.

Zolang er nog types als Marcouch vrij rond lopen moet Guantanamo nog ff open blijven.

op 15 12 2015 at 10:55 schreef Sasha Berkman:

WARZAZAT: iemand die pleit voor het open houden van Guantanamo bay is m.i. een psychopaat.

op 18 12 2015 at 07:32 schreef WARZAZAT:

Zolang die ultrarechtse en fascistische groeperingen ”links” en progressieve multiculturalisten aanvallen en uitmoorden is het prima
maar ze moeten niet vals worden en hun imperialistische bazen gaan bijten

op 02 01 2016 at 11:24 schreef Saoedische vrienden Ahmed Aboutaleb: je kunt mensen ook ‘te humaan’ behandelen | Krapuul:

[…] de trant van ‘keihard aanpakken’, ‘verbieden’ en ‘AUSROTTEN!!!’ Marcouch vindt op uiterst dubieuze gronden dat het salafisme VERBOTEN!! moet worden en Aboutaleb was onlangs […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS