Home » Archief » David Pinto is een antisemitische galbak


[27.08.2014]

David Pinto is een antisemitische galbak

Peter Breedveld

bal2
Illustratie: I Ketut Budiana

Ik had hier natuurlijk een andere titel boven moeten zetten, die meer naar de smaak is van Jan Salie. ‘Zo gaan we niet met elkaar om’, of ‘Hajo Meyer was zelf ook geen lieverdje’ of ‘Hajo Meyer is geen Prof. drs. van Frikschoten dus die hoeft geen respect’. Nu gaat de boodschap verloren door mijn gescheld en moet ik natuurlijk niet gaan janken als ik weer verdacht word gemaakt of uitgemaakt voor antisemiet of als mijn vrouw voor moslimhoer word uitgemaakt en bedreigd met verkrachting.

Fuck that. Ik zeg het zoals het is en wie naar aanleiding van de dood van een politieke tegenstander zulke bagger uitscheidt op Facebook als David Pinto doet, iemands Joodse achtergrond gebruikt om hem te besmeuren, opzichtig op zijn graf staat te pissen, die is een galbak. Een antisemitische galbak.

 

pintogalbak

 

Raaskallende imbeciel

David Pinto bezette tot voor kort (inmiddels niet meer, heb ik begrepen) een leerstoel op een Nederlandse universiteit. Even afgezien van de volkomen respectloosheid waarmee hij Hajo Meyer bejegent, het expliciete antisemitisme ervan, hoe kan iemand die niet eens een fatsoenlijke, coherente Nederlandse zin kan schrijven, die zich uitdrukt in dergelijke brabbeltaal, hoogleraar worden aan een Nederlandse universiteit?

Dat hij bijzonder hoogleraar was, maakt niks uit. Ook een bijzonder hoogleraar moet aan strikte academische voorwaarden voldoen, waar streng op wordt gecontroleerd. Althans, dat is mij altijd verteld. Hoe heeft deze raaskallende imbeciel het tot bijzonder hoogleraar geschopt?

Onsmakelijk strontballet

Pinto is de enige niet die kennelijk een onbedwingbare behoefte had Hajo Meyer postuum te besmeuren. GeenStijl-redacteur Annabel Nanninga kon het ook niet laten. In dit delirische zwatelstukje probeert ze Meyer, een Holocaustoverlevende, in antisemitische hoek te drukken en verwijt ze hem dat hij bewonderd wordt door David Duke van de Ku Klux Klan.

Het uiteindelijke doelwit van Nanninga’s onsmakelijke strontballet is de zwarte activist Mitchell Esajas, die bij een demonstratie tegen het geweld tegen Gaza was. Ik geloof dat Nanninga aldus redeneert: die Gaza-demonstraties zijn georganiseerd door antisemieten die Hajo Meyer op handen dragen die trouwens ook werd vereerd door David Duke dus dat is een beetje raar gezelschap voor de zwarte Esajas om in te verkeren.

Gemengde relaties

Je moet maar durven, als munter van het begrip dobbernegers, als iemand die zegt te moeten braken van gemengde relaties en nadat je Esajas nota bene hebt uitgescholden voor ‘Piet’, als in ‘Zwarte Piet’.

En trouwens, je werkt voor GeenStijl. Dat is de Nederlandse afdeling van de Ku Klux Klan. Moet jij David Duke de maat nemen? Ik denk dat zelfs Duke onpasselijk zou worden als hij sommige stukken op GeenStijl leest.

Met hondepis gewassen

Die geveinsde verontwaardiging van Nanninga over antisemitisme is al net zo potsierlijk. Nanninga schreef over de ‘Joodse gemeenschap’ dat die ‘weliswaar rijk en machtig is’, maar wel ‘kilometers uitgerolde lange tenen heeft. Dat vond het CIDI in 2012 nog gewoon onversneden antisemitisme. GeenStijl verwijt politici met een Joodse achtergrond ‘Jodenstreken‘ te leveren. Check ook deze fijnzinnigheid.

En dan wauwelen over het antisemitisme van Gaza-demonstranten. Dan heb je je gezicht dus met hondepis gewassen.

Word moslim

Terug naar de antisemitische oprisping van Pinto. Dat is niks nieuws onder de zogenaamde Vrienden van Israël. Ik zat een keer naast Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid toen er een vrouw naar hem toekwam en hem toebeet: “Als ik u zo hoor praten, dan bent u voor mijn gevoel helemaal geen Jood”. Dan denk ik: ‘Ga toch weg, word moslim.””

Dergelijke antisemitische bagger kwam ik ook regelmatig tegen op de site van Laurence Blik, toen ik daar nog weleens een kijkje nam. ‘Hajo Meijer is mijn vriend? Job Cohen, ook lid van EAJG, is mijn vriend? Ik heb niets met ze gemeen. Wat is er zo joods aan Hedy D’Ancona of Harry de Winter? Jaap Hamburger kiest partij voor de vijanden van het joodse volk. Wat maakt deze man een jood?’

Terug de vernietigingskampen in

En lees dit, als uw maag het tenminste aankan. Holocaustoverlevenden die Israël bekritiseren en door Israëliërs terug de vernietigingskampen in worden gewenst: ‘No wonder Hitler murdered 6 million Jews because of people like you you’re not even Jews you’re disgusting people a disgrace to humanity and so are your offspring you are trash.

Antisemitisme neemt hand over hand toe in het kielzog van het Israëlische offensief tegen Gaza. Niet alleen onder moslims en linkschmensen, maar het kan natuurlijk niet vaak genoeg worden benadrukt: het ene antisemitisme is het andere niet.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, de enige site die antisemitismebestrijding serieus neemt, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 27.08.2014 @ 07:28

[Home]
 

43 Reacties

op 27 08 2014 at 09:28 schreef Bertje:

Peter

Wederom een prima stuk.

Whats next : de Israëlische vredesbeweging betichte tot het aanzetten van geweld of een iedere Israëliër die maar een vonkje mededogen toont tegenover de burgers in Gaza beschuldigen van haat stichten……

op 27 08 2014 at 10:44 schreef cRR Kampen:

Dat, Bertje, zijn dingen die het regime van de militaire theocratie inderdaad met organisaties als Gush Shalom, B’Tselem etc probeert.

op 27 08 2014 at 11:03 schreef Herbert:

David Pinto, de vleesgeworden subsidieslurper. Politiek opportunist. Baalde er van dat Pin hem niet als minister wilde. Pin had soms ook wel eens gelijk.
Met subsidieslurpen is hij echt schathemltje rijk mee geworden. Begon met werklozen omscholen in de textiel, sweatshops dus, en kwam er achter dat met inburgeringscursussen nog veel meer subsidie binnen te hengelen viel. Praat na 35 jaar nog net zo gebrekkig Nederlands als Rabbae.

Waar ook veel geld mee te verdienen was, waren rapporten over diversicatiebeleid.
Dus Pinto schroefde een koperen bord op zijn huis met de naam Intercultureel Instituut.

Iedere gemeente wilde zo’n rapport, dat vaak geprullebakkeert werd wegens de onleesbaarheid van het rapport en de wartaal die er in stond.
Op een gegeven moment verhuisde Pinto naar Amsterdam Oud Zuid en kocht zich een leerstoel aan de UvA. Dat hij er mee gestopt is kan wel kloppen. Hij zal nu zo’n 75 jaar zijn.

op 27 08 2014 at 12:45 schreef Martin:

Of alle joden zich even bij Pinto willen melden voor een echtheidscertificaat (misschioen een mooie gele ster of zo?)

op 27 08 2014 at 13:07 schreef Sasha Berkman:

die tumblerlink doet het niet.

op 27 08 2014 at 15:48 schreef edo:

In Israel zijn er extreem rechtse knokploegen met T-shirts die hier door neo-nazis worden gedragen waarop staat
‘Goodnight to the left side’, die linkse Israelische mensen in elkaar slaan onder een gedoog beleid van de regering.
Het is een verknipte situatie.

op 27 08 2014 at 15:57 schreef Olav:

Sasha, inderdaad, domrechts.tumblr.com is verdwenen. Zal zeker ook wel weer over geklaagd zijn?

op 27 08 2014 at 19:12 schreef Pyt van der Galiën:

@Olav

Klopt. Extreemrechtse sociopaten als Bennink, Brussen en Engel kunnen er slecht tegen wanneer hun eigen tweets ergens vastgelegd worden. Dan moet je kaputt.

Overigens is die Pinto een parasiet. Geen woord gelogen van hetgeen Herbert hierboven zegt.

op 27 08 2014 at 20:31 schreef betwister:

Ik had nooit van Hajo Meyer gehoord, tot ik dit stuk las:

http://sargasso.nl/hajo-meyer-1924-2014/

Ik heb nu veel respect voor Hajo Meyer.

op 27 08 2014 at 20:34 schreef betwister:

Op de web-site van Sargasso wordt Hajo Meyer inderdaad omschreven als “anti-zionistisch”.

Er wordt niet geschreven dat hij tegenstander was van een land waar joden kunnen wonen.

Wel zei hij over de Palestijnen:
“Ze hebben geen vrije toegang tot onderwijs. Het verhinderen van toegang tot onderwijs is moord in slow motion. “

op 27 08 2014 at 21:40 schreef vander f:

Ach laat die joden elkaar toch voor rotte vis en anti-zionist uitmaken.
Doen veel moslims, en christenen, ook, brullen dat de één helemaal geen moslim/christen is maar zijzelf natuurlijk wel.
religieuze mafketels.

In m’n opleiding overigens Pinto nog moeten lezen,
interculturele blabla, niet eens zo beroerd voor zover ik me kan herinneren.
Althans stukken beter dan het interculturele gelul van de docenten, die vlak boven de enkels werden afgebrand door het gesubsidieerde allochtonen klasje een jaar na mij.
De echte wereld bleek toch weerspanniger dan hun boekenwijsheid, dikke pret.

op 27 08 2014 at 21:53 schreef cRR Kampen:

betwister, eigenlijk de plaats gedurende deze eeuw van Meyer is dit: http://eajg.nl/ .
Ik vind het al iets van acht jaar hoogvreemd dat er zo weinig van dit soort geluiden zijn. Humanisme is blijkbaar niet uitgesproken populair.

op 28 08 2014 at 00:17 schreef Egbert:

Betwister: “een land waar joden kunnen wonen.”

Nederland?

op 28 08 2014 at 06:34 schreef Flip van Dyke:

Deze Marokkaan, Nederlander, Israëliër noemt zichtzelf een ‘Expert Migratie’. Een aantal keren mocht hij in de Volkskrant (uiteraard) schrijven. Daarin ontpopt hij zichzelf als propagandist van de PVV, met alle bijbehorende leugens toe. Ik heb over een artikel een aantal jaren geleden een artikel geschreven:
http://www.flipvandyke.nl/2010/11/de-massa-immigratie-uit-arabische-landen/

op 28 08 2014 at 09:00 schreef Nrosa:

Vréselijke man, hoe dúrft hij zo te spreken over de heer Meyer!

op 28 08 2014 at 10:29 schreef John:

Een land waarin de grootste partijen in de huidige peilingen zich zusterpartij laat noemen door een Israëlische nazipartij verdient zulke malloten.

op 28 08 2014 at 10:50 schreef Martin:

In dat artikel op Sargasso staat een mooie – en in dit geval zeer toepasselijke – quote van Hajo:

“Een antisemiet was vroeger iemand die Joden haatte. Maar tegenwoordig is het iemand aan wie bepaalde groepen Joden de pest hebben.”

op 28 08 2014 at 11:22 schreef Egbert:

Uit het gelinkte CIDI rapport van 2012: “In dit rapport wordt antisemitisme gedefinieerd als: Joden anders behandelen dan andere mensen, en met name je vijandig opstellen jegens Joden op grond van vooroordelen.”

Jawehnogaantoe. ‘op grond van vooroordelen’. Dus als het is op grond van, zeg, real life ervaringen met een enkele jood, dan mag het wel dus? Of als je joden anders behandelt vanwege hun foute god of kinderverminking, dan mag het wel dus? Nog eenmaal voor het CIDI: antisemitisme is mensen anders behandelen *vanwege* hun joods zijn. En nou ophouden. Gekozen domheid is ook haatzaaierij.

op 28 08 2014 at 15:53 schreef Herbert:

En altijd dat larmoyante verhaal over Marokko. Je ziet hem zo met zijn ezeltje naar de grote stad lopen.

En Pyt, wat ik schreef is maar een deel. Ik kan nog wel verder gaan maar dan gaat Pinto procederen. Dat kost geld, tijd en heel veel energie.

op 28 08 2014 at 18:02 schreef Herbert:

Pinto heeft zijn smeerlapperij over Hajo Meyer van Facebook gehaald.
Overigen blijft er nog genoeg smeerlapperij over op zijn Facebook pagina.

op 28 08 2014 at 19:26 schreef Olav:

Egbert:

Jawehnogaantoe. ‘op grond van vooroordelen’. Dus als het is op grond van, zeg, real life ervaringen met een enkele jood, dan mag het wel dus?

Als je vanwege je ervaringen met een enkele jood andere joden onheus gaat behandelen: nee dus. Want dan heb je het weer over vooroordelen.

De definitie van antisemitisme zoals je die aanhaalt van CIDI klopt wel, of is op zijn minst zeer werkbaar. Maar je kan je natuurlijk afvragen of ze soms misschien ook andere criteria hanteren. Hint: ja.

op 29 08 2014 at 08:57 schreef Anoniem:

(28/8 om 11:22) Uit het gelinkte CIDI rapport van 2012: “In dit rapport wordt antisemitisme gedefinieerd als: Joden anders behandelen dan andere mensen, en met name je vijandig opstellen jegens Joden op grond van vooroordelen.”

Als dát de definitie is, dan zal ook het CIDI moeten toegeven dat antisemitisme voortaan gewoon racisme kan heten. Want vul voor Joden maar ‘mensen van Afro-origine’, ‘getinte Noord-Afrikanen’, etc in.

op 29 08 2014 at 09:09 schreef Thomas E:

Sorry, Anoniem (hierboven) was ik. Te snel verzonden.

op 29 08 2014 at 11:29 schreef Jean Amr:

Goed omschreven!!

Vraag me soms zo wie zo af aan wiens kant Geenstijl Annabel Nanninga & Co staan. Lijkt alsof ze soms ook met alle winden meewaaien… Of dat ze hun huiswerk niet goed doen!

Joden en moslims ‘hebben meer met elkaar gemeen dan we denken. ‘Wij’ Christenen, staan véél verder weg daarvan… Als we het hebben over (anti)Semieten, zowel de Israëlieten als de Ismaëlieten (moslims!)stammen af van Sem.

En of het nu Annabel Nanninga is of Andries Knevel (die een beetje schaapachtig populair zit te doen samen met zijn jongere, nog ergere evenknie). Ze dekken elkaar allemaal (leuke spotprent!).
De Joods lobby heeft goed werk verricht in de zin om mensen dat te kunnen laten denken wat ze willen…
Wij zijn hier nu met velen vergeten dat een zéér groot percentage stenengooiers (Gaza) uit de jaren70 Christen waren! (niet alleen Moslim, zoals we dat hier in de krant lezen, en nu op school leren). Maar die werden toen al aardig uitgedund! Semi-elitaire Barlaeusdropout Annabel Nanninga lag toen nog (te lang) in de katoenen uitwasbare luier, en fatsoenridders als Knevel en kornuiten dan wauwelen over het antisemitisme van Gaza-demonstranten…waar hebben ze het over! Dom volk!

op 29 08 2014 at 11:59 schreef Jean Amr:

Was het destijds ook niet David Pinto die zgn een bekende is op het gebied van integratie in Nederland, en in een artikel in de Volkskrant schreef o.a. over integratie, vol onwaarheden, die hij niet gestaafd had?……

En inderdaad, op FB komen de YouTube voorbij met daarin, in Israel, extreem rechtse knokploegen met T-shirts die hier door neo-nazis worden gedragen waarop staat
‘Goodnight to the left side’, die linkse Israelische mensen in elkaar slaan onder een gedoog beleid van de regering. Ze lijken erg veel op de Russische (anti homo) knokploeg fimpjes. Daar hoor je de Nanninga’tjes niet over.
– Ik denk trouwens dat ze haar gezicht wast in kattenzeik, ipv hondenpis als echte katten moeder. en lol Haar ‘werk’ als redacteur, freelance schrijver/columnist is voor haar de minst pijnlijke vorm van intermenselijk contact.. gezien hetgeen ze zo hier en daar achterlaat.

op 01 09 2014 at 14:07 schreef Jaap Hamburger:

Pinto professor? Welnee, misbruik van titulatuur is het. Hij is slechts voormalig buitengewoon hoogleraar, hij heeft al jaren nergens in NL een aanstelling, en dus geen universitaire leerstoel, geen onderwijs- of onderzoeksopdracht, geen promovendi, op één na, volgens eigen zeggen, in 2003, geen wetenschappelijk gereviewde publicaties, helemaal niets. ‘Prutsprofessor’ noemde Hajo Meyer hem in 2009 in een openbaar debat in ‘De Flint’ in Amersfoort en hoewel zo niet bedoeld, is het achteraf beschouwd nog bijna een compliment. Toch een soort professor.

Pinto’s ‘Intercultureel Instituut’, Ici http://www.davidpinto.nl/ is een commercieel eenmanszaakje in Amsterdam Zuid, door hem neergezet als was het een universitair instituut met een ‘hoogleraar-directeur’, Pinto zelf natuurlijk. Het moet zorgen voor brood op de plank in huize P. De website van het Ici staat werkelijk bol van de ‘name-dropping’; onder ‘prominente ontmoetingen’ meldt de professor dat hij heel veel geleerd heeft van prinses Irene. Ronduit komisch is de vermelding: “17-04-1989. Half twaalf: 1e ontmoeting met Prinses Irène thuis in Soest”. De professor heeft voor zijn CV ijverig zijn agenda van 25 jaar geleden overgeschreven.

“Op persoonlijk vlak waren de ontmoetingen met Gorbatsjov en de Dalai Lama onvergetelijk. Een grote eer om zulke reuzen te mogen ontmoeten, die de geschiedenis mede hebben bepaald”, schrijft Pinto. Zoals de schoorsteenmantel bij anderen thuis, zo toont Pinto’s website een fotogalerij van, als gezegd, ‘prominente ontmoetingen’. Professor in de poseerkunde en de ’Gewichtigtünerei’, dat is Pinto. Iemand die meent dat het handen schudden van anderen, met wie hij ooit op de foto mocht, liefst met zijn arm om hun schouder, hem belangrijk maakt.

Het meest prominente aan Pinto zelf is toch wel zijn kunstgebit, dat op al die foto’s de oversteek naar ons maakt, en paradoxaal genoeg is dat tegelijk het meest authentieke dat hij ons te bieden heeft.

op 01 09 2014 at 14:22 schreef Jaap Hamburger:

Wie iets meer over Hajo Meyer wil weten dan de smalende woorden van de zich professor noemende Pinto verwijs ik naar: http://www.eajg.nl/node/752

op 01 09 2014 at 15:06 schreef Egbert:

Pinto (geb. 2-9-1942, Marokko) was bijzonder hoogleraar aan de UvA 1998-2005. Het ‘bijzonder’ betekent hier dat een stichting de leerstoel betaalde (i.d.g. Stichting Leerstoel Interculturele Communicatie).

http://www.albumacademicum.uva.nl/cgi/b/bib/bib-idx?c=ap;size=1;lang=nl;type=simple;rgn1=functiondiscipline;q1=interculturele%20communicatie;cc=ap;view=reslist;sort=achternaam;fmt=long;page=reslist;start=1

Leuk welkomstartikel in Trouw, 1998:
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2463764/1998/10/28/David-Pinto-mag-zich-professor-noemen-van-een-nutteloze-leerstoel.dhtml

op 01 09 2014 at 16:40 schreef Egbert:

David Pinto schrijft zelf op zijn website, onder ‘Studie en werk’:

“Professor in twee landen

[…] En kort hierna [na de UvA-benoeming in 1998] volgde ook de benoeming in Israël (aan de Bar-Ilan Universiteit, Vestiging Ashkelon) eveneens als hoogleraar ICC. In beide gevallen gevraagd.

Uitgebreid verslag van de benoeming en de opdracht in Israel, is vanuit Ashkelon verslagen [op zijn Engelstalige pagina: ‘defeated’] door Milco Aarts en Frank van Vliet in de Telegraaf van zaterdag 18 november 2000, onder de kop “Professor Pinto als vredesstichter”. Per 1 februari 2012 werd de universiteit van Twente (UT) aan dit lijstje bijgekomen […].

Toegegeven. Aan zo’n benoeming in Israël (waar de selectie veel zwaarder is) kleeft grotere trots dan aan die in Nederland en zeker aan die van UvA, waar veelal eerder wordt gekeken naar partijlidmaatschap partijlidmaatschap dan naar wetenschappelijke kwaliteiten en prestaties.” (tot zover Pinto)

Ik voeg toe: Ashkelon is een vooropleiding, bachelor/HBO only. Zijn naam komt niet voor op hun Engelstalige site (kan nog zijn in de Hebreeuwse paginas). De vraag of de klus bij Universiteit Twente (zo heet die gewoon) over een hoogleraarschap gaat.

op 01 09 2014 at 17:09 schreef Egbert:

Pinto schrijft over zijn begintijd in Israel, ca. 1963:

“Ellendig begin in Israël

Daarnaast was er een Israelisch[e] wet op ons, migranten uit Arabische landen, van toepassing waardoor wij onmiddellijk bij aankomst Israëlische burgers werden.”

Bijna goed = helemaal fout. Die wet gaat niet over “Arabische” migranten, maar joodse migranten. Alleen joodse migranten worden zo genationaliseerd. En ook Europese en Amerikaanse – joden. Kwalijk dat, eh, prof/dr/direkteur Pinto dit discriminatoir onderscheid niet goed heeft. P.S. zijn Nederlandse paspoort heeft hij gekregen door (in Israel) met een Nederlandse te trouwen.

http://www.davidpinto.nl/columns/index.php?news=112

op 01 09 2014 at 19:57 schreef Egbert:

David Pinto, prof. inter-cultureel conflictmanagement, schrijft:

Prominente ontmoetingen

“1-8-1980: Op verzoek van toenmalig Minister Arie Pais van Onderwijs, het curriculum ontwikkeld voor de door hem gewenste nieuwe opleiding Transculturele Pedagogiek (TP), waar ik tevens Docent-Coördinator werd. Door een aan mij opgedrongen onbekwame docente (zij moest nog afstuderen), ene X.Y., werd deze episode geen succes, maar eerder een continue vechtpartij. Wel heel veel van geleerd (zie hierover de column ‘Verzoening in Nederland’). Per 1.4.2008 is zij ontslagen ook [ook?] bij de Haagse Hogeschool, waar ik lid was van de Raad van Toezicht”

“Toen [was X.Y.] een meisje van rond 24 jaar [meisje?]. Diezelfde X.Y. kwam ik nu in 1999, bijna twintig jaar later, tegen. Ik liep op haar af en wilde haar een hand geven. Maar ze weigerde mijn hand te nemen.”

Dus in 2010: Pinto komt klagen dat zij na *twintig* jaar niet wil verzoenen, maar wel als wapenfeit vermelden dat hij haar na *dertig* jaar heeft weten te ontslaan. Wat een zak.

http://www.davidpinto.nl/columns/index.php?news=61

op 01 09 2014 at 20:48 schreef Jaap Hamburger:

@Egbert

Bar-Ilan Universiteit, Vestiging Ashkelon

Ik heb de lijst van docenten daar eerder al laten checken; Pinto komt er nergens op voor en is er in geen geval hoogleraar, zoals hij beweert; vestiging Ashkelon is geen onderdeel van Bar Ilan universiteit, maar een opleidingsinstituut dat onder auspiciën van Bar Ilan diploma’s verstrekt, voor sommige opleidingen. Strookt met wat Egbert schrijft.

Twente, in de woorden van DP: “Per 1 februari 2012 werd de universiteit van Twente (UT) aan dit lijstje bijgekomen […].”

Ik heb eerder al navraag gedaan: het ging om een losse onderzoeksopdracht met een doorlooptijd van enkele maanden; er was op geen enkele wijze voorzien in enige aanstelling, in welke hoedanigheid dan ook. Ook hier suggereert Pinto iets te zijn dat hij niet is, (hoogleraar in Twente) maar op een manier waardoor hij dat net niet met zoveel woorden zegt. Hij heeft goed nagedacht over hoe ver hij kan gaan; voor wat betreft Ashkelon, ik vermoed dat hij daar geen rekening gehouden heeft met de mogelijkheid dat dit nagetrokken zou kunnen worden.

Als wij ons ook enige psychologie mogen veroorloven: chronische minderwaardigheidsgevoelens en een diep-rancuneuze instelling.

op 01 09 2014 at 21:06 schreef Egbert:

Heden is Pinto live aanwezig op twee plekken:

1. artiest.nu – boekingen voor feesten en partijen

2. Nederlands Instituut voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (NIOA; een stichting opgericht april 2013), voorzitter. Ook in het bestuur: de vermogensbeheerder van AEGON (hoe logisch voor hun werk: ‘kwetsbare jongeren .. maatwerk-begeleiding .. tot bloei .. zelfvertrouwen .. aanwinst .. toekomstige werkgevers’).

Het vriendenclubje is een ANBI, dus giften zijn fiscaal aftrekbaar, een soort van goed doel. (Ik heb nog nooit de fiscale aftrekregeling zo uitgebreid beschreven gezien als op hun site). Geeft ook google-hits met een of ander “Amsterdam economic board” – jakkes.

Voor geen geld moeten we ‘kwetsbare jongeren’ (Hajo Meyer anno 1939?) overleveren aan deze anti-Semiet met zijn vals gedrag.

op 01 09 2014 at 21:28 schreef Egbert:

David Pinto, in ‘internationale communicatie’ en talen (Mijn laatste Pinto maat-meting – voor vandaag – beloofd).

Toegegeven, op linkedin bij zijn talen staat niet ‘Nederlands’, dus zijn kromme zinnen moeten we zelf maar opnieuw interpreteren. Soit. (Maar hoe dit dan: een “verslag in de Telegraaf” wordt “defeated by the Telegraph” (lol, en -ph is sic#2!). Nog erger: “In both cases I asked.” (voor hoogleraarschap) wordt in zijn Nederlands: “In beide gevallen gevraagd.” Ik bedoel: dit zijn toch OK zinnen in het nl, en destructive in het Engels? In welke taal schreef hij dit nou?).

Zijn talen, wel op linkedin genoemd: Frans, Hebreeuws, Engels, Arabisch, Aramees. Nou goed, alleen Frans en Engels hebben ons Latijns schrift (plus nl, waarin hij op FB schreef). Die kan ik checken. In *alle drie* die talen schrijf je ‘Stockholm’, geen ‘Stokholm’.

op 01 09 2014 at 22:24 schreef Egbert:

@Jaap Hamburger, 20:48. 1. Dank voor je reply.

2. Voor een Bachelor=HBO opleiding in NL mag je je geen hoogleraar/prof noemen. Zou kunnen gelden voor Ashkelon. Maar waarschijnlijk is hij daar al weg. En vooral, zie het volgende punt.

3. Over de prof-titel zegt de Wet op het H. Onderwijs (1982): “De hooglr’n zijn gerechtigd de titel prof te voeren. De oud-hoogler’n aan wie [om gezondhd, vrijw vervrgd uittrdn, bij of na het openbare dienst geldende funct leeftijdsgrens] eervol ontslag als hooglr is verleend, zijn eveneens gerechtigd deze titel te voeren.

3b. Dat is Pinto’s safe-base: hij mag zich prof blijven noemen. (Ashkelon of Twente doen er dan niet meer toe – hiervoor). In 2005, toen hij bij UvA stopte, was hij ca 63 jr. Ik neem nu aan dat hij ‘eervol’ ontslagen is als hoogleraar, en misschien omdat hij 63 jaar was, -\+ pensioen. De UvA (site AlbumAcademicum) geeft hem ook vandaag de titel “Prof Dr”. Dus hij mag de titel “Prof.” legaal voeren in nl.

Dit betekent dat de UvA een anti-Semiet herbergt.

op 01 09 2014 at 23:23 schreef Egbert:

David Pinto – Nieuwe dag, nieuwe vragen. Ik kom niet ver genoeg met de volgende vraag “David Pinto AND ..” op google:

Google: ‘David Pinto’ en de “Stichting Leerstoel Interculturele Communicatie”. Deze stichting betaalde! zijn leerstoel op de UvA, 1998-2005, fac politiek sociaal-culturele wetenschappen. (Bestuurslid van de Stichting: J. Kraaijeveld-Wouters (CDA, oud staatssecretaris).

Weet iemand meer over deze stichting?

op 05 09 2014 at 06:05 schreef Herbert:

Een bijzondere leerstoel wordt bijna altijd gefinancierd vanuit een stichting. De “Stichting Leerstoel Interculturele Communicatie” is gewoon een vehikel van Federatief David Pinto.

Die man is een windbuil, net zoals zijn vriendje Fortuijn die 1 dagje per maand hoogleraar was.

En van het woord Transculturele Pedagogiek krijg ik gewoon het zuur.

op 08 09 2014 at 19:39 schreef Egbert:

Dit om het compleet te maken, dan staat het bij elkaar (voor een volgende Pinto pointing).

Journalist Johan van Gelder publiceerde in 2010 “De leugen van David Pinto“. Het is een goed gedocumenteerd overzicht van Pinto’s handelen, inclusief zijn agressieve en intolerante uitbarstingen, zijn achterbakse klagen bij de baas, en zijn ongefundeerde beschuldigingen van anti-Semitisme. Oftewel: de onderwerpen van deze post & FN kwamen al zijn hele loopbaan aan bod – niet pas nu. Daarnaast een inkijkje in zijn manier van zaken doen (ook samen met zijn vrouw), en de verbazingwekkende, blijvende steun van talloze politici.

Van Gelder schreef al in de jaren 1990 over over zijn Groningse jaren. In 1996 won Pinto een kort geding tegen hem, over laster. In 2010 heeft Van Gelder zijn zaak dus onderbouwd met origineel bewijsmateriaal (kopien van brieven en dergelijke).

op 05 10 2014 at 21:23 schreef Herbert:

Pinto noemt zich nu ineens hoogleraar. Dat is deze charlaten niet en dat is ook strafbaar: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/10/david_pinto_islam_light_en_isl.html#more

op 15 10 2014 at 19:13 schreef Egbert:

re Herbert. Ik denk dat zijn gebruik van de titel “professor” niet strafbaar is. Hij werd hoogleraar aan de UvA, en is in 2005 “eervol” gestopt (63 jr; pensioenleeftijd?).

Wet Hoger Onderwijs enz. (1982) art 9.19.4 zegt:
De hoogleraren zijn gerechtigd de titel professor te voeren. De oud-hoogleraren aan wie om gezondheidsredenen, wegens vrijwillig vervroegd uittreden dan wel bij of na het bereiken van de voor de openbare dienst geldende functionele leeftijdsgrens eervol ontslag als hoogleraar is verleend, zijn eveneens gerechtigd deze titel [professor] te voeren
.

Maar wacht. Dit geldt dus voor “professor”, niet “hoogleraar”. “Hoogleraar” (dat is geen titel) staat voor een functie, aanstelling. En die heeft hij niet meer: hij is oud-hoogleraar. Hiermee liegt hij dus, maar … dat is niet wettelijk beschermd, en dus niet strafbaar.

Kortom, als hij ondertekent als “hoogleraar” dan liegt hij. Hij is oud-hoogleraar. Verder wens ik de UvA nog veel eer van hun aktie dat ze deze prutsende leugenaar ooit hebben aangesteld.

op 02 02 2015 at 05:42 schreef Hannes Minkema:

Al vele jaren afficheert Pinto zich als ‘hoogleraar’ of ‘hoogleraar-directeur’, uiteraard van zijn eigen private instituutje.

Sinds ik hem via een publiek kanaal wees op de onwaarachtigheid van de titel ‘hoogleraar-directeur’ is Pinto daarmee gestopt.

Interessanter: probeer eens Pinto’s *publicatielijst* te achterhalen, in Amsterdam dan wel in Israel, waar hij een ‘hoogleraarschap’ claimt. Hoogleraren, of professoren, zijn immers bij uitstek academici die volgens academische regels bijdragen aan de wetenschap. Meer dan hun studenten of de onder hen ressorterende hun UD’s of UHD’s.

Maar zo’n publicatielijst met gereviewde artikelen vind je niet. De bijdrage van Pinto is nihil. Zijn aanstelling als ‘[bijzonder] hoogleraar’ moet op andere dan wetenschappelijke verdienste zijn gebaseerd.

Tijd om Job Cohen eens streng te interviewen over wat hij weet over Pinto’s aanstelling.

op 02 02 2015 at 05:52 schreef Hannes Minkema:

De publicatie van Johan van Gelders ‘De leugen van David Pinto’ blijkt inmiddels verhinderd. De weblink naar Scribd loopt dood, de publicatie is verwijderd.

Tjonge, wie zou daar nou achter zitten?

op 13 06 2015 at 11:14 schreef Hannes Minkema:

Interessant dat de publicatie van Johan van Gelder werd gedwarsboomd. Ook in het licht van de mogelijke kandidatuur van David Pinto voor de nieuwe politieke partij die ex-PVV’ers Bontes/Van Klaveren oprichtten (de VNL). Zie hier: http://bit.ly/1GDXAiE

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS