Home » Archief » Willem Engel moet vrij


[19.03.2022]

Willem Engel moet vrij

Peter Breedveld


Oprotten met je pedohysterie!

De hele progressieve Internetbubbel was van de week in feeststemming vanwege de arrestatie van Willem Engel wegens opruiing. Net als Rechts vindt Links dat het recht op vrije meningsuiting er alleen is voor meningen waar ’t het zelf mee eens is en Willem Engel was de afgelopen twee jaar een nationale obsessie. Een ziekelijke obsessie, als je het mij vraagt. Juist die obsessie zorgde ervoor dat hij steeds bekender werd, voor steeds grotere verontwaardiging zorgde en, verslaafd aan die aandacht en het geld dat zijn roem hem opleverde, steeds extremere dingen verzon om te zeggen.

Ik vind zijn arrestatie verontrustend. Toen ik het filmpje ervan voor het eerst zag, dacht ik dat het een grap was, omdat twee gemaskerde mensen (gemaskerd als in een oude western, met doeken voor mond en neus) hem in een nagenoeg lege straat aanhielden voor opruiing en ik zag niemand om op te ruien. Ik was net zo verbouwereerd als Engel zelf.

Koffie drinken

Het openbaar ministerie liet hem oppakken voor onder andere “verspreiding van medische desinformatie”. Ik vraag me af waarom dan Jaap van Dissel nog niet is opgepakt, die bleef uit ijdele eigenwijzigheid hardnekkig afwijken van de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie, bijvoorbeeld wat mondkapjes betreft, en ik durf te wedden dat hij daarmee meer mensen in gevaar heeft gebracht dan Engel. Heel wat mensen hebben tijdens de coronacrisis medische desinformatie verspreid. Zo maakte Wierd Duk nog een tijdje reclame voor het paardenontwormmiddel ivermectine om corona te bestrijden. Wanneer komt het filmpje van zíjn arrestatie?

Het OM legt Engel ook “uitingen met een terroristisch oogmerk” ten laste. Als dit gaat over oproepen om koffie te drinken voor instellingen en ambtswoningen, denk ik dat het OM aan deze zaak een harde dobber gaat krijgen. Dat hoop ik tenminste, want naar eigen inzicht allerlei dubbele bodems en verborgen betekenissen zoeken achter andermans uitingen vind ik meer iets voor totalitaire staten. Meer iets voor Poetin.

Blote kinderen

Wat ik minstens zo eng vind, is dat het OM een door een twitteraar georganiseerde massa-aangifte als aanleiding neemt om Engel te vervolgen. Norbert Dikkeboom heet de man, en ik had nooit gedacht dat het OM zich echt door een boze Twittermeute aan het werk zou laten zetten toen ik die oproep van Dikkeboom zag. Dit betekent dat als, zeg, Jan Bennink genoeg mensen op de been krijgt om aangifte tegen mij te doen wegens, zeg, plaatjes van blote kinderen op mijn website, ik straks ook zomaar twee weekjes in voorarrest kan zitten.

De dubbele boodschappen die er van de overheid uitgaan vind ik ontregelend. Want ze laat wel een omroep toe, Ongehoord Nederland, die Willem Engel een podium geeft, grossiert in net zulke bizarre complottheorieën en bijvoorbeeld ook Poetinpropaganda verspreidt, terwijl Engel een paar maanden later wordt opgepakt voor precies die vergrijpen. Racistische intimidatienazi’s moeten we met argumenten bestrijden op de “marktplaats der ideeën”, maar wie zich verzet tegen het Nederlandse coronabeleid, wordt door de staat van de straat geplukt en van zijn vrijheid beroofd.

Boze burgers

In mijn twee voorlaatste stukken heb ik geklaagd over het afgelasten van een naturistisch zwemfestijn vanwege bedreigingen uit de hoek der pedojagers en “geloofsgemeenschappen”, en de bedreigingen door Domrechts van columnist Marcel van Roosmalen, die ook niet uit het niets komen. We doen al twintig jaar alleen nog maar wat de boze burgers willen, maar de staat gaat nu achter non-entiteit Willem Engel aan?

Je ziet het ook aan Baudet en het Forum voor Democratie: jarenlang konden ze daar hun duivelse gang gaan, maar op het moment dat ze coronawappies werden, was het meteen afgelopen met de liefde. Engel wordt gestraft omdat hij ongehoorzaam was in coronatijd. Dit is coronafascisme.

Mini-Poetin

Corona heeft van menigeen in Nederland een dwingeland gemaakt, een mini-Poetin. En de overheid heeft de kans aangegrepen om van Nederland een autoritaire staat te maken, toegejuicht door Links, nota bene. Demonstraties, niet alleen die tegen coronamaatregelen, worden lukraak verboden of de politie begint er gewoon op te slaan, gewoon omdat het kan en er heeft van de week een student drie dagen in de cel gezeten omdat ze “fuck de politie” heeft gezegd.

En nóg spuit menige progressieveling het bloed uit de oren als je zegt dat Nederland een dictatuur is. Wel, Nederland is een dictatuur en jij bent mini-Poetin. Je zou de straat op moeten, om te betogen voor de vrijlating van Willem Engel. Waar is je marktplaats der ideeën nu? Is het land toch niet zo weerbaar tegen verkeerde ideeën als je altijd hebt gezegd? Ben je bang te worden omringd door types die er hele andere ideeën op nahouden dan jij? Bang dat je kinderen jou niet meer als de autortiteit op het gebied van alles zien? Of gewoon bang?

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 19.03.2022 @ 14:44

[Home]
 

1 Reactie

op 19 03 2022 at 14:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS