Home » Archief » Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk


[05.03.2024]

Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

Peter Breedveld

Ik heb altijd gelijk, citeer ik graag W.F. Hermans en dat is ook gewoon zo. Het blijkt weer uit een verhaal van Kim van Keken en Ayla Lebbing dat gisteren gratis te lezen was op de site van Vrij Nederland: ‘PVV-kiezers zijn geen bezorgde burgers met een gelaagde boodschap’. Vrij Nederland tweet: ‘Het is betuttelend om te doen alsof een stem op de anti-immigratiepartij éígenlijk iets anders betekent.’

Trouwe lezertjes van Frontaal Naakt herkennen meteen de strekking van dit verhaal, want dit is wat ik al minstens 15 jaar betoog. PVV’ers zeggen dat ze moslims willen vergassen en vluchtelingen in tienen willen hakken omdat ze moslims willen vergassen en vluchtelingen in tienen willen hakken en niet omdat ze “legitieme zorgen hebben over hoge huren en de verschralende zorg.” Neem ze serieus, ga niet voor ze invullen wat ze volgens jou écht bedoelen.

Josse de Voogd

Maar ik kan alleen maar schelden en nu staat het in Vrij Nederland, dus is het eindelijk waar. Dat Josse de Voogd uit zijn nek raaskalt, las u ook voor het eerst hier en is nu ook eindelijk waar omdat het in Vrij Nederland staat. PVV-stemmers zijn niet alleen maar chronisch zieke afgehaakten met tegeltuinen, arm en rijk stemt PVV, omdat het een anti-immigrantenpartij is, en nergens anders om.

Waar Van Keken en Lebbing naar mijn zin niet genoeg aandacht op vestigen, is dat PVV-stemmers PVV stemmen omdat de media anti-immigratie salonfähig hebben gemaakt. Alle onzin dat ze hier de boel komen opvreten en overnemen hoorde je in de jaren 70 en 80 ook al, maar tegenwoordig schrijven journalisten het ook op, alsof het een feit is. Ze ontkrachten die leugens niet, ze presenteren de echte cijfers niet, omdat ze die niet hebben. Ze laten gewoon iemand leeglopen en verschillen in niets van de TV-kijker, die total cloeloos is en zich alles ook gewoon op de mouw laat spelden.

Ook jammer is dat Van Keken en Lebbing niet even een kadertje hebben ingevoegd dat ik al die tijd gelijk heb gehad, dat ik onterecht verketterd en vervolgd ben omdat ik dit steeds heb gezegd, er steeds op heb gehamerd dat PVV’ers geen bezorgde burgers maar racisten zijn, en dat ik daarom excuses en eerherstel verdien.

Arjen van Veelen

En wat ze over journalist Arjen van Veelen beweren is vreemd. Daarover schrijven ze dat hij in 2017 die invoelende benadering van PVV-stemmers strontbeu was, en dat hij “opeens” uit een ander vaatje tapte na de Monsterzege van Wilders.

In werkelijkheid is Van Veelen altijd zo’n invoeler geweest, een PVV-fluisteraar noemde ik hem. Toen hij in 2017 inderdaad schreef dat mensen eens moesten ophouden naar PVV’ers te luisteren, was mij dat inderdaad ook opgevallen. Ik schreef toen: “Zelfs Arjen van Veelen, tot voor kort zelf zo’n PVV-fluisteraar, ging er van de week op De Correspondent tegen tekeer.” Tegen al die media die alleen nog maar geïnteresseerd waren in PVV’ers, bedoelde ik.

Muur tegen het Kwaad

Van Veelen had zelf niks anders gedaan dan zich invoelen in anti-immigrantenstemmers. Hij zocht ze op in de Vinexwijken, tekende uit hun mond op dat ze vluchtelingen in tienen wilde hakken en in brand wilden steken en maakte nota bene daar uit op dat ze alleen maar een beetje trots en veiligheid wilden. Hij vereenzelvigde zich met ze. Hij is de enige journalist die er eerlijk voor uitkwam dat hij zelf bang was voor immigranten en leed aan ‘existentiële onzekerheid als witte man in een steeds diverser Westen’.

‘Zelf vind ik migratie ook niet iets om klakkeloos te bejubelen”, schreef hij in 2019. En dat Rotterdam-Zuid de Koranbelt was. ‘Daar zijn wijken waar de helft van de inwoners op Denk stemt. Er staat een grote, nieuwe moskee, de islam blaakt er van zelfvertrouwen.’ Van Veelen zag Thierry Baudet als een ‘muur tegen het kwaad’. Weldenkende Nederlanders waren tot tranen geroerd door Van Veelens ontboezemingen.

Chronisch zieke tegeltuiners

Want vergeet nooit, al die racistische onderbuiksentimenten werden gekoesterd, niet alleen door De Telegraaf en GeenStijl, maar door NRC, NOS, alle kwaliteitsmedia, inclusief Vrij Nederland zelf. Kim van Keeken en Layla Lebbing zijn de eersten die in een kwaliteitsmedium niet klakkeloos Josse de Voogd napraten maar zelf zijn gaan controleren of het wel klopt wat hij beweert, door naar de wijken te gaan in Leiden, Oegsgeest, Katwijk, Wassenaar enzovoort en te zien of kansarme tegeltuiners echt allemaal afgehaakt zijn en PVV stemmen en bevoorrechte bakfietsers GroenLinks. Conclusie: racisme is wat PVV-stemmers drijft, niet inkomen, niet maatschappelijke positie.

Was allemaal niet nodig geweest, want je kan het zo zien, dat bevoorrechte burgers de meest uitgesproken fans van racistische populisten zijn: de rijke Wierd Duk, de rijke Paul Cliteur, de rijke Jeroen Pauw, de rijke Ewald Engelen, de rijke Annabel Nanninga, de rijke Jan van de Beek, de rijke Arjen van Veelen, er zit een hele kolonie volgevreten racisten vanuit Portugal campagne te voeren voor de Nederlandse Hitlers in Den Haag.

Gepakt door de belastingdienst

En wie daar als eerste het slachtoffer van worden? De chronisch zieke tegeltuiners van Josse de Voogd, die meer eigen zorgrisico, meer huur, meer alles moeten betalen en daarna nog gepakt worden door de Belastingdienst ook. Komt door GroenLinks en de moslims, zeggen Josse de Voogd en Wierd Duk dan. En Arjen van Veelen.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 05.03.2024 @ 09:02

[Home]
 

1 Reactie

op 05 03 2024 at 09:02 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS