Home » Archief » Wierd Duk, de salafisten en de rechtstaat


[24.03.2018]

Wierd Duk, de salafisten en de rechtstaat

Peter Breedveld


Scène uit Les Indes Galantes.

Nog nauwelijks bekomen van het feit dat de moslims de boel hebben overgenomen in de laatste gemeenteraadsverkiezingen (en nog een zwarte d’r bij ook, toe maar! Het kan niet op!) is kwaliteitsjournalist Dukkie Duk alweer aan het hyperventileren dat DENK salafistische doodvermoorders wil subsidiëren. Van UW belastingcenten! Luister hoe Öztürk het salafisme verdedigt! kwekkert Duk. En hier is Kuzu over salafistische asielzoekers, snatert hij, nog opgefokter dan-ie normaal al is, vanwege de dodelijke gijzelingsactie door een aanhanger van Daesh, gisteren in Frankrijk.

Om zijn volgers er goed van te laten doordringen hoe rampzalig en gevaarlijk dit allemaal is, linkt Duk naar artikelen van de Grote Denkers Carel Brendel en Dirk Verhofstadt over salafisten, die volgens hen allemaal vrouwen-, joden-, en homohaters zijn en onze democratie omver willen werpen.

Islamofascisme

Duk is de enige niet die op tilt slaat zodra het over salafisten gaat. Moet je op Twitter eens op “salafisme” zoeken, en als je echt wil lachen, moet je “salafisme Van Aartsen” invoeren, want daar was wat mee, zag ik en ik wist niet wat. Nou, het begint met Van Aartsen die het salafisme “minimaliseert” en nuanceert en salafisten de hand wil schudden, waarna de gemoederen echt verhit raken en de interim burgemeester van Amsterdam het salafisme zelfs een zegen vindt, het salafisme wil omarmen en wil dat wij het salafisme óók omarmen en zelfs aanhanger is van het salafisme. De fossiele brandstof van weekblad Elsevier, Syp Wynia, foetert in een stukje dat Van Aartsen vroeger wél durfde te spreken van het ‘islamofascisme’ maar zich nu heeft overgegeven door de ‘lafheid’ van de wegkijkers die luchtig doen over het salafisme, terwijl de AIVD volgens Wynia toch elk jaar weer waarschuwt voor het gevaar van het salafisme.

Democratische rechtsorde

Om met dat laatste te beginnen: dat wordt al jaren geroepen door domrechtse houwdegens als Carel Brendel en Ahmed Marcouch, maar het blijkt steeds weer onwaar of minstens overdreven. Marcouch beweerde eind 2015 bijvoorbeeld dat ‘onze inlichtingendiensten’ meldden dat ‘de salafistische organisaties’ antidemocratisch waren en het wettelijke gezag afwezen, terwijl de AIVD juist in haar jaarverslag stelde dat ‘de meeste salafisten de Nederlandse democratische rechtsorde accepteren’. Ook in de laatste jaarrapportage van de AIVD komt het salafisme er beter af dan bijvoorbeeld de anti-Zwarte Piet-activisten. Salafisten wordt vooral verweten ‘op dwingende en intimiderende toon’ hun doelen proberen te verwezenlijken, zoals het ‘monopoliseren van het aanbod van islamitisch onderwijs, (geestelijke) verzorging en andere uitingsvormen’. Ze maken gebruik van de vrijheid van meningsuiting om te proberen die van anderen te beknotten, volgens het AIVD.

Nou, dat kun je van weekblad Elsevier zeker ook zeggen, net als van Carel Brendel, Wierd Duk en de redactie van het Nieuw Israelietisch Weekblad, om maar niet te spreken van de PVV, Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie, waarvan de Amsterdamse fractievoorzitter zelfs ‘de mooie gasovens van Hitler’ graag weer in gebruik zou willen nemen om ‘moraalridders’ in te gooien.

Homohaat en jodenhaat

Van Aartsen heeft dus groot gelijk als hij het hysterische geblèr over salafisten probeert te nuanceren, want het zijn rare snuiters, maar ze opereren in het algemeen wel keurig binnen de kaders van de wet.

Omarmt Van Aartsen daarmee het salafisme? Natuurlijk niet, en dat doen Öztürk, Kuzu en Mourad Taimounti van de Amsterdamse gemeenteraadsfractie van DENK evenmin.

Taimounti reageert op een stelling van de domrechtse zender WNL waarover hij moet discussiëren met Sofyan Mbarki van de PvdA: “Salafistische organisaties hebben recht op subsidies”. Nou, als ze goed werk doen en een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren, waarom niet, zegt Taimounti, die terecht het gebruik van het begrip ‘salafisme’ hekelt, want dat is een paraplubegrip geworden waaronder door Domrechts alles wordt geschaard dat het eng vindt aan de islam.

Natuurlijk wordt dit door WNL geframed als ‘DENK Amsterdam wil subsidie voor salafistische organisaties’, zodat Duk en zijn Duk-rukkers weer lekker los kunnen, want de islamisten van DENK willen vrouwenonderdrukking, homohaat en jodenhaat financieren, maar als Taimounti vindt dat salafisten dezelfde rechten hebben als andere ingezetenen van ons koude kikkerlandje is dat wat anders dan dat hij wil dat salafistische organisaties worden gesubsidieerd.

Verdedigers van de rechtstaat

Zelfde met Öztürk en Kuzu. Öztürk toont zich een ware democratische verdediger van de rechtstaat met zijn verzet tegen een verbod op salafisme, zoals Marcouch voorstaat. Die wil salafisten aanpakken voordat ze de wet hebben overtreden, merkt Öztürk op. Dat lijkt me inderdaad een kwalijke zaak, heb ik indertijd ook al betoogd.

Öztürk verdedigt dus het salafisme niet, zoals Duk beweert, maar het principe van onschuld totdat het tegendeel is bewezen, één van de kurken waarop onze rechtsstaat drijft. Duk beschuldigde me er laatst van de rechtstaat niet te accepteren, maar het lijkt er meer op dat Duk dat zelf niet doet.

Ook Kuzu verdedigt de rechtstaat door zich te verzetten tegen een motie van de PvdA en de VVD om salafisten uit asielzoekerscentra te weren omdat die zouden ronselen. “Ronselaars moet je keihard aanpakken”, zegt Kuzu, maar discrimineren doen we hier in Nederland niet. Groepen over één kam scheren doet hem denken aan de jaren dertig, wil hij zeggen, maar dat mag hij niet van Khadija Arib. Groepen over één kam scheren mag van Arib, waarschuwen waartoe dat onvermijdelijk leidt, mag van haar niet.

Joods restaurant

Goed te weten dat we nog een paar echte democraten hebben in Nederland, die de rechtstaat verdedigen. Een groter gevaar dan de salafisten met hun intimiderende dwingendheid is het geblèr van Duk en Elsevier en ook het Nieuw Israelietisch Weekblad, die iedereen, die weigert zich over te geven aan het haatdelirium waar het halve land thans aan lijdt, ervan beschuldigt het salafisme te willen “omarmen” en promoten en wat niet al.

Nog viezer wordt het als de vermeende voorliefde van Van Aartsen voor het salafisme wordt gecombineerd met zijn vermeende weigering om veiligheidsmaatregelen te treffen voor het joodse restaurant HaCarmel, dat een aantal keren door onverlaten is belaagd. Van Aartsen gaf de eerste keer geen toestemming om camera’s buiten het restaurant te hangen, maar na drie incidenten gaf hij die toestemming na overleg met de politie wél.

‘Restaurant kreeg geen toestemming voor camera’ kopt het Nieuw Israëlietisch Weekblad boven een bericht waarin staat dat er dus gewoon wél cameratoezicht komt. Wierd Duk linkt ernaar in een tweetje en herinnert er nog even aan dat Van Aartsen ook al zo vriendelijk is voor salafisten.

Jodenhatende salafistenomarmer

Zo ben je in twee stappen een jodenhatende salafistenomarmer, een frame dat vervolgens gretig door de agressieve imbecielen, die Wierd Duk als hun profeet zien, wordt verspreid. En dat omdat je graag zorgvuldig omspringt met maatschappelijk explosieve situaties als deze, en ervoor hoedt je te laten meeslepen door de waan van de dag. Een camera ophangen is niet niks, het is een inbreuk op de privacy van iedereen die daar over straat loopt.

Dit soort stemmingmakerij, bedoeld om de boel lekker op te stoken, is dus écht gevaarlijk voor de democratie. Daarom ben ik beduchter voor types als Wierd Duk dan voor de Nederlandse salafisten.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.03.2018 @ 14:24

[Home]
 

1 Reactie

op 24 03 2018 at 14:26 schreef Peter:

Ook driftig kwekkeren en snateren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS