Home » Archief » De campus is geen safe space voor rechtse jankmuilen


[16.09.2022]

De campus is geen safe space voor rechtse jankmuilen

Peter Breedveld

Domrechts staat bekend om zijn anti-intellectualisme, maar de VVD kan er ook wat van. Alweer jarenlang is de partij aan het stoken tegen universiteiten met vunzige verdachtmakingen. Het begon in 2017 met Kamerlid Pieter Duisenberg, nu nota bene de voorzitter van de Vereniging van Universiteiten, die als Kamerlid opriep de politieke voorkeur van wetenschappers te onderzoeken. Op de extreemrechtse site The Post Online schreef hij dat wetenschappers te links waren en geen ruimte lieten voor rechtse wetenschappers. In 2018 werd een motie van VVD-kamerlid Judith Tielen tegen ‘zelfscensuur’ in de wetenschap aangenomen. Allemaal vanwege het gejank van uitgesproken racistische wetenschappers als Paul Cliteur en Jan van de Beek. Vier jaar geleden maakten fysicus Marco de Baar en Korea-deskundige Remco Breuker daar op deze site gehakt van.

Met de komst van VVD-Kamerlid Hatte van der Woude, woordvoerder hoger onderwijs, is het alleen maar erger geworden. Van der Woude zit voortdurend te hyperventileren over vermeende wantoestanden op de universiteiten en is één van die mensen die beweren dat de universiteiten bedreigd worden door “woke”. Na de beschuldiging van Justitie-minister Dilan Yesilgöz in haar Van der Schoo-lezing, dat “woke” onze democratische rechtsstaat bedreigt, is dat vuurtje weer opgepookt en heeft Van der Woude Kamervragen ingediend over linkse indoctrinatie in het hoger onderwijs. Directe aanleiding voor de vragen is een artikel van Wierd Duk over het “wokisme” aan de universiteiten.

De afgelopen tijd is er een hele reeks artikelen verschenen in diverse kranten over de bedreiging van woke. Zonder uitzondering zaten daarin witte mannen te janken dat studenten er iets van zeiden toen ze het n-woord hadden gebruikt en dergelijke. Nooit stond er één bewijs in van het gevaar van woke. De universiteiten en de academische vrijheid wordt vooral bedreigd door Domrechts, zoals ik hier heb onderbouwd.

Onderwijsindoctrinatie

Het stuk van de als journalist vermomde ophitser Wierd Duk is natuurlijk niks beter. Duk heeft twee studenten, Wincey Randoe en Nawin Ramcharan, en een docent, Reinier Veldman, van de Erasmus-universiteit uit zijn mailbox gevist, die vinden dat een universiteit neutraal moet zijn. Dat houdt in docenten van hen in de collegezaal niet tegen rechts-populistische partijen mogen fulmineren en dat een regenboogzebrapad niet op de campus thuishoort. Er mag nogal wat niet van deze luitjes, waarvan de studenten in de universitaire studentenraad zitten en een meldpunt hebben geopend waar studenten, naast discriminatie en intimidatie, ook “onderwijsindoctrinatie” kunnen melden. Docenten mogen van hen geen persoonlijke voorkeuren uitspreken, ze mogen niet doceren over de Europese Unie en een Honoursprogramma over slavernij, klimaatproblemen en vluchtelingenbeleid mag ook niet, want links. Docenten mag niet worden geadviseerd te vragen naar de voornaamwoorden waarmee studenten wensen te worden aangeduid.

Na deze lijst van domrechtse taboes en verboden spelen deze lampies het klaar om te klagen dat zij het zijn die niks mogen zeggen op de campus en in de collegezaal. Ze krijgen versterking van de antisemitische en racistische politicus Joost Eerdmans, die verklaart dat “woke is een veelkoppig, radicaal monster dat zich overal manifesteert: op universiteiten, in de cultuursector, in de media. Dat zorgt voor een zeer intolerante sfeer.”

Sapperdeflap! In werkelijkheid mogen de studenten alles zeggen, maar ze kiezen er zelf voor dat niet te doen. ‘Studenten met een conservatiever wereldbeeld houden zich stil omdat ze bang zijn voor boze, negatieve reacties’, zegt Ramcharan en Randoe: ‘Vragen stellen is zinloos, en ik wil ook geen vijanden maken onder mijn medestudenten.’ Later zegt ze: ‘Dan houd ik mijn mond maar, uit angst te worden uitgesloten.’ De docent, die inmiddels ontslag genomen heeft, jammert dat studenten ‘al snel klaarstaan met kritiek’.

Safe space

Kritiek! Op een universiteit! Hoe bestaat het, lieve mensen! Weten die wokies dan niet dat een universiteit een safe space moet zijn waar rechtse jankmuilen moeten worden beschermd tegen links-liberale denkbeelden en tegen kritiek? Dat ze levenslang getraumatiseerd raken als iemand ze tegenspreekt?

De studenten zijn een man en een vrouw “van kleur”, en Duk zou Duk niet zijn als hij daar op zijn eigen racistische manier niet een nummertje van zou maken. ‘De ironie wil dat Wincey Randoe en Nawin Ramcharan als mensen van kleur zouden kunnen profiteren van het inclusieve beleid van de Erasmus Universiteit’, schrijft hij. Daarna volgt een anekdote die moet bewijzen dat ze helemaal niet profiteren, maar die om te gillen zo delirisch is. Randoe had zich namelijk aangemeld voor een honoursprogramma en daarbij “benoemd” dat ze een Surinaams-Javaanse vrouw is. En wat hebben die schoften van de Erasmus toen gedaan? Ze hebben haar aangenomen! Nu weet Randoe zeker dat ze is aangenomen omdat ze vrouw en Surinaams-Javaans is omdat witte vriendinnen van haar, die waren afgewezen, te horen zouden hebben gekregen dat er was gestreefd naar zoveel mogelijk diversiteit.

Kutjournalist

Duk gaat natuurlijk geen verhaal halen bij de docenten, studenten en de samenstellers van dat honoursprogramma, want dan zou hij het risico lopen dat-ie zijn eigen verhaal kapotcheckt en dat zou de ironie uiteraard niet willen. Het is zijn zoveelste volkomen baggerstuk en de VVD, gretig om zoveel mogelijk bruine stemmen binnen te halen en om de universiteiten in diskrediet te brengen, zadelt de ambtenaren van het ministerie van onderwijs én de belastingbetaler (3.750 euro per vraag, tien vragen) op basis dáárvan op met weer een zooi hysterische onzin.

Dan hoeven we het niet over de postapocalyptische puinhoop te hebben die de VVD overal van maakt. Er vallen kinderen om van de honger en er creperen vluchtelingen op straat, maar o, woke! We worden bedreigd door woke!

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 16.09.2022 @ 10:09

[Home]
 

1 Reactie

op 16 09 2022 at 10:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS