Home » Archief » Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen


[13.09.2023]

Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

Peter Breedveld

VVD’er Onno Aerden zou de nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt worden, maar zodra dat bekend werd, ging Jan Dijkgraaf onmiddellijk in Aerdens tijdlijn spitten, vond een tweet waarin Aerden de partij BBB een “gezwel” noemde en een paar uur later had Omtzigt Aerden alweer ontslagen, vanwege “toon en woordkeuze”.

Jan Dijkgraaf, die Femke Halsema twee keer voor “stinkhoer” uitschold, openlijk fantaseerde over de verkrachting van Mounir Samuel (toen nog Monique), een rechter impotent wilde schoppen en iemand anders van zijn bumper wilde schrapen, vindt Aerdens toon en woordkeuze ook niet bij Omtzigts nieuwe partij passen. Hij vindt het reuzegrappig dat Aerden zijn Twitter-tijdlijn heeft gezuiverd van mogelijk schadelijke tweets, maar dat hij die ’s nachts om drie uur al had zitten screenshotten.

Zelf heeft Dijkgraaf enkele tientallen duizenden van zijn eigen tweets verwijderd, toen hij zich samen met de even fijnbesnaarde Bart Nijman als “levend stemkastje” verkiesbaar had gesteld voor de parlementaire verkiezingen van 2017.

Jodenjagers

Wierd Duk is uiteraard ook niet te spreken over Aerdens taalgebruik. Mensen die “gezwel” zeggen, hebben volgens hem “niets te zoeken in het politiek-maatschappelijke debat“. Zelf noemde hij identiteitspolitiek “de kanker van onze tijd“. De EU deugt volgens hem niet omdat die islamisme steunt en dat is ook de kanker van onze tijd.

Dit vijf of zes dagen nadat Duk iemand anders, die een nepnieuws verspreidende KLM-piloot bekritiseerde, verweet te proberen “mensen werkloos te maken” en hem en Sander Schimmelpenninck zelfs vergeleek met de Jodenjagers in de Tweede Wereldoorlog, die 7,50 gulden per opgespoorde Jood kregen. Ik hoef hier verder niet nóg eens uit te weiden over Duks fanatieke pogingen om iedereen die hem niet zint, werkloos en zelfs vriendenloos te krijgen, toch?

Toon en woorkeuze

Mijn grootste ergernis is denk ik wel het steeds drammerigere getrut over toon en woordkeuze, het hameren op betamelijk taalgebruik, het gejank over “verruwing”, door mensen die er geen been in zien om vluchtelingen en moslims te demoniseren en te ontmenselijken. Niet alleen Wilders doet dat, Omtzigt heeft zelf ook zijn steentje bijgedragen, bijvoorbeeld toen hem gevraagd werd naar zijn standpunt over immigratie en hij meteen over de sharia begon.

BBB een “gezwel” noemen is nogal mild vergeleken met wat BBB-leider Caroline van der Plas er aan racistische tweets heeft uitgegooid. Ze steunde een motie van de PVV over parasiterende vluchtelingen.

Dergelijke uitspraken over immigranten en vluchtelingen hebben een ontwrichtend effect op de samenleving. Omtzigt zegt tegen RTL Nieuws dat “de laatste jaren laten zien wat het doet met politici en hun gezinnen als zij ‘op een verkeerde manier’ bejegend worden.” Maar wat hij en zijn collega’s over hele bevolkingsgroepen zeggen, heeft een veel vernietigender effect op die groepen, op moslims en immigranten en vluchtelingen. Het is door dit soort taal dat er tienduizenden lijken op de bodem van de Middellandse zee liggen. Het is dan misselijkmakend om te gaan staan miepen over “toon en woordkeuze”.

Hoeders van het fatsoen

En dat dan uitgesproken smeerlappen als Jan Dijkgraaf en Wierd Duk menen te moeten optreden als hoeders van het fatsoen, is simpelweg maagomdraaiend. Dat Pieter Omtzigt ze kennelijk ook als hoeders van het fatsoen erkent en ze gehoorzaamt door Aerden onmiddellijk te ontslaan, is zeer verontrustend. Ik wil werkgevers die verklaren niet gediend te zijn van de NSB-praktijken van types die zelf het verschil niet lijken te weten tussen het publieke debat en een wc, en die dus hun smoel moeten houden over de faux pas van anderen. Omtzigt had kunnen zeggen dat Aerden zich als zijn woordvoerder voortaan diplomatieker zal moeten uitdrukken, en c’est ça.

Maar we moeten ons blijkbaar helemaal verrot laten schoppen door politici en hooligans als Dijkgraaf en Duk, en daar nog beleefd “dankuwel” voor zeggen ook.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 13.09.2023 @ 08:08

[Home]
 

1 Reactie

op 13 09 2023 at 08:09 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS