Home » Archief » 4 en 5 mei: we hebben geen goed verhaal meer


[05.05.2016]

4 en 5 mei: we hebben geen goed verhaal meer

Peter Breedveld

nom2
Foto: Sakiko Nomura

Toen ik klein was, – in de jaren zeventig – was Dodenherdenking vanzelfsprekend. Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog was overal, en dan vooral het verhaal van de Holocaust, van de joden, die vervolgd en vermoord werden om wie ze waren. De daders waren de Nazi’s en de Nederlanders hadden dapper gevochten en velen hadden daarbij het leven gelaten. Iedereen kende de film Soldaat van Oranje, over de heldenmoed van die Hollandsche jongens van stavast. Mij vielen pas veel later de niet eens zo subtiele verwijzingen van regisseur Verhoeven op naar het laffe opportunisme van veel Nederlanders. Het was Wij tegen Zij om de joden te beschermen.

Dat was een verhaal waar iedereen zich goed bij voelde. Het scheen dat er nog steeds Nazi’s waren, nu Neonazi’s genoemd, maar ik had er nog nooit één gezien. Het was een onzichtbare vijand. Niemand die het in zijn hoofd haalde om oneerbiedig met Dodenherdenking om te springen. We hadden een verbindend verhaal.

Walgelijk bezig zijn

Gisteren zag ik een tweet voorbijkomen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, waarin iemand met een vroom gezicht mij maande mijn telefoon twee minuten uit te doen. Toen realiseerde ik me: we hebben gewoon geen goed verhaal meer. Voor een heleboel mensen is het allang niet meer vanzelfsprekend om twee minuten stil te zijn. Het hele land valt over Christa Noëlla die de Dodenherdenking boycot om precies díe reden en het is iets waarop ik de laatste jaren steeds hamer: bij Dodenherdenking gaat het er tegenwoordig vooral om streng te controleren of iedereen zich wel aan het officiële verhaal houdt, of iedereen wel eerbiedig genoeg is voor de witte doden die zijn gevallen voor jouw vrijheid, en tegelijkertijd gaat Dodenherdenking om het uitsluiten van De Ander.

Als het om antisemitisme gaat, wordt er driftig gewezen naar de moslims. Wie bij Dodenherdenking ook wil stilstaan bij het feit dat er Marokkanen hebben gevochten voor onze vrijheid, krijgt heel Domrechts over zich heen. En vroeger op school kreeg ik steeds te horen dat het toen de joden waren, maar dat er vandaag makkelijk een andere groep het mikpunt zou kunnen worden: homo’s, gehandicapten, zigeuners, blauwogigen (ik geloof dat toen zelfs de onderwijskrachten niet wisten dat zigeuners en gehandicapten ook door de Nazi’s werden uitgeroeid). Maar wie erop wijst dat het nu echt zover is, dat er nu een groep tot zondebok wordt gemaakt zoals de joden in de jaren dertig tot zondebok werden gemaakt, wordt verweten ‘walgelijk bezig te zijn‘.

Marokkaanse koning

Ik las dat het antisemitisme wereldwijd aan het dalen was, en we weten dat de islamofobie explosief toeneemt, en ook steeds gewelddadiger wordt, toch ging het gisteren bij Pauw weer over antisemitisme, en werd daarbij, naar verluidt, weer driftig naar de moslims gewezen.

We hebben, kortom, geen goed verhaal meer. Je kunt moeilijk van Marokkanen, Turken en nazaten van de onderdrukte bevolking in de Nederlandse koloniën verwachten dat ze met net zoveel ontzag aan Dodenherdenking meedoen als je daarin niet ook hun verhaal meeneemt. Als je niet erkent dat een Marokkaan op dit moment meer risico loopt vervolgd te worden dan een blauwogige en als je moslims zelfs verantwoordelijk houdt voor het antisemitisme dat in de Tweede Wereldoorlog heeft geresulteerd in de Holocaust. Het antisemitisme dat een puur witte, christelijke aangelegenheid was. De Marokkaanse koning beschermde de joden tegen de Nazi’s, Nederland werkte enthousiast aan hun deportatie mee, met klinkend resultaat: relatief de meeste Europese joden zijn uit ons gezellige kikkerlandje weggevoerd en nooit meer teruggekomen. Wie wel terugkwam, kreeg niet eens zijn eigen huis terug en werd als een hond behandeld.

Vroom gezicht

En nóg weet Nederland daar een compliment voor zichzelf uit te peuren: er zijn zoveel Nederlandse joden gedeporteerd omdat wij zo goed zijn in registreren!

En daarom moeten mensen nu met een vroom gezicht en een boel sociale druk gemaand worden hun telefoon uit te zetten tijdens Dodenherdenking. Wit Nederland moffelt zijn eigen misdaden weg, geeft de moslims de schuld en, hou je vast, pleit voor etnische registratie, zodat we straks weer makkelijk kunnen bepalen wie er – in de woorden van onze toekomstige premier – ‘gedeporteerd‘ moeten worden.

Niet vergeten: overmorgen is het Saih Bin Sakam Dag.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 05.05.2016 @ 11:29

[Home]
 

28 Reacties

op 05 05 2016 at 12:15 schreef Hermann:

Goed dat U, Peter Breedveld, er gewag van maakt, dat de Marokkaanse koning de Joden bescherming bood. Daar was ik me van bewust. Misschien iets minder bekend, de Deense koning Christiaan deed dat ook. De Deense Joden hoefden geen gele ster te dragen en hebben bijna allemaal de oorlog overleefd.

https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/31/over-een-krachtdadige-deense-koning-en-een-gevluchte-nederlandse-koningin/

Heel anders de Nederlandse Koningin (en de regering), die door de benen naar Engeland te nemen, de Nederlandse grondwet schond, waaraan ze trouw had gezworen. Procentueel zijn er meer Nederlandse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord, dan in andere landen. Of daar een verband tussen bestaat, weet ik niet, maar bescherming hebben de Joden in ieder geval niet veel genoten van de Koningin.

https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/17/met-de-smadelijke-vlucht-op-13-mei-1940-schonden-koningin-wilhelmina-en-haar-regering-de-grondwet/

De Koningin was in ieder geval wel voor een ongrondwettige invoering van de doodstraf.

https://gerard1945.wordpress.com/2015/10/22/over-de-ongrondwettige-herinvoering-van-de-doodstraf-door-koningin-wilhelmina/

op 05 05 2016 at 12:34 schreef sum:

Dat verzoek van 2 minuten telefoon uit, dat was het moment dat ik besefte dat het hier dwang betreft. Alle respect voor alle slachtoffers in de tweede wereld oorlog, vooral de burgers dan. Dat Nederland met zijn meest vergaande afluisterpraktijken het nog over “vrijheid” heeft. Nou ik weet wel wie ze afluisteren hoor: Moslims all the way! Natuurlijk is de dodenherdenking gekaapt door allerlei belangen waar Nederland niets aan heeft. Maar toch, vrijheid moeten we vieren!!! Schijt aan de antisemitismeroepers: Hun loyaliteit ligt ergens anders, zeker niet in Nederland.

op 05 05 2016 at 12:56 schreef Thomas E:

Prima stuk!

Ja beste criticasters, ik weet dat dodenherdenking 4 mei daar niet voor bedoeld is, maar ik heb gisteravond in de diverse speeches VEEL te weinig waarschuwingen gehoord dat we met onze houding tov andere culturen zoals de moslims, dezelfde beschamende kant van uitsluiting dreigen op te gaan.

op 05 05 2016 at 14:36 schreef Dennis:

De titel zegt nu eens voldoende. Er is geen goed verhaal meer. De generatie die de tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt is bijna volledig verdwenen. En wat er nu nog staat te herdenken doet dr vooral voor het oog van het kerkvolk.

In 2020 is Nederland 75 jaar bevrijd. Een mooi moment om dat boek te sluiten en met twee benen in deze eeuw te gaan staan.

op 05 05 2016 at 16:33 schreef Henrik:

Goed stuk Peter, het legt de vinger precies op de zwerende plek.

De traditionele herdenkingen worden bij gebrek aan getuigen sleets en de nieuwe herdenkingsvormen die ik meemaakte (drama-emo-vrije-gedachtenuitloop-sessies) enorm hol en wars van actualiteit; de gebruikelijke feitenloze uitingshorreur die ook wel burgerparticipatie wordt genoemd.

op 05 05 2016 at 18:39 schreef Hans Naaktloper:

Nou Peter, we hebben dus een heel goed verhaal, namelijk onder andere dit artikel van jou.
Ik zou nog wel wat verder willen gaan met een uiteenzetting over wie er aan die oorlog zoveel verdiend heeft, en waarin die kapitaalbelangen tegenwoordig in opgegaan zijn. Dan kunnen we vaststellen dat grote sommen geld uit die tijd nog steeds in grote bedrijven, welliswaar met andere namen (denk aan IGFarben), rondspoken. We kunnen daardoor dan ook opmerken dat het kapitalisme als denkrichting aan vervanging* toe is.

*Charles Eisenstein – Sacred Economics

op 05 05 2016 at 20:50 schreef Bertje Knor:

Dennis

“De generatie die de tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt is bijna volledig verdwenen”

Precies en uit respect voor deze generatie houden we allemaal gewoon onze klep. Nederigheid is op zijn plaats dat grote Ego opzij zetten.

Heeft te maken met eer en geweten.( je weet wel dat wat in Nederland op alle flanken ver te zoeken is)
En als alle mensen, die de tweede wereld oorlog hebben mee gemaakt overleden zijn dan sluiten we het boek.

op 06 05 2016 at 06:05 schreef Nrosa:

Herdenken heeft natuurlijk sowieso weinig zin als men er geen lering uit wil trekken. De gruwelijke bedreigingen die Christa naar haar hoofd heeft gekregen bewijzen tevens haar gelijk. De ironie zal de meeste fanatieke herdenkers wel weer ontgaan.

op 06 05 2016 at 07:18 schreef John de Beer:

De Nederlandse staat heeft financieel geprofiteerd van de Jodenvervolging en ook na de oorlog gaat het zoals altijd om de centen. Tijdens de besprekingen over de herstelbetalingen aan de Joodse gemeenschap heeft boekhouder Wim Kok geprobeerd hen met een fooi af te schepen wat uiteindelijk door Gerrit Zalm is verhinderd.

Het huidige kabinet heeft lang niet willen meebetalen aan de beveiliging van Joodse instellingen, pas nadat het de betrokken ministers duidelijk werd dat zij bij een aanslag als nalatig zouden worden gezien, ging de portemonnee open. Politiek opportunisme van de ergste soort dus.

Kort en goed zijn er nu weer Joodse Nederlanders die zich gedwongen voelen te vertrekken. Het is geen prioriteit voor de Nederlandse overheid en zal het ook nooit worden.

op 06 05 2016 at 07:32 schreef Peter:

Tja, het kan zijn dat Joodse Nederlanders zich gedwongen voelen, dat wil niet zeggen dat ze ook gedwongen worden. Vooralsnog zitten ze hier relatief veilig, en worden de aanslagen vooral gepleegd op islamitische instellingen.

op 06 05 2016 at 07:52 schreef John de Beer:

Dat zeg ik, sommige Joodse Nederlanders voelen zich gedwongen te vertrekken. Van de Nederlandse overheid hebben ze in ieder geval weinig te verwachten. In Zweden zijn de meeste Joden al weg, de Joodse gemeenschap in Uppsala wordt opgeheven en in Malmö bijna. Afgelopen jaar heeft een record aantal Joodse Fransen zijn geboorteland verlaten.

op 06 05 2016 at 08:47 schreef Peter:

Ja, en? Wat wil je precies zeggen met dit Esther Voet-gejammer?

op 06 05 2016 at 09:08 schreef John de Beer:

Noem het Esther Voet-gejammer, de koele cijfers spreken voor zich. Bottom line: Nederlandse moslims die eveneens onder vuur liggen, kunnen in dit verband leren van de ervaring van hun Joodse medeburgers die aan den lijve hebben ondervonden wat de gevolgen zijn van een overheid die hen laat stikken.

op 06 05 2016 at 09:21 schreef Peter:

De koele cijfers spreken helemaal niet voor zich, afgezien nog van het feit dat je helemaal geen cijfers hebt gepresenteerd. Je blaat alleen maar wat media en organisaties na. Ik had het over de joden voor, in en meteen na de Tweede Wereldoorlog. Dat ze nu door de overheid in de steek gelaten zouden worden, is baarlijke nonsens. Als je nou had gezegd dat ze door de overheid misbruikt worden om allochtonen te stigmatiseren, was dat dichter in de buurt van de waarheid geweest.

op 06 05 2016 at 09:48 schreef John de Beer:

Ik geef toe, het is een ongemakkelijke waarheid, ook voor mij, maar hierdoor nog niet minder serieus. En niet een die ik gemakkelijk nablaat. Dat jij de problematiek wellicht niet kent, is natuurlijk iets anders. Ter illustratie een alinea uit een (tamelijk willekeurig) artikel uit de Britse Daily Mail van januari 2016:

“Almost 10,000 Jews from West Europe immigrated to Israel in 2015, the highest annual number ever. Nearly 80 per cent of the migrants are from France, where attacks have left the world’s third-largest Jewish population rattled.”

De Joodse gemeenschap wordt wel degelijk door de overheid in de steek gelaten, dat bewijzen de onwil en nalatigheid m.b.t. de beveiliging van de Joodse instellingen alleen al.

Nu lijkt het misschien dat ik primair opkom voor Joods Nederland, maar dit is niet het geval. Ik heb vooral mededogen met Europa. Een samenleving waar de Joden verdwijnen, zal nog veel meer waardevols verliezen. Ken uw klassieken.

op 06 05 2016 at 10:06 schreef Kees Bronkels:

@Thomas E
‘…ik heb gisteravond in de diverse speeches VEEL te weinig waarschuwingen gehoord dat we met onze houding tov andere culturen zoals de moslims, dezelfde beschamende kant van uitsluiting dreigen op te gaan.’ Moslims sluiten zichzelf uit, Thomas. Ze eisen voorrechten op, zoals halalzwemmen en gebedsruimtes in gebouwen. Dit itt bijvoorbeeld Hindoestanen, die prima integreren zonder van Nederland allerlei aanpassingen te eisen. De moslims moeten hun hand in eigen boezem steken. Overigens: als alle drogredeneringen in jouw bijdragen bomen waren, kon de kap van het regenwoud redelijk gecompenseerd worden.

op 06 05 2016 at 10:48 schreef Mario:

“de Joodse gemeenschap in Uppsala”

Had die hasbaraheks Esther Voet daar geen synagoge verzonnen een tijd terug en is zij door (ik meen) een journaliste gewezen op haar zoveelste leugen – zonder dat Voet deze corrigeerde?

op 06 05 2016 at 10:55 schreef Peter:

Ik geef toe, het is een ongemakkelijke waarheid

Ah, de in domrechtse kringen zo populaire ‘ongemakkelijke waarheid’.

Het kan me niet schelen hoeveel joden er naar Israël vertrekken, John, en zelf zou ik niet snel The Daily Mail als bron nemen (het wijst erop dat je niets beters kon vinden), maar de overheid laat de joden niet in de steek. Dat is propaganda van Netanyahu, die joden wereldwijd angst aanjaagt en oproept naar Israël te komen.

Vooralsnog worden joodse instellingen beschermd en islamistische niet en worden antisemitische uitingen geregistreerd en vervolgd, en islamofobe niet.

Het zijn dus de moslims die door de overheid in de steek worden gelaten, niet de joden.

op 06 05 2016 at 10:56 schreef Natasha:

Elk jaar pakken joden hun koffers om naar Israël te vertrekken! Maar dat zijn wel steeds dezelfde joden. Onder andere bevolkingsgroepen heet n alyia van zes weken ‘vakantie’

op 06 05 2016 at 11:03 schreef Kees Bronkels:

Wanneer ga je je zelf eens bekeren tot de islam, Peter? Lekker ongegeneerd achter alle ‘slachtoffers’ à la Arnoud van Doorn aanlopen, ‘wij worden gediscrimineerd’ janken omdat er weer een salafistische antisemitische haatpriester wordt geweerd. En je schoonouders zullen ook blij zijn als je tot het ‘ware geloof’ overgaat.

op 06 05 2016 at 11:19 schreef Peter:

Dit gezeur levert je dus een block op, Bronkels. Onorigineel, dom, verongelijkt gezanik. Draagt niks bij. Dag hoor.

op 06 05 2016 at 11:43 schreef Hans Naaktloper:

Als je spreekt over stigmatisering van religieuzen moet je bij de bron daarvan gaan kijken en niet eerstens de negatieve reactie daarop als punt nul ijken. Moge de goden zelf vehoeden dat religieuzen en fascisten ooit weer grote politieke of maatschappelijke macht krijgen, want in het extreme doorgevoerd kennen we de gevolgen van de stigmatisering die daaruit voortvloeit als inquisitie, steniging en verbrandingsovens. Ik zie grote overeenkomsten tussen PVV- en relifascistisch gedachtengoed, ze lijken als twee zijden van dezelfde medaille te functioneren. Stigmatiseringen zijn wapens die worden gehanteerd door alle dravers met al te vaststaande ‘overtuigingen’.

Daarentegen worden non- haves, eco-hippies, creatieven, anti- kapitalisten en alle anderen die op vreedzame wijze de wereld voor iedereen deelbaar en houdbaar proberen te maken gestigmatiseerd door vooral die bovengenoemde twee kampen en daar hoor ik jou nou bijna nooit over Peter. Vraag je eens af wie er verdient aan- en voordeel haalt uit deze situatie. Het is toch tekenend dat zowel fascisme en religie zich maar lauw lauw verzet tegen de gruwelen van het kapitalisme.

op 06 05 2016 at 11:47 schreef John de Beer:

Beste Peter, waarom creëer jij hier een kunstmatige tegenstelling tussen Joden en Islamieten, dat lijkt me eerlijk gezegd niet intelligent, niet netjes en niet handig. Het zijn inderdaad óók de moslims die in de steek worden gelaten door de staat. Minderheidsgroepen zitten hier n.l. in precies hetzelfde schuitje.

En waarom wil je mij in de domrechtse hoek drukken en indelen bij Esther Voet? Is het de bedoeling om zo de betekenis van de koele cijfers te devalueren?

En waarom die Nethanyahu erbij gesleept? Hebben de achtereenvolgende Israëlische regeringen er sinds 1948 niet altijd op gewezen dat Israël er voor alle Joden is? Waarom wordt daar dan anno nu door duizenden gehoor aan gegeven? Los nog van de emigratie van Europese Joden naar andere landen als de USA en Canada.

Het achteloze stukje uit de Daily Mail geeft een goede indicatie, ik had je ook de statistieken kunnen leveren uit Le Monde of die van Joods Maatschappelijk Werk. Het simpelweg onthoofden van de boodschapper levert niets op.

Ik geloof direct dat het jou niet veel kan schelen hoeveel Joden er vertrekken. De grote lijnen van de geschiedenis lijken hiermee aan je voorbij te gaan, ik zou je hoger aanslaan.

op 06 05 2016 at 12:02 schreef Peter:

John, dit is de laatste waarschuwing: ik pik je getroll niet. Je bent nu al weken heel achterbaks pogingen aan het doen me te framen. Ik creëer geen tegenstelling tussen joden en islamieten, dat doe jij. Want het is bekend waaróm die joden worden verondersteld en masse naar Israël te emigreren: vanwege die moslims. Ik probeer jou ook niet in domrechtse hoek te drukken, daar verf je jezelf in, met je ‘ongemakkelijke waarheid’, wat onmiskenbaar een domrechts mantra is, dat altijd gaat over Marokkanen die de verkeerde lijstjes aanvoeren en zwarten die dommer zouden zijn dan witten en zo.

Bovendien kom je met ‘Uppsala’ aanzetten. Dat was een zeperd van Esther Voet, die een aanslag verzon op een niet bestaande synagoge in die stad. Citeer je ook nog The Daily Mail en dan mag ík het niet over Domrechts hebben?

Dit is een feit: joodse instellingen worden beschermd, mede door de overheid. Antisemitisme wordt aangepakt door de overheid. Dan kun je toch niet volhouden dat de overheid joden in de steek laat?

Nog een feit: antisemitisme daalt in Nederland. In Haaretz lees ik zelfs dat de daling wereldwijd is.

Waarom emigreren er dan zoveel joden naar Israël? Omdat ze zich op dít moment niet meer veilig voelen in Europa? Net nu het antisemitisme daalt? Of denk je, John, dat ze in de gaten hebben dat de onderdrukking van moslims de voorbode is van een onvermijdelijke verschuiving van de focus naar joden, zodra de moslims zijn uitgeschakeld?

op 06 05 2016 at 12:04 schreef Peter:

Dit is ook de laatste keer dat ik dit gezeik toesta, Hans. Ik weet het, het is allremaal de schuld van het kapitalisme en daar schrijf ik nooit over.

Klopt, ik schrijf waarover ik zelf wil, en niet in opdracht, en zeker niet in opdracht van zo’n pompeuze drammer als jij. Dus nogmaals: dit was de laatste keer. Je punt is al tientallen keren in dezelfde schier onbegrijpelijke wartaal gemaakt. Klaar nu.

op 06 05 2016 at 12:46 schreef John de Beer:

Ik wil jou helemaal niet framen, waarom zou ik dat doen? Ik reageer op wat er hier te berde wordt gebracht, daarvoor is dit medium toch ook bedoeld? En als je niet meer wilt dat ik reageer, dan hoef je me niet te blokkeren, in dat geval vertrek ik vrijwillig. Jammer, het is dan maar zo.

Joden vertrekken niet primair door moslims, maar door de attitude van Nederlandse en andere Europese bestuurders met uitzondering van Eberhard vd Laan (het woord moslim is door mij in deze helemaal niet gebezigd). Uppsala ken ik niet van Esther Voet, maar uit de angelsaksische pers, dat zij daaraan kennelijk een populistische swing heeft gegeven, is mijn zaak niet.

Het antisemitisme daalt wereldwijd, dat is onlangs bekend geworden en dat is fijn. Dit neemt niet weg dat de emigratiecijfers er (nog) niet door worden beïnvloed. Dat is niet iets wat ík zeg, zo liggen de zaken nu eenmaal.

Ik denk dat de Nedermoslims er verstandig aan zouden doen zich te verdiepen in het systeem van uitsluiting en discriminatie op basis van de ervaringsfeiten uit de contemporaine geschiedenis. Dan kom je nu eenmaal uit bij Joden, Sinti en Roma. Ik wens alle moslims een aangenamer verblijf in dit land!

op 06 05 2016 at 14:17 schreef cRR Kampen:

Daily Mail. Ja, John, dat was behoorlijk ‘willekeurig’.

op 06 05 2016 at 16:23 schreef Egbert:

Hier, eergisteren @08:22 beschreef ik het trollpatroon van John de Beer. En tadaaa: vandaag al een bevestiging.

Hier enkele quotes. Wat er fout aan is zoekt ie zelf maar uit.

De Nederlandse staat heeft financieel geprofiteerd van de Jodenvervolging; herstelbetalingen; gedwongen voelen te vertrekken; Uppsala; The Daily Mail; koele cijfers; door de overheid in de steek gelaten; dat lijkt me eerlijk gezegd niet intelligent, niet netjes en niet handig; Ik wil jou helemaal niet framen, waarom zou ik dat doen?; niet primair [sic] door moslims; een populistisch swing;

Pareltje: in één post schrijven Ongemakkelijke waarheid … dat jij de problematiek wellicht niet kent … The Daily Mail … Ken uw klassieken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS