Home » Archief » Waarom Nieuwsuur geen journalistiek, maar haatpropaganda bedrijft


[24.04.2018]

Waarom Nieuwsuur geen journalistiek, maar haatpropaganda bedrijft

Peter Breedveld

Terwijl de zielige onderdrukte witte man in Duindorp een open oorlog voert tegen buurtbewoners van Marokkaanse, Surinaamse en anderszins allochtone afkomst, wordt er in Nederland vooral weggekeken en stemming gemaakt tegen salafisten, die er achterlijke ideeën op nahouden, maar vooralsnog weinig leed hebben veroorzaakt.

Ik heb er al vaak op gewezen: het offensief tegen salafisten laat vooral zien hoe intolerant en hypocriet Nederland zelf is. Want we hebben vrije meningsuiting maar niet voor Jneid Fawaz en middeleeuwse opvattingen over vrouwen staan we de SGP toe, maar niet de moslims.

Racistische haatpropaganda

Gisteren heeft het programma Nieuwsuur een item over het salafistische gevaar uitgezonden. Ik weet dat omdat Wierd Duk victorie kraaide en van de gelegenheid gebruikmaakte om nog eens lekker tegen moslims te hitsen. Ook GeenStijl klopt zich op de borst want wat Nieuwsuur bracht, zeggen wij al jaren, aldus de Roze Khmer.

Dat wekte mijn wantrouwen al, maar toen ik zag dat Nieuwsuur-redacteur Eelco Bosch van Rosenthal zonder enige schaamte openbaarde dat hij Carel Brendel als bron heeft gebruikt, werd me meteen duidelijk dat die Nieuwsuur-repo nul journalistieke waarde heeft, en gevoeglijk onder de racistische haatpropaganda mag worden geschaard.

Hoogbejaarde complotdenker

Wie Carel Brendel als bron gebruikt, verliest al zijn journalistieke krediet. Bezwaren? Laat me u er dan aan herinneren dat Brendel zelfs salafistenjager Ahmed Marcouch van salafisme beschuldigde, althans van lidmaatschap van de Moslimbroederschap, en verder zowat iedere politicus van Marokkaanse afkomst. Dat gaat steevast volgens de methode Brendel: A was op een congres en daar was ook B en die zat in een radioprogramma waarin ook C zat, en C heeft een neef die Moslimbroeder is, daarom is A ook Moslimbroeder. Brendel vervalst altijd rapporten als die van de AIVD, om het te doen lijken dat die het salafisme als een terroristische beweging ziet. Er is niks van waar. En hij probeert iedereen te criminaliseren die hem tegenspreekt. De man is een hoogst onbetrouwbare en uiterst kwaadaardige ophitser.

Dat is hoe Brendel zijn aanklachten tegen iedereen in elkaar knutselt. Omdat ik deze methode fileerde en bekritiseerde, heeft hij fanatiek geprobeerd mij te framen als de kwade genius achter een zogenaamd nepaccount op Twitter op naam van een nichtje van weer een andere geobsedeerde islamofoob, Simone Laurey. Dát is hoe Brendel te werk gaat. En media als De Telegraaf en Weekblad Elsevier schrijven die kwaadaardige leugens klakkeloos over. Jeroen Pauw verklaarde zich ook al eens fan van Brendel en nu gebruikt dus ook Nieuwsuur de hoogbejaarde complotdenker als bron.

Brandbommen naar kerken

Als je als journalist een objectieve reportage wilt maken over moslims, begrijp ik sowieso niet waarom je niet op voorhand alle notoire islamofoben al verwerpt als bron. Je hoeft maar tien minuten op het blog van Brendel te grasduinen om te zien dat hij nógal bezig is met de islamisering van Nederland en dat soort onzin. De man heeft een tunnelvisie en gumt alles uit dat in tegenspraak is met zijn theorie dat Nederland wordt overgedragen aan de moslims met behulp van Links.

Maar goed, welke journalist heeft die tunnelvisie niet? Natuurlijk gebruiken ze Brendel allemaal graag als bron, want die zegt wat zij graag willen horen.

De realiteit is dat niet salafisten brandbommen naar gebedshuizen gooien, de ruiten ingooien en vrouwen voor hun bek slaan of een abortus schoppen, dat doen de geloofsgenoten van Carel Brendel. GroenLinks-politicus Zihni Özdil is ook alweer aan het blèren over salafisten naar aanleiding van de Nieuwsuur-uitzending, maar hij was het die Duindorper Nico de L., die werd veroordeeld wegens een oproep de ruiten van allochtonen buurtbewoners in te gooien, uitriep tot ‘martelaar van het vrije woord’.

Geweld tegen allochtonen

Het is dus Özdil die het Duindorpse geweld tegen allochtonen heeft gelegitimeerd, en GroenLinks, die dat kennelijk geen probleem vindt en hem bij de laatste Kamerverkiezingen hoog op de kieslijst zette, waardoor deze hitser nu in de Tweede Kamer zit.

Is toch raar, dat iedereen op salafisten jaagt terwijl die geen vlieg kwaad doen, en dat mensen die gewoon aantoonbaar de oorzaak zijn van het geweld tegen allochtonen in de Kamer zitten en als bron bij Nieuwsuur worden gebruikt en worden genomineerd voor sjieke boekenprijzen en wat al niet?

Dat Duk kwekkert dat Annabel Nanninga al op het gevaar van het salafisme wees want die willen afvalligen vermoorden? Annabel Nanninga! Die wil moraalridders in de mooie gasovens van Adolf Hitler gooien. Ik bedoel what the fuck, Nieuwsuur? WHAT THE FUCK?! Het personeel van Facebook heeft zijn handen vol aan vooral de racistische haatbagger en oproepen tot gewled van Nederlandse Facebook-gebruikers, lees ik in de Volkskrant, maar ik moet me druk maken om een paar mannen in jurken die vrouwen geen hand willen geven en de PvdA een kutpartij vinden?

Wanneer gaat er eens iemand wat doen aan het toenemende geweld door radicaliserende witte mannen? En al die mensen die zo vreselijk begaan zijn met PVV-stemmers en Baudet-aanhangers, die iedere keer in hun stukjes schrijven dat we dáár eens naar moeten luisteren, dat díe niet gehoord worden, wanneer leggen ze hun oor eens te luisteren bij mensen als ik? Ik ben ook een zielige witte man die niet gehoord wordt, alleen heb ik de betere argumenten. Maakt dat mij minder waard dan zo’n racistische frikandellenvreter met nauwelijks één werkende hersencel?

Of denken ze bij Nieuwsuur ook: “die Breedveld, die krijgen we wel als de politieke aardverschuiving eindelijk een feit is”?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.04.2018 @ 16:09

[Home]
 

1 Reactie

op 24 04 2018 at 16:39 schreef Peter:

Zeggen dat ik stom ben, en een landverrader? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

Become a Patron!
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

Vermaakt u zich een beetje met deze site? Laat uw waardering blijken met een kleine donatie (grote mag ook!): NL59 RABO 0393 4449 61 (SWIFT BIC RABONL2U) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

 

pbgif (88k image)
 

(Advertentie)

 

pbgif (88k image)
 

Meest gelezen in december

O Frontaal Naakts Politicus van het Jaar

O Gele Hesjes

O Wittemannenkwaliteit

O De Politicus van het Jaar, of: het basismateriaal van Gijs Rademaker

O Het bribbelproza van Erdal Balci

O Ho! Ho! Ho! met Herman Vuijsje

O Reacties op documentaire Verdacht bewijzen dat er niks gaat veranderen

O De steunbetuiging aan Nourhussen en Gargard is een hol ritueel

O Waar hebben we de journalistenvakbond NVJ eigenlijk voor?

O Het gele hesje in mij

 

Meest gelezen ever

O YouPorn

O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Het totale en angstwekkende gebrek aan integriteit van de #Metoo-meute

O Het historische besef van Jeroen Pauw

O Opbokken met je racistische kinderfeestje

O De extreemrechtse terreur van Twitter-troll Ans Aarsema

O Anne Faber en de moslims

O Anita Borst is een held

O Smachten en soppen met Thierry Baudet

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“Voorganger van de Linkse Kerk in Hersteld Verband.” (Carel Brendel)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.’ (Hafid Bouazza) ‘Complimenten voor Frontaal Naakt.

‘Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.’ (Lousewies van der Laan)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

 

RSS RSS