Home » Archief » Journalistieke principes + UPDATE + nog een update + nog één


[12.08.2015]

Journalistieke principes + UPDATE + nog een update + nog één

Peter Breedveld

Journalist Jan Roos is gisteren in de Amsterdamse Joos de Moorstraat aangevallen door twaalf Marokkanen met stokken, ijzeren staven en stenen omdat hij voor Powned heeft gewerkt. Zegt hij. Daarna heeft hij ze volgens FOK! in zijn eentje uitgeschakeld.

Later bleek Roos te zijn ontzet door een groep roomblanke Nederlanders. Volgens AT5 werd Roos bijgestaan door een donkere man, die voor ‘kankerneger’ werd uitgescholden, en een oudere Marokkaan.

Soort pogrom

Tegen AT5 zegt Roos dat het stenen ‘regende’, waar hij behendig tussendoor is ‘geslalomd’. Volgens The Post Online hadden de Marokkanen de stenen uit de stoep getrokken. “Het leek of ze uit waren op een soort pogrom”, aldus Roos tegen TPO. Ondanks het grote aantal Marokkanen en de stokken en staven en regen van stenen heeft Roos de aanval ingezet, “want deze tata wijkt voor niemand.”

Helaas ontbreken foto’s en/of filmpjes van deze heftige gebeurtenis, die met al die boze Marokkanen, stenen, stokken en staven makkelijk in een verschrikkelijk bloedbad had kunnen eindigen. Roos is als door een mirakel ongedeerd gebleven. Hoewel hij bij zijn auto stond, heeft de regen van stenen ook die blijkbaar niet bereikt. Nog geen foto van een deukje kan er vanaf. Roos gaat ook geen aangifte doen, zegt hij tegen AT5, omdat het in Amsterdam-West ‘stikt van de Marokkanen’ en die lijken allemaal op elkaar, dus dat heeft toch geen zin. Opmerkelijk, want Roos deed wel aangifte toen Quinsy Gario hem na een zoveelste tirade tegen zwarten en allochtonen een racist had genoemd.

Keurig opgeruimd

Twitteraar ‘Straatmarokkaan’ publiceerde vanochtend enkele foto’s van de plek des onheils, waar de stoeptegels allemaal nog keurig op hun plek liggen. Niets herinnert aan de veldslag van de avond tevoren. Er liggen volgens Straatmarokkaan geen stenen, stokken of staven in de buurt, alleen een oude stofzuigerslang. De twaalf Marokkanen hebben hun rotzooi na gedane zaken weer keurig opgeruimd. Buurtbewoners hebben niets gezien of gehoord.

U raadt het al: ik geloof geen barst van het verhaal van Roos. Dat hij in zijn eentje twaalf Marokkanen zou hebben verslagen, vond ik al sterk, maar toen er sprake was van een groep Nederlanders die hem hielpen, werd het verhaal voor mij nog ongeloofwaardiger, want Nederlanders helpen niet als iemand op straat wordt belaagd. Ze maken filmpjes met hun smartphones. Nederlanders die helpen en geen filmpjes maken? Sorry, gaat er bij mij niet in.

Vrije meningsuiting

Ook is Roos’ verslag van de gebeurtenis in elk artikel weer een beetje anders. Eerst moest hij voor zijn leven vechten, daarna bleken de twaalf Marokkanen al op de vlucht te slaan toen Roos op ze kwam afrennen, en in een volgend artikel waren er een donkere man en een oudere Marokkaan van de partij. Die dienen om Roos boven elke verdenking van racisme te verheffen, denk ik dan cynisch. Dat van die pogrom riekt ook naar typisch Roosiaans pathos. Het precieze aantal van twaalf Marokkanen, dat door Roos de hele avond werd volgehouden, is bij de NOS opeens een groep van twaalf tot vijftien Marokkanen. Er is alle reden voor wat gezonde scepsis, zou ik zeggen.

Toch zijn heel wat journalisten meteen met boter en suiker in dat verhaal getuind. Het ging meteen viraal en tal van media, waaronder ook de NOS, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Het Parool, publiceerden er een artikel over, met niemand anders dan Roos zelf als de bron. De reacties waren voorspelbaar. PVV-Kamerlid Martin Bosma nam de gelegenheid te baat weer eens lekker van leer te trekken tegen de multiculturele samenleving. Wie aan het verhaal van Roos twijfelt, krijgt de Domrechtse horden aan de deur. Of liever: zijn of haar werkgever krijgt die voor zijn kiezen. Uiteraard werd ook ik gestraft door de Charlies voor het vrijelijk gebruik van mijn grondwettelijk gegarandeerde recht op vrije meningsuiting.

Marokkanenhaat aanwakkeren

Het zijn echter de media, wéér die vaderlandse main-stream media, die hier een scheve schaats rijden. Door het verhaal van twaalf zwaarbewapende, agressieve Marokkanen te verspreiden (die uit waren op een pogrom; altijd die beschuldiging van antisemitisme erbij), zonder een greintje bewijs: geen foto, geen blauwe plek of bloedneus, deukje, ster in de voorruit, zelfs geen ooggetuigenverslag, helpen die de toch al welig tierende Marokkanenhaat aan te wakkeren.

Zelfs als het verhaal van Roos waar is, en ondanks al die rare details en uitspraken van Roos die mijn bullshitalarm op tilt doen slaan, ben ik bereid om rekening te blijven houden met die mogelijkheid, hoort een zichzelf respecterend nieuwsmedium eerst een paar dingen te checken voordat het zoiets publiceert. Niemand is gaan kijken of er inderdaad stenen uit de stoep waren getrokken in de Joos de Moorstraat. Niemand heeft doorgevraagd, niemand is op zoek gegaan naar getuigen. Iedereen heeft gretig en klakkeloos alles opgeschreven wat Roos te vertellen had, ondanks de bedenkelijke staat van dienst die Roos heeft als het om racisme en bijvoorbeeld ook homofobie gaat.

Multiculturele samenleving

Want we willen zo graag over enge Marokkanen lezen, en over blanke mannen die worden onderdrukt, en de doorgeschoten multiculturele samenleving. Dat is dan even belangrijker dan onze journalistieke principes.

UPDATE: Twitteraar Straatmarokkaan, die het werk is gaan doen dat de journalisten hebben nagelaten, heeft twee buurtbewoners gevonden die hebben gezien dat er inderdaad een aanvaring was tussen Roos en een groep jongeren. Roos zou een racistische opmerking hebben gemaakt, gedreigd hebben de jongeren ‘respect bij te brengen’ en toen gooide één van hen een ‘kluit’ naar hem.

UPDATE 2: Jan Roos heeft met een kapmes lopen zwaaien en tegen een groepje jongens geschreeuwd dat hij hun kankerkoppen eraf zou hakken, meldt Het Parool. Hij heeft daar staan schreeuwen als een Adolf Hitler in de overdrive, maar vond het gisteren niet nodig dat te vermelden. ‘Het lijkt mij interessanter dat ik door een roedel bloeddorstige honden werd aangevallen dan dat ik mij heb geprobeerd te verdedigen.’

Kijk, het ‘knuppelachtige ding’ dat Jan Roos in zijn kofferbak heeft, samen met zijn naziuniform:

Knuppelachtig ding

UPDATE 3: AT5 heeft de jongens geïnterviewd die het met Jan Roos aan de stok kregen. Ze wilden hem interviewen op de Pownews-manier: ‘Hoe vindt u het nou dat allochtonen steeds zo slecht in beeld komen?’ (moet toegeven dat ik dat ook weleens heb overwogen als ik een Pownews-meneer op straat zag, maar Hassnae verbood het me altijd; ik besef nu dat ze me zo het leven heeft gered)

Toen werd Jan boos en trok hij zijn kapmes. “Ongeveer een metertje, zo iets. Het was echt lang. Hij trok ‘m uit een hoes en toen begon hij ons een beetje te bedreigen.”

Dat komt wel overeen met het kapmes op de foto hierboven, nietwaar? Er zijn beelden met geluid waarop duidelijk is te horen dat Roos dreigt ze hun kankerkop af te hakken. Niets te horen van een stenenregen.

Zoals één van de jongens terecht stelt: “Als twaalf Marokkanen stenen op je gooien, dan moet ééntje je toch wel raken? Hij is niet van de Matrix dat hij al die stenen kan ontwijken.” Hahaha!

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.08.2015 @ 08:44

[Home]
 

52 Reacties

op 12 08 2015 at 08:56 schreef Pyt van der Galiën:

Je hoeft geen slag om de arm te houden, Jan Roos liegt dat ie barst. Promotie van het merk @LavieJanRoos en voor de rest niks.

op 12 08 2015 at 09:26 schreef yurp:

En als het verhaal straks lulkoek blijkt dan zwijgt de media in alle talen waarmee het sprookje eeuwig blijft dooretteren.

op 12 08 2015 at 09:26 schreef josef kuijpers:

Natuurlijk zuigt Roos alles uit zijn duim. Wij hebben in Nederland helemaal geen probleem met Marokkanen, helemáál niet zelfs.
Slaap lekker verder!

op 12 08 2015 at 09:40 schreef Hounskull:

Roos probeert op deze manier de “sympathy vote” te krijgen, want sinds zijn aanstelling bij GeenStijl faalt hij nogal opzichtig met itempjes die zelfs voor de gemiddelde GS reaguurder nog te debiel zijn. We zagen al vaker dat op zo’n moment de slachtofferkaart gespeeld wordt. Een beetje zoals we te doen moeten hebben met Wilders omdat hij beveiligd wordt. Gaap.

op 12 08 2015 at 09:43 schreef jos:

Wat ik niet begrijp is waarom Jan Roos zo’n ongeloofwaardig Chuck Norris-verhaal verzint waar zo doorheen te prikken valt. Een meer sober relaas met maar een of twee Marokkanen op een meer afgelegen plek en zonder stenen en stokken had ook gekund. Daar had in de media evengoed “Marokkanen bedreigen vrije pers” van gemaakt kunnen worden.

Ik kan niet anders concluderen dan dat Jan Roos te dom en te vol van zichzelf is om een goede leugenaar te zijn. Maar gelukkig voor hem hebben we ontzettend incompetente journalisten in Nederland en komt hij hiermee weg.

op 12 08 2015 at 09:51 schreef Pyt van der Galiën:

Het is inmiddels al duidelijk dat Jan Roos uit zijn nek lult. Er zijn ooggetuigen gevonden. Maar niet door de Nederlandse pers.

op 12 08 2015 at 09:58 schreef max:

Vandaar dt hij ook geen aangifte durft te doen die Roos, als er ook maar iets niet klopt aan die aangifte en beschuldigingen die hij uit dan hangt Roos en dat weet ie drommels goed.
De media die zonder onderzoek, zonder te kijken in de buurt en buurtbewoners te spreken, zonder bewijs dit soort lasterpraat ongelimiteerd verspreiden treft grote blaam.
Media is gewoon onderdeel van de haatcampagne richting Marrokanen is de enige conclusie die overblijft

op 12 08 2015 at 10:10 schreef Hounskull:

Inmiddels heeft de politie hem ook expliciet verzocht om aangifte te doen, want zoals hij het beschrijft is het een zwaar strafbaar feit. Maar als het niet blijkt te kloppen, is Roos natuurlijk de misdadiger. Niet alleen vanwege een valse aangifte, maar ook wegens haatzaaien.

op 12 08 2015 at 10:15 schreef Sasha Berkman:

Wij hebben in dit land problemen met mensen als josef kuijpers. Haaters en racisten helpen ons land naar de klote.

op 12 08 2015 at 10:25 schreef Louise:

Hulde Peter voor jouw kritische blik. Jan doet een Jules Croisetje en rekende op de kritiekloze, luie Nederlandse media. Met dit flauwe en ongeloofwaardige verhaal poogt hij zijn in een crisis verkerende loopbaan een nieuwe impuls te geven. Wat een huilebalk!

op 12 08 2015 at 10:30 schreef jos:

Het is nou ook niet zo dat Marokkanen-verhalen nooit verzonnen worden. En toch: geen greintje scepsis te bespeuren in de media bij dit opm voorhand al moeilijk te geloven verhaal.

op 12 08 2015 at 10:44 schreef Manita:

Toch vind ik ’t knap dat hij in de hectiek en ondanks de stokken- en straattegel-regen kans heeft gezien te tellen: 12 Marokkanen. Toch jammer dat hij geen foto’s van het slagveld heeft gemaakt en getwitterd. De politie stelt dit type bewijs én een aangifte (!) erg op prijs.

op 12 08 2015 at 11:35 schreef Haes:

Sorry Peter, ik moet helaas mijn tweet van gisteren over de roomblanke hordes terugnemen. Die uitspraak van mij was gebaseerd op een tweet van Roos die ik verkeerd begrepen heb.

Ik realiseerde me dat later pas, maar toen kon ik hem niet terugvinden, omdat ik al tijden door hem geblockt ben.
Ik zag hem echter net wel in een plaatje terugkomen: https://pbs.twimg.com/media/CMKgwRLUYAA_QYd.jpg

Het gaat om de onderste tweet, waarin hij beweert dat “sommige Nederlandse mannen de tegenaanval inzetten”. Ik interpreteerde dat “sommige” als “enkele” en het “inzetten” als een verleden tijd, waardoor het leek dat het om een aantal mannen ging. Roos bedoelde echter dat hij zelf de tegenaanval inzette en dat ze daar niet op gerekend hadden.

op 12 08 2015 at 11:37 schreef Haes:

Overigens doet dat alles niet af aan de manier waarop hij zichzelf grenzeloos belachelijk maakt.

op 12 08 2015 at 12:33 schreef Herbert:

De racistische haatbagger van GeenStijl zijn we gewend maar dat de zogenaamde quality papers dan ongezien overnemen is nog wel een paper stappen verder.
Worden er geen feiten meer gecheckt of hebben alle journo’s aan de Perdiep Academy gestudeerd? En excuses maken dat het journaille alleen maar na een gerechtelijk bevel daartoe.
Ik ken geen beroepsgroep met zulke lange tenen en zo’n verschrikkelijk laag niveau.

op 12 08 2015 at 13:18 schreef cRR Kampen:

“En als het verhaal straks lulkoek blijkt dan zwijgt de media in alle talen waarmee het sprookje eeuwig blijft dooretteren.”

Klopt. Typerend commentaar o.a. “‘Jochies van 12 tot 15 jaar’? Die overvallen hier winkels met een groot mes.”

Op dergelijk commentaar reageer ik het liefst met ‘En terecht. Liever nog deden ze het met raketwerpers’.

op 12 08 2015 at 15:00 schreef marcodB:

Wedden dat de camerabeelden net zo schokkend zijn als de wurgscene met Kinneging en Castricum? Nog iets van DIE aangifte gehoord, trouwens? Nee he?

Dit komt ongetwijfeld uit dezelfde rellerige / hysterische / aandachtsgeile koker…Beschadigen, rellen, schwalbes maken, ten koste van alles en iedereen.

op 12 08 2015 at 15:51 schreef Pyt van der Galiën:

Precies, Marco. Scoren ter promotie van het merk @LavieJanRoos. Want Marokkanen bashen doet het goed en de reguliere media pikken het op omdat hits gegarandeerd zijn. Eigenlijk zou er een aanklacht wegens haatzaaien tegen Roos ingediend moeten worden.

op 12 08 2015 at 17:53 schreef jos:

Ik herhaal: Jan Roos is een ontzettend domme knakker. Hij had gisteren zijn mond kunnen houden in plaats van een kulverhaal te verspreiden wat bij iedereen (behalve bij domrechts) argwaan heeft gewekt.

op 12 08 2015 at 18:22 schreef MNb:

Een kapmes is geen knuppelachtig ding, maar gericht tegen een mens een regelrecht moordwapen. Dat kan ik weten, want ik bezit er zelf één. Drie jaar later ziet een wond er zo uit (alleen aanbevolen voor sterke magen):

http://static0.hln.be/static/photo/2009/0/3/14/media_l_390374.jpg

op 12 08 2015 at 18:40 schreef Mo:

http://m.parool.nl/parool/m/nl/4055/AMSTERDAM-WEST/article/detail/4119129/2015/08/12/Het-incident-met-Jan-Roos-liep-toch-net-wat-anders.dhtml?originatingNavigationItemId=1

ooh wat verassend

op 12 08 2015 at 19:05 schreef Hounskull:

Wat een ongelofelijk loserachtige zak hooi die Jan Roos zeg. Over door het ijs zakken gesproken. Het Parool schrijft althans:

“Volgens drie omwonenden had Roos op enig moment een mat zwart kapmes in zijn hand van zeker een halve meter lang, waarmee hij de groep wegjoeg. ‘Ik zag hem met dat mes zwaaien, om te intimideren,’ zegt overbuurman Khaled Omeraat (45). ‘Ik vroeg hem of hij hier woonde, maar hij was druk met het uiten van allerlei racistische teksten.”

en

“Volgens de getuigen, waaronder een overbuurvrouw, stond Roos tegenover minder dan twaalf jongens en gooiden ze niet met straatstenen, laat staan dat er stokken en ijzeren staven aan te pas kwamen, zoals de verslaggever stelde.”

Dan houdt het een beetje op met de antics van Jan. In zijn totaliteit.

op 12 08 2015 at 19:07 schreef Jon:

Ach, Jantje Roos doet als aandachtshoer weer eens huili huili. De stumper van Geenstijl mag graag uitdelen…, maar incasseren? Ho maar. Zijn vriendjes van Geenstijl dekken hem natuurlijk af. Kom op, Lellebel Nanninga, schrijf eens een vernietigend stuk over de manipulatieve nep-journalist. Of kom op Ebru…., gaat het om de hetze en Eigen Mening eerst, of om waarheidsbevinding?
Manmanman, geenstijl en consorten, lafbekken eerste klas….stumperjournalistiek. Altijd andersdenkenden neersabelen en vernederen. Maar iemand uit de eigen parochie heeft waarschijnlijk een beschermde status….zielig.

op 12 08 2015 at 19:27 schreef su:

Nu komt de aap (Neppe Jannetje toch) uit de mouw. Moge er meer ontmaskeringen komen.

op 12 08 2015 at 19:56 schreef Hounskull:

Oh en kijk, hier is het “knuppelachtige ding” zoals Jan roos loog dat het gedrukt staat. Heeft toch verdomd veel weg van een kapmes.

op 12 08 2015 at 19:58 schreef Mo:

hoe meer ik lees ovet deze zaak en vooral dat stuk op het parool doet mij vermoeden dat iemand zichzelf heel hard heeft gefuckt, what a frigging dumb idiot die sukkel, maar ja past goed in de GS family ;-)

op 12 08 2015 at 20:46 schreef Sasha Berkman:

echt een walgelijk figuur.

op 12 08 2015 at 22:00 schreef Jon:

Herhaalde oproep, zouden de dames Ebru Umar(Joehoeee, ik ben columnist en wat voor eentje…, zie mij) en Anna(lelle)bel Nanninga faker en slachtoffer-schreeuwer Jan roos eens goed aan willen pakken? Het is toch geen stijl wat deze huiler doet? Hallo Johnny Quid en schreeuwlelijkerd Pritt Stifft, er is iemand die ff ouderwets moet worden aangepakt die huichelt, manipuleert en schijnheilig is. Toch appeltje-eitje voor Geenstijl? Oei, stel dat Jan Roos een Pvda-er was geweest. GroenLinks of D’66. Hakken, vernederen, publiekelijk afmaken. Oh, nee, wacht, het is onze Jantje Roos.
Och, mijn Godt…Geenstijl en Pownews vallen hopeloos en zielig door de mand. Waarom in dit geval toch niet (onge)?fundeerd en nodeloos aanpakken? Lafbek-journalistiek. Stumperjournalistiek.

op 12 08 2015 at 22:42 schreef Sasha Berkman:

Dit heeft slechts in zo verre iets te maken met journalistiek.

heads off voor het parool, de thuishaven van Breivik verdediger Theodor Holman, voor deze aanvulling betreffende Jan Roos. Ik hoop dat de politie hem gaat gijzelen in een smerige natte en koude donkere cel, opdat hij aangifte doet.

op 13 08 2015 at 01:05 schreef Rieni Otten:

Moedeloos trek ik mijzelf af.

op 13 08 2015 at 04:54 schreef L.Brusselman:

Met dat hakmes ziet ie er zielig,dom en absoluut belachelijk uit.
Wedden dat het OM hem niet gaat aanklagen,daar hebben ze een zwak voor boze,bange,blanke racistische kleinburgers.
Kijk naar de ijver die ze aan de dag leggen om moordende racistische/vooringenomen/fascistoide politieagenten te verdedigen.

op 13 08 2015 at 06:01 schreef su:

Ff serieus nu. Wie gaat nu aangifte doen van verboden wapenbezit, bedreiging, poging tot doodslag, laster etc?? Even een formuliertje invullen bij onze beste vrinden (de politie) natuurlijk. Iemand moet t doen. Misschien een zus of broer van een van die kinderen die aangevallen zijn?

op 13 08 2015 at 06:40 schreef Ralph van der Geest:

De homofobe dreigaap zelve op Twitter: “Dezelfde types die gisteren zeiden dat ik alles heb verzonnen noemen me nu een tot de tanden toe bewapende racist die het heeft uitgelokt.”
Inderdaad. En wat de Nederlandse journalistiek betreft: die heeft met nieuws net zoveel te maken als een banker van Goldman Sachs met eerlijkheid en menselijkheid.

op 13 08 2015 at 07:41 schreef Hounskull:

Ik vraag me oprecht af of tuindebiel Jan Roos zelfs bij een site als GeenStijl nog te handhaven is. Niet alleen vanwege dit laatste voorval, dat voor elk normaal nieuwsmedium een ontslaggrond zou zijn, maar ook omdat elk itempje dat hij tot dusverre afscheidde ook volgens de GS reaguurders, zijn eigen achterban, volstrekt ondermaats is. En die leggen de lat bepaald niet hoog.

op 13 08 2015 at 09:16 schreef babs:

Stel je voor dat, pak em beet, Quincy Gario gezien wordt met zo’n kapmes.

op 13 08 2015 at 11:01 schreef De onstuitbare opkomst van totale onzin | Krapuul:

[…] Lees voor een uitgebreid bericht over de tegenwoordig geldende journalistieke principes Frontaal Naakt. […]

op 13 08 2015 at 13:50 schreef cRR Kampen:

“Misschien een zus of broer van een van die kinderen die aangevallen zijn?” – tuurlijk, maar wordt natuurlijk niet in behandeling genomen. Roos is blank en dan mag hij kinderen met machetes bedreigen, vindt de politie helemaal best.

Als één van die jochies dat mes had zaten ze allemaal voor onbepaalde tijd in voorarrest, werd vervolgens de één of andere stoere naam voor ze verzonnen (vgl. ‘Hofstadgroep’) en zaten de eerstkomende tijd in jeugddetentie gevolgd door regulier de bak vanaf hun 16e wegens vorming van een terreurgroep en voorbereidingshandelingen. Vooral als er een plattegrondje van één of ander metrostation in hun huis gevonden werd.

op 13 08 2015 at 19:08 schreef european:

geachte linkse gutmensch:
we pakken jullie wel terug zodra wilders aan de macht is.
ga maar lekker huilie doen als jullie vriendjes gedeporteerd gaan worden

op 13 08 2015 at 19:09 schreef european:

geachte moderator
je bent een landverrader en ik wens je de kanker toe aan je hele familie

op 13 08 2015 at 19:52 schreef Maarten:

Maar het allerergst is die media die net zo hard meedoet met Jan Roos. Zoals het NOS.

op 13 08 2015 at 20:05 schreef Maarten:

En hoe voorspelbaar was het dat GS, voorvechter van het vrij woord, alle reaguurders die Jan Roos zijn verhaal in twijfel trokken, wegjorriste.

op 13 08 2015 at 22:41 schreef dewanand:

hahhahahaaha, vroeger toen ik jong was, 14 jaar, dus ruim 35 jaar geleden las ik altijd de Rode Ridder, Prins Vaillant en ik keek in Suriname naar Prins Floris uit Nederland, dus ik geloofde dat alle lange, superieure, grootgeschapen, goddelijke blanke mannen met zwaarden en aardappel schilmesjes rondliepen in Nederland en erop los hakten en naaiden.

Ja, misschien moeten wij maar gaan tijdreizen in Nederland, allemaal bloot in een tijdcapsule en enkeltje naar die heerlijke middeleeuwen vol barbaarse, potente, eeuwig stijve, blanke, Christelijke, Europese ridders met lange zwaarden en een gay schildknaap voor het eenzame zuigwerk.

Wieroe mauwt nu:
‘Ach, mauw miaauw maak free fight zones voor al deze barbaarse blanken en rifaapjes, en ander stijf geklopt gespuis om elkaar maar lekker anaal ruw, droog en bloedig te verkrachten, zoals tijdens de prehistorie 1,3 miljoen jaar geleden als oermensaapjes.’

dewa aapje en
Wieroe, hindoe nazi (homo)kat

op 14 08 2015 at 05:52 schreef L.Brusselman:

Er is een gedevolueerde ondersoort van mensachtigen die zich voordoet als verslaggever of verdediger van het het vrije woord maar in feite provocateurs zijn die een fascistische heilstaat nastreven.
Wellicht is er geen planning en reageert deze ondersoort louter intuitief op elkaar en de omgeving.Errug gevaarlijk voor het welzijn van de mens.

Vergezocht?
Niet verder dan de relativeringen die deze racistische randdebielen aanvoeren.

op 14 08 2015 at 06:30 schreef Mo:

european,

go fuck yourself stuk stront

op 14 08 2015 at 06:30 schreef De onstuitbare opkomst van totale onzin | wltrrr:

[…] Lees voor een uitgebreid bericht over de tegenwoordig geldende journalistieke principes Frontaal Naakt. […]

op 14 08 2015 at 12:52 schreef jacobus:

ter info: de link in update 3 beelden met geluid leiden naar een stuk over sial 2015

op 14 08 2015 at 17:48 schreef ieznogoedh:

Om marokkanenhaat aan te wakkeren hebben die marokkanen echt Jan Roos niet nodig.
Dat kunnen ze heel goed zelf wel.
Dat bewijzen ze dag en dagelijks weer opnieuw.

op 14 08 2015 at 21:52 schreef Sasha Berkman:

om blanke nazi haat aan te wakkeren heb je ook echt alleen maar figuren al ieznogoedh nodig
Bewijs zie hierboven.

op 15 08 2015 at 10:00 schreef Pieter godee:

Wat een broodje aap verhaal. Sinds Ijn overstap naar geen stijl heeft hij geen reet meer te beleven. Tijd dat justitie is even onderzoek gaat doen naar dat kapmes in zijn auto.

op 15 08 2015 at 18:24 schreef Kazonga:

@13 08 2015 at 19:08 schreef european:

Oh, alvast knokploegen beloven? Toch weet ik zeker dat jullie de eersten zullen zijn om weg te rennen, mocht er ooit wat uitbreken.

Bij jou ben je niet veilig, zoveel is zeker.

op 15 08 2015 at 20:48 schreef J S:

Ach geen enkele partij wil echte waarheidsvinding. Het is een mooie stok om allochtonen of racisten mee te slaan. Dus de een gaat prat op de praatjes van Jan Roos de ander op het woord van de hangjongeren.

Ik denk dat de getuigenverklaringen van ‘neutrale’ buurtbewoners nog het meest betrouwbaar zijn.

Wat ik me nou afvraag is wat Roos daar deed. Was hij bewust op zoek naar een confrontatie met straatschoffies (van kaliber kattenkwaad) om een oorlogsverklaring te kunnen veinzen of heeft hij vrienden in een multiculturele wijk? Vrienden heeft hij niet dus dat kan het niet zijn.

op 21 10 2015 at 03:27 schreef Anoniem:

Wat een ontzettend nare klootzak is die vent toch.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS