Home » Archief » De Bezorgde Burger is heer en meester, dit is de groep die écht wordt genegeerd door de elite


[03.07.2016]

De Bezorgde Burger is heer en meester, dit is de groep die écht wordt genegeerd door de elite

Peter Breedveld

zom3

Fascinerend aan het hele Brexit-debacle is dat iedereen (behalve Andries Knevel) weet dat Brexit een heilloze weg is, dat het Groot Brittannië kapotmaakt en een heleboel andere landen meeneemt. Mensen die gestemd hebben voor een vertrek uit de EU, betuigen publiekelijk spijt, duizenden gaan de straat op om tegen een Brexit te demonstreren.

Het Brexit-referendum, zoals eerder al het Nederlandse referendum tegen het Oekraïneverdrag, demonstreert dat zogenaamde ‘directe democratie’ niet werkt. Meer nog dan de vertegenwoordigende democratie, waarin altijd naar compromissen wordt gezocht, is directe democratie de dictatuur van een minderheid. Een minderheid die bovendien niet eens weet waar ze een beslissing over neemt. Vraag een Brexit-stemmer waar Brexit over gaat, en je krijgt dit. Het is waanzin, Lord of the Flies. Bovendien: het was geen bindend referendum. Het is adviserend, de regering mag het naast zich neerleggen.

En toch zegt niemand: “Fuck it, we doen het niet, we gaan ons niet als lemmingen in een ravijn storten.” Vanwege een rare erecode, die blijkbaar voorschrijft dat als het volk gesproken heeft, daaraan onverwijld gevolg moet worden gegeven.

Romeinse keizer

Dit is de dictatuur van de ‘gewone man’, de bezorgde burger, Henk en Ingrid, de onderklasse, waar zogenaamd nooit naar geluisterd wordt. Hoeveel stukken ik de afgelopen week niet voorbij heb zien komen dat Brexit het gevolg is van de kille EU-regelgeving, de elite die de gewone man negeert. Bijna iedere opiniemaker papegaait het na.

Terwijl Brexit laat zien dat er naar niemand anders meer geluisterd wordt dan naar de ‘gewone man’. De elite is zijn slaaf, zoals de slachtoffers van Jesse Custer in de televisieserie Preacher. Als hij zegt dat ze de loop van een geladen pistool in hun mond moeten steken, rest ze niks anders dan dat te doen, al willen ze het niet en weten ze dat de afloop alleen maar rampzalig kan zijn.

De gewone man heerst als een delirische Romeinse keizer, die zich overgeeft aan zijn uitspattingen terwijl Rome in elkaar stort.

Intussen blijft de bevolkingsgroep naar wie écht niet geluisterd wordt, die écht het slachtoffer is van de onverschilligheid van de elite, vooral van diegenen die de gewone man zo’n warm hart toedragen, keihard genegeerd worden. Terwijl de hele elite, echt vrijwel niemand uitgezonderd, zich in woedende razernij stort op de enige politieke partij die wél voor haar opkomt, namelijk DENK.

Stopformulieren

De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, weigert een democratisch genomen besluit uit te voeren om de Haagse politie, berucht om de vele racistische incidenten die vorig jaar uitmondden in heuse rassenrellen in de Schilderswijk, met zogenaamde stopformulieren te laten werken. In Duitsland wordt discriminatie door de politie met succes bestreden met stopformulieren, waarop de politie precies moet omschrijven waarom een burger staande is gehouden.

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad steunde een motie om die stopformulieren in te voeren, maar van Aartsen was zelfs bereid een coalitiecrisis te riskeren. Hij weigerde pertinent. En de raad boog. GroenLinks diende nog een motie van treurnis in, maar die werd niet gesteund. Geen domrechtse blaarkop die brulde over falende democratie, geen AD- of Telegraaf-columnist die mopperde over het negeren van de onderklasse door patriciër Van Aartsen.

Haagse politie

Van Aartsen gaf vorig jaar al blijk van een totaal gebrek aan begrip voor de problemen die door de Haagse politie worden veroorzaakt in de Schilderswijk. Volgens hem kwam het door de Ramadan. Maar de politie discrimineert, doet aan etnisch profileren dat het een aard heeft en gaat met grof geweld los op de allochtone inwoners van de wijk. Maatregelen om de situatie te verbeteren heeft de politie volgens van Aartsen echter “niet verdiend.”

Dit is mijn theorie: Van Aartsen is een intelligente man. Hij kent de feiten, hij weet wat er aan de hand is bij de politie. Maar de politie is de gewone man. En de gewone man is heer en meester in Nederland. Van Aartsen, de elite, moet doen wat de gewone man zegt. Anders kan-ie het shaken.

En daarom gaat DENK straks een paar zetels winnen tijdens de verkiezingen. Noem dat maar het, eh, #DENKeffect.

Interview met Peter Breedveld in De Nachtzoen. Ergens in augustus komt er een tweede deel. Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 03.07.2016 @ 13:42

[Home]
 

16 Reacties

op 03 07 2016 at 14:05 schreef Ralf de Jong:

Laat Van Aartsen nou ook net degene zijn die in 2005 de doorslag gaf om het referendum over de Europese Grondwet mogelijk te maken. Hij overtuigde bij zijn verkiezing als VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer de partijtop het referendum te omarmen omdat er meer moest worden geluisterd naar ‘de gewone man van de straat’.

op 03 07 2016 at 14:09 schreef Rob van Bedaf:

Beste Peter,

nu de Sociaaldemocratie zich heeft overgegeven aan het Neo-liberalisme en er een evidente maatschappelijke tweedeling plaatsvindt, denk ik dat er wel een boze burger bestaat met recht van spreken. Misschien moeten we dan het Burger extrapoleren tot Gezin, waar kinderen tot een gedepriveerd leven worden verkracht. Overigens ben ik een voorstander van Denk als nieuwe speler op het democratisch speelveld.

Groet,

Rob.

PS. De tekst van deze window valt aan het eind weg door de kolom van recensies.

op 03 07 2016 at 14:24 schreef gerrit:

Er was een hele redelijke zaak voor een linkse Brexit, de tragiek is dat massa media die massaal negeerden. Tariq Ali https://m.youtube.com/watch?v=Y9MRwXjSYW4 heeft wat mij betreft een heel goed pleidooi gehouden. Het beleid dat Corbyn wil kan geeneens doorgevoerd worden in de huidige EU, wetgeving van EU maakt veel sociaal beleid volstrekt onmogelijk. Hij merkt ook op dat in de huidige structuur van de EU het beleid niet of nauwelijks te veranderen is. Griekenland is op de rand van de afgrond, wordt gedwongen maatregelen op te nemen die het IMF zelfs idioot vindt, en ondanks de waarschuwingen van mensen als Stiglitz, Krugman, maar ook het IMF wordt er niet aan schuldverlichting gedaan. Vergeet ook niet dat met het geld dat Griekenland nu leent er veel Noord-Europese banken worden gered. En in ruil voor het opnemen van deze schuld moeten ze dus beleid doorvoeren dat de economie alleen maar verotter maakt. Hier ook een links betoog http://www.independent.co.uk/voices/why-i-am-voting-for-lexit-eu-brexit-out-a7093151.html Er is geen dictatuur van de gewone man het probleem is dat het enige waar de macht naar wil luisteren, omdat het hun positie niet in gevaar brengt, xenofobie is, de

op 03 07 2016 at 21:12 schreef John de Beer:

Een bindend referendum betekent dat de regering ook naar de uitkomst moet luisteren, dat lijkt mij vrij simpel. En of het allemaal gewone mannen zijn die voor de Brexit hebben gestemd, is nog maar de vraag.
Hoe dan ook, nog niet eens zo heel lang geleden was een minimum inkomen een voorwaarde om te mogen stemmen en hadden vrouwen sowieso geen stemrecht. Over een aantal jaren vinden onze kinderen het referendum een vanzelfsprekend onderdeel van de Westerse democratie.

op 03 07 2016 at 22:31 schreef Sasha Berkman:

mooi weer die pedante koffiedik kijkerij van jou JdB.
Voorlopig ben ik vooral gecharmeerd van de methode DENK, zoals dat laatst schamper werd omschreven door de kamervoorzitster: openbare hoofdelijke stemmingen in de 2e kamer.

op 03 07 2016 at 23:40 schreef dewanand:

miaauw, miaauw, namastiaauw Peter Breedveld,

N1: zaak schilderswijk die je aanhaalt is echt een teken aan de wand. Zwarte, verpauperde achterbuurten in blanke steden zijn geen nieuw fenomeen, zelfs in Japan komt dat voor. Men heeft dit nooit echt wetenschappelijk onderzocht denk ik.

N2: De abstractere theorie dat discriminatie mbt parameter X(elke denkbare parameter) in feite een genetisch ingebrand zuiver, biologisch, en natuurlijk (collectief) proces is, en gezond voor het behoud van de eigen soort, is misschien toch absoluut waar.

N3: mbt N2 gaat het om mijzelf, en eigenlijk was het juist goed en mijn vervloekte karmische straf zelf dat ik sedert mijn harde jeugd toch overal kapot gediscrimineerd, gepest, weggejaagd, genegeerd en mishandeld werd, wat tot op de dag van vandaag doorgaat. Jazeker, de viesbruine zoon van een Koelie Satan zal een infant terrible zijn die verdoemd is om veel te lijden en zijn zelfmoord zal altijd mislukken omdat hij veels te slecht is om de hel in te gaan na zijn dood. Alleen normaal slechte mensen mogen de hel in, wie te slecht is of slechter dan Satan mag de hel niet in en moet op aarde blijven als straf om minder slecht te worden.

op 04 07 2016 at 09:02 schreef Gaz Typari:

De enige burgers die bezorgd zijn zijn mensen zoals ik. De rest zijn een stel vuile nazi’s.

Sacha, in een democratie betekent het dat je compromissen moet sluiten. Dat denk Erdogan zou steunen, we moeten nog maar zien wat dat inhoudt, is een kleinigheidje vergeleken met het steunen van diverse schurkenstaten door andere partijen. Ook de partijen die nu het hardst over homorechten mekkeren hadden daar tot voor kort de grootste moeite mee, en die moeite zal snel terugkeren. Ik denk dat denk een mooie kans is om het leven van allochtonen en donkere mensen in Nederland iets draaglijker te maken. Die moeten we niet laten liggen.

op 04 07 2016 at 09:47 schreef Edwin Vink:

Tariq Ali weet klaarblijkelijk ook niet waar hij het over heeft. De eerste 5 minuten is allemaal fact free geneuzel. Als je niet weet wat binnen de verantwoordelijkheden valt van een Nationale regering en de EU, kun je beter je mond dicht houden. Dit lijkt over het algemeen toch al een onderscheid te zijn wat al die “soevereiniteit” roepers zelf niet kunnen onderscheiden. Ook het feit dat corporaties hun steentje niet bijdragen is een nationale aangelegenheid. Hoe een land de meer fortuinlijken belast en hoe het inzet op zijn eigen sociale voorzieningen zijn voor het overgrote gedeelte nationale aangelegenheden. Als de Engelsen dus boos zijn over hoe hun belastingcenten besteed worden en over hoeveel er naar de gezondheidszorg gaat, dan mogen ze naar hun eigen regeringen kijken die ze, O de ironie, zelf verkozen hebben. .

op 04 07 2016 at 20:46 schreef John de Beer:

@ Sasha

“mooi weer die pedante koffiedik kijkerij van jou JdB.”

Hoezo koffiedikkijkerij Sasha, we leren toch van de geschiedenis? Ben jij anno 2016 nog tegen het vrouwenkiesrecht?

Dat mag natuurlijk. Maar weet dat de aversie voor de EU van veel Britten wordt gedreven door hun angst voor de strapatsen van het bankwezen, de gelegitimeerde belastingontwijking door multinationals, de overdracht van de pensioenen aan de EU etc. Ik vind het zo gek nog niet dat men daar niet voor is. Daar zou jij als progressieve jongen toch ook je bedenkingen bij hebben? Of begrijp ik nu helemaal niets meer van de tegenwoordige tijd?

op 05 07 2016 at 00:14 schreef gerrit:

Misschien Edwin moet jij jezelf niet zo overschatten en Tariq Ali niet zo onderschatten.

op 05 07 2016 at 00:43 schreef Murat:

Nee John.

De aversie van de Britten tegen de EU werd gedreven door een afkeer jegens bruine mensen.

op 05 07 2016 at 06:26 schreef John de Beer:

@ Murat

Maar wie zegt dat??? Voor velen, ook in Nederland, is die hele EU een onbeheersbaar monstrum geworden. En dat foute partijen een smerige campagne hebben gevoerd, betekent toch nog niet dat alle NEE-stemmers in de UK hun verstand hebben verloren? Ook bijv. groepen Aziatische middenstanders en West Indische blue collar workers hebben voor de Brexit gestemd. Zijn die ook tegen bruine mensen?

op 05 07 2016 at 07:19 schreef Richard E:

Ik denk niet dat “de elite” hersenloos naar de pijpen van het volk danst. Één elite volgt de mening die ze een smaldeel van de bevolking in de schoenen kan schuiven, en noemt dat deel van de bevolking “het volk”. Vervolgens voert die elite alleen die stukje van de mening volk uit die haar uitkomen. Minder te rechten voor immigranten, minder belasting voor iedereen behalve als je geen bedrijf bent. Het lijkt mij een gevaarlijke aanname dat “de elite” niet weet wat ze doet. Ik denk dat ze precies weet wat ze doet, en slim genoeg om te verbergen wat die bedoelingen precies zijn. Of misschien bedoel je dat andere deel van de elite. Dat deel dat maar niet effectief kan ingrijpen. Bestaat dat deel?

op 05 07 2016 at 07:21 schreef Nrosa:

De Britten die voor brexit hebben gestemd begrijpen het allemaal niet zo.. Het gas, telecom,de spoorwegen, de postbezorging, het drinkwater en NHS zijn niet geprivatiseerd door de EU. De kolenmijnen zijn niet gesloten door de EU en Britisch Steel is niet verkocht door de EU. Dit soort zaken hebben ze allemaal te danken aan hun eigen neo-liberale regeringen. Eigenlijk begrijpen de meeste Britten er net zo weinig van als jij, John.

op 06 07 2016 at 19:07 schreef Gerard Matthijssen:

Helemaal eens met Gerrit: het zijn N.B. sociaal-democratische politici die een volstrekt a-sociaal beleid voeren op aanstichten van de Europese Unie: Dijsselbloem die Griekenland in de ellende stort ten gunste van de West-Europese banken -de Grieken moeten o.a. hun staatsbedrijven privatiseren en hun pensioenen korten- en president Hollande die Frankrijk een a-sociale arbeidswet oplegt, ondanks het verzet van de vakbonden. Deze afbraak van sociale rechten en publiek eigendom treft zowel witte als gekleurde mensen. Het racisme van Wilders, Le Pen en Farage komt de “Europese” machthebbers goed uit: de machthebbers blijven zelf buiten schot, want de ‘allochtonen’ zijn de zondebok. Verdeel en heers. Het op zichzelf al abjecte racisme wordt hiervoor ingezet. Het verzet moet juist gericht zijn tegen de machthebbers. Ik begrijp niet dat de Europese Unie, met de €uro en het nagestreefde vrijhandelsakkoord TTIP, door velen wordt gezien als bevorderlijk voor economische en sociale vooruitgang. Alleen de multinationale ondernemingen en grote banken hebben hier belang bij. Journalisten als Rob de Wijk zijn hun spreekbuis (Trouw 29-04-2016, over het protest tegen vrijhandel).

op 10 07 2016 at 10:44 schreef marco meijer:

‘Nederland dankt in mijn ogen een zeker fatsoen aan het feit dat over kwesties als de doodstraf, de ontwikkelingshulp, de bejaardenpensioenen, het bestraffen van kinderlokkers, de behandeling van verslaafden, het ondersteunen van kunstenaars en niet in de laatste plaats de hoogte der belastingen, niet door de volkswil wordt beslist.’

(Rudi Kousbroek)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS