Home » Archief » Bezorgde burgers


[24.08.2015]

Bezorgde burgers

Peter Breedveld

f12
Illustratie: Susannah Martin

In Duitsland worden aanslagen op vluchtelingen gepleegd en in het NOS-journaal zegt correspondent Jeroen Wollaars dat Duitsland met een ‘vluchtelingenprobleem kampt’ en dat de ‘sociale grens is bereikt’. In Duitsland zelf is de pers wat minder terughoudend als het erom gaat het beestje bij de naam te noemen: de massale demonstraties en de aanslagen op vluchtelingen worden georganiseerd door nazi’s en die vormen het probleem.

Op Twitter blijft Wollaars hardnekkig spreken van ‘kritische burgers‘, ‘bezorgde burgers’, een ‘Duitsland dat tegen zijn grenzen aanloopt‘. Zijn verslaggeving over de extreemrechtse beweging Pegida had altijd dezelfde teneur. Dat waren ‘verontruste burgers’ die asielcentra aanvielen en Wollaars hervond zich zodra linkse betogers eens de tegenaanval inzetten, dat waren dan wellinksextremisten‘.

Luie profiteur

Duitsland loopt overigens helemaal niet tegen zijn grenzen aan, maar verwacht een begrotingsoverschot van vijf miljard euro. Vergelijk dat met Griekenland, dat écht tegen zijn grenzen aanloopt maar in de media consequent wordt afgeschilderd als luie profiteur van het nijvere Noord-West Europa.

Denk ook even terug aan de demonstraties in Nederland tegen Israël, vorig jaar. Er hoefde maar één zwarte vlag met de shahada op te duiken of alle media hadden er een ISIS-demonstratie van gemaakt. Eén hakenkruis (als symbool voor Israël) en iedereen op die demonstratie was een antisemiet. Andermaal blijkt dat je als blanke rechtsmens een naziuniform kunt aantrekken en vluchtelingen en allochtonen kunt belagen, voor het NOS-journaal ben je een ‘bezorgde burger’. Maar als je als olijfkleurige moslim durft te suggereren dat het wel wat minder kan met die bommen op Gaza, ben je een antisemiet en een ISIS-aanhanger.

Moord op Pim Fortuyn

Wollaars en de rest van het vaderlandse journaille zijn nog steeds getraumatiseerd door de moord op Pim Fortuyn, alweer vijftien jaar geleden. Die werd in de media als nazi en Mussolini aan de Maas afgeschilderd waardoor alle journalisten en linkse politici werden beschuldigd van medeplichtigheid aan de moord. Nu geldt Fortuyn, die zwoer dat er onder zijn regime geen moslim meer het land binnen zou komen, als groot visionair en past een ieder ervoor iets lelijks te zeggen over het schorem dat er met zijn erfenis vandoor is gegaan.

In plaats daarvan is er een media-offensief gaande tegen vluchtelingen en allochtonen. Allochtonen hebben de onderwijsvrijheid afgeschaft, las ik zaterdag in de Volkskrant, in een stuk waar heel onbeschaamd boven stond: ‘Kijk toch uit met die feiten‘. In De Telegraaf staat een verbijsterend naargeestig stukje waarin wordt betoogd dat wie normaal met moslims omgaat, voor vernietiging van Joden en verkrachten van vrouwen is.

Vluchtelingen helpen

Ik zag een tweet voorbij komen van iemand die met vrienden naar Kos was gegaan om vluchtelingen te helpen en die daar werd uitgescholden door Nederlandse toeristen. Moet je nagaan, je wilt iets doen voor mensen in doodsnood, mensen die met bommen en gifgas worden bestookt, wier kinderen in hun armen sterven en dan ben jij de misdadiger, de slechterik, de landverrader.

Het gif van de media mist zijn uitwerking niet. Hier ben jij medeplichtig aan, Jeroen Wollaars.

Kijk, een Duitse nieuwslezeres die de bezorgde burgers zegt waar het op staat. Waar blijft in Nederland de dappere journalist die stelling neemt tegen virulente vreemdelingenhaat?

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.08.2015 @ 07:22

[Home]
 

58 Reacties

op 24 08 2015 at 08:36 schreef Murat:

True, zo true.

op 24 08 2015 at 09:32 schreef Dennis:

Wollaars is niet de enige met een ‘ trauma ‘ . Het gat wat Fortuyn achterliet is nooit echt opgevuld.
Er is geen Nederlandse journalist die zich waagt aan een actie zoals de Duitse nieuwslezeres. Niet alleen omdat je simpelweg jezelf buitenspel zet wanneer je gewone burgers wegzet als rechts tuig. Maar ook omdat je verhaal binnen twee uur volledig onderuit wordt gehaald op Geenstijl. Je kunt dat alleen maar verliezen.

op 24 08 2015 at 10:17 schreef Sasha Berkman:

Mooi gestelt Peter.

op 24 08 2015 at 10:25 schreef marcodB:

Een document dat volledig genegeerd is in NL is het Verfassungsschutzbericht. Hierin staat het aantal overtredingen en geweldsdelicten met islamitische, linkse en rechtse motivatie. En guess what?
“Die Zahl der rechtsextremistischen Straftaten gegen Asylbewerberunterkünfte überwiegend Sachbeschädigungen und Propagandadelikte hat sich mit 170 gegenüber dem Vorjahr mehr als verdreifacht (2013: 55).”
Met de PEGIDA en HOGESA demos is een sfeer gezet waarin dit soort aanslagen makkelijk kan plaatsvinden. Een link waar de docs kunt downloaden staat hier –> http://www.verfassungsschutz.de/

op 24 08 2015 at 10:31 schreef jos:

@ Dennis

Die Duitse journaliste heeft helemaal niet gewone burgers weggezet als ‘rechts tuig’. Waar het haar om ging is hoe geaccepteerd smerige en racistische taal is geworden op social media wanneer het om vluchtelingen en migranten gaat. De gewone burgers moesten hun protest hiertegen hardop laten horen. Kan een soortgelijke oproep zelfs niet meer in Nederland ?

Opvallend in dit kader is ook hoe de Duitse anti-moslimbeweging Pegida teruggedrongen is door de anti-xenofobe stellingname van de politiek en de media bij onze oosterburen. Vergelijk dit met de omarming van de PVV door de Nederlandse elites sinds meer dan tien jaar en hoe die beweging volkomen salonfähig is geworden.

Ik wacht nog op een groep politici en journalisten in Nederland met ruggengraat. Die zich niet laten intimideren door het geblèr van Wilders en door de opruiing door GeenStijl. Nog steeds is de meerderheid van de Nederlandse bevolking fatsoenlijk en humaan en zullen zij zo’n offensief steunen. Het probleem kortom is een gebrek aan cojones binnen het Nederlandse establishment.

op 24 08 2015 at 10:37 schreef Kees:

Niet als reactie onder jouw prima stuk, maar een correctie. De moord op Fortuyn was niet vijftien jaar geleden, maar in 2002.

op 24 08 2015 at 11:34 schreef MNb:

Jos slaat de spijker op de kop. Via twee onafhankelijke getuigen weet ik dat Nederlandse (kaaskop) studenten vrolijk meedoen aan de ontmenselijking.

op 24 08 2015 at 13:16 schreef Hanz Christian (@HanzChristianNL):

Tja, en de staatsmedia zijn allemaal zo links.

op 24 08 2015 at 14:08 schreef Anti:

Is dat echt waar dat Fortuyn heeft gezworen dat er geen moslim meer het land in komt? Ik dacht juist dat hij iets genuanceerder was, maar misschien heb ik het mis?

Wel mee eens dat men er op een perverse manier met zijn erfenis vandoor is gegaan, en alleen die dingen ge- of misbruikt om de eigen agenda te perpetueren?

Geprobeerd iets terug te vinden wat hij zei, krijg ik toch de indruk dat hij juist inzet op een integratie agenda:

https://www.youtube.com/watch?v=-nC-JEM_3dM

Dialoog: Pim Fortuyn met de Nederlandse Moslim Omroep
https://www.youtube.com/watch?v=r2zoN01JO0w

op 24 08 2015 at 14:18 schreef babs:

Anti, hij wilde inderdaad 0 immigratie van moslims en 0 immigratie uit landen met overwegend moslims. Hij was er heel duidelijk in gaf specifiek een voorbeeld dat geen enkele Nederlander dus een Turkse partner zou kunnen overbrengen, ook niet een blanke, christelijke Nederlander.

Moslims die al in Nederland waren zouden van Fortuyn mogen blijven, ik meen me zelfs te herinneren dat hij niet heel negatief stond tegenover een generaal pardon.

op 24 08 2015 at 14:31 schreef Anti:

Gevonden. Hij heeft inderdaad gezegd “Als ik het juridisch voor elkaar zou krijgen, maar dat krijg ik niet, dan komt er geen islamiet mee binnen” –

Wordt hier aangehaald:

https://www.youtube.com/watch?v=p3hmM0PtLGE

Daarvoor had hij het nog over een “stringent immigratiebeleid” en “een pas op de plaats maken” vwb immigratie.

Wilders gaat echter nog wel een heel stuk verder met verkondigen van het willen uitzetten.

Met Fortuyns gedachtengoed aan de haal gegaan inderdaad.

op 24 08 2015 at 14:34 schreef Dirk:

Ik heb niets tegen Marokkanen. Ik slik hun zaad mevrouw. Prachtige opmerking van Fortuyn.

op 24 08 2015 at 15:12 schreef Ralph van der Geest:

Wollaars en een trauma??? Toen Fortuyn het leven liet was die Wollaars nog een puistige puber van hoe oud? Een jaartje of 17? Wat ik eerder geloof is dat die Wollaars niet zozeer een ’trauma’ heeft als wel op zijn minst – net als de rest van die NOSkliek – sympathiën koestert voor nazis maar dat nog net niet hardop durft te zeggen.
Afijn, lees hier hoe Wollaars zijn taak als ‘journalist’ opvat: http://www.krapuul.nl/samenleving/media-blog/1103374/wat-je-niet-mag-weten-van-nos-en-van-wol-over-de-verontruste-burgers/ en hier nog een paar stukken: http://www.krapuul.nl/?s=Jeroen+Wollaars

Ik zal er niet rouwig om zijn als de NOS inclusief Wollaars voor eens en altijd verdwijnen.

op 24 08 2015 at 15:58 schreef Thomas E:

Voor rechtse mensen zijn asielzoekers: uitkeringtrekkers, potentiële overlastgevers, economische avonturiers of intolerante fundi’s.

Voor linkse mensen zijn asielzoekers: zielige zwartjes (al zullen zij ze nooit zo noemen), mensen die net zo leuk moeten zijn als wat we zoal op de Uitmarkten of de Multiculti Festivals tegenkomen, zielepoten die niet in opvangcentra thuishoren (maar liever ook niet naast onze deur als buur), ‘medelanders’ die onze hutspot-eetcultuur zo fijn hebben opengebroken, mensen die dolblij met onze oude truien en jurken moeten zijn.

Kortom, je zal maar asielzoeker zijn.

op 24 08 2015 at 16:05 schreef John de Beer:

Duitsland is het toneel van sterk wisselende sentimenten. Veel jonge Duitsers die vanaf de peuterspeelzaal al is verteld dat ze behoren tot een volk dat niet deugt, schieten zo lanzamerhand in de zelfbewustzijnsreflex. Daar is op zichzelf niets mis mee, want kunnen zij het helpen?
In de voormalige DDR heeft men ook nog de erfenis van
40 jaar communistische dictatuur te verstouwen en dus komen nu de bruine horden uit hun holen. Extremen liggen n.l. veel dichter bij elkaar dan men zou denken.
Of dat door Wollaars van de NOS allemaal adequaat wordt verslagen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik het absoluut niet zou waarderen indien de NOS á la de ZDF zou gaan vertellen dat nazi’s niet deugen. Tot die conclusie was ik n.l. zelf ooit al gekomen.

op 24 08 2015 at 16:24 schreef JPK:

John:

Blij te horen dat je tot de conclusie bent gekomen dat nazis niet deugen, maar waarom zou je er problemen mee hebben als de NOS daar een statement over zou maken? Ik denk dat we dagelijks kunnen waarnemen dat een groot deel van NL het onderscheid tussen een nazi een een verontruste burger niet meer zo goed kan maken, oa. dank zij Wollaars & friends. Niet dat ik geloof dat de NOS dat kan verhelpen maar ‘baat het niet dan schaadt het niet’ zou ik denken.

op 24 08 2015 at 17:29 schreef Sasha Berkman:

Nee John de Beer. Veel (de meeste) Duitsers hebben hun misdadige oorlogsverleden, in tegenstelling tot Nederland, op een fatsoenlijke manier verwerkt. Niks “vanaf de peuterspeelzaal al verteld dat ze tot een volk horen dat niet deugt”. Wat jij noemt “zelfbewustzijnsreflex” is ordinair nazisme (wat trouwens nooit helemaal verdwenen is) en daar is van alles mis mee. “Kunnen zij het helpen” denken ze ook niet. Fatsoenlijk duitsers willen heropkomst van het nazisme en gelijksoortig gedachtengoed voorkomen en dat deugt gewoon.
Of dat door Wollaars van de NOS adequaat verslagen wordt kun je oa lezen in dit uitstekende stuk van Peter. Ik zou zeggen informeer je eerst voordat je je pedante mening ergens verkondigt.
De media, vooral ook de nederlandse, hebben vreemdelingenhaat nooit als zodanig benoemt en dat dat in Duitsland wel gebeurt (nogmaals lees het artikel) is alleen maar toe te juichen.
Racisme, fascisme, apartheid en zionisme worden hier ten lande altijd met de mantel der liefde toegedekt hier in dit rechtse nederland. Er wordt hier zelfs niet voor teruggedeinst om de holocaust te misbruiken om moslimhaat te zaaien en of te bagataliseren en om kritiek op israel de mond te snoeren

op 24 08 2015 at 18:04 schreef Ralph van der Geest:

Nog één ding: Wollaars is het volgens een tweet van hem van 23/8/15 ‘wel met Thierry Beaudet eens.’ Misschien mag ik er even aan herinneren dat er volgens diezelfde Baudet geen onschuldige moslims bestaan.’hoe onschuldig kun je zijn en tegelijk de Koran als je heilige boek hebben?’ aldus TB op 24/9/14. Laat die woorden even tot u doordringen zou ik zeggen. Diezelfde Thierry Baudet prijkte ooit op de site van de SS-verheerlijkers van het Vlaams Belang. Het begint steeds meer te stinken rond die Wollaars als je het mij vraagt.

op 24 08 2015 at 18:26 schreef John de Beer:

Ik vrees dat Sasha het niet helemaal heeft begrepen. In Duitsland en dan met name in de Bondrepubliek tot 1989, hebben het onderwijs en de publieke omroepen, centraal aangestuurd vanuit de overheid, jaar in jaar uit de nadruk gelegd op de verschrikkingen in de periode 33-45 en hierover waarschuwende woorden gesproken. Sinds de eeuwwisseling heeft dat geleid tot een toenemend zelfbewustzijn van huidige 20-30-ers die het zo langzamerhand wel genoeg vinden om steeds te worden aangesproken op de schuld van hun voorouders. Dit zijn doorsnee jongeren uit alle deelstaten die na zoveel decennia na 1945 nu als bewuste Duitsers bijv. een Duitse vlag willen laten wapperen op hun auto of deze meedragen naar hun nationale elftal, iets dat voorheen een taboe was. Eigenlijk zoals sommige Nederlanders en Turken dat ook doen met hún nationale symbool. Niets mis mee in een democratie en zo lijkt Duitsland eindelijk weer een enigszins ‘normaal’ land te worden. Dat Sasha overal nazi’s ziet, ook waar ze niet zijn, is zijn goede recht, maar zegt waarschijnlijk meer over hem dan over deze nieuwe generatie bij onze buren. Dat er gevaarlijke gekken zijn in oostelijk Duitsland die de rechterarm heffen bij aasielzoekerscentra is uiteraard zeer zorgwekkend. Dit zijn neo-nazi’s die volstrekt niets van doen hebben met de eerstgenoemde categorie fatsoenlijke Duitse jongeren.

Dan een mogelijk engagement van de NOS (ook JPK). Boodschappen haal ik bij de bakker en bij de slager, verder ontwikkel ik zelf graag mijn mening op basis van de feiten en daarvoor heb ik geen tv-zender nodig. Maar indien Sasha zich liever laat leiden door de opiniemakers van de publieke omroep, mijn zegen heeft hij.

op 24 08 2015 at 18:53 schreef Bertje:

John De Beer

Hier in de Duitse media worden statements tegen vreemdelingen haat gemaakt zowaar in rechtse bladen spreekt men schande van de aanslagen op bv asielzoekers.
Wat is daar dan mis mee?
Wat is er mis dat een ZDF zich duidelijk uitspreekt tegen vreemdelingen haat.
Nog niet zolang geleden stonden een priester, rabbijn en imam gemeenzaam op een groot plein zich tegen haat uit te spreken dit werd op de Duitse Staats TV (zdf /wdr etc.) met open armen ontvangen en onderschreven.
Wat is daar mis mee?

Of begrijp ik je verkeerd.

op 24 08 2015 at 19:04 schreef Dennis:

@Jos 10:31

Maar ik had het dan ook niet over de Duitse journaliste. Ik probeerde aan te geven waarom je dit in Nederland voorlopig niet zult zien.

Ik denk dat veel mensen in Nederland zich niet vereenzelvigen met de tokkies die online roepen dat de gaskamers weer moeten worden aangesloten. Maar tegelijkertijd zullen dezelfde mensen niet staan te juichen wanneer er een Syrische familie bij hen om de hoek komt wonen.

En dan heb ik het over veel van de mensen die jij ‘fatsoenlijk en humaan’noemt.

Even een leuk voorbeeld uit den oude doosch:
http://www.volkskrant.nl/archief/gemeenteraad-bespreekt-toch-vestiging-tweede-asielcentrum-vught-onderzoekt-vorderen-steffenberg~a522504/

op 24 08 2015 at 19:18 schreef Peter:

Laatste keer dat ik twee reacties van je samenvoeg, John! Zorg maar dat het allemaal in één vakje past. Kill your darlings.

op 24 08 2015 at 19:52 schreef John de Beer:

Begrepen Peter, dankjewel.

@Bertje
Er is helemaal niets tegen priesters, rabbijnen en dominees die zich uitspreken tegen (bruin) geweld. En vanzelfsprekend ook niet dat dit door de media wordt gereflecteerd, dat is simpelweg hun taak. Anders wordt het wanneer publieke media zelf stellingen betrekken, daar zijn ze nu eenmaal niet voor opgericht. Bovendien, wiens mening vertolken ze dan? En wie bepaalt wat de goede mening is? Uiteindelijk wordt het een willekeurig ratjetoe waardoor nog veel meer kijkers de weg zullen vinden naar de pulp van de commerciëlen. Nee, als ik behoefte heb aan een mening, haal ik die liever bij het onvolprezen Frontaal Naakt.

op 24 08 2015 at 19:58 schreef Abdel:

De Nederlandse journaille bestaat uit hypocrieten, leugenaars, opportunisten, windvaantjes en grote lafbekken. Ik heb het niet van horen zeggen maar meer dan 10 jaar dagelijks meegemaakt.
Van domrechts kun je zeggen wat je wilt maar die zeggen ronduit dat ze een hekel hebben aan mensen als ik, het zijn de fatsoensrukkers die je een dolk in de rug steken.
Keep it up Peter!

op 24 08 2015 at 20:03 schreef Sasha Berkman:

“In Duitsland en dan met name in de Bondrepubliek tot 1989, hebben het onderwijs en de publieke omroepen, centraal aangestuurd vanuit de overheid, jaar in jaar uit de nadruk gelegd op de verschrikkingen in de periode 33-45 en hierover waarschuwende woorden gesproken.”

Het heden leert dat ze dat niet goed genoeg gedaan hebben.

“Sinds de eeuwwisseling heeft dat geleid tot een toenemend zelfbewustzijn van huidige 20-30-ers die het zo langzamerhand wel genoeg vinden om steeds te worden aangesproken op de schuld van hun voorouders.”
Gewoon ongefundeerd gelul. “Toenemend zelfbewustzijn”? je bedoelt oplevend fascisme.
Ken je het begrip Donner moorden?, daar heb je je toemende zelfbewustzijn.
Je loopt jezelf hier te ontmaskeren als een advokaat van fascisme en nazisme.

op 24 08 2015 at 20:13 schreef Mo:

Wat Ralph zegt, met afschuw heb ik die tweet gelezen en dat moet een moderne denker voorstellen, ….moderne denker my ass en daarmee is dit stuk van FN bullseye of spot on of gewoon wat het is zoals het nu is.

Nederlandse journalisten zijn vergiftigd met het GSvirus, stelletje schijtluizen, met als voorlopig hoogtepunt die sukkel van de Telefuhrer met zijn moslims verheerlijken verkrachting,….to fucking stupid om iets zinnigs over te zeggen.

Gelukkig hebben de meeste medenederlanders waar ik dagelijks mee te maken hebben nog nooit gehoord van een tierrie baudet, ebberoe oemar? kapmesseke roos, nannabel analinga, bartke voorschut, ewout kleinneke en nog meer van dat debiele ubervolk.

gelukkig maar want ik hou van dit land en wil et niet naar de klote zien gaan door dit rechtse kuttuig

amen

ps: voor et eerst in mijn leven de nrc gekocht, het was het waard voor het artikel van Hassnae, was nodig na dat achterlijke gebraaksel van Marokkanenhater ebru met haar fantasie verhaaltje dat 3 mocrootjes met haar op de foto wilde…..hahaha,

She wish

op 24 08 2015 at 20:56 schreef John de Beer:

Ik heb het idee dat dit onderwerp nogal emotioneel voor je is Sasha en daardoor lijkt het alsof je alles op één hoop gooit. De Dönermoorden zijn gepleegd door drie Ossi’s uit Thüringen. Tuig van het allooi dat nu bij asielzoekerscentra in de regio Dresden de Hitlergroet brengt na 40 jaar onder de knoet van Ulbricht en Honecker te hebben gezeten.

op 24 08 2015 at 21:03 schreef su:

Ik ben dan wel net terug van vakantie en heb gemist; Gouda kaas, pindakaas, melk, haring, de Marokkaanse visboer/bakker, de brede fietspaden, het koele weer en mijn huis.
Wat ik niet gemist heb: Alle idioten en vrinden van geenstijlmongolen, daarbij aanhangende politici en organisaties die dagelijks aan de penis van deze geenstijl zuigen. De laffe israhel houding van Nederland in t algemeen (En nee Peter, geen obsessie van mij, jij moet beter weten, een verkeerde opmerking over dat apartheidstaatje en er gaat een cascade los gericht op brodeloos maken van de criticus).
Allerergste zijn de de “redelijken” binnen allerlei rechtse organisaties die heel sneaky een voedingsbodem voor haat creëren. En jij ontmaskert deze “redelijke” maar maligne mollen. Daarvoor mijn complimenten Peter.

op 24 08 2015 at 21:18 schreef Peter:

De Dönermoorden zijn gepleegd door drie Ossi’s uit Thüringen.

Bagatelliseer de NSU-moorden niet door te suggereren dat de daders drie getraumatiseerde sukkels waren, John. Het is één van de geruchtmakendste zaken in het naoorlogse Duitsland waar het hele Neonazistische netwerk in Duitsland bij betrokken was:

https://de.wikipedia.org/wiki/NSU-Morde

op 24 08 2015 at 21:27 schreef su:

Kijk eens aan, “Dönermoorden” wordt het al genoemd. Geneig hoor, alsof het een leuk iets is. De terreuraanslag in Noorwegen (Uyoya) noemen we ook maar “schietpartijtje”, voor het gemak.

op 24 08 2015 at 21:30 schreef John de Beer:

Maar dat doe ik zeker niet Peter. Het gaat hier om een huiveringwekkende serie moordpartijen die sterk doet denken aan de terreur van de SA uit begin jaren 30 en dat is geenszins te bagatelliseren. Hiernaast gaat het ook om een gelaagde problematiek met verschillende oorzaken in een land van 85 miljoen inwoners waarbij het veel te simpel is om alles en iedereen dat niet bevalt of wordt begrepen onder het begrip nazi te scharen. Dat is niet alleen veel te gemakkelijk maar doet ook geen recht aan de werkelijkheid.

op 24 08 2015 at 22:04 schreef Peter:

John, hier wordt niet ‘alles en iedereen dat niet bevalt of wordt begrepen onder het begrip nazi geschaard’. Witte racisten die ageren tegen buitenlanders en er geweld tegen gebruiken en die nazisymbolen voeren op hun demonstraties zijn nazi’s, plain and simple. Wie dat niet erkent, wil of de waarheid niet zien, of koestert sympathie voor deze gewelddadige racisten. Take your pick.

op 24 08 2015 at 23:26 schreef Bertje:

Su

In de volksmond staan deze moorden bekend als de Dönnermoorden.
Het waarom ga je maar eens googlen dan zul je zien dat er niks geinigs of iets van gelijke strekking mee bedoeld wordt.

John

Leg mij nu eens uit waarom de Zdf of wdr geen stelling mogen nemen tegen vreemdelingenhaat, nazisme, jodenhaat e.d.
Zeker hier in Duitsland lijkt me dit zeer op zijn plaats.
( zou de Nederlandse publieke omroep nog wat van kunnen leren)

op 24 08 2015 at 23:47 schreef Murat:

@Sasha,

Ik heb al heel vaak berichten van je gelezen en wil het nu even kwijt:

You’re awesome.

Serieus, ga zo door. Ik vind je geweldig.

En verder wat Peter zegt om 22:04. Het is overduidelijk. Ook Merkel zegt het. We hebben hier te maken met Nazi tuig, plain and simple.

op 25 08 2015 at 06:02 schreef Anoniem:

Vreemdelingenhaat is niet wit. Haat op andersdenkenden is niet wit.

Nee in onze overwegend witte samenleving waar we wereldwijd gezien de mensenrechten relatief enigszins voor elkaarhebben word er verwacht dat we het goede voorbeeld geven. En dat is prima. Maar de blanke als een vreemdelingen hatende witte aap af te schilderen doet de realiteit geen goed. Eigenlijk is de mens per definitie een rasistisch beest. Vanuit dat uitgangspunt kun je de wereld beter maken op dit vlak, niet door het steeds te framen vanuit een links of rechts oogpunt. Of nog viezer vanuit wit en zwart.

op 25 08 2015 at 06:07 schreef Peter:

In de volksmond staan deze moorden bekend als de Dönnermoorden.

Een racistisch label, Bertje, waar in Duitsland door de Turkse gemeenschap terecht tegen is geprotesteerd.

op 25 08 2015 at 07:34 schreef hermann:

Dit is ook de NSU:

http://www.zeit.de/gesellschaft/2015-08/nsu-straftaten-rechtsextremismus

Wie het hele proces wil volgen, met zeer lezenswaardige links en een idee wil krijgen naar de vele banden die de NSU had, kan dit doorworstelen.

http://blog.zeit.de/nsu-prozess-blog/

op 25 08 2015 at 09:15 schreef John de Beer:

Peter, je spreekt uit mijn hart. We zijn het volstrekt eens. Ik wil benadrukken dat het er mij om gaat, n.a.v. de bijdrage van Sasha dat jonge Duitsers die zich tegenwoordig bewust als Duitser profileren niet automatisch nazi’s zijn. Maak je verder geen zorgen, met onze familieballast ga ik zeker geen (neo-) nazi’s verheerlijken.

op 25 08 2015 at 09:24 schreef Bertje:

Peter

Of het Racistisch is kan ik niet beoordelen.
De Turkse gemeenschap waar ik contact mee heb, heeft er meer een probleem mee dat dit woord geen duidelijkheid schept cq geenszins de lading dekt.
Ik heb het liever ook over de NSU moorden.

op 25 08 2015 at 11:15 schreef Sasha Berkman:

Ik sluit me bij bertje aan en wil zeggen dat ik die term beter niet had kunnen gebruiken.

op 25 08 2015 at 13:49 schreef Sasha Berkman:

“Dat jonge Duitsers die zich tegenwoordig bewust als Duitser profileren niet automatisch nazi’s zijn.”
Zodra ze moordaanslagen en brandstichtingen plegen zijn ze in elk geval geen haar beter.
Sinds de jaren 90 zijn er in duitsland honderden doden gevallen als gevolg van nazistisch geweld, linksen, moslims en asielzoekers werden vermoord. Dan kom jij aan met je gewauwel over toenemend zelfbewustzijn. Waarom zei je eigenlijk dat NSU uit 3 door het communisme gefrustreerde mannen uit Thuringen kwam? Omdat je de ernst van extreem rechtse misdaden wenst te bagatalieren? Ik heb het gevoel dat als de doden moslims en linksen zijn, jij het eigenlijk wel best vind.

Je zet jezelf gewoon te kijk als een huigelaar en extreem rechtse apogaleet.

op 25 08 2015 at 15:27 schreef John de Beer:

Beste Sasha,

In reactie op Peter heb ik al uitgelegd dat ik niets wil bagatelliseren, ofschoon ik het idee heb dat jouw ‘honderden’ doden wat aan de hoge kant uitvallen. Maar goed, een kniesoor die daar op let. Ik meldde dat de drie moordenaars uit Thüringen komen omdat die landstreek, net als Sachsen, een broeinest is van neo-nazi’s.

Je hebt het gevoel dat ik het wel goed vindt wanneer moslims en linksen worden gedood, ik weet niet precies waarop je dat baseert, maar eerlijk gezegd kan ik daar weinig plezier aan beleven.

Je noemt me een huichelaar en extreem rechtse apologeet. Ik zou zeggen: hou het simpel en overzichtelijk en noem me gewoon een nazi.

op 25 08 2015 at 15:48 schreef BB:

“Dat jonge Duitsers die zich tegenwoordig bewust als Duitser profileren niet automatisch nazi’s zijn.”

Net zoals niet iedere ‘de zichzelf zo voelende’..”de Nederlander” een zelfverklaarde PVV’er is. PleurT op met je open deuren.

Zo ook fascisme faciliterende Wollaars en verdere kornuiten.

Gobshaites.

op 25 08 2015 at 16:14 schreef John de Beer:

Beste BB, de omgangsvormen gaan er hier niet op vooruit. Niettemin ben ik je dankbaar voor je geschrift, want anders dan Sasha zie jij de nuance kennelijk wel. Nogmaals dank!

op 25 08 2015 at 16:33 schreef Sasha Berkman:

Ga ze maar tellen:

https://de.wikipedia.org/wiki/Todesopfer_rechtsextremer_Gewalt_in_Deutschland

op 25 08 2015 at 17:36 schreef John de Beer:

De ene nazi die de misdrijven van andere nazi’s moet gaan tellen?

op 25 08 2015 at 17:41 schreef paul:

Dat kan wel wat minder peter. Duitsland en de rest van Europa loopt wel degelijk tegen de grenzen aan. Daarmee wordt niet bedoeld dat het niet meer op te hoesten is maar dat de sociale acceptatiegrens ruim is overschreden. De echte arme drommels zitten nog steeds in vluchtelingenkampen. De mensen met geld komen hier om nog meer te krijgen. Het zou normaal moeten zijn als moslimvluchtelingen naar een moslimland vluchten en niet naar continent waar zij de normen en waarden niet van willen delen. DAT is de reden dat de grenzen zijn overschreden Peter

op 25 08 2015 at 19:26 schreef Sasha Berkman:

jdB, ik heb nergens gestelt dat alle fascisten nazis zijn, ik heb jou nooit voor nazi uitgemaakt.

Ik geef je de cijfers omdat jij het aantal doden door extreem rechts dat ik noemde betwijfelde, vervolgens wil je ze niet zien.

Je lult konstant uit je nek, je verdraait zelf de feiten en wil de echte harde cijfers niet erkennen.

Enige mogelijke konklusie: Je bent op zijn minst een extreem rechtse revisionist.
Echt niets van wat jij zegt kun je geloven, je moet alles verifieren en dan blijkt dat je gewoon aan stuk door liegt.

op 25 08 2015 at 20:19 schreef Pyt van der Galiën:

@paul

Je stellingen houden geen seconde stand:

Volgens de VN is de overgrote meerderheid van de mensen die de Middellandse Zee proberen over te steken afkomstig uit oorlogsgebieden. Een derde van de vluchtelingen is afkomstig uit Syrië. Ook Eritrea en Afghanistan leveren een flinke bijdrage. Het heeft niks met geld te maken, ze proberen te ontsnappen aan oorlog en vervolging.

– Het straatarme Libanon vangt 1 miljoen vluchtelingen op en zag haar bevolking de afgelopen jaren daardoor met bijna 25% groeien. Turkije vangt in absolute aantallen nog meer Syrische vluchtelingen op: ruim 1, 8 miljoen. Veruit de meeste opvang geschiedt al in de regio. Zelfs het zélf door oorlog verscheurde Irak vangt ruim 200.000 Syrische vluchtelingen op. Daarmee aantonend dat ik heel wat meer waarden en normen deel met hen, dan met jou.

op 25 08 2015 at 20:23 schreef John de Beer:

Nee Sasha, dat heb je inderdaad niet gezegd. Je noemde me een huichelaar en een extreem rechtse apologeet en nu weer een extreem rechtse revisionist. Gezien de overzichtelijkheid van het geheel en om enigszins aan te sluiten bij je denkraam, heb ik je voorgesteld om mij voor het gemak maar een nazi te noemen. Zo ver verwijderd zit ik in jouw visie niet van het nationaal-socialisme. Dus maak a.u.b. van je hart geen moordkuil.

Verder klopt het niet dat ik de feiten verdraai. Duitsland ken ik erg goed en ik heb de achtereenvolgende ontwikkelingen daar de laatste 25 jaar op de voet gevolgd. Ik ben een waarnemer die zonder enig eigenbelang of vooringenomenheid naar de feiten kijkt. Over het Midden-Oosten, over de voormalige Nederlandse koloniën, over Duitsland. En ja, dan kan het gebeuren dat wanneer je je in een bepaald onderwerp iets meer hebt verdiept, je door sommigen wordt verweten leugens te verkopen. Het is niet anders Sasha.

op 25 08 2015 at 20:51 schreef william55:

De Duitse pers is rechts en de NOS ook?.. Wat een onzin, alle onderzoeken bewijzen het tegendeel.
Dat Volkert van der Graaf in de media als Nazi werd neergezet is te gek voor woorden, hij werd gestuurd door links en daarna jammermde Kok en de hele linkse politieke bende.
Elke dag zijn er “aanslagen” op oudere die met hun rollator naar de super gaan en beroofd worden door lichtgetint moslim tuig.
Moslims zijn GEEN slachtoffer. Het zijn daders.
Alleen Nazi’s, Jodenhaters en moslims bagatelliseren het.
En dat Duitse mokkel heeft een menig net zoals ik.
Welke mening is politiek correct en welke niet ?
Het is om moe van te worden.
Om moe van te worden!

op 25 08 2015 at 20:55 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Een bloeddorstig continent dat de grenzen van fatsoen allang heeft overschreden. Een Europa dat de, door Amerika geleide, kruistocht in het Midden-Oosten toejuicht om vervolgens de consequenties, heel laf, te ontlopen. Al dat zielige gejank van dikke, witte en seniele dino’s en hun hulpjes is misselijkmakend. Heel hun verhaal is niets meer dan een serie van slechte subplots. De centrale thema is echter simpel en altijd hetzelfde: waarom mag ik niet racistisch zijn in mijn eigen land?

Omdat het fout is maddervakker. Verzuip samen met je schijnnormen en -waarden in jouw kutmoeras. Van mij hoef je geen sympathie te verwachten.

op 25 08 2015 at 21:23 schreef william55:

Jij mekkert over blank en Europees en bla
Wie is hier de racist makker ?

op 26 08 2015 at 01:23 schreef frank assmann:

@William 55.

U, meneer.

op 26 08 2015 at 09:18 schreef Sasha Berkman:

John, je expertise over Duitsland kwam vooral goed naar voren toen je beweerde dat de NSU bestond uit 3 door het communisme gefrustreerde mannen uit Thuringen.
Je moet stoppen met heel tevreden naar jezelf in de spiegel te kijken, stakker.

op 26 08 2015 at 10:21 schreef John de Beer:

Ik begrijp het nu Sasha, sommigen zoals jij hebben sterk de behoefte om goed te zijn ná de oorlog. In het brave Holland ben je naarstig op zoek een vijandbeeld. Wanneer ik je zoiets kan bieden, prima: be my guest!

op 26 08 2015 at 11:08 schreef Sasha Berkman:

Ik stel alleen maar dat je de feiten verdraait.

op 26 08 2015 at 11:29 schreef cRR Kampen:

“Elke dag zijn er “aanslagen” op oudere die met hun rollator naar de super gaan en beroofd worden door lichtgetint moslim tuig.
Moslims zijn GEEN slachtoffer. Het zijn daders.”

Zei ‘william55’ (is dit soms Jan Roos?).
Houwen zo. Je wil het en idd, af en toe krijg je het dus gewoon.
Maar er is compensatie, hoor. Lichtgetint? Vijfmaal grotere kans om in de bak gesmakt te worden voor dezelfde daad: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/14/verdachte-met-buitenlands-uiterlijk-krijgt-eerder-celstraf/ .

Daar mogen ze heel wat meer voor terugdoen dan nu gebeurt, vind je ook niet w55?

O en zelfs als je helemaal niets hebt gedaan ga je al de bak in. Als je ‘Mohamed’ heet, tenminste.
http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/25/om-eist-vier-jaar-celstraf-tegen-terreurverdachte-mohamed-b/
Bij gebrek aan terroristen maken we ze wel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS