Home » Archief » We zijn één klein kuthaartje van het fascisme verwijderd


[03.10.2023]

We zijn één klein kuthaartje van het fascisme verwijderd

Peter Breedveld


Illustratie: Yamamoto Takato

Je hoeft maar op Twitter te kijken om te zien dat de meeste mensen niet deugen, dat de meeste mensen schoften zijn. En ik weet het, u zegt dat Twitter niet representatief is voor de maatschappij, al jaren repeteert u dat mantra, maar ik geloof dat gewoon niet. Twitter is in mijn ervaring een goede maatschappelijke barometer. De samenstelling van het parlement, waar het krioelt van de hele, halve en cryptonazi’s, geeft aardig weer wat er op Twitter leeft, en dus in de samenleving.

De meeste mensen genieten ervan als andere mensen de vernieling ingeholpen worden. De agressie die ik blijkbaar losmaakte toen ik er eergisteren op wees dat het zogenaamde bokkenpootje, het dubbelklappen van de pols door de politie zoals in dit filmpje, feitelijk marteling was, slaat me koud om het hart. Want ja, ik wéét dat Nederland bevolkt wordt door gewelddadige sadisten, maar ik ben niet van steen.

Honderden polderapen reageerden dat de Extinction Rebellion-activist, die door de politie opzettelijk werd gepijnigd, en met zichtbaar plezier, zich aanstelde, dat ze nog veel harder moet worden aangepakt, dat ze maar naar de politie had moeten luisteren en dat, ho-ho-ho, de politie juist gemarteld wordt door haar gegil, dat ik een idioot en een klootzak ben, niet weet wat marteling is en dat de “klimaatnazi’s” moeten worden uitgeroeid en dat soort fijnzinnigheden.

Disproportioneel politiegeweld

De eenvormigheid van die reacties viel me op. Allemaal dezelfde woordkeuze (“drama-queen”), hetzelfde grapje, dezelfde honger naar meer en harder geweld en hetzelfde gezeik dat je naar de politie moet luisteren. Dit van types die veelal, zag ik in hun Twitter-biografieën, tribunalen eisen voor de daders van de “Covid cover-up” en vonden dat het optreden van de politie bij de wappie-demonstraties, tijdens de corona-lockdowns, dat dát pas marteling was, maar daar hadden ze mij niet over gehoord.

Nou, toevallig heb ik daar een boel stennis over gemaakt, voor zover dat in mijn bereik ligt, want Frontaal Naakt is maar een margeblogje (wel één waar geweldig veel mensen zich geweldig druk om maken, dat wel). Maar ik vind disproportioneel politiegeweld altijd en overal een probleem, zelfs tegen mensen waarvan ik me soms afvraag of ze wel een bewustzijn hebben, omdat ze zich zo instinctief gedragen en zich onmiddellijk laten meeslepen door de massa, als dolle apen.

Ik heb me bij die corona-rellen ook ondubbelzinnig uitgesproken tegen mijn eigen linkse bondgenoten, die altijd tegen politiegeweld waren geweest maar vonden dat de wappies in elkaar moesten worden geslagen, dat er meer en harder geweld tegen moest worden gebruikt. Dat soort gebrul maakt me banger dan het staatsgeweld zelf, want ik zie dan hoe fascisme altijd vlak onder de oppervlakte sluimert, dat er maar een klein crisisje nodig is om de staat met volle kracht over ons heen te laten stoomwalsen, mét steun van de bevolking, of een aanzienlijk deel ervan.

Want moet je maar naar de politie luisteren.

Christenen

Iets anders dat me opviel toen ik de bio’s van dat agressieve volk bekeek: opvallend veel mensen die zich expliciet identificeren als “christen”. Papa’s en mama’s en opa’s en oma’s, trots op hun kinderen en kleinkinderen en volgelingen van Jezus. Die gehoorzaamde immers ook altijd zo braaf de autoriteiten, nietwaar.

Godverdomme modderfuckers, jullie zouden onderaan het kruis met de bloedende messias hebben gestaan en hebben geroepen: “Je had ook naar de politie kunnen luisteren!” Je zou die speer in zijn zij nog een keer omgedraaid hebben en de soldaat, die Jezus een spons met zure wijn aanreikte, hebben verhinderd dat te doen “want ga die klootzak nog zitten verwennen ook!” Met je christen.

Veel van de agressie wordt veroorzaakt omdat de mensen last hebben van de dagelijkse bezetting van de Utrechtsebaan, hoewel dat niet de enige toegang tot de Haagse binnenstad is. En sinds Mark Ruffalo via Twitter de internationale aandacht op de acties vestigde, komen er ook vanuit het buitenland activisten meedoen. De hele wereld kijkt straks mee hoe de politie, die niks tegen de terreurboeren wilde doen omdat ze zich daarmee verwant voelt, vreedzame actievoerders martelt, op hun nieren spuit met waterkanonnen en alles.

Christenen

Maar de mensen hebben daar dus last van en roepen om meer geweld, harder geweld, dodelijk geweld, terwijl het ze geen fuck boeit dat de overheid 50 miljard subsidie geeft aan de industrie die ons, ook hen, de vernieling in helpt, toestemming geeft om gif in onze rivieren te dumpen, onze bodem te vergiftigen, enzovoort. Mensen in de omgeving van Tata Steel gaan eerder dood, het interesseert ze geen zier, want er zitten activisten op de weg EN DAT MAG NIET VAN DE POLITIE! JE MOET NAAR DE POLITIE LUISTEREN!

Je weet niet wat marteling is, foetert zo’n polderaap. “Marteling is wanneer je in een afgesloten kamertje wordt vastgebonden en 230 volt op je testikels krijgt.” Weten we ook weer waar deze eikel zich op afrukt.

Mensen, we zijn één klein kuthaartje van de fascistische hel verwijderd. En de meeste van jullie zien dat wel zitten.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 03.10.2023 @ 07:46

[Home]
 

1 Reactie

op 03 10 2023 at 07:46 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS