Home » Archief » Paul Cliteur: macht zonder verantwoordelijkheid


[26.06.2018]

Paul Cliteur: macht zonder verantwoordelijkheid

Peter Breedveld

Wie kritiek had op Pim Fortuyn, heeft volgens Paul Cliteur bijgedragen aan de ‘sfeer waarin de moord op Fortuyn kon gebeuren’, zegt hij in een interview met de Belgische krant De Morgen.

Zelf erkent hij geen enkele verantwoordelijkheid voor de steeds grimmiger sfeer rond moslims en vluchtelingen, waaraan hij een flinke steen heeft bijgedragen door de Grote Gangmaker te zijn achter het multicultidebat zoals dat zich sinds Frits Bolkestein heeft ontwikkeld, deel te nemen aan een debat in De Balie waarin werd besproken hoe Nederland het beste Muslimerein kon worden gemaakt en Wilders en Baudet te legitimeren met zijn status als gezaghebbende rechtsgeleerde. Hij jut de achterban van die twee op door actief de complottheorie van het cultuurmarxisme te verspreiden en ook de mythe van de linkse indoctrinatie in het onderwijs.

Abortus geschopt

De gevolgen daarvan ontkent hij domweg. Er is volgens hem geen dreigende sfeer tegen moslims, alleen tegen joden. Moslima’s die zich in het nauw gedreven voelen door de moslimhaat van Wilders, zegt hij: ‘Maak je geen zorgen, meid, er gebeurt helemaal niets.’ Nooit gehoord van de moslima’s die een abortus geschopt worden, voor hun bek worden geslagen, worden bespuugd en uitgescholden of bij wie hun hoofddoek wordt afgetrokken. Aanslagen op moskeeën? die zijn er eenvoudigweg niet.

Wat Alt-right is, weet Cliteur zogenaamd niet. Dat een aankondiging van een lezing van hem over linkse indoctrinatie in het onderwijs bestond uit een poster met een stenengooiende student en de oproep ‘in verzet’ te komen tegen docenten, wist hij zogenaamd ook niet. Dat politicoloog Cas Mudde er een oproep tot geweld in ziet, dát vindt hij onkies. De reacties op dat Balie-debat, díe vindt hij hysterisch.

Hij speelt een kat-en-muis-spel met zijn interviewer, Joël De Ceulaer, rond de uitspraken van Wim van Rooy, die vindt dat mensenrechten in de weg staan van de oplossing van het moslimprobleem. “Is toch ook zo?”, zegt Cliteur, “maar daar zijn die mensenrechten ook voor bedoeld.” Alsof Van Rooy het positief vindt dat mensenrechten de deportatie van moslims verhinderen.

Glibberige belletjetrekker

“Maar het woord deportatie is helemaal niet genoemd in dat Balie-debat”, aldus Cliteur, die net doet alsof hij beroepsnazi Bernadette de Wit niet kent, de “vrouw in het publiek” die volgens hem gewoon “een vraag stelde” over problemen met hoofddoeken en zo, maar die in werkelijkheid pleitte voor het “uitzetten van beroepsmoslims”. You say “uitzetten”, I say “deporteren”, let’s call the whole thing off. Wilders is volgens hem geen racist, omdat Marokkanen geen ras zijn.

Ik geloof niet dat er een grotere lafaard in Nederland rondloopt dan Paul Cliteur. Hij wil actief bijdragen aan de stemmingmakerij tegen moslims en links, maar weigert zich in extreemrechtse hoek te laten scharen. Hij wil de macht, maar niet de verantwoordelijkheid. Hij is net GeenStijl en Wierd Duk, die doelbewust hun lezers inzetten om andersdenkenden te terroriseren en categorisch weigeren te onderkennen dat zij daar iets mee te maken hebben gehad. Een glibberige belletjetrekker, een achterbakse flapdrol.

Als je Cliteur met een pindakaaspot in zijn handen zou betrappen, de pindakaas nog in zijn baard en op zijn mondhoeken, dan nog zou hij ontkennen van de pindakaas te hebben gesnoept en snel over Nutella beginnen. “Weet u wel hoe slecht dát voor u is?”

Kluitje in het riet

Het verschil tussen de Belgische De Ceulaer en de meeste Nederlandse journalisten, die zich door dit soort figuren helemaal laten onder-cummen, is dat De Ceulaer zich niet met een kluitje in het riet laat sturen. Cliteur probeert dat Balie-debat te bagatelliseren, maar De Ceulaer kent zijn feiten en confronteert hem met wat er echt gezegd is, en hoe dat is bedoeld.

Daardoor staat Cliteur in zijn afzichtelijke blote reet. Goed interview dus, voor de verandering.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 26.06.2018 @ 08:08

[Home]
 

1 Reactie

op 26 06 2018 at 08:31 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS