Home » Archief » Angela


[17.11.2016]

Angela

Peter Breedveld

gekko4
Illustratie: Gekko Hayashi

Het Algemeen Dagblad heeft een TV-recensent, ontdekte ik gisteren. Ze heet Angela de Jong en ze fascineert me enorm. Ze ziet eruit als wat Youp van ’t Hek ooit een ‘Volvotrut’ noemde, goed doorvoed, keurig verzorgd en met zo’n lila sjaaltje van kunstzijde. Haar man is waarschijnlijk zo’n bierpomp-VVD’er die zijn ‘soul’ laat spreken als hij vijf biertjes opheeft, door een gezellig moppie Dixieland op te zetten. Ze leest nooit een boek maar bladert de Margriet wel eens door.

Ze schrijft babbelige stukjes over wat ze leuk en stom vindt op televisie. De ontknoping van de televisieserie Vlucht HS13 vindt ze stom, Martijn Krabbé vindt ze leuk, want dat gaat nergens over en er werd een scheet gelaten tijdens de yogales en het Sinterklaasjournaal vindt ze stom want wat zwart is moet zwart blijven.

Kinderen krijgen

Angela is jaloers op één van de deelnemers van Heel Holland Bakt omdat ze het taarten bakken zo zorgeloos weet te combineren met de opvoeding van de kinderen en ze adviseert een zoekende dertiger die ze op televisie heeft gezien om zo snel mogelijk een man aan de haak te slaan en kinderen te krijgen want kinderen krijgen is waar het om draait. Je hebt dan ook geen tijd meer om je af te vragen of er nog meer is in het leven. Angela wordt daar kriegelig van.

Angela was ontroerd door één van de kinderen van Donald Trump, die aan het eind van de verkiezingsdag tegen de slaap vocht. De saaie deskundigen die op televisie de Amerikaanse verkiezingen duidden, konden haar goedkeuring niet wegdragen maar ze werd blij toen Frits Huffnagel in een lawaaioverhemd zijn meninkjes de ether in begon te brullen.

Zwarte Piet moet blijven

Angela herkent zichzelf niet in de discussies in Pauw en De Wereld Draait Door. Nooit zit daar een babbelige Margriet-lezeres met een kunstzijden sjaaltje en de intellectuele diepgang van een appelbeignet.

Er zitten wel vaak mensen met dezelfde mening als Angela, maar die komen nooit goed uit de verf. Als er bijvoorbeeld iemand vindt dat Zwarte Piet moet blijven, worden daar zomaar mensen tegenover gezet die vinden dat Zwarte Piet weg moet en tegenover een groep ‘gewone Nederlanders’ werd Alexander Pechtold gezet, die wél een functionerend bewustzijn heeft en dat vindt Angela niet eerlijk.

Dat je tot niet veel meer in staat bent dan het slaken van wat onsamenhangende oerkreten, wil niet zeggen dat je dom bent, schrijft Angela.

Ultieme witte Nederlander

Angela vindt net als Shula Rijxman, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep, dat de Publieke Omroep meer voor de gewone mensen moet zijn maar ze reageert beledigd als je suggereert dat Frans Bauer dan maar een talkshow moet doen. Wat wil Angela dan? Ze wil gewone Nederlanders bij Pauw, maar die mogen niet worden tegengesproken, in elk geval niet door iemand die nadenkt voordat hij iets zegt. En tachtig procent van de Nederlanders vindt dat wat zwart is, zwart moet blijven dus iemand die voor Zwarte Piet is, mag sowieso niet worden tegengesproken.

Angela is de ultieme witte Nederlander. Ze ontbeert elke nieuwsgierigheid naar iedereen die een béétje anders is. Komt er toch iemand in haar blikveld of binnen gehoorsafstand die niet zo is als Angela, dan ergert ze zich dood. Ze wil alleen zichzelf terugzien op televisie. Ze wil alleen haar eigen mening terughoren uit de monden van mensen die er net zo uitzien als zij. Ze kijkt niet naar praatprogramma’s om te weten te komen wat anderen denken, wat er nog meer is in het leven dan taarten bakken en kinderen baren. Ze wil niet weten wat de gevolgen van haar gedrag zijn voor anderen. Zij was hier het eerst en wie hier ook wil wonen, past zich maar aan.

Angela háát mensen die slimmer zijn dan zij, en die meer kunnen dan zij.

Braboneger

Ik las over een nieuw programma op de televisie waarin de Braboneger, dat is de Nederlandse versie van de huisneger, dingen doet die normaliter alleen door witte mensen gedaan worden. Dat is diversiteit in Nederland. Mensen met een donkere huidskleur, of om met Lodewijk Asscher te spreken: mensen die de pech hebben niet wit te zijn, worden geduld als ze zichzelf denigreren en wittemensendingen doen.

Iets zegt mij dat Angela de Braboneger wel zal kunnen waarderen.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.11.2016 @ 08:00

[Home]
 

15 Reacties

op 17 11 2016 at 08:45 schreef machiel:

Wow, het meest frappante van dit stukje is nog wel die quote van Asscher. Die kende ik nog niet. De pech hebben om niet wit te zijn… Wow! Het is nog erger dan ik dacht.

op 17 11 2016 at 09:25 schreef Bertje Knor:

Heerlijk stuk.

“een intellectuele diepgang die omgekeerd evenredig is aan haar omvang.”

Foei wat heb je toch tegen dikke vrouwen…
:-)

He maar eerlijk is eerlijk ze stemt geen pvv. (en das ook wat waard)

op 17 11 2016 at 10:09 schreef babs:

Nee, Bertje, dit zijn de ergste. Dit zijn de mensen waar de Ruttes, Pechtolds en Asschers hun standpunten op aanpassen, de volleybalvaders, volvotrutten en hondenliefhebbers. Daardoor hebben ze veel meer invloed dan de PVV-stemmers, zo lang de PVV niet boven de 40 zetels komt tenminste.

Respect voor AD dat ze iemand hebben gevonden die zo perfect aansluit bij hun doelgroep.

op 17 11 2016 at 10:35 schreef Murat:

Typetje vinexwijk-middenmoot.

op 17 11 2016 at 10:48 schreef Govert:

Ja meiske, dat is wat wat volksvertegenwoordigers doen. Het volk vertegenwoordigen. En de meerderheid bepaald. Democratie is zeker niet perfect maar het is het beste systeem dat we hebben.

Alles goed verder in Spanje?

op 17 11 2016 at 10:55 schreef Chakir:

Het mooie van dit stuk van PB is dat -pak m beet- zo’n 80% vd mensen zich er “niet in herkend”. En daarom is dit stuk van PB de moeite waard vh lezen. Ik snap echt niet wat t AD bezielt om deze nietszeggende troep te publiceren… Oh, wacht.. ik was het bijna vergeten: zij willen grof geld verdienen met ads ipv journalistiek en verdieping bedrijven

op 17 11 2016 at 12:34 schreef Bertje Knor:

Babs

Was ook ironisch bedoeld.
Maar in alle ernst ik heb toch veel liever dat mensen om het even wat stemmen dan op de PVV.

op 17 11 2016 at 13:13 schreef Leonard:

Babs, waarop baseer je dat Pechtold zijn standpunten aanpast aan mensen als Angela de Jong? Ik stem niet op Pechtold, maar vindt hem niet iemand die meehuilt met mensen als zij.

op 17 11 2016 at 13:41 schreef Thomas E:

Ja vréselijk, zo’n veilige fatsoenlijke aangeharkte en onvertogen doorsnee-mening. Het soort braveriken dat zich direct veilig verschuilt achter laffe dooddoeners als “dat zijn jouw woorden”. Puke, puke!

op 17 11 2016 at 16:53 schreef babs:

Leonard,

Ik baseer me vooral op dit debat.
https://www.youtube.com/watch?v=p49Sbqd_2nY

Wilders komt met ‘feiten’ die gewoon niet kloppen, Pechtold gaat er niet tegenin. Wilders komt met criminaliteit onder allochtonen en Pechtold gaat er deels in mee.

Pechtold zet in op twee dingen: Wilders is een wegloper (en Pechtold dus niet) en Wilders staat voor angst (en Pechtold dus niet).

Ik denk dat daarover is nagedacht met volvotrutten in het achterhoofd, die niet bang zijn (daarvoor is het inkomen van hun man te goed) en die willen dat het kabinet op de tent past en niet wegloopt voor verantwoordelijkheid. Hij gaat niet tegen de ‘feiten’ van Wilders in, want volvotrutten denken dat Wilders hier gewoon gelijk heeft.

Dan nog heb je een punt, Pechtold is minder erg dan Rutte en Asscher.

op 17 11 2016 at 17:49 schreef Hermann:

@ allen die slechter kunnen rekenen dan ik.

De hiernavolgende link gaat over de foutieve informatie die het kabinet en de media de wereld in strooien. Zoals: vluchtelingen zijn schuld aan ’n tekort aan woningen, Nederland moet bezuinigen, geen geld meer naar ‘3de wereldlanden’ etc.. En dat er meer naar Jan en Janneke geluisterd moet worden – welke idioot krijgt dat uit z’n/haar strot?. Pechtold kan niet rekenen, Wilders nog veel minder en ook Rutte moet terug naar de schoolbanken. ’t Geld klotst in Nederland tegen de plinten, maar wel de verkeerde plinten. Ik moet U allen bekennen, ik ben nog steeds aan ’t puzzelen met de getallen in de hiernavolgende link, maar zeker is, dit is serieus en misschien wel de waarheid waarin de staat Nederland verkeerd:

https://cormol.wordpress.com/

’n Soort Flip van Dyke dus. Er is geen transparantie in ’t huishoudkundige boekje van Nederland en die trut van Angela maakt ’t alleen maar erger!

op 17 11 2016 at 20:25 schreef Herbert:

Raak stuk.
Toen ik haar foto voor het voor het eerst zag deed met dat denke aan een glutenvrije versie van Linda Duits.
En die Volvo, die zal wel voorzien zijn van een kwijlrek en 2 labradors.

op 18 11 2016 at 10:12 schreef gerrit:

Los van dat pauw de godganse tijd rechtse gasten heeft en daar meer dan eens sympathie voor heeft (met name wanneer islam ter sprake komt) en jinek ook niet links is hebben we toch echt inmiddels wakker Nederland en PowNed, dus wtf willen die mensen nog.

op 18 11 2016 at 12:08 schreef Haes:

@Gerrit
Ze willen gelijkgeschakelde media à la 1984, maar dan vanuit een fascistisch perspectief, dus met lekker veel ongebreideld racisme en trappen tegen minderheden en andersdenkenden (en in een volgend stadium, de dood aan die groepen).

op 19 11 2016 at 18:52 schreef Martijn:

Ik heb eens naar die braboneger gekeken en het viel me eigenlijk mee. Natuurlijk smullen sommige witte mensen er iets te veel van en maken ze er een legitimatie voor hun eigen racisme van, maar tussen de regels door laat ie toch wel weten dat ie alles meemaakt wat iedereen die niet wit is meemaakt. Hij denkt alleen “fok die shit” en laat z’n humeur er niet door bederven. Hij overschreeuwt zichzelf wel af en toe en hij zou wat meer begrip kunnen tonen voor mensen die er niet zo laconiek mee om kunnen gaan als hij.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS