Home » Archief » Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd


[24.02.2024]

Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

Peter Breedveld


 
Om de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog levend te houden, moet je de hele Nederlandse bevolking proberen betrokken te houden, dus ook Nederlanders met een niet-Westerse achtergrond. Daarom moet het verhaal rond die herdenkingen inclusiever, daar hamer ik al jaren op.

Maar in plaats daarvan is met name de Dodenherdenking steeds meer aan het verrechtsen, en worden er nadrukkelijk mensen van uitgesloten. Nota bene mensen die zich het “Nie Wieder” goed in hun oren hebben geknoopt en de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog toepassen op racisme, discriminatie en totalitaire tendenzen in ónze tijd.

Holle rituelen

Mag niet, zeggen witte suprematisten, want de herdenkingen gaan om onze gevallenen, om hen die hun leven gaven in de strijd tegen de nazi’s en om de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Daar moet dan altijd iemand aan toevoegen, want dat wordt steeds weer even vergeten in de gauwigheid, dat er ook homo’s (15000) en Roma (een half miljoen) omkwamen in de vernietigingskampen. De herdenkingen zijn extreem exclusivistisch. Als het gaat om gekoloniseerde soldaten die in de geallieerde legers meevochten, wordt er al moeilijk gedaan. Die horen er niet bij.

En uiteindelijk stellen die herdenkingen weinig voor, zijn het holle rituelen, als er geen lessen getrokken mogen worden om toe te passen op het heden, op de discriminatie nu, op het racistische imperialisme nu, op de etnische zuiveringen nu.

Het is nogal wrang dat de herdenking van een van de initiatiefnemers van de Februaristaking tegen de deportatie van Joodse Nederlanders, Willem Kraan, gebruikt wordt voor een hetze tegen twee Nederlanders van kleur, Tofik Dibi en Sabine Scharwachter. Zij riepen op om de herdenking van de Februaristaking in het teken stellen van het Israëlische offensief tegen Gaza, waarna het herdenkingscomité een andere herdenking, die van Willem Kraan, subiet afblies. Daarbij noemde het comité heel specifiek als aanleiding het retweeten van Tofik Dibi van de oproep van Scharwachter.

Nagedachtenis

De Telegraaf (“Sportief wezen, mensen! Eerlijk verloren! Ontvang de nazi’s met waardigheid!”) springt erop als een geile hond en hop, daar heb je de fascistische goon-squad weer: Annabel Nanninga, die van de “mooie ovens van Hitler” en de “kilometerslange tenen van de rijke en machtige Joden“, de islamofobe haatblogger Carel Brendel, de islamofobe haatoma Marieke Hoogwout, Esther Voet en haar vuurspuwende golem Bart Schut, uiteraard Wierd Duk en het CIDI ontbreekt natuurlijk evenmin. Iedereen die wat voorstelt in de domrechtse beerput blaast zijn partijtje mee over “de schaamte voorbij”, “stampen op de nagedachtenis voor mensen die hun leven voor onze natie hebben gegeven. “Pissen op de graven van de februaristakers”.”

Types die pal staan voor de onderdrukking van moslims en niet-westerse immigranten, eigenen zich de herdenking toe van een communist wiens monument, omdat hij een communist was, niet in het Amsterdamse centrum mocht staan maar ver daar vandaan, in Nieuw-West. Rechtse rakkers die claimen dat een protest tegen het Israëlische geweld tegen de Gazanen tegen de geest van de Februaristaking zou indruisen terwijl Willem Kraan zonder enige twijfel zou hebben meegeprotesteerd. Kraan heeft zijn leven niet gegeven voor onze natie, maar voor gelijkheid en rechtvaardigheid. Hij was een communist, weet je nog?

Hetze tegen Dibi en Scharwachter

Intussen is er een hetze gaande tegen Scharwachter en vooral ook Dibi, die voor de gemeente Amsterdam werkt. Het is het tuig er alles aan gelegen hem daar ontslagen te krijgen. Daar lijkt het ook Hélène de Bruine van het herdenkingscomité om te doen te zijn. Zij probeerde Dibi eerder al de mond te snoeren. Zie de tweets van Jan Tervoort daarover.

Wierd Duk zou Wierd Duk niet zijn als hij niet probeerde een beetje van de poep, die naar Dibi en Scharwachter wordt gegooid, op het pak van Frans Timmermans en PvdA/GroenLinks te krijgen. Nanninga doet natuurlijk mee. Onvoorstelbaar, dat iemand die bij GeenStijl, het Forum voor Democratie en JA21 in antisemitisme en racisme grossierde, nu praatjes heeft over Sabine Scharwachter, dat ze “door en door rot” zou zijn. Je ruikt je bovenlip, Frau Panzerkampf.

Rust en veiligheid

Een comité dat de herdenking van een communistisch protest tegen etnische zuivering afblaast vanwege een oproep tot protest tegen etnische zuivering, en ook nog probeert Tofik Dibi de mond te snoeren omdat een oproep tot rechtvaardigheid niet zou bijdragen aan de “rust en veiligheid”, gaat recht tegen de geest van de Februaristaking in. Zo’n comité kan beter opstappen.

Rust en veiligheid zijn er als er voor iedereen rechtvaardigheid is, en zeker niet als je herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog gebruikt om meer onrechtvaardigheid te creëren.

Wie tegen de deportatie van Joodse Nederlanders is, is ook tegen het uitmoorden van de Gazanen. Punt.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 24.02.2024 @ 15:56

[Home]
 

1 Reactie

op 24 02 2024 at 15:57 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS