Home » Archief » Wierd Duk stelt een journalistieke vraag


[09.09.2023]

Wierd Duk stelt een journalistieke vraag

Peter Breedveld

Als iemand zegt dat hij alleen maar een vraag stelt, stelt hij of zij of hen nooit alleen maar een vraag. Meestal wordt er dan iemand van iets beschuldigd, maar zonder dat het juridische consequenties heeft voor de beschuldiger. De Telegraaf is er een ster in, en Wierd Duk heeft het alleen maar een vraag stellen tot kunst verheven.

Hij wordt nu voor de derde keer in een journalistiek medium, De Groene Amsterdammer, aangewezen als één van de aanstichters van de hetze tegen de seksuele voorlichtingsweek “Lentekriebels”, die erin uitmondde dat kinderboekenschrijver Pim Lammers werd bedreigd en moest onderduiken, maar tot enige introspectie leidt dit uiteraard niet.

Pijpen en kontneuken

“Ik stelde alleen maar een journalistieke vraag”, aldus Duk. De vraag: “Wie houdt zijn kinderen thuis van de basisschool uit protest tegen het project Lentekriebels, waarin expliciet wordt ingegaan op seksuele handelingen?” Dat is geen vraag, maar een oproep tot protest tegen Lentekriebels, want daarbij werd kinderen volgens Duk, Thierry Baudet, Harm Beertema en Ongehoord Nederland geleerd te pijpen en te kontneuken.

“Expliciet ingaan op seksuele handelingen” is genoeg om mensen te doen ontploffen, de combinatie “seks” en “kinderen” doet mensen al het bloed uit de oren spuiten. Duk weet dat, hij heeft zich zelf meerdere malen uitgesproken tegen seksuele voorlichting, vindt zelfs dat meisjes niet hoeven te weten dat ze een clitoris hebben en hoe die werkt. Dus fuck je achterbakse gewauwel over “vraag”, laat staan “journalistieke vraag”. Een oproep is het. Een oproep tot dreigen en intimideren, zoals zowat elke tweet van Duk de bedoeling heeft een rel te veroorzaken en mensen te intimideren. Want Duk wil een gewapende clash, Duk wil een politieke aardverschuiving.

Wie, wat, waar, wanneer en waarom

Iemand kwam mij vertellen wat journalistiek is. De “journalistieke vraag” van Duk is volgens hem de eerste van de vijf W’s die je in de eerste les op de school voor journalistiek krijgt: Wie, Wat, Waar Wanneer en Waarom. Nogal onnozel, want die vijf W’s zijn om te checken of je artikel goed in elkaar steekt, of die vijf vragen allemaal beantwoord worden. Als je in een bericht schrijft dat er iemand van zijn fiets is gevallen, heb je nog wat werk te doen, want dan is alleen het “wat” beantwoord. “Wie gaat er protesteren vanwege die seksuele handelingen in de klas” heeft op geen enkele manier iets met die journalistieke W’s te maken. Het zijn vragen die je jezelf stelt, niet op Twitter pleurt in de hoop morgen een lekker tendentieus verhaal te schrijven over ouders die een grens trekken tegen die perverse, kindermisbruikende docenten.

“Wie gaat er morgen het Torentje bestormen omdat hij die corrupte bende in Den Haag ook zat is?”

Vragen stellen is een kunst. Een vraag is een verzoek om informatie, behalve als het een verzoek is om iets te doen, bijvoorbeeld het zout aan te geven of de deur open te houden. Het allermoeilijkst voor de meeste mensen is om oprecht benieuwd te zijn naar het antwoord en dus een open vraag te stellen. Wetenschappers worden daarin getraind en ik dacht journalisten ook, maar ik zie journalisten te vaak de vraagvorm gebruiken om hun eigen vooroordelen bevestigd te zien. Ik heb geen school voor journalistiek gedaan, de decaan op school zei dat daarvoor mijn niveau te hoog was. Ik ben wetenschappelijk getraind.

Moslimhomo’s van kleur

Als ik dus achter iets aanga, weet ik niet van tevoren welk verhaal ik ga schrijven, en óf ik een verhaal ga schrijven. Ik weet waar ik antwoord op wil: wat is er precies gebeurd, waarom ging dat zo, wie zijn er verantwoordelijk, wanneer begon het precies? Soms ontdek je dat er na twee dagen rondbellen geen verhaal is.

Als Duk achter iets aangaat, weet hij precies welk verhaal hij gaat schrijven en iedereen weet wat hij gaat schrijven, vanaf het moment dat hij zijn geperverteerde versie van de eerste van de vijf journalistieke W’s op Twitter pleurt. Het verhaal is altijd dat hardwerkende Nederlanders de dupe zijn van woke links-islamitische LHBTI-ideologen die ons allemaal moslimhomo van kleur willen maken.

Boosmaak-moslim

Duk stelt nooit een vraag. Hij poneert altijd een variant op dezelfde stelling en zoekt op Twitter naar de Wie’s die deze stelling willen en kunnen bevestigen. Hij is de enige niet. Vlak na de moord op Van Gogh had ik prettig contact met de hoofdredacteur van een gezaghebbend nieuwsmedium. De stemming in het land was heftig antimoslim en ik stelde hem voor een verhaal te schrijven over, simpel gezegd, moslims die tóch hardwerkende Nederlanders zijn. Hij zei “Oké, en die moslims moeten dan VVD stemmen en vinden dat andere moslims niet in de slachtofferrol moeten kruipen.” Ik heb nog een poosje naar zulke moslims gezocht, ook.

Wat voor die hoofdredacteur spreekt, is dat hij echt geïnteresseerd was in zulke moslims. Alle andere journalisten, toen en nog jaren daarna, wilden alleen moslims die Joden haatten en homo’s van torens wilden gooien. Hassnae heeft zich vaak laten gebruiken als boosmaak-moslim. Werd ze door Jeroen Pauw en Paul Witteman tegenover Esther Voet gezet, lachte ze per ongeluk om een absurd verwijt en nog jaren daarna werd ze beschuldigd van antisemitisme, lachen om dode Joden en verrotgescholden en bedreigd.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 09.09.2023 @ 14:47

[Home]
 

1 Reactie

op 09 09 2023 at 14:48 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS