Home » Archief » 7 oktober is geen vrijbrief voor massamoord


[02.03.2024]

7 oktober is geen vrijbrief voor massamoord

Peter Breedveld

 

Iemand zei dat hij het raar vond dat je Marokkaanse Nederlanders, die zich druk maken om Gaza, zich nooit uitspreken over de Westelijke Sahara. Het is een jijbak die ik vaak heb gehoord en die ik ook wel begrijp. Net als Israël bezet Marokko een gebied dat niet van hem is, bestrijdt het met geweld een gewelddadige verzetsbeweging, Polisario, die het als terroristisch aanmerkt, schendt het daar mensenrechten en negeert of schendt het VN-resoluties. O, en het is een koloniale erfenis. Oppervlakkig gezien bijna een kopie van Israël en Palestina.

Het grote verschil (afgezien van het niet onbelangrijke feit dat de camera’s voortdurend op Gaza gericht zijn en niet op de Westelijke Sahara, ook niet op Jemen of Soedan) is dat de Marokkaanse onderdrukking van de Westelijke Saharanen niet wordt gesteund door mijn regering en niet wordt toegejuicht door mijn landgenoten (niet binnen mijn gehoorsafstand, althans).

Ik word ook niet onder druk gezet om het Marokkaanse geweld te steunen, of beschuldigd van racisme of Marokkanenhaat als ik het veroordeel. Ik word niet uitgemaakt voor terroristenvriend of Polisario-aanhanger, mijn baas wordt niet gemaild of getagd op Twitter als ik de Marokkaanse regering bekritiseer. (Dat doe ik niet vaak, want dat doen zoveel van mijn landgenoten al. Ik heb daar niks aan toe te voegen.)

Cancelacties

Dat is met Israël wel zo. Wij staan onder enorme druk om alles wat Israël doet, goed te keuren en er anders onze mond over te houden. Wie niet gehoorzaamt, staat snel te boek als antisemiet (Jan Tervoort en vele anderen werden door toedoen van de Israëllobby door de internationale pers besmeurd als antisemiet) en dan wordt je baas gesommeerd je te ontslaan en je opdrachtgevers moeten je laten vallen, er wordt geprobeerd je zo kapot mogelijk te maken.

Sinds de terreuraanslag door Hamas van 7 oktober is die druk ondraaglijk. Links en rechts worden mensen gecanceld, reputaties gaan te gronde, carrières worden geknakt vanwege alleen al een oproep tot een staakt-het-vuren. Vorige week zagen we nog hoe Tofik Dibi en Sabine Scharwachter blootstonden aan een grootscheepse cancelactie omdat ze opriepen de herdenking van de Februaristaking in het teken van Gaza te stellen. Twee jaar eerder was er bij die herdenking speciale aandacht voor Oekraïne en toen deed niemand moeilijk.

Afgemaakt als honden

Bij elke kritiek op Israël word je teruggefloten omdat het “gevoelig ligt”. Alles wat je zegt over Israël moet eerst worden voorafgegaan door een ondubbelzinnige veroordeling van 7 oktober. Onder elk tweetje over Gaza hangt een enorme sliert anonieme trollen die niks anders kunnen dan jijbakken over Hamas. Elke wijk die wordt weggevaagd, elk ziekenhuis dat wordt beschoten en gebombardeerd, elk kind met een weggeschoten gezicht, zonder verdoving geamputeerde ledematen, elke berg Palestijnse lijken, elke gruwelijk misdaad tegen de menselijkheid van de IDF wordt vergoelijkt met 7 oktober. “Geen woord over 7 oktober”, zanikt elke Israëlaanhanger als je moet kokhalzen van de beelden.

Het onbeschaamde lef, na meer dan 30.000 dode Gazanen, het afsluiten van de voedselvoorziening, van water en medicijnen, als je de beelden ziet van de hongerige, verzwakte massa die gelokt wordt met zakken meel en daarna afgemaakt als honden omdat de mensen niet netjes op hun beurt wachten.

Psychopaat

En dan GODVERDOMME nóg beginnen over 7 oktober? Israël heeft sinds 7 oktober inmiddels vele tientallen 7 oktobers op zijn eigen geweten, en overigens vóór 7 oktober ook al. Dit is niet de eerste keer dat Israël aan het massamoorden is. Hamas is er het resultaat van, niet de oorzaak.

Wat een psychopaat ben je, wat heb je jezelf afgestompt, als je nu nóg blijft prevelen dat Hamas is begonnen, na meer dan 30.000 doden, waarvan 70 procent vrouwen en kinderen, die niks met Hamas te maken hebben. Zelfs voor de meest verstokte Israëlsupporter moet er toch ergens een grens zijn?

7 oktober is afschuwelijk, onvoorstelbaar gruwelijk, nauwelijks te bevatten. Maar het is geen excuus en geen vrijbrief voor de afschuwelijke, onvoorstelbaar gruwelijke en nauwelijks te bevatten misdaden die Israël nu in Gaza begaat.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 02.03.2024 @ 13:52

[Home]
 

1 Reactie

op 02 03 2024 at 13:52 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS