Home » Archief » De ‘Excuusjoden’-haat van Esther Voet en Bart Schut


[18.01.2020]

De ‘Excuusjoden’-haat van Esther Voet en Bart Schut

Jan Tervoort


Scène uit Sex and Fury (Suzuki Norifumi, 1973)

Een Ander Joods Geluid (EAJG) is een kleine Nederlandse Joodse organisatie die – zoals de naam aangeeft – kritisch staat tegenover het beleid van de staat Israël jegens het Palestijnse volk en die opkomt voor de rechten van Palestijnen. U begrijpt, deze organisatie, voorgezeten door Jaap Hamburger, is een doorn in het oog van de Nederlandse Israëllobby en moet daarom te vuur en te zwaard bestreden worden. Vorige week deed zich een nieuw dieptepunt in deze structurele hetze voor.

Daags na het verlies van de Labour-partij onder Jeremy Corbyn bij de Britse verkiezingen op 12 december – tegen wie de Israëllobby een ongekende ‘antisemitisme’ mediahetze had gevoerd – postte EAJG het volgende bericht op Twitter:

‘Corbyn done’,moet Bart Streicher Schut, adjunct v/h NIW, het joodse schendblaadje, op zoek naar een nieuwe ‘kandidaat antisemiet’. Maar waar en wie? In NL is de voorraad ook al op. Goede raad is duur. O wacht! De Kerstman!

Ironische tweet

Iedereen die de ‘berichtgeving’ in het Nieuw Israëlietisch Weekblad over Corbyn en Labour van Bart Schut of zijn tweets over dit onderwerp gelezen heeft, zal een voorzichtige glimlach bij deze harde ironische tweet niet hebben kunnen onderdrukken. De onterechte ‘Jodenhater’-hetze waar Schut berucht om is in de publieke opinie, nam in aanloop naar de Britse verkiezingen inderdaad bizarre vormen aan.

Hoewel het leek alsof Schut ook de Nederlandse kiezer wilde overtuigen niet voor deze ‘Jodenhater’ te stemmen in verkiezingen waaraan die uiteraard helemaal niet deelnam, was het eigenlijke doel van deze hetze natuurlijk om de Nederlandse zusterpartij van Labour, de PvdA onder Lodewijk Asscher, onder druk te zetten om afstand te nemen van Labour en Corbyn. Iets waar de Nederlandse Israëllobby, met Bart Schut voorop, natuurlijk tot vervelens toe uit propagandistische motieven om bleef janken.

Soit! Er werd weinig op de tweet gereageerd en er ontstond geen ophef. Tot afgelopen donderdag 9 januari. De bazin van Bart Schut, de hoofdredacteur van het NIW, Esther Voet, had samen met haar werknemer een maand zitten broeden op het tweetje van EAJG om eens goed uit te pakken tegen de club die zij al jaren bestrijden. Hoe durfde Jaap Hamburger Bart Schut te vergelijken met de beruchte nazi Julius Streicher van Der Stürmer?!

Walgelijke lasteraar

Nu is Bart Schut in de Nederlandse publieke opinie met stip de meest leugenachtige en walgelijke lasteraar van Nederland. Zijn volgens Voet ‘genuanceerde’ artikelen in NIW daargelaten, is de ironische hyperbool om hem te vergelijken met Julius Streicher wat betreft zijn gedrag op twitter spot on. Schut beschuldigt, framet of scheldt iedere criticus van Israël op Twitter vrijwel standaard onterecht uit voor ‘antisemiet’, ‘jodenhater’, of (jawel!) ‘nazi’.

Vrijwel alle media in Nederland buiten het NIW zijn volgens Schut ook ‘jodenhaters’ en ‘institutioneel antisemitisch’. Maar ook het ministerie van Buitenlandse Zaken: ‘De Verenigde Nazi’s’, Human Rights Watch, Amnesty International, de Amsterdamse Politie, GroenLinks, de SP. Stef Blok, de minister van het virulent antisemitische Buitenlandse Zaken, is bovendien een ‘incompetente minkukel, een leeg pak met de testikels van een vers gecastreerde eunuch’. De hoofddoek-dragende Amsterdamse politica Fatima Elatik is een ‘kopvoddengraaier die niet wil werken voor een kopvoddenfooi’ en het SP Tweede Kamerlid Sadet Karabuluut een ‘jodenhater’, ‘terroristenliefje’ die bovendien ‘smult van het bloed van de demonstranten’ tegen Maduro in Venezuela. De structurele laster en het gescheld van Bart Streicher Schut op Twitter zijn eindeloos.

En uiteraard is EAJG als Israël-kritische organisatie op Twitter ook een structureel slachtoffer van Bart Schut. Dat wil zeggen, vanaf het moment dat hij voor Israël-lobbyist Esther Voet bij het NIW mocht werken, want daarvoor moesten Esther Voet en haar Israëllobby van Bart Schut zelf nog ’opflikkeren met hun antisemitisme’. Maar omdat EAJG een Joodse organisatie is, is het zelfs voor Schut een brug te ver om hen als niet-Jood op zijn dwangmatige ‘Jodenhaters’ laster te trakteren. En dus vergelijkt hij EAJG op Twitter met onder andere de Klu Klux Klan of de Britse neonazi-partij.

Excuusjoden

Maar het belangrijkste wapen van Schut en zijn bazin Esther Voet is Joden, die kritisch staan tegenover Israël zoals EAJG uit te schelden of te framen als zelfhatende Joden of ‘Excuusjoden’. En dat is dus wat Schut structureel doet op Twitter. Volgens de ‘Excuusjoden’-redenering dient de Joodse identiteit van de Excuusjood slechts om dekking te bieden aan antisemieten en dit altijd binnen de context van het Israëlisch-Palestijns conflict, waarbij van de ‘Excuusjood’ onvoorwaardelijke steun voor Israël wordt verwacht.

Leest u dan nu even mee hoe Bart Schut de aanval van zijn bazin op EAJG en voorzitter Jaap hamburger op Twitter aankondigde. Ik citeer:

Het tegelijk uitstervende en radicaliserende EAJG vergelijkt het enige Joodse weekblad van ons land met Der Stürmer en mij met oorlogsmisdadiger Julius Streicher. Hoofdredacteur Esther Voet vraagt Jaap Hamburger hoe ver zijn club nog kan zinken. Je kunt hier dus woedend over worden en naar de rechter stappen, maar de waarheid is dat mijn overheersende gevoel er een is van diep medelijden. Hoe moet dat zijn? Je eigen gemeenschap zo intens haten en daarom met de nek aangekeken worden, behalve door de mensen die je haten. Want de enigen die EAJG op het schild hijsen zijn zij die de club misbruiken om hun eigen antisemitisme te verbergen of rechtvaardigen. Wat een intense droefheid, je aan de kant scharen van hen die je haten. Ik zou Jaap Hamburger eigenlijk willen troosten en omhelzen. Hoe dan ook, Het NIW blijft zich inzetten voor de strijd tegen haat jegens álle Joden. Ja, ook jegens Een ander Joods Geluid. En tegen álle vormen van antisemitisme: rechts, links, islamitisch, christelijk. Ook en juist als we daarom bedreigd en dus extra beveiligd worden.

Moeder Teresa

Het geveinsde medelijden van Bart Schut jegens Jaap Hamburger die hij zegt ‘te willen omhelzen en troosten’ nadat hij Hamburger zoals gebruikelijk als ‘Excuusjood’ wegzet, is van een smerigheid die zelfs voor het duo Esther Voet en Bart Schut uitzonderlijk is. Samen hebben ze aan maandje op een tweet zitten broeden om EAJG en Jaap Hamburger op deze manier aan te pakken in hun vaste rolverdeling. Schut als de smerige lasteraar die hij is zodat Voet de ‘gematigde’ moeder Teresa mag spelen.

En hoe vult Bart Schut zijn belofte in om ook te strijden tegen haat jegens Joden van EAJG? Nog dezelfde dag tweet hij een screenshot van EAJG van een week oud:

Hoe ziek is een Een Ander Joods Geluid? Deze week verspreidde EAJGde Iraanse Staatspropaganda van “PressTV”.’Israël vergiftigd systematisch een miljoen Palestijnse kinderen’. Een soort #Bloedsprookje 2.0 dus. Pure Jodenhaat. En dan maakt Hamburger anderen uit voor Nazi?

Extreemrechts klapvee

Uiteraard ging vervolgens de rest van de Nederlandse Israëllobby, inclusief het zich als netjes afficherende CIDI, en het extreemrechtse klapvee op de sociale media helemaal los op de ‘Excuusjood’ Jaap Hamburger en EAJG. Omdat hij als Jood een andere mening heeft over Israël en een satirische tweet verstuurde waarin hij Bart Schut als aartslasteraar treffend neerzette als ‘Bart Streicher Schut’.

Niet de tweet van EAJG is een schande. Het is een schande dat het oudste weekblad van Nederland en het enige Joodse weekblad van het land gekaapt is door een kwaadaardige Israëllobbyist en haar lasterende schoothondje.

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Gastschrijver, 18.01.2020 @ 11:46

[Home]
 

1 Reactie

op 18 01 2020 at 11:47 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS