Home » Archief » Lodewijk Asscher, laat je niet chanteren door de Nederlandse Israël-lobby!


[15.11.2019]

Lodewijk Asscher, laat je niet chanteren door de Nederlandse Israël-lobby!

Jan Tervoort


Scène uit Pale Flower (Masahiro Shinoda, 1964)

Beste Lodewijk,

Vorige week werd je voor de zoveelste keer publiekelijk opgeroepen om afstand te nemen van de Engelse Labour-partij en haar leider Jeremy Corbyn. Vanwege de zogenaamde ‘antisemitismecrisis’ die binnen die partij zou heersen sinds de verkiezing van Corbyn als leider in 2015. Deze keer in een open brief aan jou gericht bij monde van Bart Schut in het Nederlands Israëlitisch Weekblad met de titel: ‘Hoe lang nog, Lodewijk?

Je lijkt mij een slimme kerel die het klappen van de Israëllobby-zweep inmiddels wel kent. Eerder dit jaar ging je namelijk al overstag om met de PvdA – naar verluidt onder grote druk van de Israël-lobby in jouw partij – de controversiële IHRA-definitie antisemitisme over te nemen. De hetze van de Israëllobby tegen de PvdA, die vooraf ging aan deze ommezwaai, kan ik mij nog goed voor de geest halen. Omdat de PvdA begin dit jaar op haar congres een Israël-kritische motie aannam, die Israël opriep om zich terug te trekken binnen de grenzen van 1967 ten behoeve van de Tweestatenoplossing – staand Nederlands en PvdA-beleid – brak de gebruikelijke pleuris uit.

Illegale kolonisten

Het bontst maakte CIDI-medewerker Paul van der Bas het. Omdat jij vlak voor het aannemen van deze motie in Israël op vakantie was geweest, nam hij je dat kwalijk en riep hij op Twitter op dat jij je voortaan bij de Israëlische douane bekend zou moeten maken als leider van een ‘anti-Israëlische organisatie’. En je weet, Lodewijk, die mogen Israël tegenwoordig niet meer in.

Maar ook Bart Schut van NIW schreef direct een smerig stuk, waarin hij de PvdA er impliciet van beschuldigde ‘de etnische zuivering van Joden op de Westoever en Oost-Jerusalem’ te willen bewerkstelligen. Uiteraard geen woord in dat stuk over het feit dat deze joden volgens internationaal recht illegale kolonisten zijn. Nee, de PvdA moest gewoon als ‘jodenhaters’ geframed worden om de druk wat op te voeren. Jullie waren een ‘Israël hatende hufterpartij’ volgens Bart Schut. ‘De PvdA had het Labour van Corbyn (‘jodenhaters!) inmiddels links ingehaald’ en Schut vroeg zich af ‘waarom prominente joden als Ronny Naftaniel (CJO en ex-CIDI), Hanna Luden (CIDI), en Eddo Verdonner (CJO) nog lid kunnen zijn van zo’n partij’.

De reden daarvoor laat zich raden en vlak na deze hetze ging je overstag wat betreft die IHRA-definitie van antisemitisme. Maar ook de eis van de Israël-lobby, dat je publiekelijk afstand moet nemen van Corbyn, was jou allang bekend, natuurlijk. In juli vorig jaar had de PvdA immers een bijeenkomst met zusterpartij Labour en Jeremy Corbyn in Den Haag. Deze bijeenkomst werd verstoord door CIDI-medewerkers Paul van der Bas en Hidde van Koningsveld, die een lasterlijk spandoek onthulden tijdens de bijeenkomst, om Corbyn en Labour als antisemitisch te framen.

Antisemitische aanslag

Nadat zij door de beveiliging naar buiten werden gewerkt, deed Koningsveld valse aangifte van mishandeling tegen Britse journalist Paul Mason om nog wat extra ophef te veroorzaken. Bart Schut noemde de verzonnen mishandeling op Twitter een ‘antisemitische aanslag’. Het CIDI riep op hoge poten de PvdA op om maatregelen te treffen na dit ‘geweld’ tegen haar medewerkers, waarvan echter niemand getuige was geweest. Het openbaar ministerie liet de zaak daarom al snel vallen, maar niet nadat, zoals gebruikelijk is bij de Nederlandse Israël-lobby, het verzonnen incident door voormalig CIDI-medewerker Cnaan Lipshitz de internationale en Israëlische pers in werd geslingerd. Jouw PvdA stond er niet best op zo.

En nu roept Bart Schut van het Nieuw Israëlitisch Weekblad je openlijk op om afstand te nemen van ‘de antisemiet Corbyn’ en jullie zusterpartij Labour vanwege de ‘antisemitisme-crisis’. Dan kun je twee dingen doen. Je geeft gehoor aan deze oproep en neemt publiekelijk afstand. Dit zal door de Israël-lobby breed uitgemeten worden in de Nederlandse, Britse en Israëlische pers en Corbyns Labour-partij verder beschadigen in aanloop naar de Britse verkiezingen op 12 december. Bovendien bestendig je daarmee de politiek gemotiveerde beschuldiging van antisemitisme tegen Corbyn, Labour en de zogenaamde crisis, die door de Engelse Israël-lobby zelf gefabriceerd is om Corbyn, in samenwerking met de Engelse conservatieve elite, onschadelijk te maken. Niet omdat hij antisemiet is maar omdat hij een duidelijk Israël-kritischer beleid voorstaat.

Goed gezelschap

Daar draait namelijk in eerste instantie de hele hetze tegen Corbyn om. Kijk bijvoorbeeld de uitstekende undercover-documentaire The Israël Lobby UK of de documentaire Witch Hunt, of luister naar wat professor Norman Finkelstein hier over te zeggen heeft. En trek dan je conclusie wat betreft de gevolgen voor de PvdA zelf, wanneer je aan dit soort smeercampagnes toegeeft.

Of je neemt niet publiekelijk afstand van Corbyn en Labour. In dat geval zullen de Israël-lobby en haar extreemrechtse fellow travellers jou en de PvdA iedere keer, wanneer hen dat uitkomt, via guilt by association als antisemitisch gaan framen.

Maar ja, dat deden ze toch al. Met Bart Schut voorop natuurlijk. Bovendien bevindt je jezelf dan in goed gezelschap. Want als we Bart Schut als voorbeeld nemen (dat wil zeggen vanaf het moment dat hij op de loonlijst van Israël-lobbyist Esther Voet kwam te staan, want daarvoor schreef hij zelf nog dat de Israël-lobbyisten ‘op moesten flikkeren met hun antisemitisme’) dan is onder andere het complete ministerie van Buitenlandse Zaken virulent en structureel antisemitisch. En Groenlinks. En natuurlijk de SP. Partijen als DENK, Bij1 of Nida zijn volgens Schut vanwege hun islamitische achterban natuurlijk bij voorbaat ‘jodenhaters’. Maar ook organisaties Human Rights Watch, De VN, The Rights Forum, Een Ander Joods Geluid of ex-premier Dries van Agt, Europarlementariër Judith Sargentini, de pas overleden historicus en columnist Dirk-Jan van Baar.

Jodenhaters en antisemieten

De redacties van vrijwel de gehele Nederlandse media worden volgens Schut bevolkt door jodenhaters en antisemieten. De NOS rekruteert volgens hem haar redacteuren op neonazibijeenkomsten.

Kortom, het afbreukrisico is niet erg groot als je niet toegeeft aan de eisen van de Israël-lobby. Laat je niet chanteren, Lodewijk!

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Gastschrijver, 15.11.2019 @ 08:20

[Home]
 

1 Reactie

op 15 11 2019 at 08:20 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS