Home » Archief » Wat ‘haatimam’ Jneid Fawaz echt heeft gezegd


[07.04.2018]

Wat ‘haatimam’ Jneid Fawaz echt heeft gezegd

Peter Breedveld


Illustratie: Hermann Fenner-Behmer.

Het hele land gaat op het moment apestront vanwege een preek van Jneid Fawaz, alom bekend als de ‘haatimam’. Fawaz zou Ahmed Aboutaleb een afvallige hebben genoemd en daarmee een doodsvonnis over de Rotterdamse burgemeester hebben afgeroepen.

Het is inmiddels duidelijk dat bijna niemand weet wat er door Fawaz is gezegd en iedereen dus ontzettend verwerpelijke meningen uit zit te boeren (tot aan pleidooien voor de afschaffing van het recht op vrije meningsuiting toe) die werkelijk nergens op slaan, en daarom heb ik op Facebook maar eens aan mijn Arabisch sprekende vrienden gevraagd om welke preek het precies gaat en wat daarin nou precies wordt gezegd.

Het blijkt om deze preek te gaan en een vriend, die om begrijpelijke redenen niet met zijn naam op Frontaal Naakt wil (omdat hij dan blootstaat aan de toorn van de domrechtse horden) heeft de preek helemaal voor me naverteld. Ik publiceer hier, met zijn toestemming en licht geredigeerd, een deel van die preek, het deel dat over Aboutaleb gaat, en hier is een link naar de rest, ook met toestemming van mijn Facebook-vriend.

Wie nu nog blèrt dat Fawaz Aboutaleb een afvallige heeft genoemd (wat zijn goed recht is en ook moet blijven), kunt u nu verwijzen naar deze transcriptie en zo het zwijgen opleggen.

De preek

Het eerste deel gaat over het leven ten tijde van de profeet (vzmh), hoe het eerste kleine groepje moslims en de islam werden bestreden. Hij trekt een analogie met de actualiteit, waarin de islam en de moslims van alle kanten worden aangevallen. Hij zegt dat moslims geduld moeten hebben en vertrouwen in Allah, en enkel en alleen Hem tevreden horen te stellen en niet andere mensen, politici of wie dan ook om maar geaccepteerd te worden.

Hij heeft het vervolgens over allerlei stromingen: socialisten, liberalen et cetera, die de islam steeds hebben proberen te veranderen of vervormen naar hun eigen agenda. Tegenwoordig houdt geen enkel islamitisch land zich volgens hem aan de ware islam, zelfs politici in de Golfstaten niet, inclusief Saudi-Arabië en de Emiraten, die zijn bezig met cherry-picking en maken selectief gebruik maken van islamitische regels en handhaven bepaalde shariaregels wel en andere niet vanwege politieke agenda’s (hij noemt hun selectieve sharia letterlijk ‘sharia van de duivel’).

Aboutaleb

Vanaf minuut 19 begint hij over Aboutaleb. Hij zegt over hem dat Aboutaleb zegt dat hij moslim is en dat hij bidt, en daar kunnen we hem niet over beoordelen want we kunnen niet in de harten van mensen kijken. We kunnen hem wel beoordelen over zijn daden. Fawaz trekt een analogie met Napoleon Bonaparte, die tegenover de Egyptenaren claimde dat hij moslim was toen hij Egypte was binnengevallen en het land had bezet.

Fawaz haalt ook een voorbeeld aan van ex-president Bourgiba van Tunesië (de voorganger van Ben Ali, die van 1957 tot 1987 Tunesië regeerde), die zei dat hij moslim was maar allerlei wetten doorvoerde die het praktiseren van de islam bemoeilijkten.

Ten slotte haalt Fawaz ook Hafez al Assad van Syrië aan, de vader van de huidige president, die het Syrische militairen verbood om te bidden, terwijl meer dan tachtig procent van Syrië Soenniet is. De mufti van Syrië was destijds Sheikh al-Bouti, die het hen verbood. Iemand die moslims verbiedt om te bidden is een ongelovige, aldus Fawaz.

Grondwet

Terug naar Ahmed Aboutaleb van de volgens hem linkse PvdA. Deze partij bestrijdt volgens Fawaz de rechten van moslims die nota bene door de grondwet worden beschermd. Hij zegt dat de PvdA in de regering zat, maar blij is dat de partij in de afgelopen verkiezingen zwaar heeft verloren. De grondwet laat christelijke, protestantse en joodse scholen toe, maar ze proberen nota bene de islamitische scholen te bestrijden.

“Deze linkse Aboutaleb, waarom horen we hem nooit als de grondrechten van moslims worden aangevallen?”, vraagt Fawaz zich af. “Dat je voor arbeidersrechten opkomt is prima maar voor rechten van specifiek moslims doet hij niets.”

Hij heeft het vervolgens over de Deense cartoonist Kurt Westergaard. De wetten laten het toe dat je de profeten, God et cetera beledigt, zegt Fawaz, maar van binnen mag ik daar als moslim tegen zijn. Maar dan ben je meteen Al-Qaeda, ISIS en wat niet al. “Ben ik een misdadiger omdat ik je vervloek voor het uitschelden van mijn religie, de profeet en God?”

Oprotten

Weer terug naar Aboutaleb. Die maakte er een nationaal probleem van dat vanuit Qatar geld werd gestuurd naar het bestuur van een organisatie die een pand wilde kopen in Rotterdam, zegt Fawaz. Uiteindelijk zag die organisatie af van het kopen van het pand. Ook viel hij islamitische jongeren door te zeggen dat ze op moesten rotten, zelfs Hollanders zeggen dat volgens Fawaz niet.

Over Erdogan is Aboutaleb volgens Fawaz ook heel streng, hij weigerde een Turkse minister haar eigen consulaat te bezoeken en stond zelfs toe om te schieten. Fawaz hoorde op Al Jazeera dat in Turkije werd gezegd dat Aboutaleb geen burgemeester maar een maffiabaas is.

Tot op de dag van vandaag is Aboutaleb volgens Fawaz niet teruggekomen op zijn vijandigheid tegenover de islam. Maar laatst zei Aboutaleb tegenover een journalist dat hij salafist is en dat elke moslim een salafist is. Fawaz haalt het voorbeeld aan van de posters in de Rotterdamse bushaltes, waar verschillende mannen, inclusief een man meteen keppeltje, zitten te zoenen met een gehoofddoekte moslima.

Slechte zaken

Zaken zoals deze, die lijnrecht tegenover de islamitische regels ingaan, worden bewust extra doorgedrukt, dát is volgens Fawaz de gemeente Rotterdam van Aboutaleb. “En iemand met zulk gedrag noemt zich salafist! Het is mijn en onze plicht als moslim, en ook voor Aboutaleb, als hij zegt dat hij moslim en salafist is, om zich tegen zulke slechte zaken uit te spreken.”

“Komt Aboutaleb terug op zijn besluit ten aanzien van de organisatie die een pand wilde kopen in Rotterdam, is hij tegen de pesterijen jegens salafistische moskeeën, tegen het verbieden van islamitische scholen? Je kunt zeggen dat je salafist bent en moslim, maar vervolgens in de praktijk heel anders handelen. Khaddafi van Libië, Mubarak van Egypte en Bourgiba en Ben Ali van Tunesië zeiden allemaal dat ze moslim zijn en promoten vervolgens hun versie van de islam, met gokken, drinken en vrouwen en mannen bij elkaar laten zitten in de moskee.”

Het heeft geen zin en is het niet waard om woorden vuil te maken aan Aboutaleb, vindt Fawaz. In De Telegraaf werd hij aangevallen omdat hij had gezegd dat hij salafist is, en hij zei zelfs dat hij jihadist is. Fawaz maakt een grap en zegt dat Aboutaleb de jihad voert zoals mannen in muziekclips over liefde en allerlei andere zaken. “De media en de politici weten dat zijn jihad de jihad tegen de islam is en tegen het salafisme. En toch is men zo hypocriet en zonder gêne om te doen alsof hij salafist en jihadist is.”

Voorhoofd kussen

Bepaalde moskeeën spraken vervolgens hun steun uit aan Aboutaleb. Waarom deden ze dat? wil Fawaz weten. “Als huppeldepup (onverstaanbaar) zegt dat dit het salafisme is en hij salafist is, zouden jullie dan ook jullie steun uitroepen? Waar steunen jullie hem in? Dat hij heeft gezegd salafist te zijn? Als hij echt salafist is, kom ik naar hem toe om zijn voorhoofd te kussen.”

Fawaz roept de moskeeën, die Aboutaleb steunen, op aan Aboutaleb te vragen of hij vindt dat moslims hun levenswijze mogen uitoefenen in de Westerse samenleving, en terugkomt op zijn aanvallen op islamitische centra en vergiffenis vraagt aan Allah vanwege zijn strijd tegen de oprichting van een lesinstituut in Rotterdam die gefinancierd vanuit Qatar.

Deze steun van de moskeeën is onbegrijpelijk, vindt Fawaz. Hij heeft het over de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en hoe politici eerst in moskeeën te vinden zijn, en na de verkiezingen, als ze verkozen zijn, compleet verdwijnen en vervolgens tegen de belangen van moslims handelen. Zo iemand is volgens Fawaz ook Aboutaleb.

 

Become a Patron!

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.04.2018 @ 11:48

[Home]
 

1 Reactie

op 07 04 2018 at 12:44 schreef Peter:

Huilen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS