Home » Archief » Wit autisme


[15.12.2015]

Wit autisme

Peter Breedveld

K3

Dat Vrij Nederland een maandblad zou worden of zelfs opgeheven zou worden, is een gerucht dat al jaren de ronde doet. Gisteren ging dan eindelijk de kogel door de kerk: het opinieweekblad verschijnt vanaf medio volgend jaar in plaats van vier keer nog maar één keer per maand. Tragisch, maar dat heeft de redactie wel een beetje aan zichzelf te wijten. Hoofdredacteur Frits van Exter, die zijn zinkende schip als eerste verlaat, zegt dat zijn blad door de hoge omloopsnelheid van nieuws en meningen ‘minder vanzelfsprekend’ is geworden voor jonge lezers, die ook nog eens het gevoel hebben dat ze tijd tekort komen.

Dat is een luie manier van denken. Het ligt meer voor de hand dat jonge lezers niet zijn geïnteresseerd in Vrij Nederland omdat het blad volgeschreven wordt door versteende witte knarren met nul gevoel voor wat er buiten hun eigen wereldje leeft. Een paar weken geleden haakte het in op het huidige racismedebat met een babbelig essay – ronkend aangekondigd op de voorpagina – van de witste vrouw van de Benelux, de hoogbejaarde reactionair Elma Drayer. Die draaide haar vaste riedeltje af dat de negers niet zo moeten zeuren omdat het reuze meevalt met het racisme in Nederland en dat de antiracisten zélf hartstikke racistisch zijn.

Jonge vrouwen

Een sprekender voorbeeld van het autisme van Vrij Nederland zou ik zo gauw niet kunnen bedenken. De enige getinte redacteur is er Stephan Sanders, die zijn witte collega’s elke week in verblindende witheid probeert voorbij te streven met standpunten die gegarandeerd de goedkeuring wegdragen van het witte establishment. Er werkt ook een redacteur die wekelijks naar Amsterdam-Oost fietst om daar aan de hand van baardlengte en het aantal burka’s te bepalen hoever de islamisering heeft doorgezet. Eén van de eerste maatregelen die Van Exter nam, toen hij aantrad als hoofdredacteur, was Hassnae eruit gooien, die in een wekelijkse column liet zien dat de Arabische wereld bestaat uit veel meer dan Israëlhatende fanatiekelingen. En verder is er een nadrukkelijk beleden gebrek aan belangstelling voor wat er onder jongeren leeft.

Ik bedoel maar, als je je uitsluitend richt op een rap uitstervend, oerconservatief lezerspubliek, moet je niet verbaasd zijn dat de oplages kelderen. En het hoeft echt niet zo. Met het blad One World, gerund door (weliswaar witte, maar daar schijnen ze wat aan te gaan doen) jonge vrouwen, gaat het naar verluidt wél lekker.

Politicus van het jaar

Vrij Nederland is vrij exemplarisch voor het hele Nederlandse medialandschap. Gisteren werd door het actualiteitenprogramma Eén Vandaag voor de derde keer Geert Wilders tot politicus van het jaar gekozen. ‘Omdat hij als enige oog heeft voor de zorgen van Nederlanders over asielzoekers’ en ‘omdat zijn voorspellingen uitkomen’.

Dat je als journalistiek medium een volksmenner op het schild hijst die er zelfs niet in slaagt een parlementariër zonder strafblad uit zijn enorme aanhang te selecteren, en die alle aandacht afleidt van urgente problemen als de economische crisis en de klimaatopwarming door op schrille toon horrorverhalen over allochtonen op te dissen, is één ding. Maar Eén Vandaag draagt op deze manier ook bij aan de vervreemding van een groot deel van de Nederlandse bevolking, die direct en zeer ernstig wordt bedreigd door Wilders en zijn haatretoriek.

Ja, ik weet het, u bent er heilig van overtuigd dat het de salafisten zijn, die allochtone jongeren tegen ons opstoken. U komt het stoom uit de oren als iemand wijst op geopolitieke en sociaal-economische oorzaken.

Boodschap aan allochtonen

Toch zijn het discriminatie en uitsluiting die ertoe leiden dat allochtonen ‘met hun rug naar de samenleving toe staan’ of zelfs radicaliseren. Zoals indertijd het fortuynisme is ontstaan doordat politiek en media decennia lang stokdoof bleven voor wat er onder het verarmde deel van de blanke bevolking leefde, zo kweken ze nu, op precies dezelfde wijze, de door het witte establishment gevreesde allochtonenrevolte.

Die steeds gerepeteerde verkiezing van Wilders tot politicus van het jaar – die ook nog eens erg Noord-Koreaans aandoet – is een boodschap aan de Nederlandse allochtonen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: “Wij. Willen. Jullie. Er. Niet. Bij.”

Volgens NRC Handelsblad, dat zich baseert op een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau, is het een mythe dat islamofobie in Nederland zou zijn toegenomen. Dat die conclusie van de pot gerukt is, alleen al omdat er over islamofobie in het rapport met geen woord wordt gerept, wordt op de website Republiek Allochtonië feilloos aangetoond.

Moslim met haakneus

Maar het is vooral ook weer een voorbeeld van de verkrampte wereldvreemdheid die de witte redacties in een wurggreep houdt. Je moet met je kop echt heel diep in je eigen aars zitten om, terwijl de PVV populairder is dan ooit, er in NRC de ene islamofobe rant na de andere verschijnt, vaak vergezeld van een karikatuur van bijvoorbeeld een kwaadaardig kijkende moslim met haakneus, die in Der Stürmer niet had misstaan, en met het steeds harder wordende geweld tegen vooral vrouwelijke moslims, te stellen dat islamofobie niet is toegenomen.

Die bokkige, koppige in-zichzelf-gekeerdheid, inmiddels ook internationaal berucht vanwege de Zwarte Piet-kwestie, die gaat de witte Nederlanders nog eens zó opbreken.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 15.12.2015 @ 07:53

[Home]
 

41 Reacties

op 15 12 2015 at 09:28 schreef Haes:

Als altijd weer een uitstekend stuk.

Ik heb echter één bezwaar en dat is over het gebruik van het begrip autisme in samenhang met de geschetste problematiek. Mijn bezwaar is vergelijkbaar met het bezwaar dat zwarte mensen hebben tegen het woord “neger”, of dat kleeft aan het gebruik van het woord “mongool(tje)” voor een persoon met het syndroom van Down.
Ik begrijp wel wat er met het woord “autisme” bedoeld wordt in deze context, maar voor mensen met autisme is het een pijnlijk etiket.
Alle mensen met autisme die ik ken – en dat zijn er heel wat – zijn stuk voor stuk zeer open minded ten aanzien van minderheden en genuanceerd in bijvoorbeeld de zwartepietendiscussie. De “starheid” die met autisme geassocieerd wordt, bestaat, maar heeft niets te maken met sociale standpunten. Het is een persoonlijk probleem van de “autist”.
Dan is het echt pijnlijk om te zien dat de “persoonlijkheidsafwijking van de norm” waarmee jezelf dagelijks worstelt, wordt geplakt op mensen die handelen op een manier die je verfoeit.

Ik zou het op prijs stellen als je dit etiket niet meer wilt gebruiken.

op 15 12 2015 at 09:57 schreef machiel:

Het is een fucking schande. Ik kan alleen maar hopen dat er een tijd komt dat Nederland met schaamte terug kijkt op deze periode.

op 15 12 2015 at 10:03 schreef Han van der Horst:

Ik denk dat Maes hiermee gelijk heeft. Ik weet hier net als hij waar ik over praat.

op 15 12 2015 at 10:19 schreef MNb:

“Dat is een luie manier van denken.”
Het is gewoon je reinste flauwekul. In de jaren 80, toen VN er nog toe deed, lazen we het weekblad in aanvulling op het nieuws. Achtergronden, de breden schildering, het wijde perspectief, kortom alles waar het vluchtige dagblad geen plaats voor had. Niet actueel, wel belangrijk, zeg maar. Een journalist kon gerust een paar maanden besteden aan een goed verhaal.

@Haes: je hebt wat mij betreft volkomen gelijk, maar het werkt beter als je ook een vervangende term suggereert. Ik zal vandaag kijken of ik iets kan verzinnen.

op 15 12 2015 at 10:25 schreef Haes:

@MNb
Niet zo moeilijk volgens mij. Wat denk je van “witte arrogantie”? Of “wit fobisme” van “witte foben”? Vergt iets meer uitleg, natuurlijk.

op 15 12 2015 at 10:48 schreef Murat:

@Peter,

Super! En heel veel dank!

op 15 12 2015 at 10:50 schreef Murat:

Han van der Horst die in dit tergend sterke stuk van Peter zich alleen uitlaat over het detail dat Haes aankaart. Typerend.

op 15 12 2015 at 12:36 schreef Kees Tist:

Autisten m’n beste Murat, Horen Er Ook Niet Bij in dit lekker gereguleerde landje waar afwijkingen op iedere schaal worden weggezet als vreemd, niet eetbaar of ronduit lastig. Leer er mee leven beste Murat, dat niet alleen allochtonen onwelkom zijn, maar ook andere, minder herkenbare bevolkingsgroepen worden uitgekotst hier!

op 15 12 2015 at 12:52 schreef Han van der Horst:

Murat, waarom zou ik me over de rest uitlaten?

op 15 12 2015 at 15:51 schreef Abdel:

In een essay van Merijn Oudenampsen, eind november in de Groene Amsterdammer: In een opiniestuk van econoom Coen Teulings kwam een Zweedse topambtenaar aan het woord. ‘Ook wij hebben twintig procent populisten onder ons electoraat die de grenzen willen sluiten’, stelde hij. ‘Maar waarom doen bij jullie de politieke vertegenwoordigers van die andere tachtig procent zo raar?’
En aan het eind: Op vergelijkbare wijze pleitte H.J. Schoo voor meer ideologisch geïnformeerd pluralisme in de Nederlandse media. Het grote probleem is dat men vergeten is dat elke elite de democratische opdracht heeft de overtuigingen van kiezers te vormen, of in ieder geval een raamwerk of wereldbeeld te leveren waarin de kiezer dat zelf kan doen. Enkel op de rechterflank, zo lijkt het, wordt dat nog met overtuiging gedaan.

op 15 12 2015 at 16:25 schreef sjonnie:

Ach, maakt het iets uit?
Een pot nat, bruinhemden zijn het, te dom om hun eigen laarzen te poetsen.
Voor volk en vaderland, klootzakken.

op 15 12 2015 at 16:43 schreef sum:

Nu Elsevier even failliet en we hebben de hatende blanke boze mensen in hun hol. De Nederlanders die PVV of VVD stemmen zijn het probleem; zij zijn slecht geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Toenemend is dit een probleemgroep; de PVV-stemmer. Misschien moeten PVVers inburgeringscursus krijgen. Zou enorm helpen.

op 15 12 2015 at 17:10 schreef Murat:

Zo toe maar, Kees, dat je dát allemaal haalt uit dat ene zinnetje van mij gericht aan Han.

Vooringenomenheid is jou niet vreemd of wel?
Daar ga ik verder dus ook heerlijk niet op in.

op 15 12 2015 at 18:17 schreef babs:

Heb wat stukjes gescand in die 1V uitzending en wat me daar opviel is dat oorzakelijke verbanden worden gesuggereerd die er niet persé zijn.

Het gaat ongeveer zo:
De trend is dat half Nederland fascistisch is en daardoor moeten partijen wel heel voorzichtig zijn in hun antifascisme om de kiezers niet weg te jagen.

Dit terwijl het volgens mij andersom is: Doordat iedereen poeslief is tegen de fascisten kun je de indruk krijgen dat die een punt hebben.

Iedereen lijkt ook echt te geloven dat politiek = mensen naar de mond praten. Klaver heeft in gesprek met Wilders een kleine sputtering die een geloof in iets suggereert, maar dat is een tussenzinnetje.

En zelfs als Nederland echt half fascistisch is (wat niet ondenkbaar is), denken ze bij CDA en PvdA nou echt dat fascisten uiteindelijk toch wel op hen gaan stemmen als ze de PVV een (en dus niet de) vinger geven?

Het is allemaal erg armoedig.

Wilders ook trouwens, die zelfs bij een discussie over een kamervoorzitter begint over de vermeende open grenzen van het CDA. Vallen daar echt mensen voor?

Armoede.

(En ja, dat is in Spanje tegenwoordig echt beter.)

op 15 12 2015 at 19:42 schreef MirjamV:

De boze witte mannen zitten vooral hier. Misschien met een enkele getinte ertussen, maar dat valt niet op te maken uit pseudoniemen.

In Spanje is alles beter Babs? Echt waar? Misschien had je het over het weer.

Wilders is door kijkers gekozen tot politicus van het jaar. Had 1Vandaag moeten rommelen met die uitslag zodat jesse klaver die titel won? Dat zou pas met recht noordkoreaans zijn geweest.

En dan die oude NRCtekening van Hajo de Reijger: een satirische variant op de eeuwige jood. Satire weet je wel. Schromelijke overdrijving van hoe binnen de EU tegen de moslim wordt aangekeken. Was het misschien juist als waarschuwing bedoeld?
O, humor kan heel gevaarlijk zijn.

op 15 12 2015 at 20:20 schreef babs:

¿Dat = alles?
Zou er een causaal verband zijn tussen de afbraak van het onderwijs en de opkomst van de PVV?

Of zoals we hier wel zeggen: esto con Franco no pasaba.

op 16 12 2015 at 10:23 schreef MNb:

Als ik het stukje van MirjamV lees zou ik zeggen van wel, Babs. Want dit

“In Spanje is alles beter Babs?”
laat maar twee mogelijkheden open:
1) Ze heeft problemen met begrijpend lezen en merkt het verschil tussen “dat” en “alles” niet op;
2) Ze is oneerlijk.

Allebei kan ook nog.

op 16 12 2015 at 16:27 schreef dewanand:

even kort:
eigenlijk leven de hindoestanen ook in een eigen koeliekaste in nederland en zij participeren minimaal.

de apartheid in nederland is toch een wederzijdse keus denk ik nu. Er is toch een rassenscheiding overal, raciale en religieuze segregatie is in andere landen nog extremer dan in Nederland, dus in theorie valt het hier nog reuze mee. India is extreem religieus gesegregeerd, totalitaire apen kasten mensapentoop.

dus wat je hieronder leest is niet waar. OOk Afrikaanse minderheden, negers leven sociaal geisoleerd van de reguliere blanke maatschappij, ook op internet.

zelfisolatie van zwarte en etnische minderheden is min of meer hun eigen domme keus en niet de schuld van de blanke meerderheid. Reken maar na hoeveel niet blanken hier meedoen op FN, en tel Wieroe maar dubbel met zij vier katten pootjes die met mij samen typen op FN. Met onze zes pootjes samen staan wij sterker achter het toetsenbord en op het digitale toilet.

zie link hier,

‘Turkse en Marokkaanse jongeren voelen zich geen deel van Nederland’
Foto: ANP
Gepubliceerd: 16 december 2015 14:08

http://www.nu.nl/binnenland/4183900/turkse-en-marokkaanse-jongeren-voelen-zich-geen-deel-van-nederland.html

op 16 12 2015 at 18:34 schreef Maurice:

“een boodschap aan de Nederlandse allochtonen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: “Wij. Willen. Jullie. Er. Niet. Bij.”

En waarom zou dat niet aan het jarenlange afbreken van de welvaartsstaat en de geldverspilling anderzijds voor iedereen in NL, en zeker dit jaar, niet aan de massaliteit van de vluchtelingenstroom liggen? De vluchtelingenstroom werd door 1V ook als aanleiding gegeven.

Daarnaast is het standpunt wat je inneemt destructief. Mocht je volharden in jouw mening, dan is het constructiever om groots aan te geven wat alle positieve aspecten, boven de negatieve, van allochtonen tov autochtonen zijn.
Ook zolang dat niet klip en klaar door de bijvoorbeeld insiders zoals de Moslimomroep wordt aangeven, ziet men het niet (topvoetballers, enkele politici en tegenwoordig meer stellingname tegen terrorisme) als uitzonderingen).
Men ziet wel voortdurend programma’s van moslims voor louter moslims en verder Opsporing Verzocht. Overigens schijnt men de berichtgeving van dit programma voor politieke doeleinden te willen beïnvloeden.

op 16 12 2015 at 19:56 schreef jos:

Maurice, ik heb nieuws voor je. Mensen beoordeel je als individuen. “Positieve” of “negatieve aspecten” benoemen van een hele etnische of culturele groep, zoiets doe je gewoon niet. Als er relatief veel Marokkaanse topvoetballers, hersenchirurgen of astronauten zouden zijn in Nederland, dan zegt dat nog geen ene kloot over een Marokkaan die jij morgen voor het eerst tegenkomt.

op 16 12 2015 at 21:04 schreef Sasha Berkman:

‘Die steeds gerepeteerde verkiezing van Wilders tot politicus van het jaar – die ook nog eens erg Noord-Koreaans aandoet – is een boodschap aan de Nederlandse allochtonen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat: “Wij. Willen. Jullie. Er. Niet. Bij.”’

Het is een schoffering van het verstand voor mij.

op 16 12 2015 at 22:55 schreef Sasha Berkman:

What is good for?

op 16 12 2015 at 23:11 schreef Murat:

Hey dewanand,

Hou je racistisch gelul ff lekker voor je.
Meestal reageer ik niet op je psychotisch getetter maar nu erger je mij mateloos.
Hoe kun je concluderen dat hier op FN vooral witte mensen zitten? Kun jij huidskleur zien aan een intetnetnaam ofzo? Hou je racistische preconcepties lekker voor je.

Verder, “in anders landen is het erger” is geen reden Nederland te ontheffen van blaam.
Tot slot zeg je “isolatie is de eigen domme keus van niet-blanken”. Hoe durf jij zo te generaliseren en voor mij te spreken oetlul.
Spreek voor jezelf racistisch stuk minderwaardigheidscomplex dat je bent.

op 17 12 2015 at 00:19 schreef Sasha Berkman:

Ik sta naast Murat

op 17 12 2015 at 00:43 schreef Joost K.:

Of de aanhang c.q. steun voor Wilders toeneemt valt nog te bezien….bij de voorgaande 4 verkiezingen heeft de PVV een klein verlies geleden of is op haar best gelijk gebleven terwijl ze destijds ook hoge aantal virtuele zetels scoorde in de peilingen. En zelfs als dit keer de peilingen wel kloppen zal geen enkele partij in een coalitie met hun willen, de PVV heeft namelijk vooral laten zien dat je je ook zonder een bom effectief kunt opblazen.

op 17 12 2015 at 01:14 schreef dewanand:

REF Cit:
op 16 12 2015 at 23:11 schreef Murat:

‘Hey dewanand,

Hou je racistisch gelul ff lekker voor je.
Meestal reageer ik niet op je psychotisch getetter maar nu erger je mij mateloos.’

——– Antw:

mauw, mauw, namastiaauw Murat,

wil jij niet een jaartje in India gaan wonen?? Of in Suriname, Guyana, Zuid Afrika??

Hier in Nederland zitten wij als zwartjes, Auslanders, niet blanke draaikonten verdomd goed, vergis je niet: hier kan je aangifte doen van discriminatie en elke melding wordt door deskundige juristen bekeken, zoiets heb je niet in zwart suriname, guyana, india, zuid afrika, marokko ed.

Maar logischerwijs, ok na 23 jaar studie, denken, kontakt met extreem rechts en neonazi’s ea mensaap soorten, heb ik samen met Wieroe nieuwe dingen ontdekt van onze oversekste KUT mensapensoort.

…en petje af voor Peter dat hij de GRIJZE ZONE is tussen Pro Isis en Anti isis.

Ja Peter durft, maar hij verricht heilig werk nu.

Murat:

RASSENHAAT IS NATUURLIJK, EN BIOLOGISCH SUPER GEZOND.

Nu begrijpen Wieroe en ik dit biologisch/ organisch fenomeen (racisme, fascisme, X-isme) veel beter dan 10 jaar geleden.
Het is ingebrand in ons DNA joh, dus puur natuurlijk fenomeen.

op 17 12 2015 at 02:09 schreef Maurice:

Jos, de politiek kan niets met individuen en maakt alleen maar beleid over groepen.

En waarom is het not done om positieve of negatieve aspecten over etnische of culturele groepen te benoemen? Iedereen weet dat er uitzonderingen zijn en dat er altijd op de grote gemene deler gedoeld wordt. Die disclaimer kan er desgewenst ook bij.

Iedereen wordt in groepen ingedeeld. Hier op deze site gaat het dan weer om domrechts, PVV-ers, journalisten, de boze witte man etc

op 17 12 2015 at 07:00 schreef Peter:

Sorry Dewanand, maar mij beginnen de grenzen van het draaglijke ook rap in zicht te komen.

op 17 12 2015 at 08:19 schreef jos:

Natuurlijk Maurice, zolang jij niet tot een bevolkingsgroep hoort waar generaliserend over gesproken wordt is er niks aan het handje. En begin niet over domrechts, PVV-stemmers enz. Dat zijn niet mensen die de politie eerder aanhoudt en dat zijn ook geen mensen die vanwege hun achternaam niet uitgenodigd worden voor sollicitatiegesprekken. Dát is namelijk wat er gebeurt wanneer meer dan twintig jaar dag in dag uit herhaald wordt dat etnische minderheden niet deugen.

op 17 12 2015 at 09:16 schreef babs:

Hoe veel leuke witte mensen zijn er nodig om de schade die Maurice aanricht goed te maken?

op 17 12 2015 at 18:34 schreef Maurice:

Jos, ik behoor weer tot een andere groep die met generalisering te maken heeft. Dat geldt uiteraard voor elke groep die er niet standaard uitziet.

En ik begin er niet over, dat zijn stokpaardjes op deze site. En niemand komt makkelijk aan nieuw werk. Je maakt de inschattingsfout om bijzaken tot hoofdzaken te verheffen.

Twintig jaar een smear campaign? 30 jaar is er met maatschappelijk/jongerenwerk getracht de doelgroep op het juiste spoor te krijgen. Ik kom uit dat werkveld en heb echter alle groffe stereotypes bevestigd zien worden. Omdat die aanpak bij lange na niet voldoende werkte, is er repressie bijgekomen. Wat je er ook van vindt, dit is de volgorde van gebeurtenissen en niet andersom.

Overigens, in april dit jaar kwamen er welgeteld 3 jongeren af op een banenmarkt die Aboutaleb had georganiseerd.

Maar om mee te gaan in jouw lastercampagnebewering: dan wil je er toch juíst een beeld met een positief effect er tegenover zetten? Of kan -je- dat niet?

Babs: welke schade heb ik aangericht volgens jou?

op 17 12 2015 at 19:01 schreef sjonnie:

Blijkbaar hebben maatschappelijk werkers er geen zak van begrepen, maurice.

op 17 12 2015 at 20:54 schreef Sasha Berkman:

“En niemand komt makkelijk aan nieuw werk. Je maakt de inschattingsfout om bijzaken tot hoofdzaken te verheffen.”

Wat ben je toch ook een pedante revisionistische zak.

op 18 12 2015 at 01:27 schreef Murat:

Maurice “heeft alle stereotypen bevestigd zien worden”.
Ja zo kan ik het ook. Maurice is het type gevangenismedewerker die zegt dat ie in zijn werkveld bevestigd heeft zien worden dat allochtonen crimineel zijn.
Ja lekkere representatieve steekproef, racistische zak.

Ps. Ik den dat jij Indonesisch bent, Maurice.

op 18 12 2015 at 14:05 schreef Gaz Typari:

Hoho Murat,

Dat Maurice Indonesisch is kan niet blijken uit de bagger die hij hier post. Wij zijn namelijk nette mensen. Allemaal!

op 18 12 2015 at 15:03 schreef Murat:

Gaz, ik bedoel het niet racistisch. Verre van dat. Het is meer dat ik een vermoeden heb hem te kennen.

op 18 12 2015 at 15:23 schreef Sasha Berkman:

Aangezien de recente gebeurtenissen in dit land aan tonen dat de blanke westerse beschaving ronduit minderwaardig is, lijkt het me goed om extra vluchtelingen aan te vragen om het gemiddelde fatsoen weer wat op te krikken en om de onmetelijke lafheid wat te verlagen.

op 18 12 2015 at 19:02 schreef Hermann:

@ Sasha Eh……”Aangezien de recente gebeurtenissen in dit land aan tonen dat de blanke westerse beschaving ronduit minderwaardig is”
Dit is wel ernstig: “Hermant ist eine bekannte Figur der rechten Szene in Frankreich, seit er im Jahr 2001 in einem Interview mit der französischen Zeitung Libération die Existenz des DPS – Département Protéction et Sécurité enthüllte – einer geheimen paramilitärischen Gruppe innerhalb der FN in den späten 1990er Jahren.”

En om nog wat verder te gaan, Hermant (waarschijnlijk spion van de Franse politie/staat) wordt beschuldigd (is nog niet veroordeeld en dientengevolge onschuldig) wapens aan Coulibaly geleverd te hebben.

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/16/terror-in-frankreich-front-national-geraet-ins-visier-der-ermittler/

Maar de blanke westerse beschaving is niet per definitie minderwaardig.

Menschliches, Allzumenschliches. Maar men moet wel steeds proberen de feiten boven water te krijgen.

Le Pen is toch de grote vriendin van Onze Blonde Lijder? De vertoning met haar in de 2de kamer, dat is ernstig.

op 18 12 2015 at 19:30 schreef sjonnie:

Murat,yoag?

op 18 12 2015 at 23:26 schreef dewanand:

REF Cit:
op 18 12 2015 at 15:23 schreef Sasha Berkman:

‘Aangezien de recente gebeurtenissen in dit land aan tonen dat de blanke westerse beschaving ronduit minderwaardig is, lijkt het me goed om extra vluchtelingen aan te vragen om het gemiddelde fatsoen weer wat op te krikken en om de onmetelijke lafheid wat te verlagen.’

———— vraagje:

namastiaauw Sasha Berkman,

Jij velt een waardeoordeel over de blanke westerse beschaving, ‘ronduit minderwaardig’, ok maar het interessantste aspect van deze individuele mening is dus welke beschaving jij nou meerderwaardig of hoger, superieur vind??

Leg dit laatste aub hier uit.

Wieroe vindt de Uber Katten beschaving gewoon veruit superieur tov elke mensapen beschaving waar ook ter wereld, maar goed hij hanteert een ander referentie kader dan ons allemaal en binnen zijn eigen Katten kennis, denk, belevings en fantasie wereld heeft hij dus gelijk. Feitelijk is Wieroe dus een Fundamentalistische kat en hij gelooft ook dat zijn soort de oorlog heeft gewonnen.

Dus Sasha, beschaving is iets dat nogal bloedig, slijmerig en rekbaar is en vaag. Dit moet jij nu echt toelichten, zodat Wieroe en ik jou kunnen begrijpen.

op 18 12 2015 at 23:40 schreef Sasha Berkman:

Hermann: goed en belangrijk dat jij deze feiten meld.

De toekomst is van ons

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS