Home » Archief » Binnen de lijntjes


[10.08.2015]

Binnen de lijntjes

Peter Breedveld

nat8

ADO-supporters protesteerden afgelopen zaterdag tegen het afblazen van een voetbalwedstrijd vanwege de stakende politie en volgens de media was het een ‘ludieke actie‘ die keurig ‘binnen de lijntjes‘ verliep.

Nou ja, er werd wel een Marokkaan mishandeld en wat wilden de ADO-supporters precies in de Schilderswijk gaan doen? Verder werd er ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas‘ geroepen maar als blanke hooligans dat doen, is dat netjes binnen de lijntjes.

Racistische manifestatie

Ik denk niet dat iemand van mijn lezers eraan twijfelt dat de krantekoppen een tikkeltje anders waren geweest als die supporters (Volkskrant-journalist Huib Modderkolk noemt ze ‘supporters’, tussen aanhalingstekens) moslims waren geweest, of ‘moslims’, en zich precies dezelfde incidenten hadden voorgedaan. Dan was er weer geblèrd over de shariadriehoek en Jodenhaat, zou er om het hoofd van Jozias van Aartsen zijn geschreeuwd en zouden VVD, CDA en PVV over elkaar heen zijn gebuiteld met Kamervragen.

Maar omdat het blanke voetbalsupporters zijn, wordt zo’n racistische manifestatie gewoon witgewassen in de media en ook door de politie, natuurlijk. Dat die het ‘keurig binnen de lijntjes‘ vindt om een Marokkaan in elkaar te slaan, mag inmiddels geen verrassing meer zijn.

Asieltsunami

Een even bedenkelijke, om niet te zeggen onfrisse rol speelden de media in een akkefietje op Twitter tussen actrice Tanja Jess en de extreemrechtse politicus Geert Wilders. Wilders had weer eens gegrossierd in retoriek over de ‘asieltsunami’ die ons land zou overspoelen (voor de ontnuchterende feiten over aantallen asielzoekers, ik heb het al zo vaak gezegd, moet u bij blogger Flip van Dyke zijn en niet bij de reguliere media) en toen Jess haar verontwaardiging uitsprak over deze ontmenselijking van medemensen in nood, kreeg ze de virtuele knokploegen van de PVV over zich heen.

Dat wordt steevast gevolgd – ik heb er veel ervaring mee – door een rondje karaktermoord in de pers. Die schrijft dan dat Jess ‘woest reageerde’ en dat Wilders ‘stelde’. De rationele man die de feiten benoemt om ons land te behoeden voor de zwarte horden tegenover de emotionele vrouw die zich niet kan beheersen en zich laat leiden door de verhaaltjes van de ‘zieligheidsindustrie’. Jess was volgens het Algemeen Dagblad ‘niet bereikbaar voor commentaar’ maar de actrice zegt zelf dat niemand zelfs maar een poging heeft gedaan om haar te spreken te krijgen.

Hysterische onzin

Waaruit we andermaal leren dat de Nederlandse media zich allemaal gewillig laten inzetten voor het verspreiden van hysterische onzin over islamisering en tsunami’s van asielzoekers, antisemitische leuzen een nieuwe Holocaust inluiden wanneer ze geroepen worden door getinte Nederlanders maar keurig binnen de lijntjes blijken als ze worden opgeboerd door witte voetbalfans en een in elkaar geslagen Marokkaan niet eens een naam mag hebben.

En dat wie een grote mond heeft tegen de Nederlandse Führer, door het vaderlandslievende journaille op haar nummer wordt gezet.

Dus u had dit stukje net zo goed kunnen overslaan, want er staat helemaal niets in dat we niet allang wisten.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, Voetbal, 10.08.2015 @ 09:00

[Home]
 

16 Reacties

op 10 08 2015 at 09:36 schreef Haes:

Bij je laatste zin moest ik hieraan denken. http://speld.nl/2015/07/13/tijd-tekort-sla-dit-bericht-over/
Maar ik ga ervan uit dat je het ironisch bedoelt.

op 10 08 2015 at 10:33 schreef MNb:

Ik zal mezelf dan maar blij maken met een halfdooie mus. NRC noemt de antisemitische leuzen wel, het OM onderzoekt ze en NRC schrijft supporters zonder aanhalingstekens.

op 10 08 2015 at 10:37 schreef MarcodB:

“er staat helemaal niets in dat we niet allang wisten.”

Treurig, maar waar.

op 10 08 2015 at 13:39 schreef Herbert:

Ik was verbijsterd toen ik het las. Maar ik was verherverbijsterd toen ik las “de politie greep niet in om escalatie te voorkomen.”

Wel godverdegodver.
Waar betalen we die gasten dan voor? We besteden daar elk weekend een godsvermogen aan.
Ik wil geen smeris zien met een gewichtsprobleem die staat te lummelen. Ik wil actie! Traangas, honden, de lange lat. Politie te paard en een paar AT’s. En dat ze zo op hun gedrogeerde donder krijgen dat ze 3 weken later nog niet kunnen herinneren of hun club nu gewonnen of verloren heeft.

Hooligans zijn geen aardige jongens die wat teveel gesnoven hebben en daarom uit hun bol gaan. Het grootste deel heeft een stevig strafblad. Van het formaat Henk Bres.

Vastzitten is voor hen een trofee om over op te scheppen. Dan maar de lange lat er over. En een nekklem.

op 10 08 2015 at 13:46 schreef Mario:

Voetbal/ Tanja Jess en debielrechts, naar schijnt vanaf een officieel UEFA account:

https://i.imgur.com/zNP2nFQ.jpg

op 10 08 2015 at 14:00 schreef Ralph van der Geest:

Straks, als er honderden, duizenden of meer doden vallen door toedoen van de opgezweepte en altijd door het zogenaamde journaille (welke net zoveel met nieuws en duiding van nieuws te maken heeft als Sieneke met een Italiaanse opera of een stuk van Bach) vergoeilijkte en gebagatelliseerde fascistische horden, zijn de hoerenmadamen van Volkskrant, AD, de Telegraaf, de NRC, de NOS de eersten die roepen dat het ‘verschrikkelijk’ is wat mensen omwille van hun ras of religie wordt aangedaan…
Ik denk dat we dergelijk vergif beter vóór de komende genocide kunnen uitbannen dan erna.
Dat geldt ook voor een groot aantal politici van buiten de PVV dat voortdurend het vuurtje van de vreemdelingenhaat opstookt.
Boycotten die media, dergelijke politici boycotten, voortdurend om de oren slaan met feiten en duidelijk maken wat voor ratten of het zijn.

op 10 08 2015 at 17:21 schreef Bertje:

Wat Herbert zegt.

O en voor de liefhebber even googlen op rellen feestweek Samtpoort ( mijn geboorte dorp by the way)
En zie daar de fijne dubbele standaard die gehanteerd wordt, met name in de media.Als het buitenlanders waren geweest oei oei oei dan was Nederland te klein thrust me on this one.

op 11 08 2015 at 08:40 schreef Gaz Typari:

Even iets toevoegen ter verduidelijking.
1. Voetballiefhebbers zijn vaak geen hooligans, zomin als alle Moslims terroristen zijn.
2. Voetballiefhebbers zijn niet rechts. Zomin als alle Groningers communisten zijn.
3. Voetballiefhebbers worden NIET gespaard in de media. Oke, die van Ado, Ajax en Utrecht misschien, maar die uit die andere grote stad (waarvan de inwoners NIET en masse LPF stemmen) worden consequent gedemoniseerd, inderdaad, net als bij buitenlanders en motorclubs gebeurt. Tuurlijk zitten er gekken tussen, maar niet zoveel als bij een VVD.
4. Henk Bres is geen voetballiefhebber.

Stoere praatjes dus Herbert, die roep om de harde hand herinnert mijn opa zich nog wel, tot ze mijn oom te grazen namen, maar als keurige kantoorklerk die ’s weekends het stadion bezoekt voel ik me niet aangesproken door je stigma’s en vooroordelen.

op 11 08 2015 at 09:41 schreef Pyt van der Galiën:

@Gaz Typari

1 Klopt. Maar niemand beweert dat álle voetbalsupporters hooligans zijn. Stropop.
2 Klopt. De harde kern van sommige clubs is zelfs uitgesproken links, St. Pauli en Celtic bijvoorbeeld. Echter weer: niemand beweert dat álle voetbalsupporters rechts zijn. Stropop.
3 Het zou aardig zijn wanneer Rotterdammers eens dat permanente minderwaardigheidscomplex van zich af zouden kunnen schudden. Overigens verwijzen zowel Herbert als Peter naar een zeer specifieke groep blanke voetbalsupporters, wiens optreden in dit concrete geval wel degelijk werd witgewassen in de media.
4 Henk Bres is een fervent aanhanger van ADO. Google maar eens.

op 11 08 2015 at 11:41 schreef Egbert:

wanneer Rotterdammers eens dat permanente minderwaardigheidscomplex

Hoe kwam dit door jouw stropop-detector, Pyt?

op 11 08 2015 at 12:41 schreef Herbert:

@Giz, misschien stoere praatjes maar dit kwam echt uit mijn tenen.

Ik heb het dan ook over hooligans en niet over supporters.

Als je een T-shirt draagt met daarop dat Zwarte Piet weg moet, dan word je door een stel agenten hardhandig tegen de grond gewerkt, in de boeien geslagen en in de cel geflikkert. Daarna krijg je een afgedwongen excuusje en de volgende keer doen ze het weer.

Hooligans voelen zich niet onaantastbaar maar ze zijn het ook. De harde kern van zweervak 410 van Ajax zit vuistdiep in de criminaliteit. En dan heb ik het niet over 6 wietplantjes. Maar over echte keiharde criminaliteit.

En aangezien celstraf statusverhogend werkt in dat milieu moet er maar wat anders gebeuren. De lange lat er over, bijvoorbeeld.

Over Henk Bres, ik had het over zijn strafblad. Hij is inderdaad fervent fan van ASO Den Haag en vond het altijd nodig om een honkbalknuppel mee te nemen naar het voetbal.
Ook zo’n fijn mens die een open podium kreeg bij een van de vele freakshows van de VARA.

op 11 08 2015 at 12:58 schreef Maarten:

@Gaz
Herbert heeft het toch echt over hooligans, en niet over voetballiefhebbers. Wel even lezen voor je iemand beschuldigd.

op 11 08 2015 at 16:11 schreef MNb:

Als voetballiefhebber (al valt er op het moment aan FC Twente niet zoveel lief te hebben) wil ik duidelijk stellen dat hooligans de trouwste voetballiefhebbers van allemaal zijn, met de sterkste identificatie met hun club en de sterkst ontwikkelde volksstam mentaliteit. De hooligans van mijn club komen er in de Nldse media meestal ook goed vanaf. Ze hebben een vete (gehad?) met PSG de laatste paar jaren.
Wie als gewone liefhebber er iets aan wil doen moet demonstratief de fan van de oppositie een kameraad noemen en hand in hand gaan lopen.

op 11 08 2015 at 19:20 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw Gaz Typari, Pyt van der Galiën, Peter, ea,

denk hieraan:
Wij hebben te maken met VROOMblanke, Extreem Rechtse tijgers, die alle spiegels en camera lenzen zwart hebben geverfd om niet gezien te worden en zij ontkennen in alle toonaarden dat zij blanke neonazi’s zijn.

Tsja, camouflage is een biologische oorlogs tactiek van tientallen miljoenen jaren en vele diersoorten doen dit.

Ach, wij als levende aapsoorten kunnen ons apengedrag niet veranderen, omdat het biologisch en genetisch ingebrand is, dus:

onze hele zieke MULTIKUKELUKU is al ter ziele na slechts 45 jaar kukelukuen.

Wieroe leerde mij om het zuiver biologisch te bekijken en hij is echt geniaal.

maw:
Enige vreedzame en intelligente oplossing:
Professionele massa-Zelfdeportatie van alle kansloze etnische groepen, let wel: dit is een zuiver technocratische oplossing.

dewa aapje en Wieroe

op 14 08 2015 at 17:52 schreef ieznogoedh:

Arme vreemdelingen.
Zo verguisd en gehaat.
Dan moet je uiteindelijk wel geweld gebruiken. En het linkse volksdeel van Nederland vindt dat prima, zolang het tegen die nare rechtsmensen wordt gebruikt. Die deugen immers niet en als ze worden afgemaakt, dan ruimt dat mooi op. Linksmensen hebben per slot van rekening de morele superioriteit aan hun zijde.
Waar hebben we dit soort redenaties toch meer gehoord en hoeveel miljoenen levens heeft dat wel gekost.
Was ook zo’n fijn linksmens.

op 15 08 2015 at 12:24 schreef MNb:

Als dat een linksmens was is Richard Dawkins een christen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS